hoe maak je zelf csl


Plaats reactie
daan ramakers
Berichten: 130
Lid geworden op: 17-12-2004 21:59
Locatie: turnhout

21-09-2016 12:15

weet iemand hoe je dit zelf kan maken
mvg

daan
herman hulsman
Berichten: 1274
Lid geworden op: 25-10-2007 21:27
Locatie: Eemnes

21-09-2016 12:26

google had het in een paar seconden voor me gevonden, begrijp gezien de prijs alleen niet, waarom je het zelf wil maken, mss vanwege de versheid?
daan ramakers
Berichten: 130
Lid geworden op: 17-12-2004 21:59
Locatie: turnhout

21-09-2016 12:49

gewoon ik experimenteer graag herman
kun je me die link eens doorsturen
alvast bedankt

mvg
daan
Gebruikersavatar
Peter van Loo
Berichten: 1785
Lid geworden op: 09-08-2011 00:41
Locatie: Schiedam

21-09-2016 16:13

Water,zakje bakkersgist en een blikkie mais(ff malen) en meer heb je niet nodig!!

Groet, Peter

ps vraag maar aan Mitsz!!
daan ramakers
Berichten: 130
Lid geworden op: 17-12-2004 21:59
Locatie: turnhout

21-09-2016 18:31

mag dat ook gewoon gekookte mais zijn peter?

mvg
daan
herman hulsman
Berichten: 1274
Lid geworden op: 25-10-2007 21:27
Locatie: Eemnes

21-09-2016 18:48

Ja dat mag Daan, kookwater vervolgens laten verdampen en je houdt CSL over
Jop Boot
Berichten: 467
Lid geworden op: 19-12-2005 14:54

21-09-2016 22:04

Peter van Loo schreef:Water,zakje bakkersgist en een blikkie mais(ff malen) en meer heb je niet nodig!!

Groet, Peter

ps vraag maar aan Mitsz!!


Recepie van Mitz waar ik hem eeuwig dankbaar voor ben.

Liter mais uit blik.
Een zakkie bakkersgist
50 gram suiker

Hele zooitje in de blender met wat water.
In een emmertje overdoen en maak een gaatje in het deksel.
Laat maar gerust een weekje staan gisten, totdat de vloeistof rustig is. Nu kun je 'm zeven. Evt. nog wat verdunnen.
Ook voor TV-snacks en Kant en Klare mee neem bami.
Hilco Meijer
Berichten: 1476
Lid geworden op: 17-11-2009 22:25

22-09-2016 03:03

Denk dat csl vooral om wateroplosbaar gaat, dus Mitz heeft het mis!
daan ramakers
Berichten: 130
Lid geworden op: 17-12-2004 21:59
Locatie: turnhout

22-09-2016 08:34

wat denk jij dan hilco?

mvg
daan
Arno van Beek
Berichten: 810
Lid geworden op: 30-11-2014 19:04
Locatie: Drenthe

22-09-2016 09:01

Gebruikersavatar
James warner
Berichten: 1241
Lid geworden op: 23-09-2009 20:08
Locatie: Zuid West Nederland

22-09-2016 11:17

Dat brouwsel van Mitsz heb ik ook uitgeprobeerd. Niet als toevoeging in boiliemix want dan kook je het kapot. Je zal zien dat het mengseltje wat hierboven beschreven staat flink "leeft" en dat is juist aantrekkelijk voor de vis. Soaken dus! Alleen op mijn thuiswatertje geen doen want ook witvis wordt er helemaal dol van. De CSL die bepaalde merken verkopen zijn dood en is de attractieve waarde behoorlijk van af, zelf maken loont dus zeker wel.
ONDER WELK SCHRIFT????

