Hey Arno ik had laatst 7 aanbeten op die bollen.
Op een kanaal waar je normaal blij mag zijn als je er 2 vangt
Dus ze doen hun werk wel
Maar bedankt voor je hulp
M'n bollen drijven
-
- Berichten: 34
- Lid geworden op: 15-04-2015 15:03
Nou ff getest.
Op jou advies Rik 10% lammerenmelk
En 15 % Cede 6 van de 10 zonken
En op jou advies Peter minder ei- compound
en de Cede niet gemalen 3 van de 10 zonken
Schiet mij maar lek
Op jou advies Rik 10% lammerenmelk
En 15 % Cede 6 van de 10 zonken
En op jou advies Peter minder ei- compound
en de Cede niet gemalen 3 van de 10 zonken
Schiet mij maar lek
- Rik koster
- Berichten: 5111
- Lid geworden op: 26-09-2009 12:49
- Locatie: zuid holland
- Contacteer:
Breek de bollen eens open...
Het ergste enigste wat er nog kan zijn is je stoomt tekort.
En de binnen kern is nog rauw.
Gooi de bollen eens die nog drijven in kokend water tot ze een minuutje drijven.en gooi het daarna eens in koud water om te zien of ze zinken
Het ergste enigste wat er nog kan zijn is je stoomt tekort.
En de binnen kern is nog rauw.
Gooi de bollen eens die nog drijven in kokend water tot ze een minuutje drijven.en gooi het daarna eens in koud water om te zien of ze zinken
-
- Berichten: 34
- Lid geworden op: 15-04-2015 15:03
De bollen zijn niet rauw van binnen.
Alle ingrediënten zijn gewoon vers vorige week
Ingekocht bij Mtc.
Alleen de melkpoeder bij de plaatselijke boer
en de Cede bij de dieren speciaalzaak
Alle ingrediënten zijn gewoon vers vorige week
Ingekocht bij Mtc.
Alleen de melkpoeder bij de plaatselijke boer
en de Cede bij de dieren speciaalzaak
-
- Berichten: 810
- Lid geworden op: 30-11-2014 19:04
- Locatie: Drenthe
Kun je eens een foto maken van de binnenkant?
Breek eens een ongekookte worst of boilie open en kijk of alle ingrediënten voldoende vocht hebben opgenomen. Het zou kunnen dat 300cc vocht niet genoeg is voor 1140 gram mix.
Hoe lang krijgt de mix tijd om vocht op te nemen ?
Ik liet de bollen mix altijd 10 tot 15 minuten in een plastic zak rusten voor ik er worsten van maakte.
Hoe lang krijgt de mix tijd om vocht op te nemen ?
Ik liet de bollen mix altijd 10 tot 15 minuten in een plastic zak rusten voor ik er worsten van maakte.
-
- Berichten: 34
- Lid geworden op: 15-04-2015 15:03
Zal morgen wel even een foto plaatsen
-
- Berichten: 810
- Lid geworden op: 30-11-2014 19:04
- Locatie: Drenthe
@ bert kamp
Denk dat je daar ook wel eens gelijk in kan hebben, op die hoeveelheid mix heb ik minimaal 100cc meer vocht nodig.
Heb in het verleden een vergelijkbare mix gehad en daar ging 415cc op (alle vloeibare toevoegingen bij elkaar)
//
Blijf er toch ook bij dat alleen Ei-compound i.c.m. stomen niet goed is, als je die zelfde mix doet zonder Ei-compound en dan met 7 medium eieren, 25ml olie en 25ml CSL dan draait en rolt deze als een raket en hard goed uit met stomen.
Als ze afgekoeld zijn kunnen ze na een uur de vriezer al in.
Denk dat je daar ook wel eens gelijk in kan hebben, op die hoeveelheid mix heb ik minimaal 100cc meer vocht nodig.
Heb in het verleden een vergelijkbare mix gehad en daar ging 415cc op (alle vloeibare toevoegingen bij elkaar)
//
Blijf er toch ook bij dat alleen Ei-compound i.c.m. stomen niet goed is, als je die zelfde mix doet zonder Ei-compound en dan met 7 medium eieren, 25ml olie en 25ml CSL dan draait en rolt deze als een raket en hard goed uit met stomen.
