Ik heb een droge partikel mix 24 uur geweekt en ga die zo een half uurtje koken.
Aan deze mix wil ik een liquid baitbooster toevoegen.
Wanneer is hiervoor nou het beste moment,voor,tijdens of na het koken ?
Gr,
Michel
bait booster
- Antoinette den Os
- Berichten: 262
- Lid geworden op: 09-03-2014 18:41
- Locatie: Oudenhoorn
- Contacteer:
Tijdens het weken, want dan neemt de partikel het meeste vocht op.
Wie achter de kudde aanloopt trapt in de stront van anderen
-
- Berichten: 486
- Lid geworden op: 14-04-2014 15:18
Daar zit wat in...
Maar helaas al geweekt.
Dan maar na het koken als het nog enigszins warm is ?
Maar helaas al geweekt.
Dan maar na het koken als het nog enigszins warm is ?
Kansloos gezeik!
- Antoinette den Os
- Berichten: 262
- Lid geworden op: 09-03-2014 18:41
- Locatie: Oudenhoorn
- Contacteer:
Totaal nutteloos het na het koken te doen, het neemt niks meer op, ik denk dat je het dan beter erbij doet als je het gaat koken, dan trekt het nog enigszins in het aas.
Wie achter de kudde aanloopt trapt in de stront van anderen
Antoinette den Os schreef:Totaal nutteloos het na het koken te doen, het neemt niks meer op, ik denk dat je het dan beter erbij doet als je het gaat koken, dan trekt het nog enigszins in het aas.
Niet waar Antoinette, een gekookte partikel mix zuigt ernorm na, let maar eens op je waterstand.
Gelijk na het koken Michel, geen probleem!
Mvg Bas
-
- Berichten: 1808
- Lid geworden op: 19-03-2012 19:34
Mijn partikels nemen na het koken ook het meeste vocht op.
Zorgen dat het lang warm blijft.
Waarom er van die meuk bij moet blijft voor mij een raadsel
Zorgen dat het lang warm blijft.
Waarom er van die meuk bij moet blijft voor mij een raadsel
- Antoinette den Os
- Berichten: 262
- Lid geworden op: 09-03-2014 18:41
- Locatie: Oudenhoorn
- Contacteer:
Niet waar Antoinette, een gekookte partikel mix zuigt ernorm na, let maar eens op je waterstand.
Gelijk na het koken Michel, geen probleem!
Als ik mijn partikels in de week zet dan doe ik dat in een soeppan en doe 2/3de water en 1/3de partikels, na 24 uur weken is er een ruime 1/3de water geabsorbeerd, dan kook ik het een half uur en dan is de rest van het water geabsorbeerd en is er geen water meer over.
Wie achter de kudde aanloopt trapt in de stront van anderen
- Ger Milius
- Berichten: 332
- Lid geworden op: 19-02-2008 19:29
- Locatie: Breda
- Contacteer:
voor of tijdens het koken heeft geen nut , veel van de flavour en oplosmiddellen zullen verdampen en de werking van de dip sterk reduceren,
Na het koken is veel beter, je verliest niks en de werking blijft goed, eventueel de dip verdunnen met water , over de particles gieten en meteen goed afsluiten, laat het nu maar lekker intrekken.
Ger
Na het koken is veel beter, je verliest niks en de werking blijft goed, eventueel de dip verdunnen met water , over de particles gieten en meteen goed afsluiten, laat het nu maar lekker intrekken.
Ger
Zoals het klokje thuis tikt, tikt het ook langs de waterkant
-
- Berichten: 215
- Lid geworden op: 11-02-2014 16:29
Als ik mijn partikels in de week zet dan doe ik dat in een soeppan en doe 2/3de water en 1/3de partikels, na 24 uur weken is er een ruime 1/3de water geabsorbeerd, dan kook ik het een half uur en dan is de rest van het water geabsorbeerd en is er geen water meer over.
Als je na het koken van je partikels geen water meer over heb doe je iets goed fout. Partikels juist koken in ruim water om deze zo veel mogelijk de kans te geven om zich vol te zuigen. En inderdaad is het zoals Cees en Bas zeggen. De partikels zuigen nog enorm veel vocht op na het koken. Dus na het weken/koken in ruim water, deksel op de pan en langzaam af laten koelen. Als je te weinig water in de pan heb geef je de partikels niet genoeg de kans om vocht op te nemen, waardoor ze een stuk minder zacht zullen eindigen. Je kan immers na het koken/afkoelen altijd nog een beetje vloeistof afgieten mocht er teveel over blijven.
On topic;
Na het bepalen van de hoeveelheid vloeistof de eventuele smaakstoffen/boosters aan eind toevoegen. Zo komen ze het meest tot hun recht en worden niet kapot gekookt. Poeders zoals paprika of kerrie poeder kunnen voor het koken worden toegevoegd. Door de warmte geven deze meer smaak af.
Groet Jeffrey