het GROTE boillie recepten topic


Plaats reactie
Benny van de Werfhorst
Berichten: 4482
Lid geworden op: 19-10-2002 02:00
Locatie: Gelderland
Contacteer:

12-03-2007 10:23

Jan-Willem,

Inprincipe heb je alleen aan de tarwemeel ook genoeg qua binding, maar
tarwebloem geeft iets elastischiteit aan het deeg, waardoor het tijdens
het koken en bij het drogen geen scheuren in de boilie veroorzaakt.

Je wilt dus 50% als basis? Maak gewoon een hoeveelheid basismix, en
neem hiervan de (meestal 50 a 75%) hoeveelheid die je denkt nodig te
zijn.

Misschien een optie: Vervang het tarwemeel voor roggemeel. Ik mag
graag met roggemeel werken. Ook bind het goed en is het goed verwerk-
baar, en bevat het aardig wat vezels. In cominatie met rijstebloem is het
helemaal een toppertje...

groetjes Benny
Gebruikersavatar
Rinus Schuurman
Berichten: 695
Lid geworden op: 26-08-2006 14:50
Locatie: Lelijkstad
Contacteer:

12-03-2007 11:53

Ik heb afgelopen jaar met een heel simpele mix toch heel redelijk gevangen.

300 gr. maïsmeel
300 gr. griesmeel
200 gr. polenta
125 gr. tarwemeel
100 gr. sojabloem - vet
100 gr. maïzena
kippe-ei

+ sweetner

Zou ik aan deze mix misschien wat RR kunnen toevoegen of zou dat nutteloos zijn.

Evt. andere suggesties?
Van al degenen die niets te zeggen hebben zijn de meest aangenamen zij die zwijgen.

http://www.icarp.nl
Gebruikersavatar
Rinus Schuurman
Berichten: 695
Lid geworden op: 26-08-2006 14:50
Locatie: Lelijkstad
Contacteer:

12-03-2007 14:37

Hier nog een simpele hennepmix:

125 gr. vol sojameel
125 gr. mager sojameel
125 gr. maismeel
125 gr. polentameel
250 gr. tarwegries
250 gr. hennepmeel

+ eventuele persoonlijke toevoegingen!
Van al degenen die niets te zeggen hebben zijn de meest aangenamen zij die zwijgen.

http://www.icarp.nl
janwillem hilverts

12-03-2007 20:54

Benny,

Roggenmeel is inderdaad een ingredient die steeds meer vcan mijn interesse gaat vragen.. Binnenkort maar eens naar opzoek gaan en uitproberen..

Wat betreft de mix, ik ben er denk ik al uit namelijk:

200 tarwemeel volkoren
200 maïsmeel
100 griesmeel-tarwe
100 rijstebloem


Misschien de volgende keer de griesmeel vervangen voor roggenmeel.. Zal er eens goed over denken, maar zo moet de basis wel kunnen. Nu is die dan wel 60% Ook wat hoorde bij de oude mix van deze. Was mijn fout, zette het er verkeerd neer, excuses daarvoor :-)

Maar denk je dan van Rijstevlokken.. Ook een goede in combinatie met Rijstebloem en roggenmeel
Groeten
Gebruikersavatar
Viktor van Ophuizen
Berichten: 1424
Lid geworden op: 16-10-2002 02:00
Locatie: omgeving nijmegen

14-03-2007 20:09

hier wat nieuwe input:



Droogvoeder

25% griesmeel
25% maïsmeel
25% sojabloem
25% gemalen kattebrokken

natvoeder

10 eieren
2 soeplepels zout
1 theelepel zoetwatermossel (flaver)
1 blik makreel in eigen olie







KANAAL MIX (goedkoop)

250 maismeel
250 tarwemeel
150 pen
100 sojameel (vet)
150 bloedmeel
100 trouvit
3 ml fish olie






5 eieren
80 gr trouvit
125 gr maismeel
40 gr vismeel
25 gr eipoeder
20 gr tarwekiemen
250 gr tarwemeel






110gr griesmeel
125gr maismeel
115gr eialbunmide
100gr sojameel
50gr druivensuiker
75gr tarwekiemen
25gr zout
150gr kerrie poeder (proline)










500 gr bolie mix
5 eieren
120 ml melasse
200 ml bak olie
500 gram vogel zaad dat moet je dan fijn stampen.
kruiden en flauver zelf toevoegen.







250 gr maismeel
250 gr griesmeel
150 gr gedroogt gras
100 sojameel (onvet)
4 ml fisholie


DIT IS EEN MIX VOOR GRASKARPERS



HEBT U ZELF NOG RECEPTEN MAIL ZE DAN NAAR: mzdavid_be@hotmail.com








Visboilie: - 600 gr fish meal mix

- 300 gr bird food mix

- 100 gr robin red concentrate

- 1 eetlepel high fish concentrate

- 10 ml Japanse squid



fruitboilie: - 200 gr Multi-fruits mix

- 700 gr carp’s

- 100 gr yellow star blend

- 1 eetlepel liver powder

- 6 ml sweet taste liguide

- 6 ml juicy peach



crème boilie: - 700 gr protein mix

- 300 gr bird food mix

- 1 eetlepel cassia

- 1 eetlepel sweet taste powder

- 1 eetlepel liver powder

- 10 ml N2

- 8 druppels cannelle



Spice boilie: - 600 gr Multi-spices mix

- 100 gr red star blend

- 100 gr robin red concentrate

- 200 gr bird food mix

- 1 eetlepel hot-red pepper

- 1 eetlepel liver powder

- 10 ml Mystery spice



Trouvitmix: - 250 gr trouvit

- 100 gr calciumcaseinaat

- 100 gr tarwegluten

- 100 gr soyabloem



Pittahmix : - 350 gr pittah

- 50 gr caséine

- 50 gr tarwegluten

- 50 gr tarwebloem











Garnaalmix : - 150 gr tarwebloem

- 150 gr griesmeel

- 100 gr garnaalmeel

- 100 gr vleesmeel

- 100 gr tarwekiemen



Herfstrecept: - 100 gr vette soja

- 100 gr roggemeel

- 150 gr griesmeel

- 25 gr biergist

- 25 gr druivensuiker

- 20 gr vitamealo

- 15 gr zemelen of tarwekiemen

- 3 eitjes en de rest met water aanmaken, na het koken 4 a 5

flavour toevoegen en goed laten trekken





Zomerrecept: - 1000 gr tarwevolkorenmeel

- 500 gr maïsmeel

- 280 gr aardappelmeel

- 40 gr tarwekiemen

- 120 gr mageremelkpoeder

- 160 gr haringmeel

- 20 cc becel dieetolie

- 3 eieren per 525 gr, na koken 3 tot 5 druppels flavour.



