BoilieMeister


Plaats reactie
Michel Hulshof
Berichten: 458
Lid geworden op: 28-01-2014 18:13

05-03-2015 11:11

Rik koster schreef:Toen ik nog zelf draaide nam ik wel eens vers aas mee,dit wil zeggen dat het aan de waterkant nog aan het afkoelen was in de zak.mag jij ook 3 X raden hilco...

Kost alleen zoveel energie helaas....


Maar jij ving toch ook ontzetten goed op boilieman bollen toch en wilde er zelfs 1000 euro opzetten toch dat je er mee kon vangen? Dus wat wil dit zeggen dan?
harry de jonge
Berichten: 64
Lid geworden op: 01-02-2015 14:22

05-03-2015 19:51

Ik heb 2 weken lang om de dag een handje met de Kutter doormidden gehakte bollen (boiliemeister) gevoerd op een voorjaars stek waar ik nagenoeg in deze periode en onder nagenoeg dezelfde omstandigheden in het verleden altijd wel een vis gevangen heb.Ik ben vandaag en gisteren een paar uurtjes wezen vissen maar totaal geen reactie gehad terwijl de vissen er zeker aanwezig waren omdat dit gewoon een plek is waar ze altijd aanwezig zijn.Nu wil dat natuurlijk niet zeggen dat het aas slecht is of wat dan ook maar het verbaasde me wel.
Emilio Visser
Berichten: 390
Lid geworden op: 12-05-2013 21:44
Locatie: Dordrecht

05-03-2015 22:08

Als je nou met het aas van vorig jaar vs boiliemeister had gevist had het nog wat gezegd ook.... ;)
Gebruikersavatar
Rik koster
Berichten: 5111
Lid geworden op: 26-09-2009 12:49
Locatie: zuid holland
Contacteer:

05-03-2015 22:22

Wil jij er ook 1000 euro op zetten dat ik er niks mee vang dan...?

Wat ik ermee wil zeggen is dat vers aas instant atractiever is in mijn ogen.

Ps ik heb dit jaar 12 korte sessies van gemiddeld 3,5 uit gevist,ik vis overigens ook doorgaans met dit type aas,en ik Heb tot nu de teller op 6 vissen staan en 2 lossers,er zijn er bij die met het duurste en beste aas aan de waterkant bijna wonen en nog geen vis gevangen hebben.niet alles ligt aan aas hoor :wink:
dave staal

05-03-2015 22:44

Wat denk je nu dat je krijgt bij elke willekeurige bollen boer?
Komt allemaal op hetzelfde neer.
Enige verschil is vaak de prijs,kost het meer dan zal het wel goed zijn?
Als er nu 6-10 euro voor deze bol betaald moest worden had je niemand gehoord. :wink:

Er zijn natuurlijk paar uitzinderingen op de markt die hebben betere
Bollen 8) Laat ik daat nu mee vissen.
Zonder dollen geef me maar 100 kg van die meuk, voeren en vissen gaat echt wel goed komen.
Hilco Meijer
Berichten: 1476
Lid geworden op: 17-11-2009 22:25

06-03-2015 03:40

Op vrijdagavond 6 maart organiseert Boiliemeister een info avond. Onze adviseur en aasspecialist Roelof Schut geeft openheid van zaken over de bedrijfsvoering van Boiliemeister. Hij legt onder meer uit:
- Wat de filosofie is achter Boiliemeister
- Waarom Boiliemeister de productie in eigen beheer heeft
- Waarom Boiliemeister uitsluitend verse ingrediënten gebruikt
- Welke grondstoffen Boiliemeister gebruikt
- Waarom Boiliemeister kwaliteit garandeert
- Waarom Boiliemeister zo goedkoop kan produceren
- Aan welke wettelijke eisen Boiliemeister boilies voldoen
- Op welke wijze Boiliemeister boilies zijn geconserveerd
- Wat de analyses op de verpakking betekenen
- Hoe de analyses worden uitgevoerd
- Waarom Boiliemeister een uiterste houdbaarheidsdatum vermeldt
Wil jij echt iets leren over het grootschalig en volgens wettelijke eisen produceren van boilies? Dan is dit jouw kans!
Hilco Meijer
Berichten: 1476
Lid geworden op: 17-11-2009 22:25

08-03-2015 02:15

Ik ben toch wel heel benieuwd, iemand die er geweest is?

De bedrijfspolicy boeit me totaal niet, gaat mij puur om de bollen zelf.
Wat is daarover verteld?
Michel Hulshof
Berichten: 458
Lid geworden op: 28-01-2014 18:13

08-03-2015 03:17

Hilco Meijer schreef:Ik ben toch wel heel benieuwd, iemand die er geweest is?

