lichte boilies


Plaats reactie
Thijs Duchateau
Berichten: 30
Lid geworden op: 05-01-2004 11:33
Locatie: M'tricht

14-02-2004 20:24

He mensen,

Wie weet d.m.v. welke ingredienten naast garnalenmeel ik de boilies lichter van gewicht kan maken, zodat deze niet zover wegzakken in een zachte bodem??

Groeten,

Thijs
Benny van de Werfhorst
Berichten: 4482
Lid geworden op: 19-10-2002 02:00
Locatie: Gelderland
Contacteer:

14-02-2004 21:40

Thijs,

Beschuitmeel word je boilie ook lichter van. Er is wel een nadeel hieraan,
als je veel beschuitmeel gebruikt dan hard je boilie slecht uit, kan een
voordeel maar ook een nadeel zijn!
Sodium casienaat maakt je boilie ook licht, maar ik ben nooit fan geweest
van casienaten en caseine vanwege de zeer hoge eiwit gehaltes. Tevens
vind ik caseine zuur ruiken (caseine is wel zwaar!!).
Cakemeel maakt je boilie ook licht: Niet teveel van toevoegen 10 a 15%
en niet te lang koken anders kook je de boilie stuk.

groetjes Benny
Walter Haasnoot
Berichten: 118
Lid geworden op: 31-10-2002 01:00
Locatie: Leiden

20-02-2004 22:27

Tenzij je ook al je voerboilies lichter wilt maken zou ik gewoon het volgende doen:

Maak naast je voerboilies een stuk of 20 (pop-up) haakboilies met garnalenmeel, of stop een voerboilie effies in de magnetron of oven, gaat ie ook van drijven.

Vervolgens neem je een onderlijn waarvan de hair tussen de haakbocht en onderkant boilie ongeveer 1,5 cm is. knijp een loodje met of zonder kneedlood tegen de onderkant van de boilie aan klaar is kees.

Zo kun je je boilie precies uitbalanceren als gewichtloze boilie waarbij de haak plat op de bodem ligt. Scheelt in de aanschaf van dure ingredienten.

misschien heb je wat aan deze info.

gr. walter
Gebruikersavatar
michel kemp
Berichten: 622
Lid geworden op: 27-05-2003 02:00
Locatie: zoetermeer

21-02-2004 12:24

15% gemalen kruidnootjes werkt perfect!!!!!

Aleen moet je nog even tot sinterklaas wachten......

Mvg MIchel
Tight Lines......
Canada where carping is catching!!!!!!!
Walter Haasnoot
Berichten: 118
Lid geworden op: 31-10-2002 01:00
Locatie: Leiden

21-02-2004 12:27

ja, is heel lekker ja.....en wat op hetzelfe neerkomt maar minder vet is.....Baukje speculaaskruiden
Gebruikersavatar
michel kemp
Berichten: 622
Lid geworden op: 27-05-2003 02:00
Locatie: zoetermeer

21-02-2004 12:46

leuk geprobeerd Walter maar van speculaas kruiden krijg je geen lichter boilies.

En dat was hier de vraag !!!!!!!

Mvg Michel
Tight Lines......
Canada where carping is catching!!!!!!!
Walter Haasnoot
Berichten: 118
Lid geworden op: 31-10-2002 01:00
Locatie: Leiden

21-02-2004 12:50

ja, ik kan lezen.......en ik borduurde even voort op mijn vorige berichtje waar in ik schrijf over een andere manier om boilies lichter te maken ongeacht het ingredient wat je gebruikt.

wel bij de les blijven he ; )
Gebruikersavatar
michel kemp
Berichten: 622
Lid geworden op: 27-05-2003 02:00
Locatie: zoetermeer

21-02-2004 13:02

Oke exuses ik zal wat beter opletten!!!!!! :roll: :roll:

Mvg Michel
Tight Lines......
Canada where carping is catching!!!!!!!
Walter Haasnoot
Berichten: 118
Lid geworden op: 31-10-2002 01:00
Locatie: Leiden

21-02-2004 13:08

maar nu je het zegt...weet jij misschien of kruidnootjes van zichzelf blijven drijven??

misschien handig voor aan de oppervlakte!
Gebruikersavatar
michel kemp
Berichten: 622
Lid geworden op: 27-05-2003 02:00
Locatie: zoetermeer

21-02-2004 13:13

Walter deze blijven inderdaad drijven, Had vorig jaar zo'n 30 kg gekregen van mijn baas. Over gebleven van de sint.....

