uitharden boilies


Plaats reactie
kevin syx
Berichten: 12
Lid geworden op: 08-02-2015 11:01

19-07-2015 22:54

hallo iedereen,

heb donderdag een nieuw mixje geprobeerd.
hij zit als volgt in elkaar:

5kg tarwegriesmeel
5kg vette en getoaste soja
5kg zalmmeel
3kg insecto(eivoer met gedroogde slakjes,garnalen etc
1.5kg gemalen en getoaste hennep.

nu is het probleem dat mijn boilies niet hard worden en dat ze lichtjes beginnen scheuren na enkele uren drogen.
hoe zou ik dit probleem kunnen oplossen zonder gebruik te maken van ei-albumine(beetje te duur voor mij).
alvast bedankt voor jullie hulp!

mvg kevin
Arno van Beek
Berichten: 810
Lid geworden op: 30-11-2014 19:04
Locatie: Drenthe

20-07-2015 08:16

Je hebt best wel wat grove bestanddelen, wat gebruik je nu voor de uitharding? ei-compound of gewone eieren en hoe veel?
kevin syx
Berichten: 12
Lid geworden op: 08-02-2015 11:01

20-07-2015 08:25

Heb 10% heel eipoeder gebruikt

Kevin
kenny vernieuwe
Berichten: 749
Lid geworden op: 09-09-2003 02:00
Locatie: W-vl. Belgie

24-07-2015 17:43

Afhankelijk van de droogsnelheid kan je barsten verkrijgen.

Ik zou gewoon opteren om 5% red cell (bloedpoeder) toe te voegen.
Gebruikersavatar
Rik koster
Berichten: 5111
Lid geworden op: 26-09-2009 12:49
Locatie: zuid holland
Contacteer:

24-07-2015 18:55

Gooi er anders eens 5 % zalm olie op tegen het uit scheuren.
En die red cell zoals Kenny zegt gaat je zeker helpen om ze uit te laten harden.kneiterhard kun je ze daarmee krijgen !
Martijn Nederpel
Berichten: 4864
Lid geworden op: 28-02-2002 01:00
Locatie: leeuwarden

24-07-2015 20:20

heel eipoeder hard vaak niet genoeg uit, 3 tot 5 procent eialbumine erbij en je komt een stuk verder. Of anders ei compound gebruiken
kevin syx
Berichten: 12
Lid geworden op: 08-02-2015 11:01

26-07-2015 09:43

ok bedankt ik probeer het morgen met het bloedpoeder.
alvast bedankt...

kevin
mark ot
Berichten: 28
Lid geworden op: 25-08-2015 13:01

25-08-2015 13:06

Ik haak even in hier.
ik wil voor het eerst gaan draaien met eipoeder.
Normaal gesproken gebruikte ik altijd verse eieren.
30 eieren was ca. 4 kilo droge mix.

Hoeveel eipoeder (of eicompound) is dit? Ik denk zelf ca. 10 % van je mix en belangrijker, hoeveel water moet je gebruiken hiervoor?
Gebruikersavatar
bert kamp
Berichten: 2343
Lid geworden op: 01-10-2002 02:00
Locatie: almelo

25-08-2015 13:35

Het hangt een beetje van de mix af, maar 10% is meestal genoeg.
Water zal ongeveer 300cc per kilo mix zijn.
Tip, neem 100cc water en voeg mix toe totdat het deeg goed is, weeg hoeveel mix je gebruikt hebt.
Vanaf dan neem je veelvouden van 100cc zodat je precies je hoeveelheid mix kunt afwegen, deeg is dan altijd hetzelfde.
mark ot
Berichten: 28
Lid geworden op: 25-08-2015 13:01

25-08-2015 14:32

Goede tip.

Thnx, ga ik proberen
Plaats reactie