Binnenkant boilies hard krijgen


Plaats reactie
mitch stand
Berichten: 99
Lid geworden op: 30-07-2011 19:41

23-04-2013 23:26

Hee iedereen,
Ik heb zelf mijn eigen boilies gemaakt. Nu heb ik ze 3 dagen laten drogen en daarna in het zout gezet. Nu is het probleem dat de buitenkant van de boilies hard is maar de binnenkant zacht. Nu breken ze erg snel en zijn ze binnen no-time van mijn hair af. Nu wil ik er graag as weekend een sessie mee gaan vissen maar hoe kan ik de binnenkant snel hard krijgen. Ik heb vandaag het zout ververst.
Groetjes,
Mitch
Vangsten van 2013:
Schub: 13 :)
Spiegel: 1 :)
Brasem: 0 :)
Roofvis: 0 :(
Pr 2013: 21 pond
pr 2012: 28 pond
Gebruikersavatar
bert kamp
Berichten: 2343
Lid geworden op: 01-10-2002 02:00
Locatie: almelo

23-04-2013 23:51

Is de binnenkant wel gaar ?
Welke ingrediënten heb je gebruikt ?
En hoeveel van elk ?
mitch stand
Berichten: 99
Lid geworden op: 30-07-2011 19:41

24-04-2013 00:01

Ik heb het hele recept van mitsz gebruikt het supermarkt mixje. Ook wat trassi toegevoegd. Daarna de boil in the bag methode gebruikt. De klomp in veel aluminium folie gewikkeld en een uurtje in kokend water laten staan.
Supermarktmix

- 500g gemalen kattenbrokken
- 250g polenta
- 150g tarwebloem
- 100g maïzena
- ca. 12-13 eieren per kg mix
Vangsten van 2013:
Schub: 13 :)
Spiegel: 1 :)
Brasem: 0 :)
Roofvis: 0 :(
Pr 2013: 21 pond
pr 2012: 28 pond
Gebruikersavatar
roos paul
Berichten: 382
Lid geworden op: 13-12-2003 01:00
Locatie: Brakel
Contacteer:

28-04-2013 10:10

ca. 12-13 eieren per kg mix


Jezus,dat zijn toch teveel eieren,op een kg mix dan nog!
hou het netjes aan de waterkant!!
Gebruikersavatar
Kees Ouwehand
Berichten: 11597
Lid geworden op: 07-01-2002 01:00
Locatie: Nederland

28-04-2013 13:03

Hangt van de grote van de eieren af. Bij kleine eieren is 6 per pond niet ongewoon. Dat kan 4 per pond zijn bij grote eieren. Je kunt natuurlijk wat spelen met minder eieren en meer vocht. Maar die 12 eieren is zo gek nog niet. Daar ligt het niet aan. Lijkt mij meer de grote van de klomp deeg en de kooktijd.

Groet, Kees
===== Zen en de kunst van het karperen ======
============Never too old============
======= http://www.karperbeheer.nl/ =======
Camiel Driehuis
Berichten: 1242
Lid geworden op: 05-05-2004 15:37
Locatie: lelystad

28-04-2013 13:19

Het gaat waarschijnlijk mis bij het zout.

Door het drogen in zout trek je extreem snel vocht uit de buitenlaag en krijg je een soort korst die makkelijk breekt.
De binnenkant kan zijn vocht door de korst niet meer kwijt en blijft erg slap.


Eerst even goed laten drogen en dan pas in het zout
Gebruikersavatar
Kees Ouwehand
Berichten: 11597
Lid geworden op: 07-01-2002 01:00
Locatie: Nederland

28-04-2013 13:23

Ik lees 3 dagen drogen. Maar dat zegt natuurlijk niks als het in een vochtig schuurtje zonder ventilatie is.
===== Zen en de kunst van het karperen ======
============Never too old============
======= http://www.karperbeheer.nl/ =======
wouter veuger
Berichten: 303
Lid geworden op: 30-01-2011 17:08

28-04-2013 21:35

ik denk dat het aan de boil in the bag methode ligt,mijn ervaring is dat de buitenkant vd deegklomp wel gaar wordt,maar de binnen kant is amper gaar te krijgen.

ik gebruikte de methode om kubusjes te maken om te pennen,maar voor een harde knikker werkt het niet.
Plaats reactie