Voorjaarsrecept: - 1000gr tarwevolkorenmeel

- 500 gr maïsmeel

- 400 gr aardappelmeel

- 120 gr mageremelkpoeder

- 160 gr haringmeel

- 40 gr trouvit

- 80 gr tarwekiemen

- 20 gr gistpoeder ( biergist)

- 3 eieren per 580 gr en de rest met water, 20 cc becel dieetolie en

flavour erbij doen.



Winterrecept: - 100 gr vismeel

- 100 gr trouvit

- 25 gr vitamealo

- 15 gr zemelen of tarwekiemen

- 50 gr griesmeel

- 50 gr vette soja

- 50 gr roggemeel

- 50 gr maïsmeel

- 4 a 5 eieren toevoegen en de rest met water

- 3 tot 5 ml olijfolie toevoegen.

Andere recepten!!



Mix1: - 500 gr griesmeel

- 500 gr polentabloem

- 500 gr maïsmeel zoet

- 500 gr wouwbloem

- 400 gr kippen ei

- 150 gr eialbumine

- 125 gr tarwegluten

- 75 gr druivensuiker

- 50 gr biergist

- 50 gr maiskiemolie



Mix2: - 160 gr griesmeel

- 100 gr caseïne

- 100 gr sojameel

- 75 gr maïsmeel

- 60 gr calcium caseïne

- 45 gr lactalbumine

- 40 gr eialbumine

- 40 gr soja-isolaat

- 30 gr soja-lecithine



Kruidenmix: - 300 gr sojabloem

- 300 gr maisbloem

- 150 gr griesmeel

- 100 gr robin red

- 6 ml mixed spice

- 10/12 eieren



Vismeelmix: - 400 gr haringmeel

- 600 gr griesmeel

- 6 druppels liquid fish booster

- 10 eieren



Melkmix: - 150 gr melkpoeder

- 100 gr lactoalbumine

- 100 gr sojameel

- 100 gr caseïne

- 100 gr vismeel

- 5/6 eieren



Koolhydraatmix: - 200 gr tarwemeel

- 200 gr maïsmeel

- 100 gr aardappelmeel

- 100 gr tarwekiemen

- 100 gr tarwegluten

Vogelvoermix: - 400 gr birdfood

- 120 gr maïsmeel

- 50 gr witmeel

- 300 gr griesmeel

- 60 gr calciumcasseinaat

- 100 gr eialbumine

- 20 gr gemalen vogelvoer

- ½ lepel appetite stimulator







Winter-recept

500 gr boilliemix
300 gr griesmeel
150 gr maismeel
150 gr vismeel
10 ml flavour
op 500 gr. 3ml zoetstof.



Winter-recept

1 kg boillemix
5 ml Cherry
2 ml Raspberry
25 ml Strawberry oil
6 ml Sweetener
2 theel. Fruit essence































Zoete boilie mixen

1. 200 gram maismeel
40 gram griesmeel
150 gram sojameel
210 gram tarwegluten meel
1 eetlepel Appetite Stimulator

-Tip- U kunt hier een zoete flavour aan toevoegen. Banana, werkt uitstekend
bij deze mix.

2. 500 gram Nutra mix
6 ml Chocolat Cream Elite
1 ml sweetener

-Tip- Ongeveer 4 scharreleieren erbij.

3. 500 gram Enervite Gold
3 ml Kiwi Nutrafruit
1 ml Fruit cajouser

-Tip- Ongeveer 4 scharreleieren erbij.

Hartige boiliemixen

1. 190 gram 10 granen meel
250 gram maismeel
150 gram witmeel
200 gram sojameel
110 gram tarwegluten meel
300 gram griesmeel
400 gram trouvit
150 gram ei albumine
50 gram calcium casseinaat
1/2 eetlepel Appetite Stimulator

-Tip- Deze mix is erg geschikt voor de winter en heeft zich al vele malen bewezen.
Daarbij rolt hij ook nog goed.

2. 500 gram Enervite
3 ml Sweet Nutra-spice
0,5 ml spice cajouser

-Tip- Ongeveer 4 scharreleieren erbij.



Vismeel boiliemixen

1. 400 gram vismeel
100 gram tarwegluten
200 gram sojameel
300 gram fijne polenta
100 gram calciumcasseinaat
-Tip- Dan nog een scheut olie (naar eigen in zien) en 10 tot 11 scharreleieren.
Tot slot kan er nog 1 ml flavour per ei erbij.

2. 175 gram griesmeel
125 gram soyabloem
50 gram maizena
100 gram vismeel
-Tip- Let op dat u zuinig doet met de scharreleieren, want het is maar een kleine mix.

3. 500 gram Fishfood mix
3 ml Cranberry Nutrafruit
20 ml Fishfeed oil

-Tip- Voeg er tot slot nog 5 scharrel eieren bij.

4. 50 gram vismeel
100 gram trouvit
50 gram griesmeel
30 gram witmeel
75 gram soyameel
25 gram 10 granen meel
20 gram calcium casseinaat
20 gram vogelvoer (gemalen)
1 eetlepel Appetite Stimulator Fish

-Tip- Ongeveer 4 scharreleieren. Natuurlijk kunt u er een flavour aan toevoegen.

5. 100 gram vismeel
100 gram trouvit
50 gram griesmeel
50 gram witmeel
55 gram soyameel
10 gram vogelvoer (gemalen)
45 gram 10 granen meel
20 gram calcium casseinaat
1 eetlepel Appetite Stimulator Fish-

Tip- Ongeveer 5 scharreleieren erbij en deze mix rolt als de beste.

6. 50 gram calcium casseinaat
100 gram griesmeel
50 gram tarwegluten meel
250 gram vismeel
1/2 eetlepel Appetite Stimulator

-Tip- Voor deze mix heeft u ongeveer 4 scharreleieren nodig.

7. 50 gram calcium casseinaat
100 gram griesmeel
20 tarwegluten meel
100 gram tarwebloem
210 gram vismeel
1/2 theelepel Appetite Stimulator

-Tip- Weeg de hoeveelheden precies af want als u een beetje afwijkt rolt
deze mix slecht.

8. 400 gram vismeel
100 gram tarwegluten meel
200 gram sojameel
300 gram fijne polenta
100 gram calcium casseinaat

-Tip- Tot slot nog een scheutje olie erbij en een stuk of 10 scharreleieren.
Eventueel 1 ml flavour per ei.

