Boilies maken, waar te beginnen? Eddy Norder

Plaats reactie
Gebruikersavatar
Henk ter Maat
Berichten: 6499
Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
Locatie: Didam

10-01-2010 21:34

Goed gedaan Eddy, de beginnende visser zal zich er vast wel in herkennen.
Luid en duidelijke weergave van een prima initiatief.

Het zelf draaien kost echter wel wat inspanning zou voor de deze doelgroep wel eens en niet te nemen drempel kunnen zijn.. :wink:
Groet'n Henk..

still growing Old.
Frank Huisman
Berichten: 671
Lid geworden op: 21-01-2002 01:00
Locatie: Dwingeloo

11-01-2010 09:19

Eddy,

Duidelijk artikel en zeer welkom voor veel startende karpervissers. En dat gelardeerd met goede, duidelijke foto's. Chapeau!

Gr,

Frank
Gebruikersavatar
Eddy Norder
Berichten: 1317
Lid geworden op: 16-02-2003 01:00
Locatie: Sappemeer
Contacteer:

11-01-2010 16:13

Dank je, ook al is er maar 1 iemand die er iets aan heeft dan ben ik tevreden.

GR.
E.
Als afgunst branden wou, konden we de gaskraan dicht draaien.
jasper korll
Berichten: 170
Lid geworden op: 14-07-2007 15:58
Locatie: Utrecht

11-01-2010 20:33

Super duidelijk..
Alleen 1 vraag bij attractoren staat 50gr. Kerrie poeder.
Is dat een beetje hetzelfde als Chilli poeder of moet ik dan aan Robin Red denken.
Ik ga het zeker proberen.

Jasper.
Gebruikersavatar
Eddy Norder
Berichten: 1317
Lid geworden op: 16-02-2003 01:00
Locatie: Sappemeer
Contacteer:

11-01-2010 20:58

Jasper,

Dank voor je compliment.

Chilipoeder, Kerriepoeder en Paprikapoeder hebben overeenkomsten maar zijn niet gelijk. Chilipoeder bestaat voor een groot gedeelte uit pepers, paprika poeder, komijn en oregano.
Kerriepoeder, de samenstelling hiervan kan heel sterk variëren. Voor de samenstelling hiervan zie link:
Kerrie
Paprikapoeder is het poeder van de rode paprika die eerst gedroogd wordt en daarna heel fijn gemalen. Je hebt een zoete paprika poeder die de gewone paprika smaak met zich mee draagt en je hebt een pittige variant die neigt richting de pepers.

Al met al komen vele kruiden weer bij elkaar terug en zie je ze ook in combinatie. Robin Red is daar natuurlijk ook eentje van, ook hierin zitten ingrediënten verwerkt als paprika en dergelijke. Het in het artikel aangehaalde recept is natuurlijk ook maar een voorbeeld. Je kunt de kerrie gerust vervangen door een andere. Heel veel kruiden en specerijen kunnen dat plekje invullen. Dat is het persoonlijke tintje wat je eraan geven wilt/kunt.

Groeten
Eddy
Als afgunst branden wou, konden we de gaskraan dicht draaien.
Christian Poortvliet
Berichten: 280
Lid geworden op: 22-03-2008 20:42

11-01-2010 21:24

Ik denk dat heel veel beginnende boilie-draaiers, inclusief ik, hier heel veel aan hebben.
Super stuk!

Gr. Christian
Gebruikersavatar
Henk ter Maat
Berichten: 6499
Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
Locatie: Didam

11-01-2010 21:33

Eddy,
da's de tweede al.
Niet naast je schoenen gaan lopen hè, doar is't now wat te kold veur in Grun'n. :wink:
Groet'n Henk..

still growing Old.
Gebruikersavatar
Eddy Norder
Berichten: 1317
Lid geworden op: 16-02-2003 01:00
Locatie: Sappemeer
Contacteer:

12-01-2010 09:50

Ik heb een hekel aan koude voeten Henk, dus dat komt wel goed. :D
Als afgunst branden wou, konden we de gaskraan dicht draaien.
jasper korll
Berichten: 170
Lid geworden op: 14-07-2007 15:58
Locatie: Utrecht

12-01-2010 12:55

oke in februari ga ik het recept maken en proberen..
Ik kwam op 4euro per kilo..
Waar halen jullie trouwens goedkoop je eieren gewoon bij de albert heijn 20 stuks of bij een boer?