De bedrijfspolicy boeit me totaal niet, gaat mij puur om de bollen zelf.
Wat is daarover verteld?


Yup, ik was er.
Wat er allemaal verteld is, is eigenlijk te veel om uit te leggen. Het zou mij te veel tijd kosten.
Maar als kleine opsomming Schut is niet boiliemeister hij geeft advies.
Advies opgedaan in de 27 jaar dat Schut boilies maakt, hierbij is ingesprongen op de vraag van de consument. En dat is een boilie die vangt, maar tegelijkertijd niet de hoofdprijs kost ( het moet betaalbaar zijn voor iedereen ) maar het mag ook niet ten koste gaan van de gezondheid van de karper.
Daarnaast is het voer een aanvulling en horen boilies geen natuurlijk voedsel te zijn.
Tijdens de presentatie werd een schema getoond waarbij enkele dingen opvielen, voer voor discussie ongetwijfeld. Maar ik heb nog een hele lange tijd met Roelof nagepraat en Roelof kennende is hij niet de persoon die onwaarheden vertelt.
Zijn ervaring en ondere die van Hans Hellendoorn was dat bij een hogere dosering vismeel ( eiwit ) de vangsten toenamen, maar het gemiddeld gewicht afnam. Echter hoe meer je vangt hoe groter de kans op een grote vis. Daar tegenover stond dat bij schraler aas de aantallen kleiner waren, maar het gemiddeld gewicht groter ( niet zo moeilijk voor te stellen en eigenlijk ook logisch ) ( we praten nu over jaren aan het bijhouden van vangsten van hemzelf en collega vissers er is ergens een artikel geweest in 2008 hier over ). De hele "lezing" was vrij open en de sfeer was prima ik heb weinig twijfel gehoord van mensen. Doordat er geen tussenhandel in zit, alle machines al aanwezig waren plus locatie en er op grote schaal geproduceerd wordt kan de prijs laag gehouden worden dit wordt ook veroorzaakt door de grote batch inkoop van grondstoffen ( hoe meer grondstoffen hoe hoger de staffelkorting ).
De insteek van Roelof en de visie achter boiliemeister is dat de geur en smaak goed moet zijn van de boilies en diervriendelijk voor de karper. De enige geheimen die boiliemeister heeft is aangaande de smaak/geur toevoeging. Voor de rest was het verhaal duidelijk, helder en werden op alle vragen duidelijk antwoord gegeven.
Niks ten nadele van alle andere "boiliebuilders", maar ik ben persoonlijk van mening dat aangaande allerlei toevoegingen met iedere boilie er geprobeerd wordt om het wiel opnieuw uit te vinden. En door de vele concurrentie moet men aan een kant ook wel. Maar dat betekent niet gelijk dat boiliemerk A slecht is B goed is en de rest matige bollen maakt. Elke bol vangt vroeg of laat....

P.s Wellicht niet geheel onbelangrijk om te noemen, mochten er fouten zitten in dit korte stukje dan mijn excuus. Ik was van plan aantekeningen te maken, echter had men ook zelf kunnen gaan. Wat ik wel klasse vond was dat BM deze info avond/lezing gaf en zodoende openheid gaf over het product.
Hilco Meijer
Berichten: 1476
Lid geworden op: 17-11-2009 22:25

09-03-2015 03:40

Ik snap de gedachte erachter, het gaat puur om de behoefte van de consument en dat is voor veel vissers een goedkope bol. Niks mis mee hoor, waar het om draait is natuurlijk, om zoveel mogelijk bollen te verkopen. En ja, dat doen alle bollenboeren, je bent tenslotte ondernemer.
Moet je een strategie bedenken, oftewel anders zijn (b.v. goedkoop) en daarmee adverteren, of iets wat ook heel goed werkt, karpervissers of aasspecialisten (bekend door b.v. de bladen, of KWO) aan je bedrijf binden (kwaliteit). Simpel toch? Het is een heel grote markt, maar ook één met veel spelers en de meeste verdwijnen dan ook binnen no time. Daarnaast zal je je bedrijf ook moeten blijven promoten en de grote aasfirma’s doen dat ook allemaal natuurlijk. Zeg maar, b.v. de Boilieman (Marktplaats), versus MTC (KWO).

