Zout en Zoet?????


Plaats reactie
Spillebeen Kenny!
Berichten: 13
Lid geworden op: 12-06-2014 10:53

28-02-2016 18:27

Hierbij had ik eigenlijk een vraagje voor onze aasgoeroes onder ons....
Men spreekt van zout dat het een goed bewaarmiddel is,10 a 20 gram per mix,maar wat als men een zoete bol wil,kan men dan daar bovenop zoete ingredienten gebruiken?
Vloeken die 2 dan niet in een bol?
Kan mischien een domme vraag zijn hoor... :oops: :oops: :oops:

Greetz Kenny
Gebruikersavatar
Kees Ouwehand
Berichten: 11597
Lid geworden op: 07-01-2002 01:00
Locatie: Nederland

28-02-2016 21:37

Er zijn 2 toepassingen.

Zout los in een emmer boilies om schimmelvorming tegen te gaan van niet geconserveerde boilies. Dat is net zoveel als dat er in de lege ruimte tussen de bollies past. Mag ook met suiker hoor. Doet hetzelfde, maar is alleen 3 tot 4 x duurder. Bovendien lost vrij zout razend snel op in water. Veel negatieve effecten zou ik niet verwachten.

De hoeveelheid die jij noemt is denk ik conservering door wat zout in de mix bij te mengen. Dat beïnvloedt de smaak niet negatief. Overigens is zout ook een smaakversterker voor zoet.

Groet, Kees
===== Zen en de kunst van het karperen ======
============Never too old============
======= http://www.karperbeheer.nl/ =======
siemen post
Berichten: 215
Lid geworden op: 22-01-2016 10:23

29-02-2016 12:04

zout en zoet gaan prima samen.
en de hoeveelheid die je noemt zijn ook prima
het versterkt de smaak en zout helpt mee om je flavours etc te laten oplossen in het water :D
ik doe zelf msg in mn mix,
Plaats reactie