Partikels koken


Plaats reactie
mike van megen
Berichten: 131
Lid geworden op: 02-12-2007 11:12
Locatie: geleen

17-05-2017 15:28

Ik las laatst in een topic dat mais niet gekookt zou hoeven worden, nu vraag ik me af zijn er ook nog andere partikels die niet gekookt hoeven? Zoals hennep bv? Ik ben benieuwd naar jullie bevindingen.
Gebruikersavatar
R de Winter
Berichten: 3066
Lid geworden op: 15-07-2010 15:05
Locatie: JRC Extreme Brolly
Contacteer:

17-05-2017 16:36

Ja je kan vele partikels gewoon met heet water weken maar beste is gewoon koken...

De ene patrikel wat langer dan de andere.. maar ga er niet mee rommelen beste is gewoon koken ook mais... zou het alleen niet binnen doen als je nog thuis woont of een vriendin hebt haha..
Oja joh!!!
Gebruikersavatar
Jan Kasteelen
Berichten: 654
Lid geworden op: 08-05-2007 12:24
Locatie: Gouda

17-05-2017 17:32

Ongekookte partikels kunnen gaan kiemen en zo kunnen er ongewenste uitheemse planten langs de waterkant gaan groeien. In het geval van hennep misschien wel leuk, maar dit kan ook weer overlast veroorzaken. Kokend water erover verhinderd dit weer.
Ik kook alle partikels voor gebruik.
Nando Van Der Heide
Berichten: 29
Lid geworden op: 13-04-2017 19:05
Locatie: Gouda , Zuid - Holland

18-05-2017 01:02

ik kook het ook altijd en begin met tijgernoten en na paar uur voeg ik de rest toe om af te koken en dan laat ik het altijd een paar dagen in de tuin staan in een emmer..

als er dan slijm om begint te vormen is het klaar om mee te vissen :D
GONE ... LikE A fArT iN ThE WiNd .. !!
mike van megen
Berichten: 131
Lid geworden op: 02-12-2007 11:12
Locatie: geleen

18-05-2017 07:09

Oke, merci mannen, luister ik ben het met jullie eens dat het beter is om te koken. Maar ik kwam het tegen en was benieuwd, nu heb ik dus eens beetje hennep in een natte handoek gelegd, dat kiemt!Vandaar dus mijn vraag, zou een dag of twee in een emmer met water niet genoeg moeten zijn? Vooral handig als je aan de waterkant zit, scheelt een hoop gesleep van branders, gas en pannen.
Gebruikersavatar
R de Winter
Berichten: 3066
Lid geworden op: 15-07-2010 15:05
Locatie: JRC Extreme Brolly
Contacteer:

18-05-2017 08:34

Het gaat je dus begrijp ik om de hennep....

Heel simpel als je geen zin heb om te koken langs de kant... kook het thuis en doe het in vacuumzakken.. en anders gewoon kant en klaar online bestellen in vacuumzakken... ik doe dit zelf ook als ik naar frankrijk gaat en werkt prima en is gewoon een week houdbaar.

Succes.
Oja joh!!!
Marco Mostert
Berichten: 3296
Lid geworden op: 28-05-2008 17:59

18-05-2017 12:59

Hoog zomer, bij een zonnetje zoals hier gisteren (25-28C), kan je granen ook behoorlijk verwarmen in een zwarte afgesloten emmer - of dikke plastic (kadaver) zak - met voldoende water. Gewoon gegaarde granen meenemen voor de eerste dag(en), en met bovenstaande proces na aankomst op je stek beginnen.

..En Mike, wanneer je dan toch wat dagen aan de waterkant zit, hoezo heb je dan geen brander en een pan(netje) bij je :roll: ?

Om kleine hoeveelheden te koken, en in een emmer overgieten om verder te laten garen, heb je niet veel nodig.
Groeten, Marco.

..Ironisch genoeg is m'n glazen bol gebarsten uit voorspelbaarheid 8).
Gebruikersavatar
Bas Bro
Berichten: 899
Lid geworden op: 18-02-2007 19:23

18-05-2017 16:55

Alle partikels worden ook veel attractiever door ze ook te koken. Buiten het feit dan de meesten gekookt moeten worden omdat ze anders schadelijk zijn voor de vis.
Mvg Bas
mike van megen
Berichten: 131
Lid geworden op: 02-12-2007 11:12
Locatie: geleen

18-05-2017 18:09

Marco Mostert schreef:Hoog zomer, bij een zonnetje zoals hier gisteren (25-28C), kan je granen ook behoorlijk verwarmen in een zwarte afgesloten emmer - of dikke plastic (kadaver) zak - met voldoende water. Gewoon gegaarde granen meenemen voor de eerste dag(en), en met bovenstaande proces na aankomst op je stek beginnen.

..En Mike, wanneer je dan toch wat dagen aan de waterkant zit, hoezo heb je dan geen brander en een pan(netje) bij je :roll: ?

Om kleine hoeveelheden te koken, en in een emmer overgieten om verder te laten garen, heb je niet veel nodig.


Op dat brandertje en met dat pannetje ga je geen partikel koken..... beetje klein.
mike van megen
Berichten: 131
Lid geworden op: 02-12-2007 11:12
Locatie: geleen

18-05-2017 18:10

Ik kook ook altijd alles van te voren. Maar ik wilde weten wat de mogelijkheden zijn.
Marco Mostert
Berichten: 3296
Lid geworden op: 28-05-2008 17:59

19-05-2017 10:38

Mike, ik kook aan de waterkant gerust granen kortstondig in een steelpannetje (eierpannetje) om zo in meerdere kookbeurten een vijf liter emmer te vullen en alles na te laten garen. Ben dan ook niet zo'n grote hoeveelheid granen voerder.

Overigens hoorde ik Groothuis eens zeggen dat hij bijvoorbeeld tarwe ook gewoon een dagje liet weken in een emmer (penvissen in Brussel video).
Groeten, Marco.

..Ironisch genoeg is m'n glazen bol gebarsten uit voorspelbaarheid 8).
Gebruikersavatar
Daaf Wolters
Berichten: 4012
Lid geworden op: 02-03-2003 01:00
Locatie: Hengelo

20-05-2017 14:39

Mais is toch wel een van de weinige uitzonderingen. Noten en peulvruchten iig altijd koken, sommige granen kunnen zonder te koken wel, maar koken is vrijwel altijd beter.
There aint no way but the hard way!

Spiegel gevangen op het Twentekanaal? Skp@ksnregiooost.nl
Gebruikersavatar
Sven van Anrooy
Berichten: 7339
Lid geworden op: 26-01-2004 16:58
Contacteer:

21-05-2017 14:51

Bas Bro schreef:Alle partikels worden ook veel attractiever door ze ook te koken..


Juist dat is de reden soms om mais alleen te weken ;) Buiten het feit het voor een karper makkelijk te verwerken is en andere soorten wat meer moeite hebben ;)
Het juiste water, de juiste plek en dan het juiste aas...

Geniet van mijn afwezigheid..

WC-PB: 1kg+ / 76cm
Plaats reactie