het GROTE boillie recepten topic


Plaats reactie
Benny van de Werfhorst
Berichten: 4482
Lid geworden op: 19-10-2002 02:00
Locatie: Gelderland
Contacteer:

18-02-2007 21:55

Voor de thuis draaiers:

200gr roggemeel
200gr tarwegriesmeel
200gr polentabloem
150gr rijstebloem
100gr koekjesmeel
100gr kanariezaad (ongemalen of grof gemalen)
50gr fructose

600gr kattevoer (gemalen)
200gr tarwebloem
200gr kanariezaad (ongemalen)

250gr Tarwegriesmeel
250gr sojabloem vet
250gr polentabloem
250gr koekjesmeel

200gr roggemeel
200gr tarwegriesmeel
200gr polentabloem
200gr wafelmeel
100gr rijstebloem
100gr trouvitmeel

200gr roggemeel
200gr tarwegriesmeel
200gr polentabloem
150gr rijstebloem
100gr Pavo veulen melkpoeder
100gr wafelmeel
50gr ei-albumine

400gr LT vismeel
200gr roggemeel
200gr tarwegriesmeel
100gr rijstebloem
100gr tarwebloem

800gr trouvitmeel
200gr tarwebloem

500gr haringmeel
200gr tarwegriesmeel
200gr sojabloem vet
50gr mout-extract licht (tarwe)
50gr tarwebloem

Zoals je ziet, komen bij mij vaak de roggemeel, tarwegriesmeel, polenta-
bloem en rijstebloem voor. Dit vormt voor mij een vertrek basis.

Eventuele toevoegingen qua attractors, laat ik aan jullie over. Met dit lijst-
je, moet de beginner toch wat verder kunnen komen. :)

Geef niet alles prijs... :D

groetjes Benny
Benny van de Werfhorst
Berichten: 4482
Lid geworden op: 19-10-2002 02:00
Locatie: Gelderland
Contacteer:

19-02-2007 00:31

Heren,

In deze topic graag niet over Proline cq Sterckx!

Ze hier alleen eventueel wat recepten neer voor de thuis draaier. Dus
niet meer offtopic!

Wie wel offtopic gaat, terwijl het hier duidelijk staat dat het in deze topic
niet meer mag, die kan wat te gemoet zien... :wink:

Dus niet meer over varkensmeel en dergelijke!!!

groetjes Benny
Harald Bremmer

19-02-2007 03:51

500 gram maismeel
500 gram griesmeel
500 gram lammerenmelkpoeder

was mijn eerste boiliemix (14 jaar geleden)

Nog steeds is mixjes maken een hobby binnen het vissen.



http://www.chemical-x-baits.venus 8)

da Rouge
Gebruikersavatar
Bart van den Hurk
Berichten: 1568
Lid geworden op: 05-01-2002 01:00
Locatie: Someren
Contacteer:

19-02-2007 08:36

berx gilbert schreef:ik weet dit van iemand die zeer nauw samengevist heeft met een van de gesponsorde van proline via sterckx , ik ga geen namen noemen omdat dit zeer gevoelig ligt bij beide heren het zou op het kempisch tot een ware oorlog kunnen komen.
maar het is het perfecte voorbeeld hoe je met brol de mensen kunt oplichten
dat degene die met de bollen van sterckx vist ,maar eens op langetermijn vist hij zal het wel weten blank na blank na blank
deze bollen werken wel instant tot een paar maanden en dan is het afgelopen
grt gilbert


Gilbert, ga badmintonnen, want van aas heb je klablijkelijk geheel geen verstand zo te lezen. Ondanks dat het bedrijf van Pro Line gelocaliseerd is in Heusden, thuis bij de vader van Koos die varkenshouder is, wordt er momenteel nog in geeneen boilie varkensvoer verwerkt. Weet niet met wie je hebt zitten vissen, maar als het echt een gesponsorde is en hij heeft zo weinig verstand van aas, dan is het beter voor hem om er bij ons team een punt achter te zetten. De mensen in ons Team weten wel beter! Wil je hierop verder gaan, stuur dan maar een PB.

Victor,

Bij deze staat er een punt achter, wat betreft mixen heb ik nog wel een hele goede die het vooral instant op de kanalen goed blijkt te doen.