Hey babe, wanna come over to myspace and twitter my yahoo till I google all over your facebook?
Gebruikersavatar
michiel moore
Berichten: 327
Lid geworden op: 03-05-2013 17:36

24-09-2016 14:18

Voor het koken ff 3 dagen laten staan. Damp in een koperen, gekoelde laten condensren en het condens opvangen.
Proost. Moonshine
daan ramakers
Berichten: 130
Lid geworden op: 17-12-2004 21:59
Locatie: turnhout

03-10-2016 12:32

hier worden 2 manieren gegeven over zelf csl maken
zeer boeiend allemaal om te lezen..waarvoor dank
ene met gist en de andere is louter kookvocht van mais als ik het goed begrijp?
welke is nu de echte ??

kan men dit bv ook met hennep toepassen bv?

mvg

daan
Hilco Meijer
Berichten: 1476
Lid geworden op: 17-11-2009 22:25

05-10-2016 01:33

De echte CSL is gewoon een restproduct van de zetmeelindustrie.
De maïs zelf wordt eerst geweekt (voor ongeveer een dag) in water van 50 graden.
De wateroplosbare stoffen in de maïs komen in het weekwater. De maïs zelf wordt uit het weekwater gehaald en vervolgens gemalen. Het weekwater wat overblijft wordt ingedikt en het residu wat overblijft is CSL. Meer is het niet. Wordt o.a. gebruikt als veevoer.
Wat zit er o.a. in? Vrije aminozuren en melkzuur, beide stoffen die attractie voor karpers hebben. Dus gewoon een heel goed ingrediënt in je aas.
daan ramakers
Berichten: 130
Lid geworden op: 17-12-2004 21:59
Locatie: turnhout

11-10-2016 19:12

hilco is het een plus als je aan het weekwater ook nog gist toevoegt en dan na een tijdje het inkookt?
vind dit best interressant want ik heb zo het idee dat je met dit weekvocht nog tig andere dingen kan...
elk kookvocht hoeft in fijte niet verloren te gaan denk ik...klopt dit hilco

mvg

daan
Hilco Meijer
Berichten: 1476
Lid geworden op: 17-11-2009 22:25

12-10-2016 01:31

Daan,

Gist toevoegen voor het koken heeft totaal geen meerwaarde, omdat je de gistcellen kapot kookt.
Wat betreft het vocht, dat is best wel leuk spul en als je wilt kan je het ook nog laten fermenteren. Vraag is, kan je er ook iets mee? Je zou het idd. kunnen indikken en b.v. als liquid in je bollen kunnen verwerken, maar is eigenlijk moeite voor niks. Kan je b.v. veel beter een flesje Kikkoman bij A.H. kopen, is gefermenteerde tarwe en soja. Heel leuk product en ik gebruik het zelf dan ook heel vaak in mijn mixen, of als toevoeging aan het weekwater van mijn particles.
daan ramakers
Berichten: 130
Lid geworden op: 17-12-2004 21:59
Locatie: turnhout

12-10-2016 19:13

bedoelde de gist na het inkoken hilco
heeft dit zin?
hoe laat ik dat spul fermenteren dan?
mvg

daan
daan ramakers
Berichten: 130
Lid geworden op: 17-12-2004 21:59
Locatie: turnhout

21-10-2016 12:49

niemand?
Gebruikersavatar
Jan Kasteelen
Berichten: 654
Lid geworden op: 08-05-2007 12:24
Locatie: Gouda

21-10-2016 13:16

Met zelf csl maken heb ik me nooit bezig gehouden, wel met zelf wijn brouwen.
Om het kookvocht aan het gisten te krijgen kan je bakkersgist of wijnmakergist toevoegen (nadat het kooknat is afgekoeld). Het beste kan je de vloeistof daarna op een warme plek zetten (21 - 25 gr. C) maar niet boven op de verwarming. Voor het wijnmaken werd de "most" in een grote fles met een waterslot gedaan. Heb je dit niet, dan in een schone container of emmer met een schone theedoek oid erover. Hoe lang de vloeistof gaat gisten hangt af van het percentage suikers. Dus wil je het langer laten gisten, dan wat suiker toevoegen. Dit hoeft natuurlijk geen wijn te worden, dus hoe ver je het door laat gisten bepaal je met het toevoegen van de suiker zelf.

edit: Ik bedenk me nu dat als het een grote hoeveelheid kooknat betreft (meer dan 2 liter) je het best eerst een giststarter kan maken. Dat doe je door de gist met een hoeveelheid appel- of druivensap te vermengen. Een halve liter lijkt me genoeg. Wil je dit heel precies doen, volg dan de instructies voor het wijn maken: http://wijnmaker.blogspot.nl/2007/08/gist-starter-yeast-starter.html
Plaats reactie