THT op karper aas wordt verplicht.


Camiel Driehuis
Berichten: 1242
Lid geworden op: 05-05-2004 15:37
Locatie: lelystad

07-04-2013 14:37

ik ben wel voorstander van een tht sticker op de boillies, liever nog een gedrukte rechtstreeks op de zak.

De haccp richtlijnen(hier ook een ex-bakker) gaan ze nooit doorvoeren op de boillies.
Het zal voor weinig boilie-specialisten weggelegt zijn om dat predicaat op de zakken te mogen plakken.

Het voordeel van een tht sticker is wel dat wij kunnen zien of het oude meuk is of niet.

Volgens mij hebben we allemaal wel eens een zakje gekocht om er thuis achter te komen dat na het openen de boillies toch wel heel erg vreemd ruiken ten opzichte van wat de verpakking vermeld.
Door een tht datum zal dus ook in de winkelschappen ervoor gezorgt worden dat eerst de oude voorraad er doorheen gaat in plaats van een extra pellet in het magazijn omdat ze ze zo goedkoop konden inkopen.
Gebruikersavatar
Kees Ouwehand
Berichten: 11597
Lid geworden op: 07-01-2002 01:00
Locatie: Nederland

07-04-2013 14:47

Dat is de Europese regelgeving omtrent diervoeder Brecht. Er bestaat al heel lang regelgeving en die wordt de laatste jaren op Europees niveau geharmoniseerd. Aas valt echter sinds jaar en dag niet onder diervoeder. Zou het zo kunnen zijn dat de commercie zelf vindt de consument van dienst te zijn met dergelijke info, zonder wettelijk verplichting? Dat lijkt dan leuk, maar er is geen vaste regel waar men zich aan moet houden of controle op juistheid en naleving.

Groet, Kees
===== Zen en de kunst van het karperen ======
============Never too old============
======= http://www.karperbeheer.nl/ =======
Gebruikersavatar
Brecht van de Ven
Berichten: 191
Lid geworden op: 19-09-2009 09:33
Contacteer:

07-04-2013 14:52

Ok.. Kees. Wist niet dat dat gescheiden is van elkaar.
Ik zocht op etikettering, visvoeders en europese wetgeving. Toen stond er veel beschreven in de link die ik gaf.

Weet in ieder geval dat het iets europees is en dat belgie dit gewoon al opgepakt heeft en bv nederland niet.
Gebruikersavatar
jacco noordermeer
Berichten: 1889
Lid geworden op: 02-02-2007 18:08
Locatie: gorinchem
Contacteer:

07-04-2013 23:09

Henk ter Maat schreef:Jacco, ik weet ook niet of die eisen zo gesteld gaan worden.

Mocht het onder diervoeding vallen, dan kunnen de regeltjes naar haccp richtlijnen aangescherpt worden.
Vissers aas is wel weer wat anders.

Ex bakkers zijn meestal wel oud brood of oud banketbakkers Peter, oud brood en oud banketbakkers kunnen daarentegen al op jongere leeftijd beginnen en hoeven niet aan het ex predikaat te voldoen..Snap jij het nog?? :wink:


Ex bakkers kunnen al vanaf hun geboorte begonnen zijn :wink: , eerst als lastpak en kruipende vloerveger en later als manusje van alles en overal inzetbaar, dus allround is een nog betere benaming ;)

Maargoed, om ontopic te blijven, de richtlijnen en eisen zullen tzt best bekendgemaakt worden, tot die tijd gaan we gewoon door met waar we mee bezig zijn.
En daarna, zal er gewerkt worden volgens de richtlijnen die opgelegd worden :wink:

Peter, nu een tht vermelding plaatsen werkt omzetverhogend? leg eens uit.
Gebruikersavatar
Ger Milius
Berichten: 332
Lid geworden op: 19-02-2008 19:29
Locatie: Breda
Contacteer:

20-04-2013 09:13

Ik heb voor mijn lijn een LOT nummer gemaakt waardoor de controlerende instantie bij controle kan zien wat er in het zakje , flesje , potje of druppelaartje zit, alles geregistreerd onder nummer.

de info die op de zakken moet zegt natuurlijk niets tegenover de klant , ook de tht is waardeloos , heb het bij franse firma's gezien dat het er afgepulkt werd en er gewoon een nieuwe datum wordt opgeplakt.

er is nog veel te leren voor velen van ons , Nutricia gaat ook niet precies op de pakken chocomelk zetten wat de verhoudingen zijn, wel wat er inzit.

