STOMEN STOMEN STOMEN


Chiel Vermey
Berichten: 125
Lid geworden op: 03-12-2005 12:27

09-05-2007 22:40

ray van rods en tackle?? ik neem wel contact op met hem. hij woont aardig dicht bij mij in de buurt. ik probeer het nu gewoon nog even met een supergroote geemallieerde pan. later misschien zelf een grote bak maken waar ik kratjes in kan stapelen. reacties zijn nog altijd welkom

mvg Chiel
ruud nijssen
Berichten: 87
Lid geworden op: 05-11-2003 01:00
Locatie: Meijel

09-05-2007 22:45

Hallo daar.
Ik kan je wel op weg helpen ik stoom mijn bollies al 3 jaar!!
Ik stoom mijn bollies in een chineese stoomketel.
In deze ketel gaan ongeveer 6 kilo 20mm boillies ze moeten minimaal 10min en max 12 min stomen.
Mijn mening is dat stomen veel voordelen heeft.
Als er nog vragen zijn hoor ik het wel.
Groeten Ruud.
Gebruikersavatar
Hans Brinkel
Berichten: 5271
Lid geworden op: 04-02-2003 01:00
Locatie: Zoetermeer
Contacteer:

09-05-2007 23:49

Ruud, hoe ziet een Chinese stoomketel eruit?..of bedoel je een rijst -stomer? :wink:
Sander Harders
Berichten: 33
Lid geworden op: 13-07-2002 02:00
Locatie: Den Haag

10-05-2007 11:46

Ja Ruud. Daar ben ik ook wel benieuwd naar. Fotootje misschien?

Ben benieuwd!

Hoi,
Sander
Sander Harders
Berichten: 33
Lid geworden op: 13-07-2002 02:00
Locatie: Den Haag

10-05-2007 11:50

Overigens liet Ray van der Bos (zie boven) mij eens weten zijn boilies tussen de 15 en 18 minuten te stomen. Hij praat hier dan wel over 17,5 kilo in een keer.

Hoi,
Sander
Jan Peter Teerling

10-05-2007 12:23

Een chinese stoomketel zal wel zo'n gevlochten mand voor broodjes bapao zijn.
dave karels
Berichten: 72
Lid geworden op: 12-03-2002 01:00

10-05-2007 14:09

als je stoomt in een pan na paar minuten ff bolies losmaken met een lepel en dan in totaal ongeveer minuut of 6 stomen,ik gebruik een pan met ongeveer 600gr aan bolies erin,ik zou de pan niet te vol stoppen,zo worden meeste boilies onderin hard en boven weer zacht,het is per pan,mix en tijd van stomen afhankelijk hoe lang je moet stomen vorm wat zachtere of wat hardere boilies,dit is echt ff uittesten in de praktijk,harde korst zoals bij koken heb ik geen last van en ingdredienten blijven in je boilie totdat ze in het water mooi uitwasemen.
vangsten bij stomen stuk beter dan bij koken bij mij...
Chiel Vermey
Berichten: 125
Lid geworden op: 03-12-2005 12:27

10-05-2007 16:30

oke...het is te zien dat het bij iedereen anders licht en het er ook aan licht hoeveel je in je pan kunt stomen en wat van pan je hebt... ik denk dat ik gewoon een paar porties probeer, met verschillende minuten. zo kan ik zelf bepalen, welke ik na de tijd het beste vind. reacties zijn nog altijd welkom

mvg Chiel
ruud nijssen
Berichten: 87
Lid geworden op: 05-11-2003 01:00
Locatie: Meijel

10-05-2007 21:44

Hallo.
Ik zal morgen effe een foto maken van mijn ketel,deze ketel is bij iedere chineese winkel tekoop voor 40 euro.
Deze ketel is ook perfect om mais of tijgers in tekoken.
hoe lang je ze moet stomen hang ook van de mix af en of je graag zachte of harde boillies wilt.
Groeten ruud.
Gebruikersavatar
Gerard Brondijk
Berichten: 1233
Lid geworden op: 08-07-2006 08:57
Locatie: Friesland
Contacteer:

11-05-2007 09:51

Ik pak gewoon een oude frituur pan vul ik voor de helft met water (op 190 graden) stop de boilie`s in het frituur rekje en het stoomt als een gek na 3 min is de zooi klaar, als ik het niet vergeet zal ik vammidag ff wat foto`s maken.

