belachan


Plaats reactie
jelle vanheede
Berichten: 31
Lid geworden op: 30-01-2015 21:13

13-01-2016 19:49

Omdat ik in mijn boilies geen kunstmatige producten wil gebruiken
ben ik op zoek gegaan naar een alternatief om mijn boilies toch wat extra mee te geven.
Ik vang wel goed op mijn boilies, maar ik vind dat ze toch nog iets missen

In mijn vismeel boilie zou ik belachan willen toevoegen.
Nu is mijn vraag heeft er hier iemand ervaring mee en hoeveel gebruiken jullie.
Eventueel zou ik het gebruiken als soak maar ook hier weet ik niet hoeveel ik moet gebruiken.


Voor mijn zoete boilie heb ik nog niet echt een product gevonden,
suggesties zijn altijd welkom.



Dit zijn mijn recepten.

vismeel boilies
maismeel
tarwemeel
sojameel
lt-vismeel
hennep
chili poeder
zout

zoete boilies
maismeel
tarwemeel
sojameel
tijgernootmeel
hennep
melkpoeder
zout
Frenk de Gruiter
Berichten: 2837
Lid geworden op: 12-03-2011 22:32
Locatie: Duiven

13-01-2016 21:31

Tip: gebruik de ZOEK functie eens.
Dan vind je onder andere dit: viewtopic.php?f=35&t=80106&hilit=belachan&start=0

Zoek ook eens onder trassie (de indonesische naam hiervoor).

Grtz

Frenk
Gebruikersavatar
R de Winter
Berichten: 3066
Lid geworden op: 15-07-2010 15:05
Locatie: JRC Extreme Brolly
Contacteer:

14-01-2016 08:21

Attack frenk.. kill pak hahaha
Oja joh!!!
kenny vernieuwe
Berichten: 749
Lid geworden op: 09-09-2003 02:00
Locatie: W-vl. Belgie

14-01-2016 13:11

Je kan ook eens kijken naar vloeibare toevoegingen zoals:

melasse, CSL, krill liquid, salminol, fish extract liquid, ...
die kunnen jouw mixen een extra boost geven zonder nog extra ingrediënten te hoeven toevoegen.
Toon Teniers
Berichten: 102
Lid geworden op: 17-04-2008 21:31

14-01-2016 15:16

Ik gebruik belachan in mijn mix, 100g belachan per 6 eieren.
jelle vanheede
Berichten: 31
Lid geworden op: 30-01-2015 21:13

14-01-2016 16:38

bedankt kenny, hier heb ik tenminsteiets aan,
Ik heb nog wat rondgezocht rond de fish extract en csl en dat spreekt me wel erg aan.
Ik zal zeker een fles bestellen van die twee producten.

@toon, hoe voeg je die belachan toe? geraspt, en lost dit dan ook op.


@frenk, heb je dat topic eens bekeken? Want ik had het namelijk al gelezen en er staat niets in over hoeveel je moet toevoegen in je mix.
Arno van Beek
Berichten: 810
Lid geworden op: 30-11-2014 19:04
Locatie: Drenthe

14-01-2016 19:16

Je kunt ook vloeibare trassie kopen bij Bas Boilieshop bijvoorbeeld http://www.basboilieshop.nl/Belachan

Is een stuk makkelijker te verwerken, als je toch wil raspen>> doe handschoenen aan en iets in je neus.
Gebruikersavatar
Rik koster
Berichten: 5111
Lid geworden op: 26-09-2009 12:49
Locatie: zuid holland
Contacteer:

14-01-2016 19:26

Weet waar je aan begint ! Wat een lucht komt daar vanaf zeg !
Wel een killer product, die van cc moore is 80 % puur trouwens.
Is een blok van 100 of 250 gram, de exacte gewichten weet ik even niet.
joel merken
Berichten: 257
Lid geworden op: 26-09-2004 13:20
Locatie: maasbrecht

14-01-2016 19:31

250 gr rik

(weet die domme belg toch wel wat ;-) )
op het randje
Gebruikersavatar
Henk ter Maat
Berichten: 6499
Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
Locatie: Didam

14-01-2016 19:38

http://www.ah.nl/producten/product/wi16 ... e-trafasie Bovendien is deze nog behoorlijk voordelig ook, wil je die vloeibare vorm..dan doe je er toch zelf 200 ml water bij en dan bespaar je nog altijd zo'n € 6,- :wink: 8)
Groet'n Henk..

still growing Old.
jelle vanheede
Berichten: 31
Lid geworden op: 30-01-2015 21:13

14-01-2016 19:57

Bedankt voor de reacties, maar is er hier iemand die dit product al eens gebruikt heeft?
EN zo ja, hoeveel heb je dan gebruikt per kg?
En om het toe te voegen, kan ik het dus het best oplossen in water en zo bij mijn mix doen.
Gebruikersavatar
Henk ter Maat
Berichten: 6499
Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
Locatie: Didam

14-01-2016 20:14

Met dank aan Mitsz

VRIJE AMINOZUREN/WATEROPLOSBAAR EIWIT

Door o.a. fermentatie van eiwitrijke producten ontstaat wateroplosbaar eiwit, ook wel vrije aminozuren genoemd. Karpers kunnen deze waarnemen en worden hierdoor gestimuleerd om te azen. Voorbeelden van producten die rijk zijn aan vrije aminozuren zijn Aminol, L-zero-30, Predigested fishmeal etc. In de supermarkt zijn er echter ook diverse te verkrijgen en die zijn ook erg effectief.

