Boilies willen niet rollen
- Robert vd Heide
- Berichten: 176
- Lid geworden op: 20-09-2009 18:18
Hallo,
Mijn boilies willen niet rollen, telkens als ik ze probeer te rollen in de roltafel komt er een gat in het midden van de bol, of ze zijn helemaal uit elkaar. Hoe kan dit?
Ik heb al verschillende spuit mondjes geprobeerd en bijgesneden, waar kan het allemaal aan liggen?
Graag uw hulp
Mijn boilies willen niet rollen, telkens als ik ze probeer te rollen in de roltafel komt er een gat in het midden van de bol, of ze zijn helemaal uit elkaar. Hoe kan dit?
Ik heb al verschillende spuit mondjes geprobeerd en bijgesneden, waar kan het allemaal aan liggen?
Graag uw hulp
- Kees Ouwehand
- Berichten: 11597
- Lid geworden op: 07-01-2002 01:00
- Locatie: Nederland
Robert,
Ietsje dunner door de worsten wat op te rekken (of narollen) en/of mix ietsje natter maken.
Groet, Kees
Ietsje dunner door de worsten wat op te rekken (of narollen) en/of mix ietsje natter maken.
Groet, Kees
===== Zen en de kunst van het karperen ======
============Never too old============
======= http://www.karperbeheer.nl/ =======
============Never too old============
======= http://www.karperbeheer.nl/ =======
-
- Berichten: 4864
- Lid geworden op: 28-02-2002 01:00
- Locatie: leeuwarden
Daarnaast kan je iets tarweoem toevoegen voor wat meer binding
- Peter van Loo
- Berichten: 1785
- Lid geworden op: 09-08-2011 00:41
- Locatie: Schiedam
De worsten inderaad niet te dik maken, maar als jij aangeeft al diversen spuitmondjes te hebben gebruikt en de boilies zijn nog steeds niet goed dan ligt het toch echt aan de samenstelling van je mix. Je hebt nl geen binding genoeg en als ik jouw boilie eens bekijk is hij vrij grof. Trouwens een scheut olie doet ook wonderen.
Maar om je volgende kilo's boilies niet te laten mislukken is het misschien een optie om je mix even op het board te plempen, kunnen we even met je meedenken om een goed rolbare boilie te maken.
Groet, Peter
Maar om je volgende kilo's boilies niet te laten mislukken is het misschien een optie om je mix even op het board te plempen, kunnen we even met je meedenken om een goed rolbare boilie te maken.
Groet, Peter
- Robert vd Heide
- Berichten: 176
- Lid geworden op: 20-09-2009 18:18
Bedankt voor de reacties, ik voeg steeds wat ingrediënten toe om de mix rolbaar te maken, als het niet lukt gooi ik er weer wat bij om het rolbaar te maken, maar niks werkt.
Olie op de roltafel ook al geprobeerd, maar zonder succes. Die met gaten komt heel vaak voor, maar als ik het goed begrijp ligt dit aan de binding? de boilie bind niet genoeg?
Ik heb ook al geprobeerd om de mix uit te rekken zodat deze dunner wordt, maar dit wou ook niet. Ik heb geen idee waar het aan ligt. Ik heb wel zalmmeel gebruikt, kan het zijn dat dit een te vette mix is en dat het daarom niet goed bindt?
Ik ben benieuwd naar jullie reacties
Olie op de roltafel ook al geprobeerd, maar zonder succes. Die met gaten komt heel vaak voor, maar als ik het goed begrijp ligt dit aan de binding? de boilie bind niet genoeg?
Ik heb ook al geprobeerd om de mix uit te rekken zodat deze dunner wordt, maar dit wou ook niet. Ik heb geen idee waar het aan ligt. Ik heb wel zalmmeel gebruikt, kan het zijn dat dit een te vette mix is en dat het daarom niet goed bindt?
Ik ben benieuwd naar jullie reacties
- Peter van Loo
- Berichten: 1785
- Lid geworden op: 09-08-2011 00:41
- Locatie: Schiedam
Je luistert niet Robert!!
Groet, Peter
Groet, Peter
-
- Berichten: 3296
- Lid geworden op: 28-05-2008 17:59
Het kan idd ook zijn dat je deeg juist al TE VET is en daardoor niet bindt/open rolt. Die bollen glimmen volgens mij al genoeg op de foto.
Beetje Tarwebloem...
Beetje Tarwebloem...
Groeten, Marco.
..Ironisch genoeg is m'n glazen bol gebarsten uit voorspelbaarheid .
..Ironisch genoeg is m'n glazen bol gebarsten uit voorspelbaarheid .
- jannes hooijer
- Berichten: 450
- Lid geworden op: 13-02-2008 19:28
robert
lees nog eens een keer het antwoord van PETER
lees nog eens een keer het antwoord van PETER
carp greats jannes
carp fishing a way of live
carp fishing a way of live
- Robert vd Heide
- Berichten: 176
- Lid geworden op: 20-09-2009 18:18
Peter van Loo schreef:Je luistert niet Robert!!
