Tijgernoten bereiden


Mike van Tongeren
Berichten: 5
Lid geworden op: 18-05-2015 11:00
Locatie: Leiden

06-10-2015 16:45

Hengelaars,

Ff een vraagje ik wil graag tijgernoten klaar maken maar lees veel verschillende manieren
Nu kon je het ook klaar maken met donker bier. Heeft iemand enig idee hoe dat moet ?

Alvast bedankt
Karper: 4
Zeelt: 0
Brasem: 9
Gebruikersavatar
bert kamp
Berichten: 2343
Lid geworden op: 01-10-2002 02:00
Locatie: almelo

06-10-2015 18:26

Tijgernoten 24 uur weken in water, daarna een uurtje koken.
Tijdens het koken een lekker donker biertje drinken, misschien wel 2 of 3.

Of je kookt ze in donker bier, maar ik zou het liever zelf opdrinken, heb je er meer plezier van.
De noten worden er echt niet beter van.
Gebruikersavatar
Joeri Sweeck
Berichten: 58
Lid geworden op: 28-01-2015 16:26
Locatie: Hoeselt

06-10-2015 21:54

Door er een bruin biertje bij te doen, wordt het gistingsproces alleen maar versterkt.
Als het een meerwaarde heeft laat ik in het midden.
Je kan er ook een goede schep witte/bruine suiker bij doen.

Nu i.v.m. de kooktijd zijn er toch een heleboel verschillende meningen.
Veel hangt af van de hoeveelheid , de kwaliteit en de grootte van je tijgers.
Wil je zeker zijn dat je tijgers goed gekookt zijn, controleer er dan een handvol met een boilienaald.

Als ze gaar zijn, zou je er zonder problemen moeten kunnen doorprikken.
Slecht klaargemaakte tijgers zijn echt geen pretje en zelfs dodelijk voor onze watervriend.

Succes ermee :wink:
There's only one temple in this world and that's the human body.
Gebruikersavatar
R de Winter
Berichten: 3066
Lid geworden op: 15-07-2010 15:05
Locatie: JRC Extreme Brolly
Contacteer:

07-10-2015 07:41

Oja joh!!!
Gebruikersavatar
Rik koster
Berichten: 5111
Lid geworden op: 26-09-2009 12:49
Locatie: zuid holland
Contacteer:

07-10-2015 08:30

Tijgernoten zijn klaar wanneer de rimpels verdwenen zijn, vrij simpel eigenlijk :wink:

Al die extra toevoegingen geloof ik niet in.een tijgernoot is gewoon neutraal al prima, het gisting proces sneller laten komen is voor mij nooit gelukt, neutrale tijgernoten slijmen na 24 uur al bij mij.en met bier of suiker werden dit er echt geen 12.
Gebruikersavatar
Sven van Anrooy
Berichten: 7339
Lid geworden op: 26-01-2004 16:58
Contacteer:

09-10-2015 09:35

Joeri Sweeck schreef:Door er een bruin biertje bij te doen, wordt het gistingsproces alleen maar versterkt.
Als het een meerwaarde heeft laat ik in het midden.
Je kan er ook een goede schep witte/bruine suiker bij doen.

Nu i.v.m. de kooktijd zijn er toch een heleboel verschillende meningen.
Veel hangt af van de hoeveelheid , de kwaliteit en de grootte van je tijgers.
Wil je zeker zijn dat je tijgers goed gekookt zijn, controleer er dan een handvol met een boilienaald.

Als ze gaar zijn, zou je er zonder problemen moeten kunnen doorprikken.
Slecht klaargemaakte tijgers zijn echt geen pretje en zelfs dodelijk voor onze watervriend.

Succes ermee :wink:


Hoi Joeri,

Wellicht dat je het dikgedrukte kunt toelichten? Gebruik zowat nooit nootjes, maar dit is nieuw voor mij in ieder geval ;)
Het juiste water, de juiste plek en dan het juiste aas...