70% Trouvit 000
15% Maisbloem
15% Griesmeel

Enkel een eitje of 8 per kg toevoegen.
mvg

Bart van den Hurk
Gebruikersavatar
martijn bunte
Berichten: 1342
Lid geworden op: 25-07-2006 16:22
Locatie: ENSCHEDE
Contacteer:

19-02-2007 10:30

1:250gr maismeel
2:250gr soyameel (volvet)
3:250gr griesmeel
4:100gr gem hennep
5:100gr birdfood
6:20gr zout
7:100gr maisconcentraat (poeder)


1:200gr maismeel
2:250gr soyameel (volvet)
3:250gr griesmeel
4:200gr vismeel (lt vlt)
5:50gr gem hennep
6:50gr birdfood
7:20gr zout
8:evt visolie 50ml of japanse squid and octopus (flavour)
aldejekes loat goan!
Gebruikersavatar
Remco van der Maas
Berichten: 122
Lid geworden op: 29-05-2006 09:02
Locatie: Barendrecht

19-02-2007 10:33

Ik vind dit wel een aardige mix:

Ei-Albumine 100 gr.
Sojameel (volvet) 250 gr.
Polenta 150 gr.
Robin Red 100 gr.
Paprikapoeder 50 gr.
Vismeel 250 gr.
Tarwegriesmeel 100 gr.
marijn alons
Berichten: 250
Lid geworden op: 18-09-2006 19:58
Locatie: dronten

21-02-2007 20:08

Nu lees ik dit een beetje en zie ik nergens echt een speciefieke notenboilie, kijk ik verkeerd of is hier een speciale reden voor??

Ik zat te denken aan dit

50/50 mix UCP
Notenmeel donker
gemalen pistachnoten (met of zonder schil?)

kan ik hiermee verder bouwen of zeggen de experts van:'' NIET DOEN''

alvast bedankt
Davey vd liefvoort
Berichten: 278
Lid geworden op: 02-08-2006 18:29

21-02-2007 21:20

robert de jong schreef:maismeel,tarwekiemen,roggemeel,eialbumine,karpershit,ei,soyavet,
Lzero30,squidliverpowder,robinred,uienpoeder,kerriepoeder,chillipoeder,
zout, sweetner,zalm olie,fruittella flavour.

weet niet meer hoeveel van alles,maar het moet er zo uitzien.
Afbeelding

8)


Roggemeel? is dat gemalen roggenbrood? zo ja? Zelf gemalen (blender?) of gekocht?
Gebruikersavatar
Henk ter Maat
Berichten: 6499
Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
Locatie: Didam

21-02-2007 21:31

Davey,
Mogelijk vindt Robert het wel goed wanneer ik eventjes "inbreek", roggemeel koop ik bij de bakker of een molenaar, en het is geen gemalen roggebrood..

De voornaamste verschillen tussen brood met tarwebloem en brood met roggebloem zijn de volgende :

* Bij roggebrood gebruikt men meestal een donker volkoren meel gemalen van rogge (schroot), terwijl bij tarwebrood, de bloem meestal eerst gezeefd wordt en het brood dus met een fijne bloem gemaakt wordt.
* Rogge wordt overwegend in Duitsland en Noord Europa verbouwen, in een "nat klimaat", terwijl tarwe in een meer gemodereerd klimaat verbouwen wordt.
* Rogge ontkiemt sneller en is vlugger oogstrijp dan tarwe.
* Roggebloem heeft geen echte bakwaarde in de enge zin van het woord. Dank zij de pentosanen die aanwezig zijn in rogge kan men een brood maken, want rogge bevat niet echt gluten zoals tarwe.
* De enzymatische activiteit in een deeg gemaakt van rogge bereikt zijn optimum bij een pH van ongeveer 5,5. Door met zuurdesem te werken, gaat de pH naar beneden (ongeveer 4,5) waardoor de enzymatische activiteit enigszins aan banden gelegd wordt. Daarom is het minder noodzakelijk om zuurdesem te gebruiken wanneer men een brood maakt van tarwe.
* Roggebrood heeft een zuurder, fruitiger aroma. De structuur van de kruim is totaal anders, minder luchtig en compacter. Bij tarwebrood is de verhouding korst - kruim ook anders.
8) 8)
Groet'n Henk..

still growing Old.
Davey vd liefvoort
Berichten: 278
Lid geworden op: 02-08-2006 18:29

22-02-2007 23:05

Hartelijk bedankt Henk :lol:
Maar zou je dat bij elke bakker kunnen halen? Want niet elke bakker bakt zijn eigen brood toch??? en heeft dus (denk ik) niet alle ingredienten in huis.
Gebruikersavatar
Henk ter Maat
Berichten: 6499
Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
Locatie: Didam

22-02-2007 23:14

Zit vast wel een warme bakker bij..