9. 175 gram griesmeel
125 gram sojameel (fijne)
50 gram maizena
100 gram vismeel

-Tip- Wees zuinig met de scharreleieren, het is een kleine mix.

10. 500 gram fishfood mix
3 ml Cranberry Nutrafruit
20 ml Fishfeed oil

-Tip- Hierbij moeten nog ongeveer 5 scharreleieren.



11. 150 gram vismeel (65 %)
75 gram soja ontvet
50 gram tarwe kiemen
100 gram wouwbloem
35 gram Superbite SX
25 gram garnalenmeel
50 gram lactal bumine

-Tip- Eventueel 6 ml flavour, 10 ml visolie en 5 gram smaakversterker toevoegen.

12. 200 gram vismeel
150 gram trouvit
100 gram griesmeel
50 gram soya ontvet
25 gram Robin red
120 gram mais meel

Birdfood boilie mixen

1. 400 gram Birdfood (mix)
120 gram maismeel
50 gram witmeel
300 gram griesmeel
100 gram ei albumine
60 gram calcium casseinaat
10 gram vogelvoer (gemalen)
1/2 eetlepel Appetite Stimulator

-Tip- Bij deze mix moet u goed opletten dat u niet te veel eieren gebruikt,
want het komt nogal precies.

2. 500gr 50/50
400gr polenta
120gr gemalen hennep
180gr tijgernoten dit in plaats van hennep
200gr grove birdfood
400gr bonenmengeling (gemalen)

-Tip- 10-12 eieren olie toevoegen naar keuze. Natuurlijk die bonen mengeling
is persoonlijk de hoeveelheid van de samenstelling maar ik zal de
ingrediënten geven kikkererwten; witte bonen; doperwten en apenoten.









Diversen boilie mixen

1. 100 gram maismeel
60 gram havermout
100 gram calcium casseinaat
70 gram ei albumine
20 gram melkpoeder

-Tip- Dit is een eiwitrijke mix die erg licht van gewicht is.
Is zeker het proberen waard.

2. 50 gram licht notenmeel
150 gram pindameel
100 gram maismeel
50 gram wouwbloem
50 gram soja-ontvet
25 gram ei albumine
50 gram Superbite SX

-Tip- Als toevoeging is getoaste sezamolie een goede bulkolie voor de mix.
Als flavour is room en pinda aan te bevelen. En zoetstof maakt de mix helemaal af.

3. 25% Griesmeel
20% Maismeel
10% Polenta
10% Gemalen polenta
15% Gemalen hennep
10% Koekjesmeel
10%tarwebloem
Eieren
Zonnebloemolie

-Tip- Eventueel flavour, scopex en aardbei door elkaar doen het erg goed.

4. 400 gram maisbloem
300 gram soyavet
200 gram griesmeel
150 gram tarwemeel
100 gram negerzaad


-Tip- Probeer als Flavour Maple Cream.





Mixen!

MIx 1
200griesmeel.
200maismeel.
200maisbloem.
300sojavet.
100tarwemeel volkoren
fruits of the forest keen karp en lmsb zoetstof



Mix 2
300polenta.
300sojavet.
300polentabloem.
100griesmeel.
blueberry dynamite keen karp en lmsb zoetstof
(deed het heel goed op albert kanaal)



Mix3

200maismeel.
200maisbloem.
200sojavet.
200griesmeel.
200tarwemeel volkoren.
250eigeel of cedee
maple cream rod hudsinson en lmsb zoetstof

MIx 4
200trouvit.
100haringmeel.
300polenta.
200sojavet.
200tarwemeel volkoren.
100griesmeel
monstercrab rod hudsinson en twee eetlepels look op 1 kg droge mix
en twee eetlepels keuken zout


mvg viktor
Gebruikersavatar
Viktor van Ophuizen
Berichten: 1424
Lid geworden op: 16-10-2002 02:00
Locatie: omgeving nijmegen

14-03-2007 20:24

en voor de liefhebbers hier nog een link

http://216.239.59.104/search?q=cache:3r ... =clnk&cd=1

mvg

viktor
Gebruikersavatar
Rene Kwadijk
Berichten: 190
Lid geworden op: 17-11-2003 01:00
Locatie: Tiel
Contacteer:

28-03-2007 19:20

Ik zie zo af en toe zout als ingredient, is dat om de houdbaarheid te verhogen??
Tim Sanders
Berichten: 369
Lid geworden op: 21-03-2005 21:26
Locatie: Didam

28-03-2007 20:29

Hmm, zout kan de houdbaarheid iets langer maken. Als je het in kleine hoeveelheden in je boilie's doceert.
Maar een ander belangrijk voordeel is dat zout de smaak van andere stoffen verstrekt. 8)
Gebruikersavatar
Rene Kwadijk
Berichten: 190
Lid geworden op: 17-11-2003 01:00
Locatie: Tiel
Contacteer:

28-03-2007 20:49

kijk daar hebben we wat aan!!
vandecasteele christof
Berichten: 60
Lid geworden op: 13-02-2006 22:33
Locatie: belgie

31-03-2007 02:14

ik heb eens een experiment gedaan en getest:

- gekookte hondekorrels (tot moes gekookt) (basisstof)
- Vismeel (20% denk ik ergens)
- een weinig polenta
- vanille puding poeder
- aardbei yoghurt
- paar druppels tobasco
- goed snuifje zout en peper
- enkele eitjes

draaide niet zo makkelijk, het droge voer achteraf bijgevoegd regelmatig bij de eieren en gekookte hondebrokken, op een watertje getest waarvan ik wist dat er karper aanwezig was, resultaat was een karper of 4 geen enkele onder de 6 killo in een uurtje of 3. 2 dagen op voorhand had ik deze bollen gevoerd wel weinig heel weinig zelfs (was ook ondiep watertje en was stikheet).

mijn bedenking het doet er niet zoveel toe wat je erin doet, als je maar van niets overdrijft in percentage zoals geuren en smaak..
heb ooit bollen zien maken met pickles erin (frietsaus) blijkbaar werkte dat ook :-?
hengelbelangen ijzervalei
vandecasteele christof
Berichten: 60
Lid geworden op: 13-02-2006 22:33
Locatie: belgie

31-03-2007 02:15

Rene Kwadijk schreef:kijk daar hebben we wat aan!!


inderdaad, zout dat is iets wat er bij mij altijd ingaat welke smaak dan ook zout gebruik ik altijd wel
hengelbelangen ijzervalei
Jan Peter Teerling

07-04-2007 14:30

Recepten Zoete mix Vismeelmix Kruidenmix
400 gr. Koekjesmeel 350 gr. Soyameel 1000 gr. Van den
Eynde Kruidenmix
200 gr. Maïsmeel 300 gr. Makreelmeel 200 gr. Vismeel
200 gr. Soyameel 200 gr. Vismeel Vloeibare zoetstof
(Het kruidvat)
150 gr. Griesmeel 200 gr. Griesmeel
100 gr. Tarwegluten 100 gr. Tarwegluten
75 gr. Tarwekiemen 50 gr. Tarwekiemen
50 gr. Caseïne 50 gr. Caseïne
3 ml. Blueberry Dynamite* 200 gr. Maïsmeel
Stimulator: MEGA (Fruit) 5 ml. Ess. oil Fish*
* We gebruikten Blueberry Dynamite van Keen Carp en Essential Oil van StarBaits.