Geniet van mijn afwezigheid..

WC-PB: 1kg+ / 76cm
Gebruikersavatar
Joeri Sweeck
Berichten: 58
Lid geworden op: 28-01-2015 16:26
Locatie: Hoeselt

15-10-2015 23:30

Indien ze niet genoeg geweekt en gekookt zijn geweest, kan dat op termijn ernstige gevolgen hebben voor het spijsverteringskanaal van de karper.
Net zoals onbehandelde pinda's zitten ook tijgernoten vol van toxische stoffen, die absoluut niet gezond zijn voor onze watervriend. :wink:
There's only one temple in this world and that's the human body.
Gebruikersavatar
bert kamp
Berichten: 2343
Lid geworden op: 01-10-2002 02:00
Locatie: almelo

16-10-2015 00:19

Joeri Sweeck schreef:Net zoals onbehandelde pinda's zitten ook tijgernoten vol van toxische stoffen

Bron ?

Afbeelding ?
Gebruikersavatar
Rik koster
Berichten: 5111
Lid geworden op: 26-09-2009 12:49
Locatie: zuid holland
Contacteer:

16-10-2015 06:46

Hier heb ik nog nooit van gehoord en ben dan ook reuze benieuwd....
Gebruikersavatar
Arno Bijl
Berichten: 368
Lid geworden op: 24-11-2010 19:44

16-10-2015 11:00

Joeri Sweeck schreef:Net zoals onbehandelde pinda's zitten ook tijgernoten vol van toxische stoffen, die absoluut niet gezond zijn voor onze watervriend. :wink:


Absoluut niet waar! je verwart tijgers met Pinda's. Je bent niet de enige. Onbehandelde of slecht behandelde tijgers zijn slecht omdat ze kunnen uitzetten in het spijtverteringskanaal van de karper.
Gebruikersavatar
Rik koster
Berichten: 5111
Lid geworden op: 26-09-2009 12:49
Locatie: zuid holland
Contacteer:

16-10-2015 11:11

Dat is mais ook ongekookte. Maar heb bij een graanafslag die aan het kanaal zit en waarbij er veel gemorst werd nooit iets gezien of gehoord over dode vis.
Daniels Benny
Berichten: 165
Lid geworden op: 27-06-2007 11:41

16-10-2015 19:53

Klopt ,alsook werd vroeger bij ons op een vijver tijgernoten rechtstreeks gevoerd aan de karpers ,nooit iets van dode vis gezien! Maar toch raad ik ook aan om te weken en te koken.
Gebruikersavatar
Joeri Sweeck
Berichten: 58
Lid geworden op: 28-01-2015 16:26
Locatie: Hoeselt

16-10-2015 22:43

Bron ?

Afbeelding ?

Mr. "know it all" heeft blijkbaar nog nooit gehoord van aflatoxine?!
http://objectief.be/Aflatoxine.html
http://www.woorden.org/woord/aflatoxine
There's only one temple in this world and that's the human body.
Gebruikersavatar
bert kamp
Berichten: 2343
Lid geworden op: 01-10-2002 02:00
Locatie: almelo

16-10-2015 22:55

En wat heeft aflatoxine met tijgernoten te maken ?
Gebruikersavatar
Joeri Sweeck
Berichten: 58
Lid geworden op: 28-01-2015 16:26
Locatie: Hoeselt

16-10-2015 22:56

:-? Zucht!
There's only one temple in this world and that's the human body.
Gebruikersavatar
Rik koster
Berichten: 5111
Lid geworden op: 26-09-2009 12:49
Locatie: zuid holland
Contacteer:

16-10-2015 23:06

Heeft niks met tijgernoten te maken maar met een schimmel Bert.
Maar we praten hier gelukkig over verse nootjes die ongekookte niet schimmelen. En eer dat ze schimmelen ben je aardig wat processen verder.
Gebruikersavatar
bert kamp
Berichten: 2343
Lid geworden op: 01-10-2002 02:00
Locatie: almelo

16-10-2015 23:23

Hoef je mij niet te vertellen Rik, ik vroeg het ook niet aan jou maar aan Joeri.
Gebruikersavatar
Joeri Sweeck
Berichten: 58
Lid geworden op: 28-01-2015 16:26
Locatie: Hoeselt

16-10-2015 23:58

Bert:
Blijkbaar is de Nederlandse taal zeer moeilijk te lezen, laat staan te begrijpen voor u.
Bij deze ga ik nog éénmaal een poging doen om het je (proberen) uit te leggen.