Trassi (gefermenteerde garnalenpasta) 50-100 gram per kg mix
Maggi (op basis van tarwe-eiwit) 75-100 ml per kg mix
Soja/oestersaus (op basis van soja-eiwit) 25-50 ml per kg mix
Ve-tsin (glutaminezuur) 5-15 gram per kg mix
Sojamelk 50-200 ml per kg mix


IN EEN DIP?

Dippen en soaken is de laatste jaren enorm in populariteit toe genomen. Maggi en oestersaus zijn zo uit de fles te gebruiken als dip. Met trassi gaat dat natuurlijk niet, maar is wel zeer effectief in te zetten op de volgende manier:

- Rasp 100 gram trassi
- Voeg 100 gram Maggi toe en 50 gram vloeibare Goela Djawa
- Roeren en klaar!

50-100 gram per kg boiliemix als toevoeging, zal de boilies flink doen toenemen in instant respons.
Groet'n Henk..

still growing Old.
Gebruikersavatar
Henk ter Maat
Berichten: 6499
Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
Locatie: Didam

14-01-2016 20:16

Ik gebruik het wel vaak ja; je kan dan de andere toevoegingen als melasse, CSL, krill liquid, salminol, fish extract liquid, ... achterwege laten als het u belieft. :wink:
Groet'n Henk..

still growing Old.
Gebruikersavatar
Gerrit Ritmeester
Berichten: 484
Lid geworden op: 27-12-2001 01:00
Locatie: Kamerik
Contacteer:

14-01-2016 20:35

Blokken trassie kan je gewoon in de blender met vloeistof erbij doen.
jelle vanheede
Berichten: 31
Lid geworden op: 30-01-2015 21:13

14-01-2016 20:36

Bedankt, hier kan ik mee aan de slag.
Nochtans heb ik uitvoerig zitten zoeken op mtc baits vandaag om producten te bestellen voor mijn boilies.
Maar ik ben het artikel over trassi/belachan niet tegengekomen.
Gebruikersavatar
Henk ter Maat
Berichten: 6499
Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
Locatie: Didam

14-01-2016 20:45

http://www.mtcbaits.nl/baitszone/Mitsz/
En Trassi vindt u in de onderste alinea's.
Groet'n Henk..

still growing Old.
Frenk de Gruiter
Berichten: 2837
Lid geworden op: 12-03-2011 22:32
Locatie: Duiven

14-01-2016 21:44

Jelle,
als je een vraag stelt, is het handig als je vertelt wat je er al voor gedaan hebt. Zo krijg je een completer antwoord, wanneer je completere informatie geeft vooraf. Vandaar dat ik die link gestuurd heb. Ik zal me denk ik nog eens bedenken een link te sturen.

Ik ben van de oude stempel, ik zoek vooral zelf eens uit, en misschien ook iets om zelf eens uit te proberen? Het is een smaakversterker, vrij geconcentreerd.
Ik ben Indisch en gebruik dit soort middelen al tig jaar. Waar is die (platgetreden) pioniersgedachte nou?
Toon Teniers
Berichten: 102
Lid geworden op: 17-04-2008 21:31

15-01-2016 07:58

Jelle,

Ik rasp de blokken belachan met een kaasrasp fijn onder de eieren. Dit mix ik dan even om en laat het even rusten. Hierna mix ik het nog eens en dan is bij mij de belachan opgelost in de eieren.
Zorg dat je de goede belachan blokken koopt (+70% garnaal) en niet de blokken met maar 9% garnaal. CCmoore blokken zijn goed, enkel duur, maar ze doen wel een bulk deal waardoor je de prijs aanzienlijk kan drukken.
Tip: doe dit niet buiten op een warme zomerdag, want iedere vlieg in de omgeving komt er op af.
jelle vanheede
Berichten: 31
Lid geworden op: 30-01-2015 21:13

15-01-2016 14:41

@frenk: Ik had inderdaad beter verteld wat ik er al over gevonden.
Ondertussen is alles al eens gebruikt en vraag ik liever hoeveel jullie gebruiken dan dat
ik overdoseer. Niet dat ik daarvoor maar zoveel zal toevoegen, maar om een gedacht
te hebben.

@toon: Nogmaals bedankt, ik zal dit zeker eens uitproberen als het wat warmer wordt.
Door de stank ben ik niet van plan dit binnen te gebruiken.
Plaats reactie