Ik ben zelf geen consument, want ik draai zelf, maar voor de mensen die bollen kopen, hoe maak je het onderscheid? Punt is, het is voor veel vissers totaal niet relevant!
Ten eerste heb je natuurlijk een grote groep vissers, die niet zo vaak vissen en dan gooien we er ook een karperhengeltje bij en die zullen denk ik niet 14 Euro voor een zak bollen betalen. Krijgen ze misschien ruzie met de vrouw (of de man)! Die groep is voor de bedrijven denk ik niet zo interessant, die kopen misschien maar één zakje per jaar.
Voorvoeren is nog steeds het toverwoord, ben je zogenaamd karpervisser (en dat is in), dan ga je voor goedkoop toch? Dat is waarschijnlijk tegenwoordig de grootste markt.
De echt fanatieke en serieuze karpervissers (de minderheid?) zullen volgens mij toch altijd voor kwaliteit gaan.

Wat is die kwaliteit? Heel simpel gezegd, geur en smaak en daarnaast dat een vis je bol blijft eten.
Meer aanbeten, betekent meer vis en dan komen de grotere vissen ook wel op de kant.
We leven tenslotte niet meer in de tijd van Evert Aalten (afromen).

Citaat: de insteek van Roelof en de visie achter boiliemeister is dat de geur en smaak goed moet zijn van de boilies en diervriendelijk voor de karper.
De enige geheimen die boiliemeister heeft is aangaande de smaak/geur toevoeging.

Die geheimen zijn er niet, betreft waarschijnlijk slechts een synthetische flavour en een sweetner. En dan heb je het dus echt niet over geur en smaak.

Je persoonlijke mening, dat elke bol vroeg of laat vangt, is een kwestie van logica.
Als jij er in gelooft, prima.
Gebruikersavatar
Dries Jacke
Berichten: 2360
Lid geworden op: 01-04-2007 09:29
Locatie: Friesland

09-03-2015 09:16

Lopen we jaren te schreeuwen dat die dingen zo duur zijn, zijn ze er goedkoop is het nog niet goed.
Michel Hulshof
Berichten: 458
Lid geworden op: 28-01-2014 18:13

09-03-2015 10:07

Ik ben het niet helemaal met je eens Hilco.
De grootste problemen die 99,9% van de boilieboeren hebben zijn het volgende:

* Niet transparant kunnen zijn over de ingrediënten ( immers pak een willekeurige zak en je komt niet te weten hoeveel % eiwitten, vetten, koolhydraten en additieven een bol bevat omdat die analyse ontbreekt )

* Tussenhandel ( wordt de bol gedraaid door bijv KCB dan is KCB de draaier en die zal ook een x bedrag per kg willen hebben hierdoor zal de prijs ook stijgen )

* Niet op dezelfde grote schaal grondstoffen kunnen inkopen, daardoor is je prijs hoger. ( iemand die 100 kg bijv. ei compound koopt is duurder uit per kilo dan degene die 1000 kg koopt en dat geldt voor alle grondstoffen )

* Fieldtesters/consultants heb je veel fieldtesters of bind je grote namen aan je dan zal dit op een of andere manier vergoed moeten worden, immers je bol zal getest moeten worden en de kilo's die in het water gesmeten worden zullen toch ergens van betaald moeten worden.

* De belasting zal ook een substantieel bedrag opslokken, daar het gros van de boilieboeren wit te werk gaan ( inschrijving KvK ) en hetzelfde gros dit niet fulltime kan doen als broodwinning en gewoon een baan er naast hebben dan heb je als ZZP'er ook nog een afdracht van pak hem beet 42% aan inkomstenbelasting ( been there, done that ). Je kunt dan wel je BTW terugvragen, maar dan nog ben je meer kwijt aan belastingen dan dat je er substantieel op wint. Heb je ook nog "personeel" ( de meesten werken niet alleen ) dan zul je daar ook nog een of andere vergoeding aan kwijt zijn.

* Aanschaf materialen mengmachines, extruders, deegspuiten, rolmachines,stoomkasten of kookbaden, verpakkingsmateriaal, sealmachines/vacumeermachines ( eventueel flessen gas voor het vacumeren ) hier geldt dan wel een afschrijving voor belastingtechnisch gezien maar dit is uitgesmeerd over een x aantal jaar en daarnaast moet je het wel eerst aanschaffen voordat je de voordelen van afschrijving hebt.

* Kosten voor de huur van een pand/fabriekshal, gas, water, elektrisch, website, bedrijfsauto, verzekeringen, marketing ( een banner op KWO is ook niet gratis om maar iets te noemen )

* Verzendkosten leuk een webshop, maar acties als geen verzendkosten betalen bij besteding van een x aantal euro's ergens worden transportkosten gerekend en als de klant die niet hoeft te betalen dan zal de boilieboer voor dit bedrag opdraaien.

En de grootste kostenpost is:

* winst!

