STOMEN STOMEN STOMEN


Michiel de Haas
Berichten: 19
Lid geworden op: 18-05-2008 23:21

21-05-2008 18:49

Coen, ik weet niet hoeveel kilo jij per keer wil draaien?
In ongeveer 4uur draai ik ongeveer 8 kilo, deeg maken, door de gehaktmolen (worsten maken) rollen en stomen.
Gr Michiel :P
Gebruikersavatar
Douwe Bijlsma
Berichten: 8217
Lid geworden op: 01-01-2002 01:00
Locatie: Leeuwarden

21-05-2008 19:23

Helaas martijn het ging over een combi steamer.
Vissen is een hobby, geen religie!
Gebruikersavatar
Coen Aarts
Berichten: 825
Lid geworden op: 09-02-2007 13:41
Locatie: Valkenswaard
Contacteer:

21-05-2008 19:40

Ja in zo'n frietpan, ken maar een kilo ofzo per keer niet?
marcel kunst
Berichten: 26
Lid geworden op: 18-07-2006 22:36
Locatie: hoogkarspel
Contacteer:

21-05-2008 20:10

Ik heb gewoon een grote pan gekocht en een stuk geperforeerd plaatje aluminium bij de Gamma. Dan de ronding van de pan uitknippen (tweemaal) en RVS boutjes en moertjes bevestigen zodat het plaatje omhoog komt en dan heb je een dubbele grote stoompan.
Peter Broers
Berichten: 470
Lid geworden op: 31-05-2006 12:43

22-05-2008 11:28

Huhhh... ik volg 'm effe niet. Heb je een fotootje toevallig?
Gebruikersavatar
Coen Aarts
Berichten: 825
Lid geworden op: 09-02-2007 13:41
Locatie: Valkenswaard
Contacteer:

22-05-2008 16:26

Zou ook wel een foto willen zien :)
marcel kunst
Berichten: 26
Lid geworden op: 18-07-2006 22:36
Locatie: hoogkarspel
Contacteer:

22-05-2008 17:38

Ik heb een foto maar kan hem op de een of andere manier niet bijvoegen, er wordt aangegeven dat het bestand te groot is. Weet jij hoe het werkt.
Rob Kuijpers
Berichten: 177
Lid geworden op: 06-02-2005 22:39
Locatie: Lieshout

22-05-2008 17:56

en zo stoom je 30 kg tegelijk....... 8) ik heb dit een jaar of 2 geleden bij Ray vd Bos gezien en nagemaakt.... werkt super staat ook in een van de laatste Spiegels


Rob
Bijlagen
stoomoven.JPG
(107.64 KiB) 965 keer gedownload
Gebruikersavatar
Coen Aarts
Berichten: 825
Lid geworden op: 09-02-2007 13:41
Locatie: Valkenswaard
Contacteer:

22-05-2008 18:41

Kan je ook wat plaatjes van binnenin maken?
marcel kunst
Berichten: 26
Lid geworden op: 18-07-2006 22:36
Locatie: hoogkarspel
Contacteer:

22-05-2008 18:46

Afbeelding
Afbeelding
marcel kunst
Berichten: 26
Lid geworden op: 18-07-2006 22:36
Locatie: hoogkarspel
Contacteer:

22-05-2008 18:50

Afbeelding
Afbeelding
Gebruikersavatar
Coen Aarts
Berichten: 825
Lid geworden op: 09-02-2007 13:41
Locatie: Valkenswaard
Contacteer:

22-05-2008 20:13

Slim gemaakt kerel!
Gebruikersavatar
Gerard Brondijk
Berichten: 1233
Lid geworden op: 08-07-2006 08:57
Locatie: Friesland
Contacteer:

22-05-2008 20:17

Een hele kunst inderdaad
KSN
Derk Roelsen

22-05-2008 20:30

Hier nog eens de foto's van Ray;

Roel Derksen schreef:Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding
Peter Broers
Berichten: 470
Lid geworden op: 31-05-2006 12:43

23-05-2008 10:17

Kijk, nu wordt eea mij ook duidelijk!