Gr. Jasper
Christian Poortvliet
Berichten: 280
Lid geworden op: 22-03-2008 20:42

12-01-2010 16:18

Als je een eierboer in de buurt hebt, dan zou ik daar eens gaan vragen wat ze kosten.
Zal zo rond de 6 á 7 cent per ei zitten, scheelt toch weer wat met de supermarkt!

Gr
Gebruikersavatar
Rick Van Derks
Berichten: 1121
Lid geworden op: 24-02-2005 21:16
Locatie: Hoogeveen
Contacteer:

12-01-2010 21:52

Prima artikel Eddy.



Groeten Rick
Te weten wat men weet, en te weten wat men niet weet, dat is kennis.

Combineer wat je meemaakt, met wat je al wist




http://www.hetvettebaarsje.nl/karpergroep
menno laarmans2
Berichten: 56
Lid geworden op: 29-09-2009 19:04
Locatie: swansdorf

16-01-2010 08:56

Tja ;

Je zal anno 2010 niet weten hoe je n bolletje moet maken , dan staat je er mooi op :P :P :P



Gr :wink:
Gebruikersavatar
niek stroeve
Berichten: 55
Lid geworden op: 25-04-2010 19:47
Locatie: Twente

27-02-2011 19:50

Ik wil deze mix ook gaan draaien, maar zou ik in plaats van 50 gram kerriepoeder ook 50 gram robin red gebruiken? of is dit te weining? En zou ik hier ook een flavour in kunnen doen? Zo ja welke?




Groeten
Niek
"The Difference in Carp is the way to success"
Tim Schellekens
Berichten: 2
Lid geworden op: 03-01-2011 17:37
Contacteer:

06-04-2011 22:26

hee, ik wil het gaan probeeren maar als ik het zo doe doe ik het dan goed ???
gr Tim,
• 200 gram polentabloem
• 200 gram tarwebloem
• 150 gram maïsmeel
• 100 gram sojameel
• 75 gram rijstemeel/bloem (voor de uitharding)
Totaal 725 gram basismix
• 125 gram vlees- of vismeel (bijvoorbeeld LT vismeel);
• 8 à 9 eieren
• Voeg aan dit geheel 30 ml olie toe (zonnebloem olie)

Wat hebben we Nodig om het te maken

• Kom of emmer (voor de mix, eieren en vloeibare toevoegingen)
• Mixer
• Pan en een gaspit
• Boilieplank of rolplank
• Boiliespuit (handmatige spuit of eentje op luchtdruk, in het geval van een luchtdrukspuit zul je ook nog voor een compressor moeten zorgen)
• Een droogplek om de boilies goed te kunnen laten drogen

Het maken van de boilie
1. je pakt een kom en tikt er 9 eieren in

2. dan voeg je er olie aan toe 30 ml{ en als het kan wat meg a mino

3. dit geheel kluts je goed door elkaar met een vork

4. wil je het bewaren zonder de vriezer dan moet je er wat conserveermiddelen bij doen

5. dan voeg je de kilo boillie mix (basis mix) aan toe dit kneed je met een mixer tot het een mooi bolletje word

6. heb je dit dan doe je het in de boilie spuit

7. spuit er worsten van op de boilie tafel

8. gebruik tijdens het rollen niet te veel kracht

9. na het rollen doe je de boilie is een grote pan met een zeef en laat ze koken ongeveer 3á4 min of tot ze drijven

10. schud een paar keer dat ze niet aan elkaar blijven plakken

11. leg ze op een theedoek of in een droog mand en laat ze 12 uur drogen
Life is a game, Fishing is serieus.
dave kesseleer
Berichten: 169
Lid geworden op: 02-12-2010 19:42

04-01-2012 20:05

met alles mixen enz pak je gewoon ff een mixer ipv die vor, werk stukkkken fijner.

gr
Plaats reactie