Kikkererwten koken en dag erna stinken ze super erg


Plaats reactie
Gebruikersavatar
Nick Brederode
Berichten: 36
Lid geworden op: 13-02-2011 13:30
Locatie: Rijswijk

15-10-2012 12:02

Hallo
Luitjes

Ik heb een vraag ik heb kikkererwten gekookt en toen in een ton gegooit vanmorgen open gemaakt om te kijken maar stinken super erg hoort dat zo te zijn??.
Gebruikersavatar
bert kamp
Berichten: 2343
Lid geworden op: 01-10-2002 02:00
Locatie: almelo

15-10-2012 12:37

heb je ze vanmorgen gekookt of heb je vanmorgen de ton opengemaakt
Gebruikersavatar
Nick Brederode
Berichten: 36
Lid geworden op: 13-02-2011 13:30
Locatie: Rijswijk

15-10-2012 13:00

Ik heb ze 24 uur laten weten en gister avond gekookt en vanmorgen de ton geopend om even te kijken of ze niet toevallig droog stonden.
Marco Mostert
Berichten: 3296
Lid geworden op: 28-05-2008 17:59

15-10-2012 15:11

Heb je vers kookwater gebruikt :wink: ?
Groeten, Marco.

..Ironisch genoeg is m'n glazen bol gebarsten uit voorspelbaarheid 8).
Gebruikersavatar
Nick Brederode
Berichten: 36
Lid geworden op: 13-02-2011 13:30
Locatie: Rijswijk

15-10-2012 16:48

nee gewoon het water waar ik ze in heb laten weken?;)
Marco Mostert
Berichten: 3296
Lid geworden op: 28-05-2008 17:59

16-10-2012 09:53

Het antwoord zat 'm al in m'n knipoog.

Het weekwater afgieten en vers pakken scheelt al een hoop en met 12 uur voorweken kom je er ook. Kekererwten vind ik sowieso gevoelig voor 'verzuring', vandaar dat ik er vaak zout en suiker (of limonade siroop) bij doe.

Probeer ze eens een keer, zonder het voor weken, gelijk een half uur te koken en dan met voldoende kokend heet water een nachtje na te laten garen (dus niet buiten in de kou zetten). Dan blijven ze ook wat harder.
Groeten, Marco.

..Ironisch genoeg is m'n glazen bol gebarsten uit voorspelbaarheid 8).
Gebruikersavatar
Nick Brederode
Berichten: 36
Lid geworden op: 13-02-2011 13:30
Locatie: Rijswijk

16-10-2012 10:39

Oke dat ga ik doen heb nog paar kilo te koken die ga ik een half uur koken met wat zout en suiker erbij suiker had ik er zowieso al bij.
Maar bedankt voor de info!.
Gebruikersavatar
Harry van Haeren
Berichten: 59
Lid geworden op: 17-02-2011 09:47
Locatie: Den Haag

17-10-2012 09:57

Vers water voor het koken van Kikkererwten vind ik persoonlijk niet nodig en heb ik ook nooit gedaan.

Ik heb vroeger erg veel met Kikkererwten gevist zo maakte ik ze klaar. Kikkererwten in een emmer of pan water zetten zorg dat de Kikkererwten voldoende onderwater staan zodat ze flink water kunnen opnemen eventueel kan je er nog een flavour (honing) door het water heen roeren, week ze minimaal 12 uur langer is misschien nog beter. Je kook ze vervolgens gewoon een minuut of 20 in het water waarin je ze weekt af en toe haal je er 1 uit om te kijken of ze de juiste hardheid/zachtheid hebben, tijdens het koken kunnen ze wel flink schuimen dit schep ik altijd uit de pan. Na het koken afgieten en laat de Kikkerwten afkoelen als deze afgekoeld zijn kan je ze goed invriezen in plastic zakjes. Als je er dan me gaat vissen, avond van te voren uit de vriezer halen laten ontdooien en dan kan je als je wilt nog een beetje flavour erover doen even goed schudden en je kan er mee vissen.

Zo deed ik het vroeger altijd en goed opgevangen al had ik met de Kikkererwten wel vaak (snel) de kleinere vissen met af en toe een grotere er tussen. Succes hoop dat je er wat mij kan.
Marco Mostert
Berichten: 3296
Lid geworden op: 28-05-2008 17:59

20-10-2012 11:01

tijdens het koken kunnen ze wel flink schuimen dit schep ik altijd uit de pan.

..ook daarom vers water dus...

Nog wat info; http://www.karpervissen.nl/index.php/ar ... -partikels
Groeten, Marco.

..Ironisch genoeg is m'n glazen bol gebarsten uit voorspelbaarheid 8).
Gebruikersavatar
Nick Brederode
Berichten: 36
Lid geworden op: 13-02-2011 13:30
Locatie: Rijswijk

20-10-2012 12:09

Top bedankt dan weet ik dat ook weer!
Plaats reactie