Zo maar een paar dingen die bij elkaar hele grote gevolgen hebben voor de uiteindelijke prijs van een product. Dat verklaart in mijn ogen soms de hele "exclusieve" prijzen van bepaalde merken/firma's niet als je al deze kosten aftrekt van de prijs van het eindproduct dan zal je ongeveer een 40% ( en dat vind ik nog veel ) overhouden welke de waarde vertegenwoordigd van de ingrediënten.
En nu kom je in de prijsklasse van uiteindelijk een bol van bijvoorbeeld boiliemeister, al deze punten die ik hiervoor heb benoemd zijn in meer of minder mate niet van toepassing op de bollen van Boiliemeister.
Het is heel makkelijk om te roepen het kost bijv. 3 euro per kg voor een klant, maar als we in meer of mindere mate alle punten die ik benoemde door berekenen dan weet ik haast wel zeker dat ik op een prijs kom van minimaal 9 euro per kg.
En volgens die denkwijze is een boilie dan automatisch goed, want heel grof gezegd is iets goed als het duur is.
Iets wat goedkoop is kan absoluut niet goed zijn of niet gezond.
Maar waar het uiteindelijk om draait vang je vis met boiliemerk A dan is het een goede bol, vang je er tijden helemaal niks mee dan is het gelijk een slechte bol. En waar wordt dit allemaal op gebaseerd? Juist vertrouwen!
Moraal van het verhaal zoals de Engelsen zo mooi zeggen "Don't judge a book by it's cover"....
Wil je zeggen dat iets slecht is dan moet je dit wel kunnen weerleggen middels bewijs. Het is zo makkelijk om te zeggen dat iets slecht is, terwijl je er totaal geen ervaring mee hebt.

P.s ik heb geen commerciële binding met welk aasmerk dan ook, ik fungeer daarom ook niet als uithangbord van een boiliemerk. Ik heb wel een x aantal kilo's gekocht daar ik wel wil vissen zelf boilies draaien ontzettend leuk vind, maar tijdgebrek zorgt er voor dat ik niet altijd kan beschikken over tijd om te draaien.
Gebruikersavatar
Mathieu de Witte
Berichten: 739
Lid geworden op: 25-02-2005 14:14
Locatie: 's-Gravenpolder

09-03-2015 20:43

Even een stukje copy paste van facebook:

*** VOEDINGSWAARDE + SMAAK + ATTRACTIE ***
De droge mix van de Frankfurter bestaat voor meer dan 15% uit dierlijke melen (varkensvleesmeel, kippenvleesmeel, kippenlevermeel) en is daarmee uniek in zijn soort. Per kilo mix wordt maar liefst 15 ml vloeibare attractor toegevoegd, waardoor de hoge voedingswaarde van de Frankfurter ook nog eens een goede smaak combineert met veel wateroplosbare lokstoffen.
Wil jij een boilie die niemand anders heeft? Check dan de webshop.

En van de site:

Frankfurter
In de diervoedingsindustrie wordt erg veel geld geïnvesteerd in onderzoek naar lokstoffen die tot eten aanzetten. Des te attractiever een dier het eten vindt, des te gemakkelijker en meer zal hij ervan eten. Boiliemeister heeft in de Frankfurter een van de beste lokstoffen verwerkt uit de diervoedingsindustrie (Liquid Meat). Deze stuwt de kostprijs wel iets omhoog, maar de Frankfurter is dan ook een topboilie uit ons assortiment.

Deze boilie bevat een flinke hoeveelheid hoogwaardig varkensvlees dat ook in de diervoedingsindustrie wordt gebruikt. Chicken Pro maakt het aminozuurspectrum nog breder en voegt extra wateroplosbare attractiviteit toe. Deze grondstoffen zorgen voor het vleesachtige karakter en de zeer goede smaak. Roelof Schut gebruikte deze boilie in 2007 al en haalde er enorm mee uit. Hij wist toen al dat de combinatie van vleesmeel en Chicken Pro grote vangkracht heeft. Nu dus verkrijgbaar bij Boiliemeister!



Tja.....
Flinke hoeveelheid hoogwaardig varkensvleesmeel? A la 5% op 1kilo mix?
Dat is dus 50 gram. Daarnaast nog 5% kippenvleeesmeel. Ook 50 gram. Beiden naar mijn weten erg goedkope bulkingrediënten die zeker wel nuttig zijn maar wel in erg lage hoeveelheid gebruikt worden.

Kippenlevermeel ga ik vanuit dat er gewoon leverpoeder wordt gebruikt van kippetjes :wink:
Dit is doorgaans wel een duur en ''hoogstaand'' ingrediënt. 50 gram. Niet superveel maar dat is ook niet persé nodig met dit ingrediënt. Maar meer kan zeker :wink:

En daarnaast "maarliefst" 15ml vloeibare attractor. Zogenaamd liquid meat uit de diervoedingsindustrie. Ik denk beter bekend als Liquid digested liver of Chicken liquid Amino. De ''karpernaampjes''
Hiervan is 15ml persoonlijk wel erggg weinig...