Erp (3)
Veghel (9)
Rubriek:
Bakkerijen (10)
Banketbakkerijen (1)
Toon alleen: Gem. informatie Organisaties
Toon alles Bedrijven (12) Personen
Resultaat 1-10 van 12
Sorteer op beste resultaat | A-Z
Toon alle resultaten op kaart


Bakkerij Bart Op 't Veld VOF Bakkerijen
Adres Kalverstraat 24 5461 JL Veghel Kaart|Route
Tel 0413 31 01 21

meer informatie Bedrijf
Bakkerij Barten Gebr Bakkerijen
Adres Kerkstraat 27 5469 BM Erp Kaart|Route
Tel 0413 21 15 53

meer informatie Bedrijf
Bakkerij Broek Van den Bakkerijen
Adres Stadhuisplein 100 5461 KS Veghel Kaart|Route
Tel 0413 36 41 84
Fax 0413 32 12 06

meer informatie Bedrijf
Bakkerij Bussel & Zn A W van Bakkerijen
Adres Hezelaarstraat 30 5461 GB Veghel Kaart|Route
Tel 0413 36 57 23
GESPECIALISEERD IN
VERSCHILLENDE BROODSOORTEN
drie generaties lang brabantse
bakker

meer informatie Bedrijf
Bakkerij Dam W M A van Banketbakkerijen
Adres Kapelstraat 58 5466 PD Veghel Kaart|Route
Tel 0413 36 74 72

meer informatie Bedrijf
Bakkerij Leur Van Bakkerijen
Adres Stationsstraat 36 5461 JW Veghel Kaart|Route
Tel 0413 36 64 86
Fax 0413 35 10 04

meer informatie Bedrijf
Bakkerij Rakt A vd Bakkerijen
Adres Antoniusstraat 2 5469 EW Erp Kaart|Route
Tel 0413 21 17 20
Fax 0413 21 00 75

meer informatie Bedrijf
Bakkerij Verhoeven Bakkerijen
Adres Kalverstraat 11 5461 JL Veghel Kaart|Route
Tel 0413 36 32 00

meer informatie Bedrijf
Sligro / Ven Rotterdam Spaanse Polder Bakkerij
Adres Corridor 11 A 5466 RB Veghel Kaart|Route
Tel 010 437 35 15

meer informatie Bedrijf
Bakkerijen Bekkers Brood en Banket Bakkerijen
Adres De Bunders 84 5467 JZ Veghel Kaart|Route
Tel 0413 34 31 14

meer informatie Bedrijf
1 | 2
Luchtfoto
Uw huis vanuit de lucht! Vul hier uw postcode in.
Postcode

Tip
Evenementen
LokaalTotaal.nl
Wijzigen van uw vermelding
Groet'n Henk..

still growing Old.
Davey vd liefvoort
Berichten: 278
Lid geworden op: 02-08-2006 18:29

23-02-2007 11:26

Henk ter Maat schreef:Zit vast wel een warme bakker bij..

Erp (3)
Veghel (9)
Rubriek:
Bakkerijen (10)
Banketbakkerijen (1)
Toon alleen: Gem. informatie Organisaties
Toon alles Bedrijven (12) Personen
Resultaat 1-10 van 12
Sorteer op beste resultaat | A-Z
Toon alle resultaten op kaart


meer informatie Bedrijf
Bakkerijen Bekkers Brood en Banket Bakkerijen
Adres De Bunders 84 5467 JZ Veghel Kaart|Route
Tel 0413 34 31 14


Paar honderd meter lopen! Bedankt! 8) :D
wgj albers
Berichten: 102
Lid geworden op: 05-06-2005 22:56
Locatie: beuningen

