het GROTE boillie recepten topic
- gerjan berendijk
- Berichten: 204
- Lid geworden op: 22-06-2008 16:44
- Contacteer:
- wilbert nies
- Berichten: 89
- Lid geworden op: 17-03-2006 21:57
- Locatie: nederweert
- Contacteer:
Gerjan,aminol is wateroplosbaar,dus je kunt het beter niet gebruiken tijdens het draaien want je kookt er veel uit.
Beter is het om je bollen na het draaien en drogen,te soaken in aminol(10ml/kgbollen)
Beetje laat deze tip maar misschien voor een volgende keer dat je gaat draaien,succes...
Beter is het om je bollen na het draaien en drogen,te soaken in aminol(10ml/kgbollen)
Beetje laat deze tip maar misschien voor een volgende keer dat je gaat draaien,succes...
- stefan oving
- Berichten: 85
- Lid geworden op: 20-09-2009 14:59
- Locatie: buinen
je kunt ze ook stomen
groeten stefan
- wilbert nies
- Berichten: 89
- Lid geworden op: 17-03-2006 21:57
- Locatie: nederweert
- Contacteer:
30ml/1,5kg bollen of 30ml/3kg bollen,tel uit je winst
Freezers van proline kosten ook niet veel, scheelt eigenlijk bijna niks met zelf draaien.
- Viktor van Ophuizen
- Berichten: 1424
- Lid geworden op: 16-10-2002 02:00
- Locatie: omgeving nijmegen
jorus,
Deze topic gaat over bollen maken,dus niet over freezers van welk merk dan ook!
gr
viktor
Deze topic gaat over bollen maken,dus niet over freezers van welk merk dan ook!
gr
viktor
- gerjan berendijk
- Berichten: 204
- Lid geworden op: 22-06-2008 16:44
- Contacteer:
- gerjan berendijk
- Berichten: 204
- Lid geworden op: 22-06-2008 16:44
- Contacteer:
neem mijn bolies staan niet op mijn site ,ik houd mijn bolie liever geheim
gr gerjan ttp://www.freewebs.com/wehlsekarpervissers/
gr gerjan ttp://www.freewebs.com/wehlsekarpervissers/
- Fran Rekers
- Berichten: 70
- Lid geworden op: 28-09-2009 16:06
Dit topic gaat over recepten
wat voor nut heeft het om te posten ik blijf bij mij boilies ?
en vervolgens zeggen die zijn geheim.
waarom dan posten in dit topic.
niet aanvallend bedoelt. maar dat levert toch totaal geen meerwaarde voor dit topic.
(niet dat deze post dat wel doet )
wat voor nut heeft het om te posten ik blijf bij mij boilies ?
en vervolgens zeggen die zijn geheim.
waarom dan posten in dit topic.
niet aanvallend bedoelt. maar dat levert toch totaal geen meerwaarde voor dit topic.
(niet dat deze post dat wel doet )
- stefan oving
- Berichten: 85
- Lid geworden op: 20-09-2009 14:59
- Locatie: buinen
ben bezig met nieuwe boillierecepten te maken voor vroege voorjaar zat te denken aan dit recept
100 vismeel
100 trouvitmeel
200 griesmeel
200 maismeel
100 tarwemeel
100 rijstebloem
100 tarwezemelen
25 knoflookpoeder
25 robin red
50 gemalen hennep
7 ml sweetner
scheutje zalmolie
100 vismeel
100 trouvitmeel
200 griesmeel
200 maismeel
100 tarwemeel
100 rijstebloem
100 tarwezemelen
25 knoflookpoeder
25 robin red
50 gemalen hennep
7 ml sweetner
scheutje zalmolie
groeten stefan
- Robert vd Heide
- Berichten: 176
- Lid geworden op: 20-09-2009 18:18
Hallo,
Leuk al die recepten, maar ik wil nou niet zeggen dat ik er makkelijk 1 tussen kan vinden. Er zitten veel dure recepten bij en grote recepten.
Mijn vraag is...
Heeft een van jullie ook een paar goedkope bollie recepten en niet al te uitgebreiden, voor de beginnende bollie draaier? (mij dus)
Het handigste vind ik in grammen, makkelijk af te lezen.
Leuk al die recepten, maar ik wil nou niet zeggen dat ik er makkelijk 1 tussen kan vinden. Er zitten veel dure recepten bij en grote recepten.
Mijn vraag is...
Heeft een van jullie ook een paar goedkope bollie recepten en niet al te uitgebreiden, voor de beginnende bollie draaier? (mij dus)
Het handigste vind ik in grammen, makkelijk af te lezen.