Als ze afgekoeld zijn kunnen ze na een uur de vriezer al in.
- Rik koster
- Berichten: 5111
- Lid geworden op: 26-09-2009 12:49
- Locatie: zuid holland
- Contacteer:
En ik blijf erbij dat als je zelf klein schuldig draait er niks boven verse eitjes gaat.10 op een kilo en gaaaaaan.
Het gaat er niet om of je verse producten gebruikt. Maar of het van binnen ook gegaard is.je zou maar eens lucht in je bol hebben ...
Het gaat er niet om of je verse producten gebruikt. Maar of het van binnen ook gegaard is.je zou maar eens lucht in je bol hebben ...
-
- Berichten: 82
- Lid geworden op: 09-10-2009 21:01
- Locatie: oudehaske (fr)
ik heb dit probleem vroeger ook gehad, maar dan met garnalenmeel, ik kreeg toen een tip om de boilies gelijk na het koken in koud water te gooien, en het werkte na het afkoelen,(laten schrikken) zonken ze , daarna gewoon laten drogen,
gr sido
gr sido
-
- Berichten: 34
- Lid geworden op: 15-04-2015 15:03
Ik laat m'n deeg altijd 15 tot 30min rusten.
Ik gebruik hier van die grote zipzakken voor.
Nou maak ik proefmixjes dus als ik dan 1140 gram mix heb neem,
iets minder vocht zodat ik als ik het te nat heb altijd wat mix over heb.
Tis niet dat ik dit jaar voor het eerst draai het wil me met deze mix gewoon niet echt lukken
Als je te weinig stoomcapiciteit hebt dat weet ik dan blijven de boilies rauw van binnen.
Dat is het zelfde als dat je ze kookt en ze te kort hebt laten koken of er teveel in de pan hebt.
Maar alle tips zijn welkom.Zal het morgen en anders zaterdag eens weer net eieren proberen
Ik gebruik hier van die grote zipzakken voor.
Nou maak ik proefmixjes dus als ik dan 1140 gram mix heb neem,
iets minder vocht zodat ik als ik het te nat heb altijd wat mix over heb.
Tis niet dat ik dit jaar voor het eerst draai het wil me met deze mix gewoon niet echt lukken
Als je te weinig stoomcapiciteit hebt dat weet ik dan blijven de boilies rauw van binnen.
Dat is het zelfde als dat je ze kookt en ze te kort hebt laten koken of er teveel in de pan hebt.
Maar alle tips zijn welkom.Zal het morgen en anders zaterdag eens weer net eieren proberen
- Peter van Loo
- Berichten: 1785
- Lid geworden op: 09-08-2011 00:41
- Locatie: Schiedam
Ronald Kipse schreef:Hey Arno ik had laatst 7 aanbeten op die bollen.
Op een kanaal waar je normaal blij mag zijn als je er 2 vangt
Dus ze doen hun werk wel
Maar bedankt voor je hulp
Dus aan het oppervlakte vissen geweest??
Groet, Peter
ps boefje dat je er bent!!
-
- Berichten: 34
- Lid geworden op: 15-04-2015 15:03
Nou ik ben d'r achter waar m'n bollen nou van dreven.
Het was de ei-compound dat was het enige product wat niet vers was.
Het was een maand of 2,5 oud het rook niet zuur of zo het was alleen harder geworden.
Ik heb nou nieuwe binnen gekregen en het probleem is op gelost.
Iedereen bedankt voor het meedenken
Het was de ei-compound dat was het enige product wat niet vers was.
Het was een maand of 2,5 oud het rook niet zuur of zo het was alleen harder geworden.
Ik heb nou nieuwe binnen gekregen en het probleem is op gelost.
Iedereen bedankt voor het meedenken
- Rik koster
- Berichten: 5111
- Lid geworden op: 26-09-2009 12:49
- Locatie: zuid holland
- Contacteer:
Jij ook bedankt voor deze wijze les.
Maar goed dat Peter niet gegokt heb dan haha.
Maar goed dat Peter niet gegokt heb dan haha.