Eerst en vooral duidelijk maken dat tijgernoten en pinda's helemaal geen noten zijn.
Pinda's zijn peulvruchten en tijgers zijn aardamandelen.
Beide worden dan ook gekweekt, gekiemd of noem het hoe je wilt, in de grond.

Nu het feit dat aflatoxine een (zeer giftig) toxine is dat wereldwijd in de bodem voorkomt door een schimmel moet ik er geen tekening bij maken (tenzij jij tot nu toe de Nederlandse taal nog niet beheerst) wat dit met tijgernoten en/of pinda's te maken heeft.

Mvg.
There's only one temple in this world and that's the human body.
Gebruikersavatar
bert kamp
Berichten: 2343
Lid geworden op: 01-10-2002 02:00
Locatie: almelo

17-10-2015 00:08

Aflatoxine is een schimmel die voorkomt op pinda's, niet op tijgernoten.
Ga je huiswerk maar opnieuw doen.
Gebruikersavatar
Joeri Sweeck
Berichten: 58
Lid geworden op: 28-01-2015 16:26
Locatie: Hoeselt

17-10-2015 00:39

bert kamp schreef:Aflatoxine is een schimmel die voorkomt op pinda's, niet op tijgernoten.
Ga je huiswerk maar opnieuw doen.


Ahja?!
Verklaar u nader!
Bron?

Afbeelding
There's only one temple in this world and that's the human body.
Gebruikersavatar
bert kamp
Berichten: 2343
Lid geworden op: 01-10-2002 02:00
Locatie: almelo

17-10-2015 01:02

Zucht....
Gebruikersavatar
Rik koster
Berichten: 5111
Lid geworden op: 26-09-2009 12:49
Locatie: zuid holland
Contacteer:

17-10-2015 01:05

Aflatoxine is een stabiele en hittebestendige gifstof. Je kunt het dus niet onschadelijk maken door je eten te verhitten. 
Mocht het überhaupt in tijgers voorkomen.....

Schimmels nogmaals. ...
Gebruikersavatar
bert kamp
Berichten: 2343
Lid geworden op: 01-10-2002 02:00
Locatie: almelo

17-10-2015 01:35

Rik, het probleem is dat Joeri niet weet dat een tijgernoot geen noot is.
Gebruikersavatar
Joeri Sweeck
Berichten: 58
Lid geworden op: 28-01-2015 16:26
Locatie: Hoeselt

17-10-2015 14:21

bert kamp schreef:Rik, het probleem is dat Joeri niet weet dat een tijgernoot geen noot is.


Ik denk eerder dat jij niet beseft dat tijgers geen noten zijn, heb ik trouwens ook duidelijk geschreven hier een paar antwoorden hogerop.
De Nederlandse taal blijft toch moeilijk voor je hé?! :lol:
There's only one temple in this world and that's the human body.
Gebruikersavatar
Joeri Sweeck
Berichten: 58
Lid geworden op: 28-01-2015 16:26
Locatie: Hoeselt

17-10-2015 14:24

Rik koster schreef:Aflatoxine is een stabiele en hittebestendige gifstof. Je kunt het dus niet onschadelijk maken door je eten te verhitten. 
Mocht het überhaupt in tijgers voorkomen.....

Schimmels nogmaals. ...


Dat heb je inderdaad goed gevonden Rik.
Daarmee dat het ook schadelijk is en blijft.
There's only one temple in this world and that's the human body.