-
- Berichten: 207
- Lid geworden op: 15-02-2008 16:57
deze? is ook van dit forum
er is genoeg te vinden hoor
Als je standaard met (bijv.)
300 maismeel
200 tarwemeel
100 soya volvet
zit je altijd goed. Ik heb er in elk geval nooit problemen mee gehad. Hier kan je dan verder op toevoegen wat je wil..
Zoals nu bijvoorbeeld..
300 lt vismeel
50 knoflookpoeder
50 robin red
Een simpele mix, die hard, rolt etc. Altijd kan je nog, als die niet hard genoeg is, wat ei-albumine toevoegen.
er is genoeg te vinden hoor
Als je standaard met (bijv.)
300 maismeel
200 tarwemeel
100 soya volvet
zit je altijd goed. Ik heb er in elk geval nooit problemen mee gehad. Hier kan je dan verder op toevoegen wat je wil..
Zoals nu bijvoorbeeld..
300 lt vismeel
50 knoflookpoeder
50 robin red
Een simpele mix, die hard, rolt etc. Altijd kan je nog, als die niet hard genoeg is, wat ei-albumine toevoegen.
-
- Berichten: 26
- Lid geworden op: 17-10-2009 16:55
- Locatie: Noord-Holland
Ik wilde het eens met deze mix als basis gaan proberen:
150 gr griesmeel
150 gr Soya ontvet
150 gr Cédé Eivoer
150 gr Maismeel
150 gr Rijstbloem
75 gr Gemalen havermout
40 gr Kelp
en dan nog andere toevoegingen zoals geur, kleur en smaakstoffen.
iemand mischien nog tips of aanpassingen?
ben nog niet zolang bezig dus hoor het graag van jullie..
150 gr griesmeel
150 gr Soya ontvet
150 gr Cédé Eivoer
150 gr Maismeel
150 gr Rijstbloem
75 gr Gemalen havermout
40 gr Kelp
en dan nog andere toevoegingen zoals geur, kleur en smaakstoffen.
iemand mischien nog tips of aanpassingen?
ben nog niet zolang bezig dus hoor het graag van jullie..
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
Ik zou er een lading melkpoeder aan toevoegen. Laten we zeggen zo'n 100 gram. Als het dan té plakkerig wordt, een klein scheutje olie (10 ml in de winter en 50 inde zomer) en een eitje minder.
Smaakstoffen kun je beter achterwege laten totdat je tevreden bent over je basis. Dan kun je ook beoordelen of het een meerwaarde is.
groetjes Mitsz
Smaakstoffen kun je beter achterwege laten totdat je tevreden bent over je basis. Dan kun je ook beoordelen of het een meerwaarde is.
groetjes Mitsz
- tomba verwey
- Berichten: 731
- Lid geworden op: 17-12-2009 14:05
- Locatie: Rijen NB
Karpervissen is het leven joh
ook het maken van aas en alles eromheen (zelfs de heenweg naar de vis stek) hoort erbij ..
Soms gaat het idd ver maar veelal zie je dat deze mensen wel resultaat halen ......
laat mij die uurtjes maar lekker aan de waterkant zitten ...
ik sta liever met een kromme stok in me handen dan dat ik gelijk krijg op een forum
groetjes!
ook het maken van aas en alles eromheen (zelfs de heenweg naar de vis stek) hoort erbij ..
Soms gaat het idd ver maar veelal zie je dat deze mensen wel resultaat halen ......
laat mij die uurtjes maar lekker aan de waterkant zitten ...
ik sta liever met een kromme stok in me handen dan dat ik gelijk krijg op een forum
groetjes!
http://www.hengelsportfauna.nl
Als ze me missen ben ik vissen!
Als ze me missen ben ik vissen!
- Richard Mol
- Berichten: 436
- Lid geworden op: 17-12-2009 21:17
- Locatie: Westfriese carp scene
- Contacteer:
Zelf boilies maken is voor mij ook een lekkere bezigheid waar ik veel tijd aan besteed van alles uitproberen en lekker knutselen met melen olien kruiden sweetners flavours en andere toevoegingen hier dan een receptje waar ik erg goed op gevangen heb en lekker goedkoop is voor langere voercampagnes
300 gr maismeel
200 gr tarwemeel
200 gr griesmeel
100 gr lt vismeel
100 gr eipoeder
80 gr gemalen vogelvoer
50 gr Boilloin poeder
35 gr Knoflookpoeder
25 gr zout
20 gr Ei-albumine
20 ml Vis Olie
Eiwit:22,72
Vet:23,02
Koolhydraten:60,1
Voedingsvezel:2,23
NEB:72,25
300 gr maismeel
200 gr tarwemeel
200 gr griesmeel
100 gr lt vismeel
100 gr eipoeder
80 gr gemalen vogelvoer
50 gr Boilloin poeder
35 gr Knoflookpoeder
25 gr zout
20 gr Ei-albumine
20 ml Vis Olie
Eiwit:22,72
Vet:23,02
Koolhydraten:60,1
Voedingsvezel:2,23
NEB:72,25
- tomba verwey
- Berichten: 731
- Lid geworden op: 17-12-2009 14:05
- Locatie: Rijen NB
ziet er goed uit Richard !