Groet, Peter
Ik luister wel, maar ik ben aan het doorvragen, nooit van gehoord?
- Robert vd Heide
- Berichten: 176
- Lid geworden op: 20-09-2009 18:18
Marco Mostard schreef:Het kan idd ook zijn dat je deeg juist al TE VET is en daardoor niet bindt/open rolt. Die bollen glimmen volgens mij al genoeg op de foto.
Beetje Tarwebloem...
Dit was het antwoord wat ik wou horen, op de foto komt het vette door de olie die ik op de roltafel heb gegooit, maar de boilies zelf voelen ook vet aan en dat zie je ook als je ze in de handen hebt.
Ik zal nog het 1 en ander proberen en zal volgende keer mijn samenstelling ff posten.
Groet,
Robert
- Kenny Willems
- Berichten: 3415
- Lid geworden op: 20-05-2006 15:46
- Locatie: Duiven
- Contacteer:
gooi anders je basis hier neer en je hoeveelheid olie.
Maakt het een stuk makkelijker te oordelen.
Mijn inziens gaan er 2 dingen mis.
Verkeerd mondje op de spuit en een te droge mix.
Volgens mij niks met olie te maken.
Maar daarom wil ik graag het olie gehalte weten.
Maakt het een stuk makkelijker te oordelen.
Mijn inziens gaan er 2 dingen mis.
Verkeerd mondje op de spuit en een te droge mix.
Volgens mij niks met olie te maken.
Maar daarom wil ik graag het olie gehalte weten.
Jealousy is a motherfucker... A weak Jealous motherfucker... If you are jealous, you're just a weak motherfucker!!
-
- Berichten: 3296
- Lid geworden op: 28-05-2008 17:59
Dit was het antwoord wat ik wou horen,
Wat je wilt horen hoeft niet de waarheid te zijn
Maar ik heb die ervaring wel met olie in (o.a.) een vismix gehad welke eerst lekker verwerkte. Toen ik er 50ml, ipv de gebruikelijke 10ml olie, aan toevoegde rolde de boilies open. Te veel oliehoudende producten samen.
En voor de Heren;
Misschien vist die jongen op een water waar medeboarders ook komen en wil hij het voor zichzelf houden. Buiten dat zie ik geen probleem in iemand die eerst vragen stelt en ook nog zelf wat aan wil rommelen. Leer je toch weer van. komt hij er helemaal niet uit, dan heeft hij nog altijd de optie om het open te gooien.
Laat het resultaat wel even weten Robbert.
Groeten, Marco.
..Ironisch genoeg is m'n glazen bol gebarsten uit voorspelbaarheid .
..Ironisch genoeg is m'n glazen bol gebarsten uit voorspelbaarheid .
- Robert vd Heide
- Berichten: 176
- Lid geworden op: 20-09-2009 18:18
Boilie kruim? gewoon boilies vermalen en er tussen smijten?
- Robert vd Heide
- Berichten: 176
- Lid geworden op: 20-09-2009 18:18
Kenny Willems schreef:gooi anders je basis hier neer en je hoeveelheid olie.
Maakt het een stuk makkelijker te oordelen.
Mijn inziens gaan er 2 dingen mis.
Verkeerd mondje op de spuit en een te droge mix.
Volgens mij niks met olie te maken.
Maar daarom wil ik graag het olie gehalte weten.
Ik gebruik geen olie in mijn mix, maar ik doe wat op de roltafel zodat het is sommige gevallen beter rolt.
-
- Berichten: 3296
- Lid geworden op: 28-05-2008 17:59
Boilie kruim? gewoon boilies vermalen en er tussen smijten?
Vissen met boiliekruim aangezien je geen boilies draait, maar boiliekruim (denk ik dat er bedoeld wordt) .
Ik gebruik geen olie in mijn mix, maar ik doe wat op de roltafel zodat het is sommige gevallen beter rolt.
Olie zit ook in ingrediënten. Eieren zijn vet, vismeel is vet, sojameel volvet is vet, pinda(arachide)meel is vet en ga zo door.
Maar Robbert, het gaat een beetje lang duren zo...
Groeten, Marco.
..Ironisch genoeg is m'n glazen bol gebarsten uit voorspelbaarheid .
..Ironisch genoeg is m'n glazen bol gebarsten uit voorspelbaarheid .
- Peter van Loo
- Berichten: 1785
- Lid geworden op: 09-08-2011 00:41
- Locatie: Schiedam
Buiten dat zie ik geen probleem in iemand die eerst vragen stelt en ook nog zelf wat aan wil rommelen. Leer je toch weer van.
Hij is net twee dagen bezig Marco.
Groet, Peter
-
- Berichten: 3296
- Lid geworden op: 28-05-2008 17:59
Ik zat er al op te wachten Peter, maar ik rommel zelf toch echt heel wat sneller aan als ik een probleem wil oplossen
Gr. marco.
Gr. marco.
Groeten, Marco.