Ze noemen het een boilie met hoge voedingswaarde en met veel wateroplosbare lokstoffen.
(Maar dan dus wel met 75% basismix. Uitgaande van 10% ei-compound. Of ze moeten nog een hoop andere speciale ingrediënten niet hebben genoemd)

Oordeel zelf maar.... Persoonlijk vind ik het verhaaltje wel erg aangedikt. Maar wel uniek in zijn soort he! :roll:
Nu wel heeeeeel erg benieuwd naar hun vismeelboilie, of daar ook "maarliefst'' 15% vismeel in zit en het dan een hoogwaardige vismeelboilie noemen.

Met ietwat cynische groet,
Volg The Carp Brothers Incorporated op facebook! --> Link

Carp Brothers Incorporated the movie! : http://youtu.be/paFsduV61_E
harry de jonge
Berichten: 64
Lid geworden op: 01-02-2015 14:22

09-03-2015 22:20

Ik heb die bollen nu 4 sessies gebruikt en 4x een blank,nu is het bolletje maar een onderdeel van het gebeuren maar toch,de vis is in beweging,de plekjes van te voren aangevoerd met een degelijke presentatie gevist maar tevergeefs.Ik wil het in de zomer maanden nog een kans geven maar nu even niet.
Hilco Meijer
Berichten: 1476
Lid geworden op: 17-11-2009 22:25

10-03-2015 00:33

Mathieu de Witte schreef:Even een stukje copy paste van facebook:

*** VOEDINGSWAARDE + SMAAK + ATTRACTIE ***
De droge mix van de Frankfurter bestaat voor meer dan 15% uit dierlijke melen (varkensvleesmeel, kippenvleesmeel, kippenlevermeel) en is daarmee uniek in zijn soort. Per kilo mix wordt maar liefst 15 ml vloeibare attractor toegevoegd, waardoor de hoge voedingswaarde van de Frankfurter ook nog eens een goede smaak combineert met veel wateroplosbare lokstoffen.
Wil jij een boilie die niemand anders heeft? Check dan de webshop.

En van de site:

Frankfurter
In de diervoedingsindustrie wordt erg veel geld geïnvesteerd in onderzoek naar lokstoffen die tot eten aanzetten. Des te attractiever een dier het eten vindt, des te gemakkelijker en meer zal hij ervan eten. Boiliemeister heeft in de Frankfurter een van de beste lokstoffen verwerkt uit de diervoedingsindustrie (Liquid Meat). Deze stuwt de kostprijs wel iets omhoog, maar de Frankfurter is dan ook een topboilie uit ons assortiment.

Deze boilie bevat een flinke hoeveelheid hoogwaardig varkensvlees dat ook in de diervoedingsindustrie wordt gebruikt. Chicken Pro maakt het aminozuurspectrum nog breder en voegt extra wateroplosbare attractiviteit toe. Deze grondstoffen zorgen voor het vleesachtige karakter en de zeer goede smaak. Roelof Schut gebruikte deze boilie in 2007 al en haalde er enorm mee uit. Hij wist toen al dat de combinatie van vleesmeel en Chicken Pro grote vangkracht heeft. Nu dus verkrijgbaar bij Boiliemeister!



Tja.....
Flinke hoeveelheid hoogwaardig varkensvleesmeel? A la 5% op 1kilo mix?
Dat is dus 50 gram. Daarnaast nog 5% kippenvleeesmeel. Ook 50 gram. Beiden naar mijn weten erg goedkope bulkingrediënten die zeker wel nuttig zijn maar wel in erg lage hoeveelheid gebruikt worden.

Kippenlevermeel ga ik vanuit dat er gewoon leverpoeder wordt gebruikt van kippetjes :wink:
Dit is doorgaans wel een duur en ''hoogstaand'' ingrediënt. 50 gram. Niet superveel maar dat is ook niet persé nodig met dit ingrediënt. Maar meer kan zeker :wink:

En daarnaast "maarliefst" 15ml vloeibare attractor. Zogenaamd liquid meat uit de diervoedingsindustrie. Ik denk beter bekend als Liquid digested liver of Chicken liquid Amino. De ''karpernaampjes''
Hiervan is 15ml persoonlijk wel erggg weinig...