24-02-2007 10:41

zomer mix


Ingrediënten

Tarwemeel (volkoren) 325 gram
CéDé-eivoer 150 gram
Maïsmeel 125 gram
Koekjesmeel 75 gram
Polentabloem 75 gram
Ei-albumine 30 gram
Brinta 75 gram
Custardpoeder 75 gram
Soja-ontvet 50 gram
Vanille/Druivensuiker 20 gram
Kippenei 400 gram (8 eieren)

eventueel beetje water toevoegen
wgj albers
Berichten: 102
Lid geworden op: 05-06-2005 22:56
Locatie: beuningen

25-02-2007 12:32

ik hoop dat ik hier wat mensen blij mee kan maken



Eiwitten
De bouwstenen van een organisme zijn de aminozuren. Deze molecules rijgen zich aaneen tot lange ketens, eiwitten genoemd. In de natuur komen 22 biologisch belangrijke aminozuren voor, die door hun volgorde de aard van het eiwit bepalen. Door de talloze verschillende combinaties bestaat er een oneindig aantal verschillende eiwitten, elk met typische structuren en eigenschappen. Zeer belangrijke eiwitten zijn de enzymes. Tijdens de vertering breken zij de bindingen tussen de aminozuren af, zodat de opname ervan in de bloedsomloop mogelijk wordt. De aminozuren worden vervolgens weer aaneengeregen tot eiwitten en gebruikt voor herstel van weefsel en voor de groei. Omdat aminozuren in een voedselbron niet altijd in dezelfde hoeveelheden aanwezig zijn als in lichaamseiwitten, is de omzetting niet altijd optimaal. De mate van deze omzetting wordt biologische waarde genoemd en wordt uitgedrukt in cijfers van 1 tot 100. Eiwitten van dierlijke oorsprong zoals melk, vismeel, enz. hebben meestal een hogere biologische waarde dan plantaardige proteïnen. Bovendien zijn niet alle eiwitten als assubstantie geschikt. Sommige hebben zeer speciale enzymes nodig om afgebroken te worden; enzymes die in het verteringsstelsel van de karper niet voorkomen. Vedermeel is hiervan een goed voorbeeld.

Koolhydraten
De belangrijkste koolhydraten zijn suikers en zetmeel. Meestal worden ze bij de vertering dictect in energie omgezet. Koolhydraten zijn voor een karper waarschijnlijk zeer belangrijk, omdat bij gebrek eraan, eiwitten afgebroken worden voor de energievoorziening, die anders voor de groei gebruikt zouden worden.

Vetten
Vetten en oliën zijn, net als koolhydraten, energieleverende voedseldeeltjes. Vetten worden afgebroken tot onverzadigde vetzuren en die worden uiteindelijk door het lichaam ook als energie opgebrand. Volvette sojabloem of plantaardige olie vormen een verrijking voor ieder aas.

Vitamines en mineralen
Vitamines en mineralen zijn van essentieel belang voor de gezondheid, zowel preventief als curatief. Het is zelfs zo dat een voedsel bestaande uit eiwitten, koolhydraten en vetten, doch zonder vitamines en mineralen, waardeloos is. Door vitamines en mineralen toe te voegen aan uw aas, zorgt u voor een meer evenwichtige voeding.

Ingrediënten

Caseine (90% eiwit)
Het hoofdeiwit in koemelk wordt verkregen door toevoeging van een zuur. De daaruit voortkomende gestremde melk wordt dan gewassen, gedroogd en verstoven in verschillende korrelgrootte, gaande van mesh 30 (grof) tot mesh 80 of 90 (fijn). Caseïne heeft voor de karper een biologische waarde van 52% en is niet wateroplosbaar. Hoe meer we ervan gebruiken, des te harder wordt de boilie - vooral wanneer mesh 30 wordt gebruikt. Maximum gebruik in een mix: 30 tot 50%.

Melkalbumine (88% eiwit)
Een tweede eiwit uit melk; eigenlijk een mengeling van melkalbumine en lactoglobuline. Geeft in combinatie met caseïne in het aas een hogere biologische waarde dan wanneer beide afzonderlijk worden gebruikt. Maximum gebruik in een mix: 10tot 30%.