voorlopig zullen we het moeten doen met wat voorgeschreven wordt en ons daar netjes aan houden, niet meer dan normaal denk ik.
een service naar onszelf én de klant.

wat voor producenten wel een probleem gaat opleveren zijn de winkeliers die na een jaar met bollen zitten die welleswaar nog prima zijn maar geen verkoop meer hebben omdat het ,,ouwe meuk"zou zijn, is daar wel eens aan gedacht ?
Zoals het klokje thuis tikt, tikt het ook langs de waterkant
Gebruikersavatar
jacco noordermeer
Berichten: 1889
Lid geworden op: 02-02-2007 18:08
Locatie: gorinchem
Contacteer:

21-04-2013 22:02

wat voor producenten wel een probleem gaat opleveren zijn de winkeliers die na een jaar met bollen zitten die welleswaar nog prima zijn maar geen verkoop meer hebben omdat het ,,ouwe meuk"zou zijn, is daar wel eens aan gedacht ?


Slap excuus Ger, dit is dagelijkse kost in de versindustrie.
Denk alleen maar aan de buurtsuper.
Fred Hazenbroek
Berichten: 1976
Lid geworden op: 04-12-2004 00:32
Locatie: z-h

21-04-2013 22:45

En wie gaat de tht-lengte bepalen voor boilies? Wordt de tht het na inpakken 1-2-3jr?
Ach man..Ga toch vissen !!
Gebruikersavatar
dennis gerits
Berichten: 549
Lid geworden op: 07-12-2009 13:07
Locatie: Weert

22-04-2013 19:54

Ger Milius schreef:
ook de tht is waardeloos , heb het bij franse firma's gezien dat het er afgepulkt werd en er gewoon een nieuwe datum wordt opgeplakt.



dit gebeurt ook in nederland hoor....in de normale voedingsindustrie
Gebruikersavatar
Ger Milius
Berichten: 332
Lid geworden op: 19-02-2008 19:29
Locatie: Breda
Contacteer:

25-04-2013 20:47

Slap excuus Ger, dit is dagelijkse kost in de versindustrie.
Denk alleen maar aan de buurtsuper.[/quote]

Waar het mij om gaat jacco , de winkeliers gaan het eind van het seizoen massaal terugsturen naar de fabrikanten of nemen niet eens nieuwe bestellingen af omdat er nog ,,oude"boilies van het jaar ervoor liggen, je snapt wel waar ik heen wil.
ik snap de klanten en de winkeliers best, maar wie begrijpt ons ?
Zoals het klokje thuis tikt, tikt het ook langs de waterkant
Gebruikersavatar
bert kamp
Berichten: 2343
Lid geworden op: 01-10-2002 02:00
Locatie: almelo

25-04-2013 20:58

Voor de winkelier kwestie van minder maar vaker bestellen, dat betekent voor de klant dat z'n favoriete bol wel eens uitverkocht kan zijn.
Diezelfde klant heeft wel de mogelijkheid om naar de speciaalzaak, lees boilieboer, te stappen en daar vers te bestellen.
herman hulsman
Berichten: 1274
Lid geworden op: 25-10-2007 21:27
Locatie: Eemnes

25-04-2013 21:11

Klopt, maar geloof het of niet maar wat er hiermee zeker ook gaat veranderen is het prijs etiketje op je zak bollen, wacht dat maar rustig af.
Gebruikersavatar
pj otte
Berichten: 3417
Lid geworden op: 16-09-2006 11:42

02-05-2013 09:36

Afbeelding
Marco Mostert
Berichten: 3296
Lid geworden op: 28-05-2008 17:59

02-05-2013 20:17

Gemak(zucht) speelt nog steeds de aller grootste rol bij het aanschaffen van boilies welke 'in 't schap' op stof liggen te wachten of nog op afspraak gerold dienen te worden.

Ik ben van mening dat openheid betreffende samenstelling juist het vertrouwen van de klant zal versterken. Zet toch gewoon 75 - 90 procent van je mix op de verpakking en vermeld de andere aanwezige ingrediënten alleen bij naam. Valt er nog genoeg te gissen (of door de mand te vallen :D )...

Ik weiger dan ook te geloven dat er massaal zelf gerold zal gaan worden omdat er misschien wat openheid gegeven gaat worden over de samenstelling van een bol.
Groeten, Marco.

..Ironisch genoeg is m'n glazen bol gebarsten uit voorspelbaarheid 8).
Gebruikersavatar
Peter van Loo
Berichten: 1785
Lid geworden op: 09-08-2011 00:41
Locatie: Schiedam

03-05-2013 01:15

Tht is niet voldoende ik verwacht eigenlijk ook nog de produktie datum op de sticker.

