Zelf goeie bollen gemaakt en zoek een alternatief voor casei


Plaats reactie
Kris Terwijn
Berichten: 4
Lid geworden op: 13-10-2014 14:48

13-10-2014 15:17

Ja, weer zo'n topic over eigen bollen maar ach.. daar zijn forums voor he ;)

Ik heb voor mijzelf een goed recept gemaakt uit 50/50 mix (ik weet het, te duur maar daar wordt aan gewerkt), vismelen, ei-compound en een flavour. Daarnaast gebruik ik ook caseïne wat ervoor zorgt dat de boilie mooi hard wordt. Nu heb ik de volgende vraag:

Wat kan ik in plaats van caseïne gebruiken om de boilie ook mooi hard te krijgen? Caseïne is in vergelijking met alle andere producten wel het duurste ingrediënt en een alternatief zou erg welkom zijn.

Wie kan me op weg helpen?

Gr Kris :)
Gebruikersavatar
James warner
Berichten: 1241
Lid geworden op: 23-09-2009 20:08
Locatie: Zuid West Nederland

13-10-2014 16:05

Lactalbumine (whey protein), Een goedkoper maar toch nog redelijk duur ingredient.
Als je het helemaal goedkoop wilt houden is redcell hemoglobine (bloedpoeder) ook een uitkomst.
ONDER WELK SCHRIFT????

Hey babe, wanna come over to myspace and twitter my yahoo till I google all over your facebook?
Gebruikersavatar
mitsz van der kamp
Berichten: 6100
Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
Locatie: amsterdam
Contacteer:

14-10-2014 13:45

Krijg je wel een heel andere voedingswaarde James.
Het spul is niet alleen een binder/uitharder.

Melkderivaten reageren -qua binding- meestal fors op plantaardig eiwit.
Heb je bijvoorbeeld soja eiwit in je mix, zal caseïne, of wei proteïne veel
harder reageren op het soja eiwit dan hemoglobine.

Kortom, het is alvast mix-afhankelijk en dan hebben we het nog niet gehad over de voedingswaarde.

Het beste alternatief in een birdfoodmix voor 1 van die geconcentreerde melkderivaten, lijkt me mager melkpoeder. Voor dieren mag ook. Die van varkens vond ik altijd het best. Vitamealo of Primalam kan ook.
Alleen worden de doseringen dan hoger. Plus je krijgt "restsuikers" uit de wei enzo...

Dan hadden we Rob Maylin en die verving caseine voor een meervoud aan griesmeel en kieperde er gewoon een helft sojameel bij. De 50/50 mix was geboren...

Caseine vervang je met niks, maar als je dus flexibel bent naar je recept dan kom je een heel end.
Kris Terwijn
Berichten: 4
Lid geworden op: 13-10-2014 14:48

14-10-2014 14:31

Bedankt voor de reacties.

@mitsz van der kamp wanneer ik de laatste alinea van jou zo lees:

mitsz van der kamp schreef:Dan hadden we Rob Maylin en die verving caseine voor een meervoud aan griesmeel en kieperde er gewoon een helft sojameel bij. De 50/50 mix was geboren...


Dan zou als basis

30% Tarvegries
20% Polenta
50% Sojameel

Goed kunnen voor een goede hardheid?

Gr Kris
Gebruikersavatar
mitsz van der kamp
Berichten: 6100
Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
Locatie: amsterdam
Contacteer:

14-10-2014 15:35

40% soja en 10 % vitamealo en dan gaat het allemaal lukken ja...
Martijn Nederpel
Berichten: 4864
Lid geworden op: 28-02-2002 01:00
Locatie: leeuwarden

14-10-2014 17:09

Of 3 tot 5% eialbumine...
Gebruikersavatar
mitsz van der kamp
Berichten: 6100
Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
Locatie: amsterdam
Contacteer:

14-10-2014 18:44

En 2% ei albumine Martijn. Maar ik dacht dat het zo ook wel goed zou gaan
eumir teterissa
Berichten: 276
Lid geworden op: 30-08-2005 08:40

14-10-2014 23:14

Caseine gewoon lekker erin laten 8)

Toedels
Gebruikersavatar
Henk ter Maat
Berichten: 6499
Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
Locatie: Didam

15-10-2014 21:18

En een deel roggemeel er in Mitsz, dan kunnen ze twee dagen eerder in de vriezer. :o
Groet'n Henk..

still growing Old.
Plaats reactie