Natrium (Sodium) Caseinaat (90% eiwit)
Wateroplosbaar. Is kleverig en bezit zeer goede bindende eigenschappen. Bij toevoeging van water wordt het zelfs rubberachtig, vandaar dat het een goed ingrediënt is voor zachte, ongekookte deegballen. Niet zo geschikt voor boilies.

Calcium Caseinaat (90% eiwit)
Een andere wateroplosbare vorm van caseïne), maar is wel veel minder kleverig dan natriumcasaseïnaat en dus beter geschikt voor gebruik in een boiliemix. Maakt het aas wel lichter. Gebruik maximaal 10-20%.

Soja-Isolaat (90% eiwit)
Het eiwit uit sojabloem. Kan gebruikt worden in combinatie met melkeiwitten. Daar het eiwit niet van dierlijke oorsprong is heeft het een lagere biologische waarde dan melkeiwitten en vismelen. Gebruik maximaal 10-20%.

Sojabloem (40% eiwit)
De volvette variant heeft een hoog oliegehalte. Dit ingrediënt is een goede hinder, is goedkoop en dus een ideaal bulkingrediënt. Gebruik tot 30%.

Tarwegluten (80% eiwit)
Het eiwit uit tarewebloem. Een buitengewoon sterk bindmiddel, eigenlijk voornamelijk geschikt voor zacht deeg, in combinaties met natriumcaseïnaat. Alhoewel het een hoog eiwitgehalte heeft, is de biologische waarde laag. Gebruik maximaal 20%.

Tarwekiemen (35% eiwit)
De grondstof die achterblijft wanneer tarwe tot bloem wordt gemalen. Hoog gehalte aan vitamines uit de B groep. Gebruik tot 30%.

Forelkorrels (Tropuvit) (44% eiwit)
Een compleet forelvoedsel dat wordt gebruikt in kwekerijen. Bevat alle noodzakelijke eiwitten, vetten en koolhydraten. Met succes gebruikt als aas voor allerlei vissoorten. Door hun smaak en geur te wijzigen met flavours en toevoegingen kunnen forelkorrels lange tijd succesvol zijn. Forelkorrels kunnen zowel in deeg als in boilies gebruikt worden. Gebruik tot 70% in combinatie met een binder en een uitharder.

Forel- en Zalmbroed (54% eiwit)
Wordt gebruikt als compleet visvoedsel voor jonge forellen en zalmen. Heeft een hoger eiwitgehalte en een andere smaak en geur dan chicoreikorrels. Gebruik tot 70% in combinatie met een hinder en een uitharder.

Wit Vismeel (60% eiwit)
Is niet wit, maar lichtbruin. Heeft een zeer hoge biologische waarde. Is ook één van de hoofdbestanddelen in forelkorrels. Kan worden gebruikt als hoofdingrediënt voor een zeer voedzaam aas. Gebruik tot 70%.

Garnaalmeel (54% eiwit)
Heeft een zeer karakteristieke geur, die de vissen bijzonder weten te waarderen. Jammer genoeg kan men er in een boiliemix maar weinig van gebruiken, omdat het zo licht is dat de boilies anders gaan drijven. Gebruik tot maximum 20%.

Vitamealo (30% eiwit)
Een melkpoeder dat wordt gebruikt voor het fokken van kalveren. Bevat voor 60% afgeroomde melkpoeder. Heeft een zoete, aangename smaak en geur. Is wateroplosbaar en lekt dus uit het aas als een fiavour. Gebruik tot 30%.

Maismeel (15% eiwit)
Fijn gemalen maïs is ideaal voor goedkope aassoorten. Zorgt voor hardheid in een boilie. Gebruik tot 30%.

Robin Red High Concentrated
Robin Red wordt gebruikt als kleurvoeding voor siervogels. Het bevat een sterke kleurstof en heeft een zeer kruidige smaak. Het wordt al twaalf jaar door karpervissers als lokstof gebruikt en dat zegt genoeg over de kwaliteiten van dit ingrediënt. Te gebruiken in lage hoeveelheden: 5 á 10% van de droge mix. Dit ingrediënt is ook één van de redenen voor het succes van de 'Birdy Mix'.

