hallo mannen, en dames
ik heb een vraag,
als ik mijn bolies maak dan wil ik er nog wel eens om het aantal eieren te beperken, de eieren flavoers enz met water te mengen en dan de mix daarmee aanmaken, alvorens ik ze kook.
heeft iemand hier ervaring mee?
zijn hier minpunten voor op te noemen?
suggesties?
MVG Tom
bolies maken met water
- Tom Hodinius
- Berichten: 488
- Lid geworden op: 06-11-2003 01:00
- Locatie: Simpelveld (LIMBURG)
knollenvanger 1ste klas
-
- Berichten: 153
- Lid geworden op: 11-06-2003 02:00
- Locatie: purmerend
beste tom
als je bollie`s maakt met water dan kan dat gewoon
maar je moet dan wel een paar regels in de gaten houden \
op een mix van 500gr moet je dan 25gr eialbumine doen
en je moet er dan twee eieren bij doen
je gaat dan als volg te werk
weeg eerst je mix af
doe twee eieren in een schaal met je eventuele flavaurs
meng dit eerst goed door elkaar
neem een glas water en doe dit er bij ( bij de eieren en de flavaur)
meng dit ook weer
gooi nu alles in de kom met mix
begin nu te kneden ,en als het nu nog te droog is kun je er water bijvoegen tot het een goeie bal wordt
als je slim bent weeg / meet je het water wat je er bij doet dit is dan makelijker voor de volgen de keer
wat de kook tijd betreft ligt dit aan de mix die je gebruikt
gemiddeld is dit z`n 3 a 4 min
als ze drijven dan nog 1 min
daar na goed laten uit hardenh op een draag tafel
ik hoop dat je er iets aan hebt
mvg marc
als je bollie`s maakt met water dan kan dat gewoon
maar je moet dan wel een paar regels in de gaten houden \
op een mix van 500gr moet je dan 25gr eialbumine doen
en je moet er dan twee eieren bij doen
je gaat dan als volg te werk
weeg eerst je mix af
doe twee eieren in een schaal met je eventuele flavaurs
meng dit eerst goed door elkaar
neem een glas water en doe dit er bij ( bij de eieren en de flavaur)
meng dit ook weer
gooi nu alles in de kom met mix
begin nu te kneden ,en als het nu nog te droog is kun je er water bijvoegen tot het een goeie bal wordt
als je slim bent weeg / meet je het water wat je er bij doet dit is dan makelijker voor de volgen de keer
wat de kook tijd betreft ligt dit aan de mix die je gebruikt
gemiddeld is dit z`n 3 a 4 min
als ze drijven dan nog 1 min
daar na goed laten uit hardenh op een draag tafel
ik hoop dat je er iets aan hebt
mvg marc
- Tom Hodinius
- Berichten: 488
- Lid geworden op: 06-11-2003 01:00
- Locatie: Simpelveld (LIMBURG)
hey marco zo doe ik het ook alleen dan zonder ei-alblumine,
maar zijn er nadelen aan deze manier van het draaien?
ook wil ik er nog wel eens een eitje meer in doen.
zeker is zeker niet waar?
maar eigenlijk wilde ik weten of er voor of nadelen aan deze methode zitten?
maar zijn er nadelen aan deze manier van het draaien?
ook wil ik er nog wel eens een eitje meer in doen.
zeker is zeker niet waar?
maar eigenlijk wilde ik weten of er voor of nadelen aan deze methode zitten?
knollenvanger 1ste klas
- Mike Verhoeff
- Berichten: 752
- Lid geworden op: 10-02-2004 12:09
- Locatie: Nederland
Beste Tom,
Wat zou er voor een nadeel aan moeten zitten dan, water is toch niks en verdampt vrijwel helemaal uit je boilie. Alleen het rollen kan wat moeizamer gaan, ligt gewoon helemaal aan je eigen mix.
Groet Mike.
Wat zou er voor een nadeel aan moeten zitten dan, water is toch niks en verdampt vrijwel helemaal uit je boilie. Alleen het rollen kan wat moeizamer gaan, ligt gewoon helemaal aan je eigen mix.
Groet Mike.
- Tom Hodinius
- Berichten: 488
- Lid geworden op: 06-11-2003 01:00
- Locatie: Simpelveld (LIMBURG)
ik weet het niet daarom juist dat ik het vraag
knollenvanger 1ste klas
- Simon van Vegchel
- Berichten: 427
- Lid geworden op: 10-03-2004 14:43
- Locatie: Eindhoven
Als je niet genoeg ei in je boilie doet zetten ze enorm uit tijdens het koken. Althans, bij mij. Mn 20mm werden ongeveer 25-30mm gemiddeld
Dat bijvullen met ei-albumine zal dit grotendeels tegengaan denk ik

Dat bijvullen met ei-albumine zal dit grotendeels tegengaan denk ik