Gerarduzz :wink:
KSN
Gebruikersavatar
Coen Aarts
Berichten: 825
Lid geworden op: 09-02-2007 13:41
Locatie: Valkenswaard
Contacteer:

11-05-2007 18:10

Ben benieuwd naar de foto's :D
Gebruikersavatar
Gerard Brondijk
Berichten: 1233
Lid geworden op: 08-07-2006 08:57
Locatie: Friesland
Contacteer:

11-05-2007 21:37

Coen Aarts schreef:Ben benieuwd naar de foto's :D


foto`s heb ik aleen ik ga nu weg te vissen ben er maandag weer
KSN
Gebruikersavatar
beumer marc
Berichten: 71
Lid geworden op: 30-06-2002 02:00
Locatie: limburg

12-05-2007 16:22

wie het kleine niet eert is het .....................
Gebruikersavatar
Gerard Brondijk
Berichten: 1233
Lid geworden op: 08-07-2006 08:57
Locatie: Friesland
Contacteer:

12-05-2007 19:03

Oké zoals beloofd de foto`s van het stomen,

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Gerarduzzzz :wink: [/img]
KSN
Gebruikersavatar
Ray v/d Bos
Berichten: 497
Lid geworden op: 06-04-2002 02:00
Locatie: Doesburg

13-05-2007 11:35

Hoi

ik stoom al een tijdje, heb zo'n rvs bak naar eigen idee laten maken.

gaan 6 kratjes in van 60 bij 40, ik rond de 20 kilo in 20 min stomen, zeg een minuut per kilo boilies.

ik verkoop deze bakken niet.

je kunt wel langs komen om te kijken hoe het gaat, moet je even bellen ( 05-53532095)

kijk eens bij een grote toko, hier staan grote stoommanden van Aluminiuum, deze zijn vaak 3 verdiepingen hoog, de onderste pan gaat het water in, de andere 2 kun je dan uitwisselen met je boilies.

Ik geloof dat ze iets van €50 kosten, pannen zijn iets van 50 cm doorsnee.

Mark Zelle heeft me eens een keer gevraagd om er een stukje over te schrijven voor in de Spiegels, ik zal wel eens een stuk schrijven hierover.
Gebruikersavatar
Coen Aarts
Berichten: 825
Lid geworden op: 09-02-2007 13:41
Locatie: Valkenswaard
Contacteer:

15-05-2007 17:08

Ben benieuwd. Koop altijd de Spiegel, en vind ook fijner lezen als het in een blad staat.

Ben toch nog wel benieuwd naar je stellage ;) Kan je er geen foto's van nemen?
Gebruikersavatar
Coen Aarts
Berichten: 825
Lid geworden op: 09-02-2007 13:41
Locatie: Valkenswaard
Contacteer:

09-07-2007 14:32

Ray heb je inmiddels dat stuk geschreven? Ben zeer benieuwd, want wil in onze garage een werkbank maken met ruimte om boilies te stomen.