Pittah-mix Trouvitmix Vleesmix
350 gr. Pittah 250 gr. Trouvit 170 gr. Delicat Rundsvlees
50 gr. Caseïne 100 gr. Calciumcaseïnaat 100 gr. Calciumcaseïnaat
50 gr. Tarwegluten 100 gr. Tarwegluten 100 gr. Tarwegluten
50 gr. Tarwebloem 100 gr. Soyabloem 60 gr. Brekkies
50 gr. Soyabloem





Garnaal-mix Milk-mix Koolhydraad-mix
150 gr. Tarwebloem 150 gr. Melkpoeder 200 gr. Tarwemeel
150 gr. Griesmeel 100 gr. Lactalbumine 200 gr. Maïsmeel
100 gr. Garnaalmeel 100 gr. Soyameel 100 gr. Aardappelmeel
100 gr. Vleesmeel 100 gr. Caseïne 100 gr. Tarwekiemen
100 gr. Tarwekiemen 50 gr. Weipoeder 100 gr. Tarwegluten





Basismix 1 Basismix 2 Basismix 3
250 gr. Vismeel 300 gr. Vogelvoer 300 gr. Griesmeel
250 gr. Griesmeel 250 gr. Griesmeel 200 gr. Maïsmeel
200 gr. Soyameel 250 gr. Soyameel 200 gr. Soyameel
150 gr. Vogelvoer 100 gr. Caseïne 200 gr. Rijstmeel
150 gr. Rijstmeel 100 gr. Vismeel 100 gr. Vismeel





Basismix 4 Basismix 5 Basismix 6
100 gr. Caseïne 250 gr. Caseïne 250 gr. Caseïne
100 gr. Tarwegluten 50 gr. Soya-isolaat 100 gr. Tarwegluten
300 gr. Paneermeel 50 gr. Sodiumcaseïnaat 100 gr. Tarwebloem
50 gr. Tarwegluten 100 gr. Soya-isolaat
50 gr. Tarwebloem 100 gr. Sodiumcaseïnaat





Mix 1 Mix 2 Mix 3
100 gr. Paneermeel 150 gr. Tarwegriesmeel 130 gr. Tarwegriesmeel
50 gr. Calciumcaseïnaat 150 gr. Bambix 60 gr. CalciumCaseïnaat
50 gr. Lactalbumine 50 gr. Calciumcaseïnaat 60 gr. Tarwegluten
50 gr. Tarwegluten 50 gr. Tarwegluten 60 gr. Soyabloem
50 gr. Tarwegriesmeel 50 gr. Tarwekiemen 60 gr. Paneermeel
50 gr. Tarwekiemen 50 gr. Tarwegriesmeel 50 gr. Ei-albumine
50 gr. Soyabloem 50 gr. Soyabloem 50 gr. Tarwebloem
50 gr. Brinta 50 gr. Paneermeel 30 gr. Tarwekiemen
50 gr. Nutrix Sinaasappel 30 gr. Bambix





Mix 4 Mix 5 Mix 6
250 gr. Tarwegriesmeel 300 gr. Vismeel 200 gr. Tarwemeel
50 gr. Caseïne 100 gr. Trouvit 200 gr. Maïsmeel
50 gr. Tarwegluten 50 gr. Natriumcaseïnaat 100 gr. Aardappelmeel
50 gr. Tarwebloem 50 gr. Tarwegluten 25 gr. Ei-albumine
50 gr. Paneermeel 25 ml. Zonnebloemolie 25 gr. Tarwekiemen
25 gr. Ei-albumine 8 ml. Shellfish 25 ml. Olie
25 gr. Tarwekiemen 5 gr. Gist





Mix 7 Mix 8 Mix 9
100 gr. Vismeel 200 gr. Tarwegriesmeel 300 gr. Griesmeel
100 gr. Trouvit 100 gr. Calciumcaseïnaat 100 gr. Ei-albumine
50 gr. Vleesmeel 100 gr. Ei-albumine 100 gr. Tarwekiemen
50 gr. Ei-albumine 100 gr. Tarwekiemen 100 gr. Tarwebloem
50 gr. Natriumcaseïnaat 100 gr. Tarwebloem 100 gr. Soyabloem
50 gr. Tarwegluten 100 gr. Soyabloem 100 gr. Beschuit
50 gr. Tarwebloem 100 gr. Paneermeel 100 gr. Bambix
50 gr. Soyabloem 50 gr. Bambix 15 ml. Olie
25 ml. Soya-olie 50 gr. Vitamealo 5 gr. Gist
8 ml. Shellfish





Mix 10 Mix 11 Mix 12
400 gr. Caseïne 250 gr. Trouvit 400 gr. Caseïne
200 gr. Tarwegluten 100 gr. Calciumcaseïnaat 200 gr. Soya-isolaat
200 gr. Soyabloem 100 gr. Tarwegluten 200 gr. Sodiumcaseïnaat
100 gr. Lactalbumine 50 gr. Soyabloem 100 gr. Tarwegluten
100 gr. Soya-isolaat 100 gr. Tarwebloem





Mix 13 Mix 14 Mix 15
400 gr. Caseïne 300 gr. Caseïne 150 gr. Caseïne
200 gr. Tarwegluten 200 gr. Sodiumcaseïne 60 gr. Albumine
200 gr. Lactalbumine 200 gr. Melkpoeder 60 gr. Soya-isolaat
100 gr. Tarwekiemen 200 gr. Soyabloem 60 gr. Pindameel
100 gr. Tarwegriesmeel 100 gr. Tarwegluten 30 gr. Tarwegluten