Mvg Michel
Tight Lines......
Canada where carping is catching!!!!!!!
Walter Haasnoot
Berichten: 118
Lid geworden op: 31-10-2002 01:00
Locatie: Leiden

21-02-2004 13:15

haha, arme karpers...
Gebruikersavatar
michel kemp
Berichten: 622
Lid geworden op: 27-05-2003 02:00
Locatie: zoetermeer

21-02-2004 13:18

Ik heb ze niet horen klagen, is weer eens wat anders dan katte of honden brokken......

Mvg Michel
Tight Lines......
Canada where carping is catching!!!!!!!
Gebruikersavatar
ferdy tibbe
Berichten: 418
Lid geworden op: 16-09-2003 02:00
Locatie: Achterhoek
Contacteer:

20-03-2004 15:13

hey,

wat je ook kunt doen is dat je er een klein kurken
ballteje in de boilie doet, of een stukje foam ofzo er bij aan
in mijn ogen moet die dan ook een beetje boven de bodem zweven

greetz ferdy
Walter Haasnoot
Berichten: 118
Lid geworden op: 31-10-2002 01:00
Locatie: Leiden

20-03-2004 20:12

Ja, dat zou je kunnen doen. Ik heb dat ook ooit weleens geprobeerd maar er zitten wel een paar nadelen aan:

- de boilie scheurt makkelijker
- er komt dus meer vocht in
- witvis pikt aan je aas waardoor je boilie kan breken
- er is een kans dat de karper het foam/kurk doorslikt
- een boiliemix met grove structuur is meestal ongeschikt

Je moet vaak het foam of kurk vrij groot houden ten opzichte van de boilie om hem drijvend te houden. Tenminste, als je het foam/kurk IN de boilie stopt. Vaak krijg je dan te maken met een of meerdere van de door mij genoemde nadelen.

gr. Walter
Verpoorten clement
Berichten: 202
Lid geworden op: 22-05-2003 02:00
Locatie: lommel

21-03-2004 00:20

gemalen kurk onder de mix doen
Gebruikersavatar
bert kamp
Berichten: 2343
Lid geworden op: 01-10-2002 02:00
Locatie: almelo

21-03-2004 01:02

Thijs , behalve van Bennie heb ik nog geen serieus antwoord gezien.
Daarom deze :
Gries maakt een boilie zwaar , dus weinig gebruiken.
Garnalenmeel en sodium caseinaat maken een bolie wel licht maar ook
zacht en vooral poreus waardoor de blublucht sneller in de boilie kan trekken.
Caseinaten gebruik ik al helemaal niet meer omdat ze heel snel bederven.
Het goedkoopste is rijstebloem , de andere ingredienten moet je daarop afstemmen , als je meer wil info wil stuur een pb met je originele mix ,
dan kan ik kijken hoe 'm lichter te maken,

groetjes Bert.
Gebruikersavatar
Robin Blaauw
Berichten: 130
Lid geworden op: 01-03-2004 12:43
Locatie: Hilversum

21-03-2004 13:05

Waarom geen garnalenmeel,als je dit in de goede verhouding mixt krijg je een zeer langzaam zinkende boillie.
Heb dit met zeer goed resultaat gedaan op een veenplas waar de modder een meter dik ligt en een zeer hoge viscisiteit heeft,je ziet je boillie naar de bodem zweven.

Je zou ook nog zemelen kunnen gebruiken,is ook erg ligt,wel een wat grover ingredient.
Laat ze in de waan,ik kom eraan.....
Walter Haasnoot
Berichten: 118
Lid geworden op: 31-10-2002 01:00
Locatie: Leiden

21-03-2004 14:24

voor een serieus antwoord....vraag naar Bert
Gebruikersavatar
roos paul
Berichten: 382
Lid geworden op: 13-12-2003 01:00
Locatie: Brakel
Contacteer:

21-03-2004 14:27

of je kan het proberen met rijstvlokken
of met deze 3 samen:200 gr tarwemeel
200 gr soyameel
100 gr rijstvlokken
boilies worden licht en sponzig,hangt ervanaf wat je er nog allemaal in vermengt he!!
je hebt zo nog veel meelsoorten die ervoor dienen!! :)
hou het netjes aan de waterkant!!
Thijs Duchateau
Berichten: 30
Lid geworden op: 05-01-2004 11:33
Locatie: M'tricht

22-03-2004 22:08

Hey,

Mensen enorm bedankt, heb zeker iets aan julli info gehad. Volgende keer zal ik de vraag onder het juiste topic plaatsen :wink:

Groeten,

Thijs
Plaats reactie