Vind aleen wel dat je heel erg verfijnd omgaat met albumine enz.
ik zal ook nog even bijn top bol van 2 jaar geleden noteren
3 maismeel
2 griesmeel
2 soya volvet
3 zoetekoekmeel
2 gennep getoast
1 coreander
1 robinred
half ei half water .. halve dag goed laten drogen en de vriezer in!
Ik maakte dit aan met een flaver op alcohol basis.
afgelopenjaar en aankomendjaar 2 topjaren gehad op me nieuwe mix.. voorgjaar nog met flaver. ditjaar aleen nog betaine en salminol.
Gr T
Vind aleen wel dat je heel erg verfijnd omgaat met albumine enz.
ik zal ook nog even bijn top bol van 2 jaar geleden noteren
3 maismeel
2 griesmeel
2 soya volvet
3 zoetekoekmeel
2 gennep getoast
1 coreander
1 robinred
half ei half water .. halve dag goed laten drogen en de vriezer in!
Ik maakte dit aan met een flaver op alcohol basis.
afgelopenjaar en aankomendjaar 2 topjaren gehad op me nieuwe mix.. voorgjaar nog met flaver. ditjaar aleen nog betaine en salminol.
Gr T
http://www.hengelsportfauna.nl
Als ze me missen ben ik vissen!
Als ze me missen ben ik vissen!
- Richard Mol
- Berichten: 436
- Lid geworden op: 17-12-2009 21:17
- Locatie: Westfriese carp scene
- Contacteer:
Dag tomba
Ik ga zo verfijnt met de albumine om omdat ik de eiwitten niet te hoog wil hebben onder de 30% toch zeker wel en de boilies iets harder wil maken + dat grote hoeveelheden met ei albumine met langere en grotere coercampagnes van een paar maanden en verschillende stekken toch wel heel erg duur is maar heb ook mixen voor een kleiner water waar mijn percentage stukken hoger ligt idd maar het zegt niks zo heb ik mega sessies gehad op een koolhydraat rijke mix met weinig eiwitten en zo vang je ze met een hele rijke eiwit mix in het voorjaar en najaar gooi ik de eiwitten idd richting de 25 tot 28 % waarbij het vetgehalte ook wat hoger komt
Ik ga zo verfijnt met de albumine om omdat ik de eiwitten niet te hoog wil hebben onder de 30% toch zeker wel en de boilies iets harder wil maken + dat grote hoeveelheden met ei albumine met langere en grotere coercampagnes van een paar maanden en verschillende stekken toch wel heel erg duur is maar heb ook mixen voor een kleiner water waar mijn percentage stukken hoger ligt idd maar het zegt niks zo heb ik mega sessies gehad op een koolhydraat rijke mix met weinig eiwitten en zo vang je ze met een hele rijke eiwit mix in het voorjaar en najaar gooi ik de eiwitten idd richting de 25 tot 28 % waarbij het vetgehalte ook wat hoger komt
- tomba verwey
- Berichten: 731
- Lid geworden op: 17-12-2009 14:05
- Locatie: Rijen NB
okay maar dan moet je met jou toevoeging idd erg uitkijken.
wel knap van je dat je de voeding zo nou gaat bekijken dat je voor je eigen de procenten zo precies wilt hebben !
Ik let er ook goed op maar op de wateren waar ik vis heb ik (Helaas )veel concurentie...
En dus ga ik niet meer mee in de trend.
de ene helft vist proline . de andere helft met zelfgemaakte bollen..
ik probeer een eigen vleugje mee te geven een een bol..een herkenningspunt wat niemand anders precies zo heeft ...
Dit word dan wel een wat duurdere bol o.a(Betaine,leverpoeder en salminol).
en de rest wat ik even voor me wil houden.
Deze manier van vissen heeft me nogmeer opgeleverd dan precies uit te pluizen hoe of wat.
tevens kan ik dezelfde bol gebruiken op bijna ieder water omdat hij (eigenlijk onverwacht) instand heel goed presteert.
