simpele boilies
-
- Berichten: 153
- Lid geworden op: 05-03-2013 15:13
hallo,
weet er iemand een goed boilie recept met een stuk of 3 melen die allemaal in de supermarkt te krijgen zijn?
ik wil een hartige boilie maken(ik dacht aan koffie of knoflook).
het moet niet te veel kosten omdat dit de eerste keer word.
alvast bedankt,
gr. quint
weet er iemand een goed boilie recept met een stuk of 3 melen die allemaal in de supermarkt te krijgen zijn?
ik wil een hartige boilie maken(ik dacht aan koffie of knoflook).
het moet niet te veel kosten omdat dit de eerste keer word.
alvast bedankt,
gr. quint
-
- Berichten: 49
- Lid geworden op: 01-12-2012 21:52
hallo,
zou persoonlijk voor de lookboilie gaan
griesmeel 1/3
maismeel 1/3
soyameel 1/3
5%lookpoeder
eventueel 5%hot chillipoeder
deze is een vrij simpele mix die in desupermarkt te vinden is
wil je deze wat eiwitrijker kan er wat vismeel bij
zou persoonlijk voor de lookboilie gaan
griesmeel 1/3
maismeel 1/3
soyameel 1/3
5%lookpoeder
eventueel 5%hot chillipoeder
deze is een vrij simpele mix die in desupermarkt te vinden is
wil je deze wat eiwitrijker kan er wat vismeel bij
-
- Berichten: 153
- Lid geworden op: 05-03-2013 15:13
Bedankt, ik heb zelf geen enkel verstand van eiwitten en voedingstoffen etc. maar bedankt voor de tip
-
- Berichten: 153
- Lid geworden op: 05-03-2013 15:13
Wat denken jullie trouwens van deze:
1/3 griesmeel
1/3 maismeel
1/3 tarwebloem
1/3 griesmeel
1/3 maismeel
1/3 tarwebloem
-
- Berichten: 49
- Lid geworden op: 01-12-2012 21:52
deze 3 zullen ook goed lukken
begin met 4eitjes voor een halve kg mix
als het nog te droog is voeg je klein beetje water toe
neem dan misschien volkoren tarwebloem beter verteren
begin met 4eitjes voor een halve kg mix
als het nog te droog is voeg je klein beetje water toe
neem dan misschien volkoren tarwebloem beter verteren
- Richard Mol
- Berichten: 436
- Lid geworden op: 17-12-2009 21:17
- Locatie: Westfriese carp scene
- Contacteer:
koop den gewoon een zak boilies
-
- Berichten: 153
- Lid geworden op: 05-03-2013 15:13
Dat deed ik altijd, maar 9 euro per kilo vind ik te duur
-
- Berichten: 1808
- Lid geworden op: 19-03-2012 19:34
Dan koop je ze van 5 euro de kilo.
- Mart Honen
- Berichten: 1374
- Lid geworden op: 21-09-2009 17:53
- Locatie: Breda
Laat 'm lekker boilies rollen joh...
Quint,
Als je dan toch met supermarktingrediënten aan de slag gaat: 25 ml. limonadesiroop en 25 ml. maggi (per kg. droge mix) door je eitjes mengen, maakt je bolletjes al een stuk aantrekkelijker.
Wat paprikapoeder (50 gram per kilo mix) en zout (maximaal 20 gram per kilo mix) maakt het nog wat lekkerder...
Quint,
Als je dan toch met supermarktingrediënten aan de slag gaat: 25 ml. limonadesiroop en 25 ml. maggi (per kg. droge mix) door je eitjes mengen, maakt je bolletjes al een stuk aantrekkelijker.
Wat paprikapoeder (50 gram per kilo mix) en zout (maximaal 20 gram per kilo mix) maakt het nog wat lekkerder...
Ik weet het ook allemaal niet...
- Lorenz Cleymaet
- Berichten: 268
- Lid geworden op: 21-05-2011 15:04
- Locatie: Merendree (Gent) - België
OXO bouillon is ook een goeie. Doe bij je basismix nog pakweg 25% kattenbrokken en een flinke eetlepel bouillon per ei, maar meer mag waarschijnlijk ook wel.
-
- Berichten: 153
- Lid geworden op: 05-03-2013 15:13
Maakt het dan uit of er een zoete smaak bij een hartige smaak zit?
( bijvoorbeeld de limonadesiroop/paprika poeder)
( bijvoorbeeld de limonadesiroop/paprika poeder)
- Mart Honen
- Berichten: 1374
- Lid geworden op: 21-09-2009 17:53
- Locatie: Breda
Nee Quint, dat maakt geen fluit uit! Karpers kennen het concept hartig versus zoet niet, waarmee niet gezegd is dat ze geen voorkeur kunnen hebben.
Gewoon mengen, geen probleem.
Gewoon mengen, geen probleem.
Ik weet het ook allemaal niet...
-
- Berichten: 153
- Lid geworden op: 05-03-2013 15:13
Oke is goed, ik ga wel even knutselen.
Ik heb geprobeerd er achter te komen hoe lang ze gekookt moeten worden
Maar ik kwam steeds uit op: tot ze drijven en dan nog even
Maar hoe lang is even?
Het liefst dat ze makkelijk kapot te knijpen zijn tussen je vingers
(de hardheid word toch mede door het koken bepaalt?)
Ik heb geprobeerd er achter te komen hoe lang ze gekookt moeten worden
Maar ik kwam steeds uit op: tot ze drijven en dan nog even
Maar hoe lang is even?
Het liefst dat ze makkelijk kapot te knijpen zijn tussen je vingers
(de hardheid word toch mede door het koken bepaalt?)
- Joeri De Decker
- Berichten: 219
- Lid geworden op: 13-01-2013 18:21
- Locatie: Sint-Amands
Ja en de tijd dat je ze laat drogen zal ook
mee de hardheid bepalen.
mee de hardheid bepalen.
-
- Berichten: 87
- Lid geworden op: 05-11-2003 01:00
- Locatie: Meijel
Hallo.
Ik heb vaak goed gevangen op 80% gemallen kattebrokken.
20% tarwebloem.
Mix aan de natte kant aanmaken en paar min laten inwerken.
Brokjes goed fijn malen.
Veel goedkoper kan bijna niet.
En verkrijgbaar in de supermarkt.
Gr Ruud.
Ik heb vaak goed gevangen op 80% gemallen kattebrokken.
20% tarwebloem.
Mix aan de natte kant aanmaken en paar min laten inwerken.
Brokjes goed fijn malen.
Veel goedkoper kan bijna niet.
En verkrijgbaar in de supermarkt.
Gr Ruud.
er is meer water dan vis!!
- Mart Honen
- Berichten: 1374
- Lid geworden op: 21-09-2009 17:53
- Locatie: Breda
Begin eens met een minuut koken nadat ze drijven. Kijk hoe hard ze worden en pas de tijd aan de hand daarvan aan.
Ik weet het ook allemaal niet...