Mix 16 Mix 17 Mix 18
250 gr. Griesmeel 300 gr. Griesmeel 150 gr. Caseïne
100 gr. Koekjesmeel 300 gr. Tarwebloem 60 gr. Sodiumcaseïne
100 gr. Caseïne 200 gr. Tarwekiemen 60 gr. Soya-isolaat
100 gr. Tarwemeel 200 gr. Paneermeel 60 gr. Soyabloem
100 gr. Tarwekiemen 200 gr. Vismeel 60 gr. Krachtvoer
25 ml. Olie 100 gr. Garnaalmeel 30 gr. Biergist
10 gr. Gist 100 gr. Vismeel 10 ml. Olie
100 gr. Tarwegluten





Mix 19 Mix 20 Mix 21
180 gr. Caseïne 200 gr. Caseïne 400 gr. Forelkorrels
120 gr. Sodiumcaseïne 100 gr. Sodiumcaseïne 200 gr. Vismeel
120 gr. Biergist 100 gr. Biergist 200 gr. Soyameel
120 gr. Vleesmeel 400 gr. Soyabloem 120 gr. Gluten
120 gr. Soya-Isolaat 200 gr. Tarwemeel 100 gr. Caseïne
60 gr. Tarwegluten 200 gr. Tarwegluten 5 ml. Olie





Mix 21 Mix 23 Mix 24
600 gr. Forelkorrels 200 gr. Caseïne 500 gr. Caseïne
250 gr. Caseïne 120 gr. Sodiumcaseïne 300 gr. Lactalbumine
200 gr. Albumine 120 gr. Vismeel 100 gr. Calciumcaseïne
120 gr. Sodiumcaseïne 120 gr. Tarwegluten 100 gr. Gluten
100 gr. Gluten 60 gr. Biergist




Instant-Response 1 Instant-Response 2 Instant-Response 3
200 gr. Aardappelvlokken 250 gr. Roggemeel 200 gr. Soyameel
150 gr. Soyameel 100 gr. Rijstmeel 150 gr. Broodmeel
150 gr. Griesmeel 100 gr. Polenta 150 gr. Maïsmeel





Instant-Response 4 Instant-Response 5 Instant-Response 6
200 gr. Beschuitmeel 200 gr. Biggenmeel 200 gr. Tarwemeel
150 gr. Polenta 150 gr. Griesmeel 200 gr. Soyameel
150 gr. Soyameel 150 gr. Maïsmeel 100 gr. Rijstvlokken





Instant-Response 7 Instant-Response 8 Instant-Response 9
150 gr. Rijstvlokken 150 gr. Biggenmeel 200 gr. Rijstmeel
150 gr. Griesmeel 150 gr. Soyameel 150 gr. Magere melkpoeder
200 gr. Broodmeel 200 gr. Rijstmeel 150 gr. Cocosmeel





Instant-Response 10 Instant-Response 11 Instant-Response 12
250 gr. Volle melkpoeder 200 gr. Magere melkpoeder 200 gr. Koekjesmeel
100 gr. Maïsmeel 100 gr. Rijstvlokken 200 gr. Rijsmeel
150 gr. Rijstmeel 200 gr. Griesmeel 100 gr. Coprah Melasse





Instant-Response 13 Instant-Response 14 Instant-Response 15
200 gr. vismeel 200 gr. Notenmeel 100 gr. Makreelmeel
100 gr. Rijstvlokken 200 gr. Soyameel 150 gr. Vismeel
200 gr. Soyameel 200 gr. Tarwemeel 250 gr. Roggemeel





Instant-Response 16 Instant-Response 17 Instant-Response 18
250 gr. Vlees+Beendermeel 200 gr. Vlees+Huidenmeel 200 gr. Koekjesmeel
200 gr. Broodmeel 250 gr. Soyameel 200 gr. épiceïne
50 gr. Maïsmeel 50 gr. Bloedpoeder 100 gr. Soyameel





Langetermijn 1 Langetermijn 2 Langetermijn 3
400 gr. Rijstmeel 500 gr. Caseïne 600 gr. Griesmeel
400 gr. Soyameel 400 gr. Koekjesmeel 400 gr. Soyameel
400 gr. Lactalbumine 400 gr. Rijstmeel 400 gr. Maïsmeel
400 gr. Griesmeel 200 gr. Lactalbumine 200 gr. Soya-isolaat
200 gr. Ei-albumine 200 gr. Magere melkpoeder 200 gr. Ei-albumine
100 gr. Vetpoeder 200 gr. Ei-albumine 100 gr. Maïsgluten
100 gr. Tarwegluten 100 gr. Suiker 100 gr. Melkpoeder





Langetermijn 4 Langetermijn 5 Langetermijn 6
400 gr. Melkpoeder 250 gr. Caseïne 600 gr. Rijstmeel
400 gr. Lactalbumine 200 gr. Forelkorrel 400 gr. Arachidemeel
400 gr. Polenta 200 gr. Maïsmeel 400 gr. Maïzena
400 gr. Caseïne 100 gr. Wouwbloem 200 gr. Lactalbumine
200 gr. Soyameel 100 gr. Bloedpoeder 100 gr. Vetpoeder
100 gr. Weipoeder 100 gr. Weipoeder 100 gr. Rijstgluten
100 gr. Tarwegluten 100 gr. Maïsgluten 100 gr. Ei-albumine





Langetermijn 7 Langetermijn 8 Langetermijn 9
250 gr. Lactalbumine 300 gr. Gem. Kattebrokken 500 gr. Griesmeel
200 gr. Soyameel 230 gr. Caseïne 400 gr. Vismeel
200 gr. Griesmeel 180 gr. Wouwbloem 400 gr. Caseïne
100 gr. Sesamzaad 180 gr. Rijstmeel 200 gr. Makreelmeel
100 gr. Gem. Hennep 150 gr. Bloedpoeder 200 gr. Soya-isolaat
100 gr. Ei-albumine 150 gr. Maïsbloem 200 gr. Tarwegluten
100 gr. Weipoeder 100 gr. Tarwegluten 100 gr. Leverpoeder
Gebruikersavatar
Viktor van Ophuizen
Berichten: 1424
Lid geworden op: 16-10-2002 02:00
Locatie: omgeving nijmegen

09-04-2007 18:04

goed bezig jan peter

hier nog wat

25% vismeel
15% vogelzaad
25% griesmeel
20% sojabloem
15% rijstbloem

30% vogelzaad
25% griesmeel
25% sojabloem
10% calcium caseïne
10% vismeel

30% griesmeel
20% maïsmeel
20% sojabloem
20% rijstbloem
10% vismeel
30% fijngemalen trouvit pellets
30% fijngemalen garnaalmeel
20% tarwegluten
20% tarwebloem
2 theelepels bakpoeder
5 eieren per half pond
mengel met de keukenmixer
bakvorm insmeren met margarine, strooi dan wat losse
tarwebloem over de bodem en de opstaande randen.
De dikke pap in de vorm gieten.
Vorm in de oven zetten.
Ongeveer 1 uur in de oven op 150 graden bakken.
de cake is een hechte, stevige doch sponsachtige structuur.
Dobbelstenen formaat snijden.
Met tientallen tegelijk voeren.