Of ga je dit niet meer schrijven?
Gebruikersavatar
Ray v/d Bos
Berichten: 497
Lid geworden op: 06-04-2002 02:00
Locatie: Doesburg

01-04-2008 19:38

Jong en Lui.

is een oude topic, maar had beloofd een stukje te schrijven.

vandaag is de Spiegel 10 uitgekomen. Staat een stuk in over het stomen van je boilies.

het duurde even, maar dan heb je ook wat.

bladzijde 72.
Peer Beeckman
Berichten: 30
Lid geworden op: 12-06-2005 01:55
Locatie: eindhoven

01-04-2008 22:43

hallo,
Ik kwam een filmpje tegen op youtube over boillies stomen....
http://www.youtube.com/watch?v=gBOmq9uGbZ8&NR=1

zo kan het ook :wink: gaat wel snel denk ik!

groetjes

Peer
Gebruikersavatar
Ray v/d Bos
Berichten: 497
Lid geworden op: 06-04-2002 02:00
Locatie: Doesburg

01-04-2008 23:47

Ja ken het filmpje al, zeer slimme Italiaan.

zo kan het natuurlijk ook.
dennis scherjon
Berichten: 421
Lid geworden op: 13-02-2006 10:11

02-04-2008 07:46

Je kan ook een asperge pan gebruiken, gebruik die zelf al jaren er zit een mooi mandje bij kan je zeker 3 kilo per keer mee stomen.
Gebruikersavatar
mitsz van der kamp
Berichten: 6100
Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
Locatie: amsterdam
Contacteer:

02-04-2008 08:17

carlo van meel schreef:Die doet het dus gewoon in een grote warmhoud kast welke normaal voor maaltijden etc gebruikt wordt?
Die kun je voor een beetje bij boels huren :P

Maar opzich is het wel slim om dergelijk kasten te gebruiken. Maar voor de echte die hard zal ik maar zeggen, is het dan niet slim om bij boels bijvoorbeeld met een aantal mensen een combi steamer te huren? Dan ben je iets van 200 euro kwijt voor een week maar dan kan je wel professioneel en onder hoge druk stomen.


klopt en op 380 volt :P
Gebruikersavatar
janieck spithoff
Berichten: 1295
Lid geworden op: 13-03-2007 21:30
Locatie: leeuwarden
Contacteer:

02-04-2008 08:44

Misschien een leuke tip voor degenen die geen boilie plank hebben, of een hekel hebben aan worsten maken zoals ik :lol:

Maak van je deeg een aantal plakken, 1.5 cm dik is genoeg, gooi deze plakken in de stoompan, en laat ze 10 minuutjes staan. Laat hierna de plakken afkoelen, en snij ze in stukjes, en je hebt prima aas :lol:

Voor de meesten was dit waarschijnlijk al bekent..
Mvg, Janieck
Gebruikersavatar
Raymon Verkaik
Berichten: 123
Lid geworden op: 14-02-2008 22:05
Locatie: Gelderland/Betuwe

02-04-2008 15:24

kijk eens bij een grote toko, hier staan grote stoommanden van Aluminiuum, deze zijn vaak 3 verdiepingen hoog, de onderste pan gaat het water in, de andere 2 kun je dan uitwisselen met je boilies.

Ik geloof dat ze iets van €50 kosten, pannen zijn iets van 50 cm doorsnee.


Ik heb afgelopen weekend op de rommelmarkt zo'n pan voor 5,- euro gekocht helemaal van aluminium. Ging voor een duo frituurpan maar die was er niet te vinden.

Hij is 50cm Breed en iets van 60 a 70cm hoog. Moet ongeveer 25 cm water in en dan een mandje met de boilies die je er boven hangt. Ik heb er 2 diepe mandjes bij en 2 diepe niet geperforeerde bakjes. Die laatste 2 waarschijnlijk voor vlees ofzo. Je kunt de 2 diepe mandjes boven elkaar zetten en dan dekesel op de pan en stomen maar. Ik wou eigenlijk meer water erin doen en dan boillies in het mandje en koken maar stomen kan natuurlijk ook.
Ik laat me niet opjagen. Ik ben aan het werk en niet op de vlucht. !!!
Gebruikersavatar
Coen Aarts
Berichten: 825
Lid geworden op: 09-02-2007 13:41
Locatie: Valkenswaard
Contacteer:

02-04-2008 17:43

Het Ray hoe is het met je stuk dat je voor de Spiegel zou schrijven over stomen 8) ?