Kattenbrokken Deeg


Plaats reactie
Wilco Bekkem@
Berichten: 81
Lid geworden op: 28-12-2013 14:59

15-08-2016 18:11

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Maal de paneer meel goed fijn met de koffie molen.
De katten brokken goed fijn prakken met de vork.
Zo veel paneer meel als er in een keer in de molen kan plus een eetlepel tarwebloem.
Goed mengen van de tarwebloem en de paneermeel.
Dan geprakte brokken toe voegen en kneden.
Eventueel je handen nat maken onder de kraan en goed na kneden.

Omdat je de kattenbrokken met de vork fijn maakt zijn de stukjes ietsje grof.
Een beetje spelen met de hoeveelheid tarwebloem je merkt of het deeg te snel van je haak af weekt.
Tarwe bloem zorgt voor de binding in het deeg.
Een super glad deeg voor de karper en zeelt penvisserij.

Succes!
jerry weijers
Berichten: 95
Lid geworden op: 31-03-2016 20:26

16-08-2016 20:37

Wilco


Een paar vraagjes van mij .

Waarom paneermeel erin verwerken heeft geen bindende functie eerder het tegenovergestelde
En het zijn geen brokken zoals droge brokken maar stukjes vlees in saus , als ik blikvoer wil gebruiken kun je beter pate versie
jerry weijers
Berichten: 95
Lid geworden op: 31-03-2016 20:26

16-08-2016 22:22

Wilco


Een paar vraagjes en opmerkingen van mij .

Waarom paneermeel erin verwerken heeft geen bindende functie eerder het tegenovergestelde
En het zijn geen brokken zoals droge brokken maar stukjes vlees in saus , als ik blikvoer wil gebruiken kun je beter pate versie nemen ( vooral die van Hills is een hele goede ) heb je geen gelei er in zitten en ruikt vrij stevig naar lever
En ipv van tarwebloem kun je ook tarwegluten nemen bind nog beter , Brinta gaat ook goed


gr jerry
Wilco Bekkem@
Berichten: 81
Lid geworden op: 28-12-2013 14:59

17-08-2016 16:36

Jerry,

De brokken rund en lever in saus trekken veel vis aan.
Probeer maar eens een blikje je kan de brokjes ook gewoon op de haak zetten.
Het deeg met paneer meel en tarwe bloem is zo als ik het altijd maak.
Met de tarwe bloem als binder, maar misschien bind tarwe gluten beter.
Dat ga ik ook eens gebruiken in mijn deeg.
Dat het stukjes ietsje grof zijn vind ik juist wel goed.
Voordeel van deeg is dat je een wat groter haakje kan gebruiken je kan het deeg er om heen kneden.
Nadelen bij veel stroming en te veel witvis.
Zacht deeg is misschien iets voor in de winter periode?
Je kan aan het deeg ook nog vloeibaar toevoegingen doen om het nog aantrekkelijker te maken.
Zo als vis olie of Liver compound.
Voordeel is als de vis op kleiner voer aast zo als mini pellets en je pennetje haarscherp afgesteld.
Zo vis je tussen de kleine bruis belletjes met een klein stukje deeg.
Ik kan aan de pen zien als het aas in de bek gepakt is en toch aanslaan.
Zo ving ik al vaak een mooie zeelt of zelfs karper.
(aanslaan op kleine opstekertjes)
Plaats reactie