simpele boilies


Plaats reactie
quint lamar
Berichten: 153
Lid geworden op: 05-03-2013 15:13

26-03-2013 21:29

hallo,

weet er iemand een goed boilie recept met een stuk of 3 melen die allemaal in de supermarkt te krijgen zijn?
ik wil een hartige boilie maken(ik dacht aan koffie of knoflook).
het moet niet te veel kosten omdat dit de eerste keer word.

alvast bedankt,
gr. quint
yannick martin
Berichten: 49
Lid geworden op: 01-12-2012 21:52

26-03-2013 21:42

hallo,
zou persoonlijk voor de lookboilie gaan
griesmeel 1/3
maismeel 1/3
soyameel 1/3
5%lookpoeder
eventueel 5%hot chillipoeder
deze is een vrij simpele mix die in desupermarkt te vinden is
wil je deze wat eiwitrijker kan er wat vismeel bij
quint lamar
Berichten: 153
Lid geworden op: 05-03-2013 15:13

26-03-2013 21:56

Bedankt, ik heb zelf geen enkel verstand van eiwitten en voedingstoffen etc. maar bedankt voor de tip
quint lamar
Berichten: 153
Lid geworden op: 05-03-2013 15:13

26-03-2013 21:58

Wat denken jullie trouwens van deze:

1/3 griesmeel
1/3 maismeel
1/3 tarwebloem
yannick martin
Berichten: 49
Lid geworden op: 01-12-2012 21:52

26-03-2013 22:17

deze 3 zullen ook goed lukken
begin met 4eitjes voor een halve kg mix
als het nog te droog is voeg je klein beetje water toe
neem dan misschien volkoren tarwebloem beter verteren
Gebruikersavatar
Richard Mol
Berichten: 436
Lid geworden op: 17-12-2009 21:17
Locatie: Westfriese carp scene
Contacteer:

26-03-2013 22:42

koop den gewoon een zak boilies
quint lamar
Berichten: 153
Lid geworden op: 05-03-2013 15:13

27-03-2013 08:21

Dat deed ik altijd, maar 9 euro per kilo vind ik te duur
Harm Rademakers
Berichten: 1808
Lid geworden op: 19-03-2012 19:34

27-03-2013 08:22

Dan koop je ze van 5 euro de kilo.
Gebruikersavatar
Mart Honen
Berichten: 1374
Lid geworden op: 21-09-2009 17:53
Locatie: Breda

27-03-2013 08:27

Laat 'm lekker boilies rollen joh... :wink:

Quint,

Als je dan toch met supermarktingrediënten aan de slag gaat: 25 ml. limonadesiroop en 25 ml. maggi (per kg. droge mix) door je eitjes mengen, maakt je bolletjes al een stuk aantrekkelijker.
Wat paprikapoeder (50 gram per kilo mix) en zout (maximaal 20 gram per kilo mix) maakt het nog wat lekkerder...
Ik weet het ook allemaal niet...
Gebruikersavatar
Lorenz Cleymaet
Berichten: 268
Lid geworden op: 21-05-2011 15:04
Locatie: Merendree (Gent) - België

27-03-2013 11:39

OXO bouillon is ook een goeie. Doe bij je basismix nog pakweg 25% kattenbrokken en een flinke eetlepel bouillon per ei, maar meer mag waarschijnlijk ook wel.
quint lamar
Berichten: 153
Lid geworden op: 05-03-2013 15:13

27-03-2013 15:45

Maakt het dan uit of er een zoete smaak bij een hartige smaak zit?
( bijvoorbeeld de limonadesiroop/paprika poeder)
Gebruikersavatar
Mart Honen
Berichten: 1374
Lid geworden op: 21-09-2009 17:53
Locatie: Breda

27-03-2013 16:58

Nee Quint, dat maakt geen fluit uit! Karpers kennen het concept hartig versus zoet niet, waarmee niet gezegd is dat ze geen voorkeur kunnen hebben.
Gewoon mengen, geen probleem.
Ik weet het ook allemaal niet...
quint lamar
Berichten: 153
Lid geworden op: 05-03-2013 15:13

27-03-2013 17:17

Oke is goed, ik ga wel even knutselen.
Ik heb geprobeerd er achter te komen hoe lang ze gekookt moeten worden
Maar ik kwam steeds uit op: tot ze drijven en dan nog even
Maar hoe lang is even?
Het liefst dat ze makkelijk kapot te knijpen zijn tussen je vingers
(de hardheid word toch mede door het koken bepaalt?)
Gebruikersavatar
Joeri De Decker
Berichten: 219
Lid geworden op: 13-01-2013 18:21
Locatie: Sint-Amands

27-03-2013 18:18

Ja en de tijd dat je ze laat drogen zal ook
mee de hardheid bepalen. :)
ruud nijssen
Berichten: 87
Lid geworden op: 05-11-2003 01:00
Locatie: Meijel

27-03-2013 20:54

Hallo.

Ik heb vaak goed gevangen op 80% gemallen kattebrokken.
20% tarwebloem.

Mix aan de natte kant aanmaken en paar min laten inwerken.
Brokjes goed fijn malen.


Veel goedkoper kan bijna niet.
En verkrijgbaar in de supermarkt.
Gr Ruud.
er is meer water dan vis!!
Gebruikersavatar
Mart Honen
Berichten: 1374
Lid geworden op: 21-09-2009 17:53
Locatie: Breda

27-03-2013 21:21

Begin eens met een minuut koken nadat ze drijven. Kijk hoe hard ze worden en pas de tijd aan de hand daarvan aan.
Ik weet het ook allemaal niet...
Plaats reactie