P.T.X.
Eveneens een vogelvoer dat al lang geleden werd ontdekt als een succesvol ingrediënt in karperaas-samenstellingen. P.T.X. is een opfokvoer voor grasparkieten, het heeft een zeer hoog gehalte aan vitamines en mineralen en bevat eveneens gedroogde insecten en andere dierlijke eivtitten. Al bij al een zeer afwijkend ingrediënt, met een eiwitgehalte van 32% (wat bijzonder hoog is voor een vogelvoer). Gebruikt in oeveelheden van 1 0 tot 25 % in combinatie met Robin Red, vormt het de basis voor een voortreffelijke boilie

weet niet of er al iets dergelijks was anders nog maar een keertje :D
Gebruikersavatar
mark haak
Berichten: 144
Lid geworden op: 07-08-2006 10:52

03-03-2007 23:27

volgends mijn kopen jullie al die super markten leeg :lol: :lol: :lol:

mvg.Mark
karpervisser&
wgj albers
Berichten: 102
Lid geworden op: 05-06-2005 22:56
Locatie: beuningen

03-03-2007 23:30

dan beginnen we een eigen supermarkt :D
Gebruikersavatar
Jeroen Hof op't
Berichten: 1346
Lid geworden op: 05-08-2004 10:28
Locatie: Zuid-Holland
Contacteer:

04-03-2007 23:16

Heb er even een Sticky van gemaakt i.v.m. de zeer nuttige informatie die dit topic verzameld.

:wink:
BORN TO FISH, FORCED TO WORK

Afbeelding
Peter Broers
Berichten: 470
Lid geworden op: 31-05-2006 12:43

05-03-2007 08:36

Bart van den Hurk schreef: Gilbert, ga badmintonnen, want van aas heb je klablijkelijk geheel geen verstand zo te lezen. Ondanks dat het bedrijf van Pro Line gelocaliseerd is in Heusden, thuis bij de vader van Koos die varkenshouder is, wordt er momenteel nog in geeneen boilie varkensvoer verwerkt. Weet niet met wie je hebt zitten vissen, maar als het echt een gesponsorde is en hij heeft zo weinig verstand van aas, dan is het beter voor hem om er bij ons team een punt achter te zetten. De mensen in ons Team weten wel beter! Wil je hierop verder gaan, stuur dan maar een PB.




Bart, jaren geleden heb ik veel met boilies van varkensbrokken gevist bij ons op het wilhelminakanaal. En niet zonder succes. Haalde zelf de brokken gewoon bij de plaatselijke varkensboer en na het malen maakte ik een mix van 300g brokken / 200g tarwebloem of griesmeel. Supereenvoudig en goedkoop.

Nu vroeg ik me af of jij van vroeger nog een receptje hebt voor varkensbrokken?
wgj albers
Berichten: 102
Lid geworden op: 05-06-2005 22:56
Locatie: beuningen

05-03-2007 16:57

Jeroen Hof op't schreef:Heb er even een Sticky van gemaakt i.v.m. de zeer nuttige informatie die dit topic verzameld.


jeroen jij bent goed bezig geweest :wink:
janwillem hilverts

05-03-2007 21:16

Dat sticky is inderdaad een goede.

Ik persoonlijk vind het ook dat het weer eens tijd werd voor een goed, leuk, GEZELLIG en informatief onderwerp. Hier kunnen we uren over doorgaan, blijft altijd onbesproken dit onderwerp he 8)

Misschien dat er ook mensen zijn die beaalde ingredienten willen delen, de minder bekende duid ik dan op. Of dat sommige misschien erbij willen uitleggen waarom juist die ingredienten en wat de werking ervan is (in de mix bijboorbeeld!?!) Denk dat dit ook wel iets is waar sommige, vooral beginnende, draaiers een hoop aan hebben. Ook ik weet nog niet alles en van alles af.