..Ironisch genoeg is m'n glazen bol gebarsten uit voorspelbaarheid .
..Ironisch genoeg is m'n glazen bol gebarsten uit voorspelbaarheid .
- Kees Ouwehand
- Berichten: 11597
- Lid geworden op: 07-01-2002 01:00
- Locatie: Nederland
- Dunnere worsten
- natter
- minder grof
- minder vet
- meer binder
Wordt een heel rijtje zo. Maar pik er wat uit en proberen. Met de hand rollen?
Groet, Kees
- natter
- minder grof
- minder vet
- meer binder
Wordt een heel rijtje zo. Maar pik er wat uit en proberen. Met de hand rollen?
Groet, Kees
===== Zen en de kunst van het karperen ======
============Never too old============
======= http://www.karperbeheer.nl/ =======
============Never too old============
======= http://www.karperbeheer.nl/ =======
-
- Berichten: 3296
- Lid geworden op: 28-05-2008 17:59
Dat laatste is misschien te hard werken. Tenzij je het wonder vangst(niet rol)recept hebt gevonde natuurlijk Kees
Groeten, Marco.
..Ironisch genoeg is m'n glazen bol gebarsten uit voorspelbaarheid .
..Ironisch genoeg is m'n glazen bol gebarsten uit voorspelbaarheid .
- Bart beentjes
- Berichten: 697
- Lid geworden op: 13-06-2011 21:26
- Locatie: Hoorn
Kees Ouwehand schreef:- Dunnere worsten
- natter
- minder grof
- minder vet
- meer binder
Wordt een heel rijtje zo. Maar pik er wat uit en proberen. Met de hand rollen?
Groet, Kees
En misschien een extra ei voor de binding en zou geen olie op de roltafel doen...
- Richard Mol
- Berichten: 436
- Lid geworden op: 17-12-2009 21:17
- Locatie: Westfriese carp scene
- Contacteer:
nou den mot je gewaun ronde draaie den rolt zuks veul makkelijker johje
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
Robert,
zo te zien bevat jou mix teveel grove bestanddelen.
Je probeert dat te ondervangen door een binder toe te voegen, maar dat zal niet lukken.
Voeg een deel sojameel toe zodat het grovere deel in de verhouding al afneemt.
Geen olie op de plank doen, zalmmeel is al hartstikke vet.
Je moet het juist niet in de bindmiddelen zoeken, het deeg word door teveel binders droog en rul zonder te kunnen binden.
Er moet namelijk wel iets zijn om te kunnen binden, als je begrijpt wat ik bedoel?
Die uit elkaar gerolde bollen duiden op een rul deeg, zelfs met de hand is daar met moeite een bolleke van te rollen.
zo te zien bevat jou mix teveel grove bestanddelen.
Je probeert dat te ondervangen door een binder toe te voegen, maar dat zal niet lukken.
Voeg een deel sojameel toe zodat het grovere deel in de verhouding al afneemt.
Geen olie op de plank doen, zalmmeel is al hartstikke vet.
Je moet het juist niet in de bindmiddelen zoeken, het deeg word door teveel binders droog en rul zonder te kunnen binden.
Er moet namelijk wel iets zijn om te kunnen binden, als je begrijpt wat ik bedoel?
Die uit elkaar gerolde bollen duiden op een rul deeg, zelfs met de hand is daar met moeite een bolleke van te rollen.
Groet'n Henk..
still growing Old.
still growing Old.
- Bart beentjes
- Berichten: 697
- Lid geworden op: 13-06-2011 21:26
- Locatie: Hoorn
Richard Mol schreef:nou den mot je gewaun ronde draaie den rolt zuks veul makkelijker johje
No wel denk? Skoftig joh!
Heerlijk dat westfries whahahaha
-
- Berichten: 3296
- Lid geworden op: 28-05-2008 17:59
Henk ter Maat schreef:Robert,
zo te zien bevat jou mix teveel grove bestanddelen.
Je probeert dat te ondervangen door een binder toe te voegen, maar dat zal niet lukken.
Voeg een deel sojameel toe zodat het grovere deel in de verhouding al afneemt.
Geen olie op de plank doen, zalmmeel is al hartstikke vet.
Je moet het juist niet in de bindmiddelen zoeken, het deeg word door teveel binders droog en rul zonder te kunnen binden.
Er moet namelijk wel iets zijn om te kunnen binden, als je begrijpt wat ik bedoel?
Die uit elkaar gerolde bollen duiden op een rul deeg, zelfs met de hand is daar met moeite een bolleke van te rollen.
Zalmmeel Henk? Heb je z'n mix via een pbtje onder de loep kunnen nemen
Groeten, Marco.
..Ironisch genoeg is m'n glazen bol gebarsten uit voorspelbaarheid .
..Ironisch genoeg is m'n glazen bol gebarsten uit voorspelbaarheid .
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
Nee Marco, wel Robert zijn tweede berichie gelezen..en daar is geen loep bij nodig.
Groet'n Henk..
still growing Old.
still growing Old.