Verkeerde ingrediënten??!?


Plaats reactie
Tom lems
Berichten: 3
Lid geworden op: 21-07-2013 15:40

21-07-2013 15:49

hey,

ik ben van plan om mijn eigen boilies te maken,
maar dat is nog niet echt gelukt.
want als ik mijn boilies kook dan gaan ze na een half uur nog steeds niet druiven en als ik ze na 2/3 minuten eruit haal
zijn ze heel hard na 1 uurtje drogen.
mijn basis-mix bestaat uit deze ingrediënten (alles heeft de zelfe aantal gram)

-griesmeel
-maismeel
-polentabloem
-polentameel (suiker achtig)

ik zie bij mensen dat ze ook soja meel/bloem gebruiken, is dat echt zo nodig of hoeft het niet,
verder, laat ik de pan eerst koken en daarna doe ik de boilies erin,

ik hoop dat jullie hier iets mee kunnen,
anders koop ik wel een basis mix.

Mvg,
Tom lems
Marc Groeneveld
Berichten: 125
Lid geworden op: 05-08-2011 23:41

21-07-2013 16:52

Zoals jij al zegt zijn de boilies na 2/3 minuten gewoon hard na het drogen, dit betekend dus dat ze wel gaar zijn.
Je boilies hoeven niet te drijven om gaar te zijn.
Wat is nou precies je recept dus met de eieren en oliën erbij?
Tom lems
Berichten: 3
Lid geworden op: 21-07-2013 15:40

21-07-2013 17:56

nou, dit was eigelijk een test maar ik heb dit gebruikt

-Griesmeel 50g
-maismeel 50g
-polentabloem 50g
-polentameel 50g
-2 eieren

verder doe ik er ook nog een benanen flavour bij, en nog een klein lepeltje zoetstof

ik heb ook nog vismeel en koekjes meel maar die heb ik niet gebruikt
Gebruikersavatar
Mart Honen
Berichten: 1374
Lid geworden op: 21-09-2009 17:53
Locatie: Breda

22-07-2013 09:02

Tom,

Je kookt je boilies een minuut of 3 en daarna worden ze heel hard? Prima toch?
Je zult zien wanneer je er andere ingrediënten aan toe voegt, zoals bijvoorbeeld koekjesmeel, dat je boilies al minder hard worden.
Ik weet het ook allemaal niet...
Gebruikersavatar
Jan Kasteelen
Berichten: 654
Lid geworden op: 08-05-2007 12:24
Locatie: Gouda

22-07-2013 09:29

Persoonlijk gebruik ik liever ongeraffineerde producten. Volwaardig meel dus met vezels, in plaats alleen bloem. Bloem (zetmeel zonder vezels) kan bij mens leiden tot verstoppingen en ik denk dat voor een karper vezelrijk voedsel ook beter is dan enkel zetmeel. Tevens zal dit de structuur van de boilie verbeteren. Maismeel, polentabloem en polentameel is drie keer mais. Ik zou gaan voor 150 gr. Volkoren tarwemeel, 100 gr. Maismeel en iets met eiwit, bv vismeel, kattenbrok of melkpoeder.
Tom lems
Berichten: 3
Lid geworden op: 21-07-2013 15:40

22-07-2013 12:51

oke heel erg bedankt voor jullie reacties, ik ga zo naar de viswinkel om nieuwe ingrediënten te kopen
Benny van de Werfhorst
Berichten: 4482
Lid geworden op: 19-10-2002 02:00
Locatie: Gelderland
Contacteer:

30-07-2013 01:00

Tom,

Waarom drie mais producten in je mix?

Bovendien, heeft je mix praktisch geen binders. Alleen de griesmeel is een goede binder...

Makkelijk mixje om uit te vertrekken:

25% griesmeel (tarwe)
25% roggemeel
25% polentabloem

Bovenstaande is basis. Daaraan kun je dan nog (bijvoorbeeld smaakmakers) 25% overige ingrediënten toevoegen.

Benny
Plaats reactie