Zo kom ik ook met het volgende probleem... Ik heb weer een oude mix gevonden (was echt een topper) en ben er weer mee aan de slag gegaan.. 22 maart ga ik naar Frankrijk en deze mix gaat ook mee.. Waar ik mee zit.. De binnenkant droogt niet goed genoeg en blijft plakkerig (oorzaak is denk ik teveel suikers) Wat is hier aan te doen, tevens aan de buitenkant die hierdoor aardig droog wordt en lichtelijk gaat scheuren. Het gaat hier om de volgende mix;

300 tarwemeel
200 maismeel
100 maizena

200 zaden gemengd (Onkruidzaad, cede, lijnzaad, negerzaad)
100 koekjesmeel (Dit keer mix voor kwarktaart gebruikt)
50 molenaar 7 granen
50 trouvit

Hier gaan 8 eieren op, meer ook echt niet. Afhankelijk van de koekjesmeel die ik gebruik, voeg ik ook nog wel eens 50 gram paprikapoeder toe. Dan gebruik ik meestal vanillekoekjesmeel en bij de eieren voeg ik vanille vloeibaar van baukje, andere vanille vloeibare vormen en een scheutje rum. De vanille ism rum en paprika is echt een killer. Wat er nu met de mix is, i don't know.. Van binnen is die niet perfect in mijn ogen en niet hard genoeg. Zelf zat ik te denken aan een 100 gram rijstebloem, of griesmeel erbij.. Wat zouden jullie doen?

Vriendelijke boillie draaiende groeten
Benny van de Werfhorst
Berichten: 4482
Lid geworden op: 19-10-2002 02:00
Locatie: Gelderland
Contacteer:

06-03-2007 06:48

Jan-Willem,

Maizena weglaten, en vervangen voor tarwebloem. Tarwemeel met 100gr
verminderen, en 100gr tarwegriesmeel bijvoegen.

Je vertrek basis wordt dan zo:

200gr tarwemeel
200gr maismeel
100gr tarwebloem
100gr tarwegriesmeel

En voor de rest gewoon je vertrek basis zo af maken, zoals aangegeven
in je topic.

groetjes Benny
Gebruikersavatar
Kenny Willems
Berichten: 3415
Lid geworden op: 20-05-2006 15:46
Locatie: Duiven
Contacteer:

08-03-2007 00:25

Ik heb nog niet mee gedaan aan deze topic volgens mij :D

Basis
300 gr Tarwemeel
200 gr Maismeel
100 gr CéDé Eivoer
100 gr Polentabloem

Extra's
200 gr vismeel
50 gr knoflook poeder
50 gr Gemalen hennep

erbij en je hebt een prima mix
Gebruikersavatar
jurgen heintjes
Berichten: 682
Lid geworden op: 28-08-2006 12:53
Locatie: JRC twin skin

08-03-2007 22:10

marijn alons schreef:Nu lees ik dit een beetje en zie ik nergens echt een speciefieke notenboilie, kijk ik verkeerd of is hier een speciale reden voor??

alvast bedankt


Notenmix:

1 deel soyameel vet
1 deel soyameel onvet
1 deel polentabloem
1 deel maismeel
1 deel vismeel
2 delen tarwegriesmeel
1 deel gemalen pinda's? /pistach kokos.............?
Gebruikersavatar
jurgen heintjes
Berichten: 682
Lid geworden op: 28-08-2006 12:53
Locatie: JRC twin skin

09-03-2007 10:39

marijn alons schreef:Ik zat te denken aan dit

50/50 mix UCP
Notenmeel donker
gemalen pistachnoten (met of zonder schil?)

kan ik hiermee verder bouwen of zeggen de experts van:'' NIET DOEN''

alvast bedankt


Ik denk dat je beter de schil weg kunt laten. :lol:
Maar pistachnoten zullen de karpers zeker lekker vinden
Het zal wel een dure mix worden en je hebt er veel werk aan.
Maar dan heb je wel een uniek stukje aas :D
janwillem hilverts

11-03-2007 14:05

Je vertrek basis wordt dan zo:

200gr tarwemeel
200gr maismeel
100gr tarwebloem
100gr tarwegriesmeel

groetjes Benny[/quote]

Benny, je geeft aan 200 gram tarwemeel en dan ook nog eens een 100 gram tarwebloem. Heb je dan niet dubbelop en kan je die tarwebloem dan niet gewoon weghouden? Denk zelf dat het niet veel uitzal maken. Kan je mij vertellen waarom die tarwebloem er dan ook nog eens bij? Ik hou bij dezae mix de basis namelijk het liefst op 50% en niet meer.

Groeten Jan Willem