bolliedeeg.


Plaats reactie
Gebruikersavatar
ron lemmens3
Berichten: 282
Lid geworden op: 15-06-2008 13:14
Locatie: bergeijk

13-03-2013 18:03

Beste collega visser,

Ik had een vraag, ik wil graag met deeg gaan vissen maar het recept van dit deeg wil ik maken van mijn gewone bolliemix.

Hoe moet ik nu te werk gaan? Want volgens mij hoef je het nu niet te koken toch? En hoe moet je het bewaren zodat het deeg blijft (kun je het gewoon invriezen??)

Mvg, Ron Lemmens
wie ut klein niet eert, ist groot niet weerd ;)
Gebruikersavatar
Sven van Anrooy
Berichten: 7339
Lid geworden op: 26-01-2004 16:58
Contacteer:

13-03-2013 18:17

Ja, en ja..

Vrij simpele antwoorden. Invriezen kan altijd, en deeg bewaren van de partij boilies die je maakt. Simpel, makkelijker kan niet ;)
Het juiste water, de juiste plek en dan het juiste aas...

Geniet van mijn afwezigheid..

WC-PB: 1kg+ / 76cm
Gebruikersavatar
ron lemmens3
Berichten: 282
Lid geworden op: 15-06-2008 13:14
Locatie: bergeijk

13-03-2013 18:26

dus als ik het goed begrijp blijft het bolliedeeg na het ontdooien gewoon zacht dus niet zoals een bollie want het moet natuurlijk gewoon kneedbaar blijven.

is er ook nog een andere manier om het deeg te bewaren zonder schimmel of ander gekloot?

maar moet je het nu wel koken of drogen?
wie ut klein niet eert, ist groot niet weerd ;)
Gebruikersavatar
Sven van Anrooy
Berichten: 7339
Lid geworden op: 26-01-2004 16:58
Contacteer:

13-03-2013 19:40

Deeg niet koken en drogen. Porties die je denkt nodig te hebben voor een visbeurtje invriezen.

NA het ontdooien is het gewoon weer kneedbaar. Als je het kookt wordt het een boilie..
Het juiste water, de juiste plek en dan het juiste aas...

Geniet van mijn afwezigheid..

WC-PB: 1kg+ / 76cm
Plaats reactie