Groet, Peter

ps vind ik persoonlijk nog interessanter, mn voor de freezers.
Gebruikersavatar
Jeroen v Engelenburg
Berichten: 670
Lid geworden op: 02-12-2007 18:09

03-05-2013 10:50

Klaas vd Herik schreef:per 01-04-2016

:lol: 8)

Ten minste houdbaar tot...daarna is het een eigen risico...vang je niks zullen je bollen wel over de datum zijn, of je kan er geen klote van :lol:
Ingrediënten zijn is 98% van de gevallen het zelfde bij elke bollenbakkert...de "fine tuning" van het product mogen ze gewoon geheimhouden.
MVG Jeroen
________________________________________________

Hoe hoger je de lat legt, des te eerder ga je er onderdoor.
Marco Mostert
Berichten: 3296
Lid geworden op: 28-05-2008 17:59

05-05-2013 23:10

Ingrediënten zijn is 98% van de gevallen het zelfde bij elke bollenbakkert


?
Groeten, Marco.

..Ironisch genoeg is m'n glazen bol gebarsten uit voorspelbaarheid 8).
Gebruikersavatar
Jeroen v Engelenburg
Berichten: 670
Lid geworden op: 02-12-2007 18:09

06-05-2013 12:24

:-? Marco, 2,3,4 of misschien wel 5 gelijke delen als basis...is geen nieuws
Toevoegingen als bloedplasma,eieren , ei albumine, ei poeder en of andere hardmakers
De fine tuning waar ik t over had kan je hoop ik zelf wel invullen....

Cola maken is niet zo moeilijk....coca cola de smaak geven die hij heeft is een groot geheim
Kip is kip....het laten smaken naar Kfc is.....juist....het fine tunen....zo kan ik nog wel ff doorgaan.
MVG Jeroen
________________________________________________

Hoe hoger je de lat legt, des te eerder ga je er onderdoor.
Marco Mostert
Berichten: 3296
Lid geworden op: 28-05-2008 17:59

07-05-2013 10:55

98% dezelfde basis!? Bij de grotere fabrieken misschien. Straks ga je me nu proberen te vertellen dat ook bij alle kleinere boeren het verschil tussen een vismeel en birdfoodbol slechts een visflavour of wat negerzaad is...

Generaliseren zonder overal een kijkje in de keuken te hebben mogen nemen doet me aan zwart wit kijken denken :-? !
Groeten, Marco.

..Ironisch genoeg is m'n glazen bol gebarsten uit voorspelbaarheid 8).
Gebruikersavatar
Jeroen v Engelenburg
Berichten: 670
Lid geworden op: 02-12-2007 18:09

07-05-2013 12:06

Zowel de grote als de kleine draaiboeren hanteren grotendeels de zelfde basis mix,..

Vismix, kruidenmix, notenmix hebben allemaal 1 ding gemeen...haal de vismeel, kruiden en noten eruit...en je houdt een basis over...en zoals ik zei 98% van de gevallen bestaat deze mix uit dezelfde 2,3,4 of 5 ingrediënten..waarom??? Omdat t goed is te draaien, goed uithard en met een deel vis,noten en of anders smaakmeel zich nog steeds goed laat verwerken en zijn eigenschappen behoudt
Het fine tunen van de basis heb je blijkbaar toch niet helemáál begrepen, zaad,vismelen,zoete melen,kruiden, en of andere smaakmaker zijn onderdeel van het tunen van je bol...het fine tunen gaat met nog kleinere hoeveelheden waarbij 1% meer of minder ervan een verschil kan maken tussen vis vangen ,of foto's maken van de omgeving en je setup.

Waarom je van alle zaadsoorten nu net negerzaad in de mond neemt zal wel een persoonlijke voorkeur zijn,...ik zal je hier ook niet op beoordelen :lol: :wink:
MVG Jeroen
________________________________________________

Hoe hoger je de lat legt, des te eerder ga je er onderdoor.
Marco Mostert
Berichten: 3296
Lid geworden op: 28-05-2008 17:59

08-05-2013 18:24

Het betreft hier trouwens het geschreven woord, maar dat terzijde...

Ingrediënten zijn is 98% van de gevallen het zelfde bij elke bollenbakkert...de "fine tuning" van het product mogen ze gewoon geheimhouden.