4 delen gemalen felix brokken
3 delen (kalveropfok) melkpoeder
1 deel tarwebloem

3 delen griesmeel
1 deel polentabloem
2 delen sojabloem
1 deel vogelvoer
1 deel vismeel/trouvit/biggemeel/kattebrokken

050 gram kalfmelk vervanger of magere melk
448 gram soja vette (ont)
056 gram griesmeel
056 gram tarwegluten
028 gram eggalbumine

500 gram maisbloem
500 gram sojabloem
15 ml zonnebloem olie
6 ml flavour (zoet)
80-90% griesmeel
10-20% arachide/pindameel/notenmeel/vismeel/vleesmeel/
bloedmeel of trouvit
kan zonder eieren gemaakt worden. met ei rolt beter
100% griesmeel
limonade siroop
kan zonder eieren gemaakt worden. met ei rolt beter
40% caseïne
20% calcium caseïnaat
20% sojabloem
10% tarwegluten
10% griesmeel
eieren,flavour,sweetener
40% caseïne
40% tarwegluten
20% lactalbumine
eieren,flavour,sweetener
40% calcium/sodium caseïne
30% tarwegluten
30% soja isolaat
eieren,flavour,sweetener
50% soja isolaat
30% tarwegluten
20% caseïne
eieren,flavour,sweetener
25% caseïne
25% tarwegluten
25% egg albumine/lactalbumine
25% soja isolaat
eieren,flavour,sweetener
WAAR VEEL ZOETE BOILIES GEBRUIKT WORDEN OVER GAAN NAAR ZOUT
MAAR NIET TE VEEL.
30% caseïne
20% melkalbumine
15% sodium caseïnaat meer voor lichtere boilie
deze drie maken de helft van de mix
25% griesmeel of zware boilie
maïsmeel zware boilie
10% vitamealo goed met scopex of cream
20% koekjesmeel voor de smaak
20% witvismeel
20% forel/zalmbroed
10-15% garnalenmeel
20% tarwegluten
20% griesmeel
5-10% sodiumcaseïnaat rolt beter


150gram caseïne
100gram melkalbumine
075gram natrium(sodium) caseïnaat
040gram sojameel
100gram vitamealo
035gram tarwekiemen
100gram witvismeel
100gram forel/zalmbroed
050gram garnaalmeel
100gram griesmeel
075gram pruteen
075gram tarwegluten
wil je lichtere boilies dan meer garnaalmeel minder griesmeel, wil je een zwaardere boilie vervang garnaalmeel door sardinemeel, meer eiwitrijk vervang griesmeel door sardinemeel
400gram trouviet goede geur en smaak
goede voedingswaarde
100gram tarwegluten goed bindmiddel
300gram kattebrokken gemalen goede geur en smaak
goede voedingswaarde
100gram tarwegriemeel goed bindmiddel
100gram tarwegluten goed bindmiddel
195gram caseïne
030gram lactalbumine
015gram carpvit
030gram calcium caseïnaat
030gram soja isolaat
7 redelijk grote eieren
8ml sojaolie
4-8ml flavour
PETE SPRINGATE MIX
120gram caseïne
060gram calcium caseïnaat
090gram sojameel
030gram tarwegluten
015gram carpvit
KEVIN MADDOCKS
120gram calcium caseïnaat
030gram lactalbumine
030gram tarwekiemen
030gram griesmeel
060gram babyvoeding
030gram broodmeel
15ml cream flavour
KEITH GILLINGS
lichte boilie
120gram calcium caseïnaat
060gram caseïne
060gram griesmeel
060gram sojameel




zwaardere boilie

090gram calcium caseïnaat
150gram caseïne
060gram griesmeel
030gram sojameel
090gram lactalbumine
JOHN BAKER
120gram pindameel
030gram tarwe gluten
060gram caseïne
090gram soja isolaat
060gram griesmeel
goede flavour zijn maple-butter en spice-b
carpvit en equivite zijn vitaminen en mineralen complexen. Het eiwitgehalte zal dalen omdat we meer equivite moeten vermengen om hetzelfde gehalte als carpvite te verkrijgen.

1
120gram caseïne
090gram lactalbumine
045gram caseïnaat
030gram gluten
015gram carpvit
5ml slaolie
2
60gram caseïne
45gram lactalbumine
90gram caseïnaat
60gram soja isolaat
30gram gluten
15gram carpvit
5ml slaolie

recept 1 is perfekt voor wegschieten met de katapult en gebruik op afstand; recept 2 is veel lichter in gewicht en ideaal om op wier of zachte bodem gevist te worden. Eiwit 86%
3
120gram caseïne
060gram lactalbumine
060gram vitamealo
030gram caseïnaat
015gram gluten
015gram carpvit
eiwit 75%
4
45gram caseïne
30gram lactalbumine
90gram caseïnaat
60gram soja isolaat
60gram vitamealo
15gram carpvit
eiwit 75%

recept 3 en 4 zijn behoorlijk lager in eiwit dan 1 en 2. omdat we vitamealo verwerkt hebben, heeft dit aas een aangename ijsroomachtigesmaak. Omdat er 6% lactose aanwezig is in vitameaol dienen we dit niet
extra te zoeten. Recept 3 is zwaar recept 4 is licht.
5
90gram caseïne
60gram lactalbumine
60gram caseïnaat
30gram gluten
30gram soja isolaat
30gram equivite
eiwit 82%
6
60gram caseïne
30gram lactalbumine
60gram caseïnaat
60gram vitamealo
30gram soja isolaat
30gram gluten
30gram equivite
eiwit 71%
MEDIO EIWITGEHALTE
90gram caseïne
60gram lactalbumine
90gram vitamealo
30gram equivite
30gram gluten
eiwit 63%

120gram caseïne
090gram griesmeel
030gram gluten
045gram sojameel
015gram carpvit
eiwit 55%

90gram caseïne
60gram lactalbumine
60gram sojameel
30gram tarwekiemen
30gram gluten
30gram equivite
eiwit 57%

90gram caseïne
30gram lactalbumine
30gram vitamealo
60gram griesmeel
30gram tarwekiemen
30gram equivite
eiwit 50%