Marcel, leg jij je boilies los op die roosters of komt daar nog iets van een mandje op?
marcel kunst
Berichten: 26
Lid geworden op: 18-07-2006 22:36
Locatie: hoogkarspel
Contacteer:

25-05-2008 11:03

ik leg ze los op het rooster en dan de deksel van de pan er op.
Patrick Kip
Berichten: 720
Lid geworden op: 20-10-2004 21:43
Locatie: Twente

25-05-2008 16:00

Afbeelding

Afbeelding

De elektrische variant van de stoombak, ik gebruik deze bak inmiddels 1,5 jaar en dat werkt prima.
Max. 5 a 6 kilo 20 mm in 15 min stomen.
Gebruikersavatar
Coen Aarts
Berichten: 825
Lid geworden op: 09-02-2007 13:41
Locatie: Valkenswaard
Contacteer:

26-05-2008 22:57

Mooi spul allemaal, maar wat zou je nou kwijt zijn wil je zo'n bak maken?
tommy foekens
Berichten: 118
Lid geworden op: 09-05-2008 00:53
Locatie: amsterdam

27-05-2008 00:19

ik ga der ook 1 maken moet voor mij niet zo moeilijk zijn aangezien mijn vader in de horeca apperatuur zit
leef om te vissen, dus stel nooit iets uit tot morgen als je het ook tot overmorgen kan uit stellen
Gebruikersavatar
dre ven
Berichten: 16
Lid geworden op: 04-01-2008 13:38
Locatie: zuid-holland
Contacteer:

28-07-2008 17:37

stoomkoker bij de aldi voor 25 eurie
Bijlagen
BILD09.jpg
elektische stoom koker
(39.49 KiB) 616 keer gedownload
Denk niet in onmogelijkheden maar geloof in mogelijkheden
Gebruikersavatar
Coen Aarts
Berichten: 825
Lid geworden op: 09-02-2007 13:41
Locatie: Valkenswaard
Contacteer:

28-07-2008 20:19

Zal je wel niet zoveel in één keer kunnen maken, maar natuurlijk wel leuk om mee te testen. Ben ook bezig met boilietesten. En dan met gelatine, stomen, koken, skinnen, etc. Maar moet zeggen dat met stomen de boilies goed hard blijven en ook vrij veel kleurstof behouden. Werk met kleurstof om te kijken welke het eerst uitlekken en hoeveel. Tevens hoeveel er verloren gaat met de bereiding ervan.
Gebruikersavatar
Coen Aarts
Berichten: 825
Lid geworden op: 09-02-2007 13:41
Locatie: Valkenswaard
Contacteer:

29-07-2008 09:55

Tussen gelatine en stomen zie ik niet heel veel verschil in uitlekken van de keurstof. Als je echter additieven toevoegd, stoom je die niet kapot door de temperatuur? Zal minimaal zijn, maar lig te twijfelen of ik gelatine gebruik of ga stomen.
Theo Belt
Berichten: 338
Lid geworden op: 19-06-2007 15:32
Locatie: Assen

14-08-2008 11:39

Heeft iemand een foto van die gelaste RVS bakken waar een brander onder staat? Ik vroeg mij af of deze ook van traanplaat gemaakt kunnen worden en of het water in de bak staat en daar de brander dan weer onder?

Groet.
Theo
Lexus Cuyten
Berichten: 3083
Lid geworden op: 03-04-2003 02:00
Locatie: Barendrecht - Carnisselande

14-08-2008 13:03

Afbeelding

Ik doe het hier mee. Gehaald bij een toko. Die ik heb is 34 cm doorsnee en past goed op 1 pit. Kost 13 euro en er gaat 2 kg boilies in. 25 mm boilies zijn in 6 minuten perfect gestoomd!
Als je er maar vertrouwen in hebt.
Gebruikersavatar
Coen Aarts
Berichten: 825
Lid geworden op: 09-02-2007 13:41
Locatie: Valkenswaard
Contacteer:

14-08-2008 17:09

Heb zelf ook het gevoel dat ze dan veel harder zijn als koken. Waarschijnlijk omdat ze dan niet zo nat zijn?