Hallo,
Ik heb een vraagje.
Als ik boilies rol dan doe ik er heel lang over voor een goede hoevelehied.
Met een deegspuit en een roltafel
Ik verlies enorm veel tijd vind ik bij het ROLLEN.
Het is eigenlijk na het rollen. Je doet dus je gespoten deeg op je roltafel en dan rol je een beetje weg en weer. Dan ben je klaar met rollen. Wat ik als volgt doe is, het bovenste deel van men roltafel ophefften en dan alle ballekes een voor een opnemen( weet niet beter, heb altijd alleen gerold en had dus niet eens de kans om bij iemand een voorbeeld te volgen) en in een pot leggen. Na de juiste hoeveel heid dan gaan koken.
Volgens mij verlies is dus tijd bij dat een voor een opnemen van de boilies.
Wie kan wat tips geven hoe het VEEL sneller gaat?
alle tips welkom
- Mark Noorman
- Berichten: 1922
- Lid geworden op: 14-01-2002 01:00
- Locatie: Zeist
Kenny,
Het zal al een stuk sneller gaan als je de bovenste helft van de plank eraf neemt, de onderste met deegballetjes oppakt, schuin boven de pan met kokend water houdt en ze op die manier in het water rolt. Het fijnste werkt een frituurpan met water, als de boilies lang genoeg gekookt hebben haal je ze er in één beweging met het mandje uit.
Groeten,
Mark
Het zal al een stuk sneller gaan als je de bovenste helft van de plank eraf neemt, de onderste met deegballetjes oppakt, schuin boven de pan met kokend water houdt en ze op die manier in het water rolt. Het fijnste werkt een frituurpan met water, als de boilies lang genoeg gekookt hebben haal je ze er in één beweging met het mandje uit.
Groeten,
Mark
- Harnold Kikkert
- Berichten: 2174
- Lid geworden op: 22-11-2004 21:18
- Locatie: Hoogeveen
Idd Mark ,
zo eenvoudig is het Kenny.
Ik werk zo al jaren en dat gaat het allersnelst ....tenzij je ze koopt natuurlijk
zo eenvoudig is het Kenny.
Ik werk zo al jaren en dat gaat het allersnelst ....tenzij je ze koopt natuurlijk
-
- Berichten: 2162
- Lid geworden op: 21-04-2003 02:00
- Locatie: Hengelo
ik heb laatst ook sinds lange tijd weer gedraaid..
mijn manier is eerst 5 a 10 worsten knijpen..
daarna van 2 worsten boilies draaien.
die in de pan water gooien.
en dan weer 2 worsten draaien..
zodra je met 2 worsten klaar bent zijn de kokende boilies al bijna goed..
en kun je ze met een netje eruit vissen en de volgende erin gooien..
zo heb ik laatst 10 kg deeg in 2 uurtjes weg gewerkt..
mijn manier is eerst 5 a 10 worsten knijpen..
daarna van 2 worsten boilies draaien.
die in de pan water gooien.
en dan weer 2 worsten draaien..
zodra je met 2 worsten klaar bent zijn de kokende boilies al bijna goed..
en kun je ze met een netje eruit vissen en de volgende erin gooien..
zo heb ik laatst 10 kg deeg in 2 uurtjes weg gewerkt..