Hoi,
Wil voor mn aanstaande Frankrijk sessie mn bollies vacumeren. Nou wil ik er net voor het vacumeren wat olie over heen doen. Kan iemand mij vertellen of dit eventuele schimmelvorming bevordert? Of heb je dat met olie niet?
Vacumeren
- Harnold Kikkert
- Berichten: 2174
- Lid geworden op: 22-11-2004 21:18
- Locatie: Hoogeveen
Wat ik wel weet dat je boilies goed gedroogd moeten zijn om te vacumeren, anders worden ze tijdens het vacumeren platgedrukt.
Als je er olie overheen sprenkelt zal het, mits goed gevacumeerd, zo'n dikke 2 weken geen probleem opleveren.
gr Harnold
Als je er olie overheen sprenkelt zal het, mits goed gevacumeerd, zo'n dikke 2 weken geen probleem opleveren.
gr Harnold
- Hans Sluijter
- Berichten: 413
- Lid geworden op: 27-07-2006 11:57
- Locatie: Steenderen
Bedankt Harnold voor je reactie.
-
- Berichten: 3296
- Lid geworden op: 28-05-2008 17:59
Wat mij opvalt bij gevacumeerde boilies die gewoon 24 uur gedroogd zijn; Je trekt de vloeistof naar de buitenkant van de bollen.
Flink hard terug gedroogde boilies kun je ook thuis van te voren licht overgieten met olie (oid) en erin laten trekken. Gewoon in een emmer meermaals herhalen. Is waarschijnlijk een mindere kliederzooi voor de persoon die ze gaat vacumeren. Ik zou die gesoakte kiezels sowieso dan niet vacumeren, maar da's een ander verhaal...
Olie wordt, uit de zon en hitte gehouden, ook niet zo snel ranzig.
Flink hard terug gedroogde boilies kun je ook thuis van te voren licht overgieten met olie (oid) en erin laten trekken. Gewoon in een emmer meermaals herhalen. Is waarschijnlijk een mindere kliederzooi voor de persoon die ze gaat vacumeren. Ik zou die gesoakte kiezels sowieso dan niet vacumeren, maar da's een ander verhaal...
Olie wordt, uit de zon en hitte gehouden, ook niet zo snel ranzig.
Groeten, Marco.
..Ironisch genoeg is m'n glazen bol gebarsten uit voorspelbaarheid .
..Ironisch genoeg is m'n glazen bol gebarsten uit voorspelbaarheid .
- Harnold Kikkert
- Berichten: 2174
- Lid geworden op: 22-11-2004 21:18
- Locatie: Hoogeveen
Pindameel kan wel snel ranzig worden!!!
Vwb de olie die naar buiten trekt: klopt maar dat is toch geen probleem...denk hierbij een vertikaal uitwasemen:-)
Pak je toch ff die vissen uit de bovenste waterlagen mee...
gr Harnold
Vwb de olie die naar buiten trekt: klopt maar dat is toch geen probleem...denk hierbij een vertikaal uitwasemen:-)
Pak je toch ff die vissen uit de bovenste waterlagen mee...
gr Harnold
-
- Berichten: 3296
- Lid geworden op: 28-05-2008 17:59
Pindameel kan wel snel ranzig worden!!!
Je bedoelt pindaolie (ja, ja, zit ook in het meel), daar had ik het betreffende ranzig worden over? Dat gaat idd wat sneller met warmte.., met kou ook (stollen).
Vwb de olie die naar buiten trekt: klopt maar dat is toch geen probleem...denk hierbij een vertikaal uitwasemen:-) Pak je toch ff die vissen uit de bovenste waterlagen mee...
Ja, maar waarom zou je dan extra olie aan de boilies toevoegen als het, vanwege het vacumeren, toch naar buiten getrokken wordt. En dus niet in de vacuumverpakking door de bollen opgenomen wordt. Kun je ze net zo goed tijdens het vissen overgieten!?
Groeten, Marco.
..Ironisch genoeg is m'n glazen bol gebarsten uit voorspelbaarheid .