Gr Tomba
wel knap van je dat je de voeding zo nou gaat bekijken dat je voor je eigen de procenten zo precies wilt hebben !
Ik let er ook goed op maar op de wateren waar ik vis heb ik (Helaas )veel concurentie...
En dus ga ik niet meer mee in de trend.
de ene helft vist proline . de andere helft met zelfgemaakte bollen..
ik probeer een eigen vleugje mee te geven een een bol..een herkenningspunt wat niemand anders precies zo heeft ...
Dit word dan wel een wat duurdere bol o.a(Betaine,leverpoeder en salminol).
en de rest wat ik even voor me wil houden.
Deze manier van vissen heeft me nogmeer opgeleverd dan precies uit te pluizen hoe of wat.
tevens kan ik dezelfde bol gebruiken op bijna ieder water omdat hij (eigenlijk onverwacht) instand heel goed presteert.
Gr Tomba
http://www.hengelsportfauna.nl
Als ze me missen ben ik vissen!
Als ze me missen ben ik vissen!
- Richard Mol
- Berichten: 436
- Lid geworden op: 17-12-2009 21:17
- Locatie: Westfriese carp scene
- Contacteer:
Ik snap je man de concurentie neemt al meer toe dus moet je er toch proberen er boven uit te steken met je aas
-
- Berichten: 54
- Lid geworden op: 08-08-2008 21:42
- Contacteer:
wat dachten jullie van deze..
150g maismeel
150g griesmeel
80g soja-velvet
35g cede-eivoer
40g trouvit
25a30g tarwezemelen
5ml zonnebloemolie
1a2 eieren de rest met water
oja vergeet de bruine bastardsuiker niet 2a3 theelepels.
150g maismeel
150g griesmeel
80g soja-velvet
35g cede-eivoer
40g trouvit
25a30g tarwezemelen
5ml zonnebloemolie
1a2 eieren de rest met water
oja vergeet de bruine bastardsuiker niet 2a3 theelepels.
- tomba verwey
- Berichten: 731
- Lid geworden op: 17-12-2009 14:05
- Locatie: Rijen NB
Richard Mol schreef:Ik snap je man de concurentie neemt al meer toe dus moet je er toch proberen er boven uit te steken met je aas
Het valt idd nietmeer mee helaas ....
er is 2 weken geleden op mke watertje erg goed gevangen .. die gek ving 3 vissen met piepers aan zn haak!
Denk dat ik binnekoer het oude vertrouwde blikje mais eens uit de kast ga halen !
http://www.hengelsportfauna.nl
Als ze me missen ben ik vissen!
Als ze me missen ben ik vissen!
-
- Berichten: 280
- Lid geworden op: 04-01-2006 09:32
- Locatie: in me oval
- Contacteer:
wat denken jullie van deze mix?
zou er nog wat bloedmeel door heen moeten of zo laten?
tarwemeel 300
maismeel 200
polenta 100
soja-volvet 100
vismeel-lt 75
cede parkiet 75
trouvit 75
garnaalmeel 50
lookpoeder 25
suiker 25
tips en verbeteringenzijn altijd welkom
zou er nog wat bloedmeel door heen moeten of zo laten?
tarwemeel 300
maismeel 200
polenta 100
soja-volvet 100
vismeel-lt 75
cede parkiet 75
trouvit 75
garnaalmeel 50
lookpoeder 25
suiker 25
tips en verbeteringenzijn altijd welkom
- tomba verwey
- Berichten: 731
- Lid geworden op: 17-12-2009 14:05
- Locatie: Rijen NB
ziet er wel goed uit ! ... maar denk persoonlijk dat je sommige dingen weg kan laten omdat ze geen meerwaarde hebben....
Je moet een beetje zwartwit naar je aas kijken denk ik... wat wil je ermee berijken en wat moet een boilie doen bij een vis.
*smaak
*voeding
*vitaminen
*mineralen
*een eigen herkenningspunt
*iets wat n vis prikkelt
*iets wat voor de goede stoelgang zorgt.
enz enz...
Je moet een beetje zwartwit naar je aas kijken denk ik... wat wil je ermee berijken en wat moet een boilie doen bij een vis.
*smaak
*voeding
*vitaminen
*mineralen
*een eigen herkenningspunt
*iets wat n vis prikkelt
*iets wat voor de goede stoelgang zorgt.
enz enz...
http://www.hengelsportfauna.nl
Als ze me missen ben ik vissen!
Als ze me missen ben ik vissen!