Dat de basis in veel gevallen dezelfde ingrediënten bevat hoef je me niet te vertellen grapjas, en dat is niet waar ik in 1e instantie op reageer. Je hebt het in de quote hierboven namelijk niet over de basismix, dus laat dat jezelf recht ouwehoeren maar achterwegen en probeer voortaan in beginsel duidelijk te zijn 8) !

2,3,4 of 5 ingrediënten


En dan heb jij het over 98% dezelfde ingrediënten!? Ik zal je op je rekenkundig inzicht maar niet beoordelen :lol: :wink: ...
Groeten, Marco.

..Ironisch genoeg is m'n glazen bol gebarsten uit voorspelbaarheid 8).
Gebruikersavatar
Peter van Loo
Berichten: 1785
Lid geworden op: 09-08-2011 00:41
Locatie: Schiedam

08-05-2013 19:06

Zinnen of stukken tekst uit het geschrevene citeren kan iedereen, Jeroen ik snap het en je hebt gelijk!!

Groet, Peter

Ps een boilie is een meelbal moet je verder ook niet zo moeilijk over doen.
Gebruikersavatar
Jeroen v Engelenburg
Berichten: 670
Lid geworden op: 02-12-2007 18:09

08-05-2013 20:00

Marco, in eerste instantie reageerde je met een vraagteken op een quote van mijzelf...als dat in jouw kringen een reactie voorstelt...dan bied ik bij deze mijn excuses aan voor jouw leefomgeving en gebrek aan sociale vaardigheden.

Dit terzijde...

98% kan je invullen of lezen hoe je zelf wil...
Afhankelijk van de andere ingrediënten in je basis kan je enkele percentages ei albumine,, ei poeder, of ander hoogwaardig eiwithoudend meel toevoegen....de één ziet het als een noodzakelijk iets(tuning), bij de ander is het dit ook werkelijk(basis)

Rechtlullen doe ik niet aan...maar zal in t vervolg alles 3x nalezen en dan pas plaatsen om te voorkomen dat andere (hoewel andere mij wel begrepen) in de war raken :wink:
MVG Jeroen
________________________________________________

Hoe hoger je de lat legt, des te eerder ga je er onderdoor.
Marco Mostert
Berichten: 3296
Lid geworden op: 28-05-2008 17:59

09-05-2013 15:21

Marco, in eerste instantie reageerde je met een vraagteken op een quote van mijzelf...als dat in jouw kringen een reactie voorstelt...dan bied ik bij deze mijn excuses aan voor jouw leefomgeving en gebrek aan sociale vaardigheden.


In een gesprek plaatst menigeen ook zo af en toe een ? via een sorry (?) of in jouw geval een huh (?), waarmee begrepen wordt dat de vraagstelling niet volledig duidelijk is. Dan toch liever in mijn leefomgeving begeven waar met het plaatsen van een vraagteken begrepen wordt dat de stelling niet geheel duidelijk is en er graag meer nuance aan de stelling gegeven mag worden!

Vreemd waar een vraagteken (?) toe kan leiden, want dat jij dan vervolgens een rare negerzaad opmerkingen moet plaatsen!? Dan heb ik er ook nog wel een aangepast gezegde voor jou en jouw leefomgeving;

Waar je hart van vol is stroomt je hol van over :D :wink:

Zinnen of stukken tekst uit het geschrevene citeren kan iedereen


Onduidelijk en incomplete stukken tekst plaatsen ook :wink: . Ik zal voortaan; sorry, graag toelichting voor m'n ? zetten. Kunnen de heren misschien weer rustig slapen...
Groeten, Marco.

..Ironisch genoeg is m'n glazen bol gebarsten uit voorspelbaarheid 8).
Gebruikersavatar
Jeroen v Engelenburg
Berichten: 670
Lid geworden op: 02-12-2007 18:09

09-05-2013 18:56

Och och, meneer zijn rekensommetje komt verkeerd uit zijn bonnenkastje, en gaat maar off topic met stront proberen te gooien...had toch van een "ambtenaar" (sorry kon geen dikkere haakjes vinden)een sterkere comeback verwacht..
Maar troost je ik lig er absoluut niet meer wakker van...heb ik al opgegeven, zeker bij mensen die uit mijn zak betaald worden.

Fijne avond he :wink:
MVG Jeroen
________________________________________________

Hoe hoger je de lat legt, des te eerder ga je er onderdoor.
Gebruikersavatar
Peter van Loo
Berichten: 1785
Lid geworden op: 09-08-2011 00:41
Locatie: Schiedam

09-05-2013 20:24

Maar Marco toch, wat Jeroen schrijft is toch zeker geen Chinees of wel ? 《------ je ziet hem hé de ?

Groet, Peter