..Ironisch genoeg is m'n glazen bol gebarsten uit voorspelbaarheid .
-
- Berichten: 3296
- Lid geworden op: 28-05-2008 17:59
Pindameel kan wel snel ranzig worden!!
Sojameel ook (zit in zo'n 80% van alle recepten)!?!?
Notenmeel donker ook!?!?
Telefoonseks ook!?!?
Groeten, Marco.
..Ironisch genoeg is m'n glazen bol gebarsten uit voorspelbaarheid .
..Ironisch genoeg is m'n glazen bol gebarsten uit voorspelbaarheid .
- Harnold Kikkert
- Berichten: 2174
- Lid geworden op: 22-11-2004 21:18
- Locatie: Hoogeveen
pindaolie bedoelde ik inderdaad.
gr HK
gr HK
- Hans Sluijter
- Berichten: 413
- Lid geworden op: 27-07-2006 11:57
- Locatie: Steenderen
Marco,
Kan ik uit jou opmerking opmaken dat goed gedroogde bollen, gesoakt met wat olie ook goed houdbaar zijn zonder te vacumeren?
Kan ik uit jou opmerking opmaken dat goed gedroogde bollen, gesoakt met wat olie ook goed houdbaar zijn zonder te vacumeren?
-
- Berichten: 3296
- Lid geworden op: 28-05-2008 17:59
Gewoon een lading vers meenemen en een gedeelte gedroogd.
Gooi over die gedroogde bollen wat olie, en bijv. limonade siroop, zoute vissaus en/of ketjap/melasse en ze leven helemaal op. Niet in laten zwemmen he in die emmer... Gewoon een laagje wat er in kan trekken is genoeg en regelmatig omschudden. Vervolgens een dag of wat later weer herhalen en niet in de volle zon plaatsen!
Bij die verse bollen werkt een dikkere laag aan melasse of stroperige limonade siroop het best (kan ook met zout of suiker)...
Gooi over die gedroogde bollen wat olie, en bijv. limonade siroop, zoute vissaus en/of ketjap/melasse en ze leven helemaal op. Niet in laten zwemmen he in die emmer... Gewoon een laagje wat er in kan trekken is genoeg en regelmatig omschudden. Vervolgens een dag of wat later weer herhalen en niet in de volle zon plaatsen!
Bij die verse bollen werkt een dikkere laag aan melasse of stroperige limonade siroop het best (kan ook met zout of suiker)...
Groeten, Marco.
..Ironisch genoeg is m'n glazen bol gebarsten uit voorspelbaarheid .
..Ironisch genoeg is m'n glazen bol gebarsten uit voorspelbaarheid .
-
- Berichten: 2844
- Lid geworden op: 29-03-2011 19:22
helaas gaan de suikers gisten, niet helaas of schimmelen.
Vol in de suiker kieperen die handel blijft maanden goed.
Vol in de suiker kieperen die handel blijft maanden goed.
It's okay 2 pay
-
- Berichten: 3296
- Lid geworden op: 28-05-2008 17:59
Dank voor het vervolledigen van mijn antwoord...
Groeten, Marco.
..Ironisch genoeg is m'n glazen bol gebarsten uit voorspelbaarheid .
..Ironisch genoeg is m'n glazen bol gebarsten uit voorspelbaarheid .
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
Konfijten, inleggen in suiker.
Konfijten is het conserveren van fruit door het in te leggen in suiker.
Lagere vruchtensuikers worden door de juiste omstandigheden van temperatuur, vochtigheid en bescherming tegen micro-organismen na verloop van tijd omgezet tot hogere suikers. Dit proces kan worden versneld door toevoeging van suiker en opzettelijke verdroging.
Konfijten is het conserveren van fruit door het in te leggen in suiker.
Lagere vruchtensuikers worden door de juiste omstandigheden van temperatuur, vochtigheid en bescherming tegen micro-organismen na verloop van tijd omgezet tot hogere suikers. Dit proces kan worden versneld door toevoeging van suiker en opzettelijke verdroging.
Groet'n Henk..
still growing Old.
still growing Old.