Ze noemen het een boilie met hoge voedingswaarde en met veel wateroplosbare lokstoffen.
(Maar dan dus wel met 75% basismix. Uitgaande van 10% ei-compound. Of ze moeten nog een hoop andere speciale ingrediënten niet hebben genoemd)

Oordeel zelf maar.... Persoonlijk vind ik het verhaaltje wel erg aangedikt. Maar wel uniek in zijn soort he! :roll:
Nu wel heeeeeel erg benieuwd naar hun vismeelboilie, of daar ook "maarliefst'' 15% vismeel in zit en het dan een hoogwaardige vismeelboilie noemen.

Met ietwat cynische groet,



Die diermelen worden gemaakt van vleesresten die overblijven bij de slachterijen (dierlijke bijproducten).
Zijn op zich wel goede producten voor diervoeders (eiwitten en vetten) en daarnaast ook nog eens spotgoedkoop.
Die 15 procent van de droge mix schiet idd. niet echt op en is omgerekend naar de bollen maar 10 procent! Daarnaast vindt een vis ze wel lekker?
Die vloeibare attractor zal denk ik, idd. Liquid digested liver zijn. 15 m.l. op een kilo mix is 10 m.l. per kilo bollen, dus één procent. Wordt in katten- en hondenbrokken gebruikt, om de smaak te verbeteren. Anders willen ze dat spul misschien niet vreten.
In levermeel (voor diervoeders) worden overigens ook vaak harten en longen verwerkt.

Reclame is natuurlijk meestal misleidend, maar om dit nou een topboilie te noemen, dat vind ik wel heel erg over the top.

Met de slogan: wil jij een boilie die niemand anders heeft? slaan ze natuurlijk wel de spijker op zijn kop! Het is gewoon allemaal heel erg mager, daar blinkt het in uit.

Zoals al twee keer eerder gezegd, het zijn bollen voor de zondagvisser en die zal er heus wel eens een visje op vangen. Prima toch?
Gebruikersavatar
Mathieu de Witte
Berichten: 739
Lid geworden op: 25-02-2005 14:14
Locatie: 's-Gravenpolder

10-03-2015 19:11

Precies Hilco.

Het is allemaal wel heeeeel erg aangedikt, behalve in hun boilie zelf :lol:
Met de tekst erbij zelfs een beetje misleidend maargoed.

Nu las ik net op facebook dat hun Fish boilie maarliefst 10% LT-vismeel bevat.
En dat is dan dus gelijk een echte vismeelboilie. Met 12,5ml wateroplosbare vis attractor.

Leuk dat ze daar nu transparant in zijn, maar of dat positief is....

Gr.
Volg The Carp Brothers Incorporated op facebook! --> Link

Carp Brothers Incorporated the movie! : http://youtu.be/paFsduV61_E
mark bres
Berichten: 847
Lid geworden op: 29-09-2009 17:21

10-03-2015 19:51

Dries Jacke schreef:Lopen we jaren te schreeuwen dat die dingen zo duur zijn, zijn ze er goedkoop is het nog niet goed.


Altijd wel weer typisch in dit aasforum is dat wanneer er een nieuw boilie merk geintroduceert wordt dit al bijvoorbaat slecht of veroordeelt is..

Gr,

Van een zondag,s visser :wink:
Hilco Meijer
Berichten: 1476
Lid geworden op: 17-11-2009 22:25

11-03-2015 01:58

mark bres schreef:Altijd wel weer typisch in dit aasforum is dat wanneer er een nieuw boilie merk geintroduceert wordt dit al bijvoorbaat slecht of veroordeelt is..

Gr,

Van een zondag,s visser :wink:


Soms gebeurt dat inderdaad en ja, soms ongenuanceerd. Wat betreft deze bollen, is het verhaal wel anders, omdat we weten wat er in zit. De vermelde ingrediënten op de verpakking gaan van hoog naar laag. Aan de hand van het eiwit- en vetpercentage kan je dan vrij nauwkeurig uitrekenen hoeveel er van elke grondstof in zit.
Overigens, wat betreft die transparantie, hulde!

Wat weten we? Het zijn schrale bollen, geven ze zelf ook toe (zie het verhaal van Michel).
De ervaring van Roelof en Hans is, dat je dan wel minder vissen vangt, maar dat het gemiddelde gewicht van de gevangen vissen hoger ligt. Beetje de E.A. theorie zeg maar.
Punt is, de omstandigheden van tegenwoordig zijn op veel wateren totaal niet meer te vergelijken met die van toen. Dat verhaal gaat volgens mij dan ook niet meer op.

Aas is tegenwoordig natuurlijk vooral marketing, een supermarkt product. Gemak dient de mens. Goed of slecht, ik ben liever eigen baas! Ik mag graag een beetje pielen.