DIERLIJK EIWIT - HOGE VOEDINGSWAARDE
zonder melkeiwitten
60gram garnaalmeel
90gram vismeel
45gram forel/zalmbroed
30gram gluten
30gram soja isolaat
30gram pruteen
15gram carpvit
eiwit 62%

90gram vlees/beendermeel
60gram forel/zalmbroed
60gram vismeel
15gram sojameel
30gram soja isolaat
30gram gluten
15gram carpvit
eiwit 59%

150gram pruteen
105gram vlees/beendermeel
030gram gluten
045gram carpvit
eiwit 63%

165gram pruteen
090gram soja isolaat
030gram gluten
015gram carpvit
eiwit 75%
210gram forelkorrels
060gram sojameel
030gram gluten
eiwit 44%

180gram forel/zalmbroed
060gram vismeel
030gram gluten
030gram sojameel
eiwit 57%










GOEDKOOP AAS
minimaal eiwitgehalte
150gram griesmeel
090gram sojameel
060gram gluten

150gram griesmeel
090gram sojameel
060gram maïsmeel
120gram vitamealo
060gram melassemeel
060gram kippe-opfokvoer
060gram sojameel

150gram pindameel
060gram melassemeel
060gram sojameel
030gram gluten
120gram hennepmeel
090gram maïsmeel
060gram kippe-opfokvoer
030gram gluten

180gram droge kattebrokken
030gram sodium caseïnaat
060gram tarwekiemen
030gram gluten

100gram caseïne
100gram tarwegluten
030gram paneermeel
frambozenflavour
3 eieren

050gram caseïne
050gram tarwegluten
050gram tarwebloem
350gram pittah
4 eieren














(85%)
250gram caseïne
050gram soja isolaat
050gram sodiumcaseïnaat
100gram tarwegluten
050gram tarwebloem
8 eieren

85%)
200gram caseïne
100gram soja isolaat
100gram sodiumcaseïnaat
050gram tarwegluten
050gram tarwebloem

(85%)
250gram caseïne
050gram sodiumcaseïnaat
050gram lactalbumine
100gram tarwegluten
050gram sojabloem

(81%)
200gram caseïne
050gram lactalbumine
100gram tarwegluten
050gram soja isolaat
100gram sojabloem
(60%)
250gram trouvit
100gram calciumcaseïnaat
100gram tarwegluten
050gram sojabloem

170gram delikat rundvlees
100gram calciumcaseïnaat
100gram tarwegluten
060gram brekkies met hart
050gram sojabloem
020gram AH kattevissticks

(57%)
250gram trouvit
100gram calciumcaseïnaat
050gram sodiumcaseïnaat
050gram sojabloem
040gram tarwekiemen
010gram tarwegluten






(60%)
200gram caseïne
100gram tarwegluten
100gram lactalbumine
050gram tarwekiemen
050gram tarwegriesmeel

(40%)
100gram paneermeel
050gram calciumcaseïnaat
050gram lactalbumine
050gram tarwegluten
050gram tarwegriesmeel
050gram tarwekiemen
050gram sojabloem
050gram brinta
050gram nutri sinasappel

(40%)
150gram tarwegriesmeel
100gram nutrix/bambix (2:1)
050gram calciumcaseïnaat
050gram tarwegluten
050gram tarwekiemen
050gram sojabloem
050gram paneermeel

(50%)
130gram tarwegriesmeel
060gram calciumcaseïnaat
050gram eggalbumine
060gram tarwegluten
035gram tarwekiemen
050gram tarwebloem
060gram sojabloem
020gram nutrix/bambix (2:1)
060gram paneermeel
025gram vitamealo

(50%)
250gram tarwegriesmeel
050gram caseïne
025gram eggalbumine
025gram tarwekiemen
050gram tarwegluten
050gram tarwebloem
050gram paneermeel

(55%)
300gram vismeel
100gram trouvit
050gram natriumcaseïnaat
050gram tarwegluten
25ml zonnebloemolie
(61%)
100gram vismeel
100gram trouvit
050gram vleesmeel
050gram eggalbumine
050gram natriumcaseïnaat
050gram tarwegluten
050gram tarwebloem
050gram sojabloem

(48.5%)
150gram tarwegriesmeel
050gram calciumcaseïnaat
050gram eggalbumine
050gram tarwekiemen
050gram tarwebloem
050gram sojabloem
050gram paneermeel
025gram bambix
025gram vitamealo

200gram tarwemeel
200gram maïsmeel
070gram aardappelmeel
020gram eggalbumine
005gram gist

250gram griesmeel
100gram koekjesmeel
100gram caseïne
100gram tarwemeel
075gram tarwekiemen
010gram gist

150gram griesmeel
050gram eggalbumine
050gram tarwekiemen
050gram tarwebloem
050gram sojabloem
050gram beschuitmeel
050gram bambix
005gram gist

100gram vismeel
150gram griesmeel
100gram maïsmeel
075gram tarwekiemen
025gram tarwegluten
007gram gist


100gram vismeel
050gram garnalenmeel
050gram vleesmeel
100gram griesmeel
150gram tarwebloem
100gram tarwekiemen
100gram paneermeel
050gram tarwegluten

250gram caseïne
100gram soja isolaat
050gram eggalbumine
050gram lactalbumine
050gram tarwegluten

200gram caseïne
050gram lactalbumine
050gram soja isolaat
100gram tarwegluten
100gram sojabloem

250gram caseïne
050gram calciumcaseïnaat
050gram tarwegluten
050gram lactalbumine
050gram baby-melkpoeder
050gram sojabloem

200gram caseïne
100gram tarwegluten
050gram tarwekiemen
100gram lactalbumine
050gram tarwegriesmeel

150gram melkpoeder
100gram sodiumcaseïnaat
050gram lactalbumine
150gram caseïne
050gram tarwekiemen

100gram caseïne
100gram calciumcaseïnaat
050gram lactalbumine
050gram melkpoeder
050gram tarwegriesmeel
050gram tarwegluten
100gram soja isolaat







150gram caseïne
050gram soja isolaat
050gram maïsmeel
050gram sodiumcaseïnaat
050gram lactalbumine
100gram tarwegluten
050gram tarwekiemen

250gram caseïne
050gram soja isolaat
100gram eggalbumine
050gram lactalbumine
050gram sojabloem

MIXEN MET EEN EIGEN GEUR EN SMAAK
250gram trouvit
100gram calciumcaseïnaat
100gram tarwegluten
050gram sojabloem

150gram sardinenmeel
100gram caseïne
100gram garnalenmeel
100gram beendermeel
050gram tarwegluten