Wat is overigens de belangrijkste factor voor het aantal vissen dat je vangt?
Simpel verhaal, het bestand van het water waar je vist.
Waarom gaan b.v. veel bekende vissers naar het buitenland?
Gebruikersavatar
bert kamp
Berichten: 2343
Lid geworden op: 01-10-2002 02:00
Locatie: almelo

11-03-2015 02:22

Hilco Meijer schreef:Waarom gaan b.v. veel bekende vissers naar het buitenland?

Omdat ze daar wel het soort vissen kunnen vangen waar ze bekend mee kunnen blijven.
In tegenstelling tot hier, waar 25% wildbloed hybrides een tijd lang de norm waren, kun/kon je daar wel dikke spiegels vangen. Ook nu zullen de skp uitzettingen niet leiden tot massale dikke bakken vangsten, daarvoor zijn de omstandigheden hier niet goed genoeg.

Karpervissen draait nou eenmaal om gewichten, vang 386 knollen in een week en no fucks are given.
Vang 1 record karper en je bent bekend, denk bv aan Christian Baldemair, was even beroemd maar bleek een 1 day fly te zijn. Net als Kevin Ellis trouwens, maar die maakt dan weer leuke flimpjes.
Hilco Meijer
Berichten: 1476
Lid geworden op: 17-11-2009 22:25

11-03-2015 02:48

Hier in het kanaal, zijn begin jaren tachtig nog 50 procent wildbroed hybrides uitgezet, denk niet dat die beesten zich voortgeplant hebben. Helaas pindakaas!
Hetzelfde lot is de SKP vissen beschoren?
Is eigenlijk best wel triest.
Ga geloof ik maar weer op brasem vissen, die zijn en blijven er genoeg!
mark bres
Berichten: 847
Lid geworden op: 29-09-2009 17:21

11-03-2015 19:57

Hilco,
Ik vind je al een stuk genuanceerder in je antwoord :wink:
Dat de boilies iets aan de schrale kant zullen zijn geloof ik onmiddellijk anders zouden ze nooit winst kunnen maken voor deze vraagprijs.(zover ga ik met je mee)
En dat er gebruik gemaakt is van goedkope eiwitten geloof ik ook. Zoals je zelf al aangaf wil dit niet zeggen dat dit slechte eiwitten zijn het zijn alleen eiwitten afkomstig van bijv de slokdarmen uiers en andere organen die wij mensen niet lekker vinden.
Waar ik echter niet in geloof is dat een boilie die vervaardigt is uit voor een grootdeel hoogwaardige eiwitten per definitie beter zouden vangen en dus beter zouden zijn als de boilies van de Meister.
Misschien op sommige wateren wel maar mijn eigen ervaring is dat ik nooit het verschil heb kunnen maken met een hoogwaardige boilie.
Sterker nog mijn opmerkelijkste vangsten heb ik gedaan op schrale boilies.
Bijvoorbeeld op een circuit water onder de rook van Amsterdam waar niet de minste vissers zich op hebben verkeken heb ik in daar waar menig visser blij was met 10 aanbeten per seizoen heb ik in 4 sessies meer dan 16 aanbeten weten te bewerkstelligen met daarbij ook de top vis van het water er bij.
Dit resultaat wijt ik aan het feit dat ik alles anders deed dan de andere vissers en met het langdurig introduceren van een schrale (afwijkende) boilie denk ik dat ik ook dressuur doorbrekend bezig was.
Luncheon meat nog zo een zwaar onderschatte aas soort bestaand uit voornamelijk afval vlees. Elk jaar op de vakantie putjes vis ik iedereen vierkant naar huis met dit aas.
Pinda’s, mais, Maples, tijgernoten, hennep zijn allemaal aassoorten waar praktisch geen eiwitten en zeker geen hoogwaardige eiwitten inzitten maar waar je karpers helemaal gek mee kan maken, en dan zeker die hennep..
Ik heb uiteraard ook met de duurdere hoogwaardige boilies gevist van oa MTC maar heb er nooit het idee over gehad dat het me veel extra,s bracht.
Wat wel duidelijk verschil bracht was een langdurige introductie van een bepaalde aas soort en dan nog het liefst een afwijkend aassoort tov de concurentie.En een langdurige introductie van grote hoeveelheden aas doe ik uiteraard niet met een boilie die een 10 euro de kilo kost.
Wat ik wil zeggen met mijn reactie is dat logisch nadenken en je aas op de juiste manier en het juiste moment inzetten mijn,s inziens vaak veel belangrijker is dan het aasje zelf.
Wanneer ik kijk naar de personen die hun visie en betrokkenheid bij de samenstelling van de boilies hebben gegeven geloof ik niet dat het slechte boilies kunnen zijn.
Remco Oudhuyzen
Berichten: 2162
Lid geworden op: 21-04-2003 02:00
Locatie: Hengelo

11-03-2015 22:55

Zoveel mensen, zoveel wensen, en dus ook zoveel merken.
Ik weet bijna wel zeker dat er weinig boilieboeren zijn die slecht aas produceren. Ze gebruiken allemaal verse ingrediënten etc.
Het komt er dus puur op neer welke aas samenstelling wil je inzetten.
Daarnaast draait het om prikkels, hoe prikkel je een vis om te azen.
Dit kan een signaalfunctie zijn door bijvoorbeeld een bepaald ingredient te gebruiken, of juist het ontbreken van een duidelijk signaalfunctie (zeer schraal aas).
Denk aan voorweken, ook een tactiek om vissen over te halen om te azen..

Tuurlijk zijn er wateren waar er een voorkeur heerst voor een bepaald aas, hier moet je dan ook op inspelen en evt aanpassen.. Zo zal ik op een water waar je goed vangt op particles, niet snel alleen met bollen vissen.

Ik heb de laatste 10 jaar veel verschillende boilies "geprobeerd" van diverse merken, ving overal op, laatste jaar ben ik overgestapt op readymades van een boilieboer, omdat ik zeer weinig aas verbruik en de stinkbollen niet tussen de biefstukken mag bewaren van mijn vrouw :)

Na lang wikken en wegen en gepraat met enkele bekenden in het aaswereldje kwam ik al gauw bij een merk uit die mijn wensen kon vervullen. (houdbaarheid, instant respons, weinig/geen conserverings middelen, prijs, redelijk uniek in deze regio).
Vorig jaar goed gevangen op de wateren die ik beviste, en dit jaar dus geen enkele twijfel om te switchen van merk, ik heb als test wel een andere boilie uit de range erbij genomen, ben benieuwd hoe deze bevalt.
Hilco Meijer
Berichten: 1476
Lid geworden op: 17-11-2009 22:25

12-03-2015 03:11

Komt er op neer, je aas is dus niet zo belangrijk.
Alleen de visser maakt het verschil.
Gebruikersavatar
R de Winter
Berichten: 3066
Lid geworden op: 15-07-2010 15:05
Locatie: JRC Extreme Brolly
Contacteer:

12-03-2015 07:31

Chapeau mannen al 6 paginas vol over deze bol,.... Super reclame en helemaal voor niks.
Oja joh!!!
Remco Oudhuyzen
Berichten: 2162
Lid geworden op: 21-04-2003 02:00
Locatie: Hengelo

12-03-2015 08:44

Hilco Meijer schreef:Komt er op neer, je aas is dus niet zo belangrijk.
Alleen de visser maakt het verschil.


Aas is zeker wel belangrijk, het is juist de manier hoe en wanneer je welk aas inzet. En dan heb ik het niet alleen maar over het merk, maar over het type aas, zoete/hartige/vismeel/particles etc..
Gewoon met het aas vissen wat goed doet op jou water.

Als ik op een water vis met boilie X, en vang niets, en pietje vangt met boilie Y zich de schompes dan stap ik echt wel over hoor :) Ook al is het een boilie van 2 euro of 15 euro.. (mits het echt aan het aas ligt en niet aan bv de stek).
mark bres
Berichten: 847
Lid geworden op: 29-09-2009 17:21

12-03-2015 23:24

Hilco Meijer schreef:Komt er op neer, je aas is dus niet zo belangrijk.
Alleen de visser maakt het verschil.


Hilco, jij weet volgens mij heus wel dat ik dat er niet mee bedoelde..
Wat ik wel wil zeggen dat aas een onderdeel van de puzzel is en dat er legio aassoorten zijn die niet duur zijn maar wel heel erg goed vangen en soms zelfs nog beter dan dure aminozuur rijke uit wasemende boilie.
Ik ga ook niet met de eerste de beste griesmeelbal aan de gang maar je hebt ook schralere boilies waar genoeg signalen van af komen.
Die signalen hoeven volgens mij niet perse dure aminozuur verbindingen zijn maar kunnen ook bijv goedkope suikers of oliën zijn.
Ik heb trouwens een tijdje geleden al weer, een artikeltje van de hand van de heer Kwint gelezen waar volgens mij het hele signaal functie verhaal van lever extract onder uit gehaald werd.(ook al zo een trendy product onder de goeroe,s)
Ik ben trouwens geen ingewijde in de aas wereld en het zou kunnen dat ik er (deels) naast zit :oops:
Is meer mijn boeren verstand die ik hier laat spreken. :wink:
Plaats reactie