100gram vismeel
100gram haringmeel
150gram beendermeel
100gram tarwegluten
050gram garnalenmeel

100gram vleesmeel
100gram beendermeel
050gram bloedmeel
050gram tarwegluten
100gram trouvit
050gram caseïne
050gram soja isolaat

30% tarwemeel
35% griesmeel
35% maïsmeel
50gram eggalbumine per pond
30-50ml olie
50gram vtsin per pond





DEEG
120gram sodiumcaseïnaat
060gram tarwekiemen
090gram caseïne
030gram tarwegluten
eiwit 81%

90gram sodiumcaseïnaat
90gram tarwekiemen
30gram codlivine
90gram sojameel
eiwit 51%

120gram sodiumcaseïnaat
090gram pindameel
060gram maïsmeel
030gram melassemeel
eiwit 57%

90gram sodiumcaseïnaat
30gram caseïne
60gram lactalbumine
45gram soja isolaat
30gram tarwekiemen
30gram tarwegluten
15gram carpvit
eiwit 81%

120gram sodiumcaseïnaat
060gram vismeel
030gram garnalenmeel
060gram caseïne
030gram tarwegluten
eiwit 83%

120gram sodiumcaseïnaat
150gram forel/zalmbroed
030gram sojameel
eiwit 69%














DRIJVEND AAS 12 eieren 1/2 theelepel kleurstof
120gram caseïne
060gram lactalbumine
060gram tarwekiemen
030gram sojameel
030gram tarwegluten
bakpoeder 2 theelepels

150gram forel/zalmbroed
090gram sodiumcaseïnaat
060gram tarwegluten
bakpoeder 2 theelepels

90gram garnaalmeel
90gram vismeel
60gram tarwegluten
60gram sojameel
bakpoeder 2 theelepels
DRIJVEND DEEG
240gram sodiumcaseïnaat
030gram tarwekiemen
030gram tarwegluten
Gebruikersavatar
Rene Kwadijk
Berichten: 190
Lid geworden op: 17-11-2003 01:00
Locatie: Tiel
Contacteer:

10-04-2007 18:04

wat is dan zo'n beetje de richtlijnen qua hoeveelheid zout in je mix??
Gebruikersavatar
Viktor van Ophuizen
Berichten: 1424
Lid geworden op: 16-10-2002 02:00
Locatie: omgeving nijmegen

10-04-2007 19:45

25 gram per kilo

mvg

viktor
janwillem hilverts

10-04-2007 21:46

2 tot 5% Wordt er meestal aangehouden.

Zelf heb ik het wel eens geprobeerd in een vismeelbal om 10% zout er aan toe te verwerken. Ging prima eigenlijk, maar of het nu daadwerkelijk veel toegevoegde waarde heeft bij een 10% Dat kan ik niet met zekerheid zeggen
Gebruikersavatar
Rene Kwadijk
Berichten: 190
Lid geworden op: 17-11-2003 01:00
Locatie: Tiel
Contacteer:

10-04-2007 23:04

bedankt heren!!
Heerlijk een niet geheime topic!!!
Gebruikersavatar
Raymond Mulder
Berichten: 447
Lid geworden op: 03-06-2006 07:42
Locatie: Zuid Holland

13-04-2007 12:57

Ik heb deze ingredienten in huis dus, welke mix met de volgende ingredienten?

Maismeel, griesmeel, trouvit, haringmeel, superbite sx, ei albumine, robin red, eventueel flavour?
Ruben vd Worp
Berichten: 1979
Lid geworden op: 30-07-2006 19:08
Contacteer:

14-04-2007 23:36

200 gram maismeel
150gram griesmeel
50 gram sx.
25 gram ei albumine
150 gram haringmeell
150gram trouvit
25 gram robin red

geen flavour maar wel een olie

eventueel een salmolie,zonnebloem olie.
Gebruikersavatar
Raymond Mulder
Berichten: 447
Lid geworden op: 03-06-2006 07:42
Locatie: Zuid Holland

15-04-2007 00:56

Morgen even proberen te draaien!
bu swier
Berichten: 38
Lid geworden op: 15-04-2007 12:09
Locatie: Hem (Nabij Hoorn

15-04-2007 12:13

En hieronder staat een basis recept voor boillies;

250 gram vette soja bloem
150 gram polentabloem [maismeel] grof/fijn
150 gram griesmeel


Voeg hier 250 gram vismeel naar keus toe en je hebt een goed vangende vismeel bal. Ik heb er ook nog 150 gram gemalen hennep in gedaan.

50 gram Melkpoeder is altijd een goede toevoeging, zit bijna alles in wat een karper lekker vind en nodig heeft.
Alle andere toe voegingen is gewoon uitproberen zoals smaak en vit. ,Olie , enz.
Flavours is ook een kwestie van uitproberen.
Gebruik eieren in het recept ongeveer 5 eieren per 500 gram droge mix voeg altijd wat olie toe. Dat kan visolie zijn maar om de kosten te drukken kan je sla olie gebruiken ong. 20 milliliter per kilo. Je kan als smaak versterker 20 gram zout toe voegen tevens is dit een goed conserveermiddel.
Je mengt alles goed door elkaar totdat je een glad deeg hebt en draait dan je ballen op de gewenste grote en kook ze tot ze gaan drijven. Laat ze 24 uur drogen. Daarna de vriezer in en er uithalen als je het nodig heb.
Tim Sanders
Berichten: 369
Lid geworden op: 21-03-2005 21:26
Locatie: Didam

15-04-2007 14:42

Ik zou zelf zout tot max 2%/20 gram doseren!
Gebruikersavatar
pieter jan vd berg
Berichten: 449
Lid geworden op: 03-07-2006 11:50
Locatie: Barneveld
Contacteer:

21-04-2007 21:21

Ik ben op zoek naar een simpele zoet/kruidige mix....
Wie helpt me aan een simpele mix ?
( en ja het is een beetje lui van me :oops: )

Mvg,

PJ :wink:
Beter 1 karper in de hand, dan 10 in het water....
Peter Broers
Berichten: 470
Lid geworden op: 31-05-2006 12:43

25-04-2007 13:37

Volgens mij worden er daar zo'n 142397 van genoemd op de vorige pagina :-?
Gebruikersavatar
pieter jan vd berg
Berichten: 449
Lid geworden op: 03-07-2006 11:50
Locatie: Barneveld
Contacteer:

25-04-2007 19:52

Laat maar........ ik heb zelf een simpele mix bedacht. 8)

Mvg,

PJ :wink:
Beter 1 karper in de hand, dan 10 in het water....