Binden van boilliedeeg...


Plaats reactie
Gebruikersavatar
Aart-Jan de Jong
Berichten: 103
Lid geworden op: 27-01-2002 01:00
Locatie: Harfsen (tussen Deventer&Zutphen)

27-02-2002 22:31

hallo allemaal...

ik heb laatst een nieuw recept gemaakt maar er valt iets behoorlijk tegen. het deeg bindt niet goed. met rollen op de roltafel brokkelen ze nogal eens. de meesten draaien wel goed maar er zijn er toch teveel die niet goed rollen...
kan iemand mij helpen aan een "super-binder"???

Groeten Aart-Jan
..Caugt by Carphunting..
Gebruikersavatar
Henri van der Wal
Berichten: 730
Lid geworden op: 29-01-2002 01:00
Locatie: visPASloo
Contacteer:

28-02-2002 00:17

Moeilijk zo van afstand & zonder het recept van jou....

Aardappelbloem
Wouwbloem
Maismeel
Tarwemeel
Rijstemeel
Maisgluten
Tarwegluten

Allemaal binders. Pick one, doe er b.v. 15 % van in je mix & als het goed is moet het een mooi deegje worden.

Succes
Meldpunt Spiegelkarpers Fryslan : spiegelkarpersinfriesland@live.nl
http://www.ksnregiofryslan.nl

http://www.sunrisebaitservice.com - Quality Carpfood
Willem Kooi
Berichten: 12
Lid geworden op: 28-02-2002 01:00

28-02-2002 00:31

Gebruik mijn inziens geen commerciele rommel, tarwegluten 10% op een mix, voldoet ook
Gebruikersavatar
Douwe Bijlsma
Berichten: 8217
Lid geworden op: 01-01-2002 01:00
Locatie: Leeuwarden

28-02-2002 10:52

Tarwegluten is een product wat weliswaar goed bind maar bij een hoge dosis slecht voor de karper is, verstoppingen, maar ook nog eens zorgt voor een rubberachtig huidje op de boilie die dan weer het uitwasemen van de smaakstoffen belemmert.

Zodra je volkorentarwemeel gebruikt hoef je geen gluten meer toe te voegen, zit er al voldoende in en je hebt een goed bindend meel.
Gebruik bv volkorentarwemeel en maïsmeel 2 op 1.

Douwe

_________________
Vissen is een hobby, geen religie!

<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: Douwe Bijlsma op 2002-02-28 10:55 ]</font>
Pieter de Jongh

28-02-2002 21:04

Toevallig afgelopen regioavond met zijn allen tot 0.30 aasforum gehad.
Tip over binders. AGAR AGAR: uit surinaamse winkel.
Of havermoutmeel.

Groeten.
Tom Sterkens
Berichten: 62
Lid geworden op: 22-01-2002 01:00
Locatie: Enschede
Contacteer:

28-02-2002 22:21

Hey.

Probeer je mix eens te malen een een maal machine( keukenmachine ) ik had namelijk hetzelfde probleem maar na dat ik het deeg nog fijner had gemalen dan het was ging het veel beter!
Tightlines ><> ><> ><>
Gebruikersavatar
Henk ter Maat
Berichten: 6499
Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
Locatie: Didam

01-03-2002 18:50

Hallo Pieter,
Agar Agar word gewonnen uit zeewier,
men zal het eerst moeten oplossen in water wat tegen de kook aan zit.
Bij het afkoelen zal het gaan geleeren(verdikken).
Het word ook wel Gelatine genoemd, maar of het enig voordeel bied als binder in een boilie mix durf ik te betwijfelen.
De Gelerende werking komt pas tijdens het afkoelen tot zijn recht, wanneer de boilies klaar zijn dus.

E406 - Agar-agar

Synoniemen : Agar, agarose, gelose, vislijm.

Bron : Een natuurlijk verdikkingsmiddel.

Functie : E406 wordt gebruikt als verdikkingsmiddel en stabilisator.

Toepassingen : E406 wordt gebruikt in producten, zoals ijs, saus, advocaat, mayonaise, limonadesiroop, aspic, vla, diepvriesgerechten, vruchtenconserven en bouillon.

Bijwerkingen : Agar-agar wordt niet opgenomen door het menselijk lichaam. In zeer grote hoeveelheden vult het de darm op en veroorzaakt winderigheid, darmkrampen en darmverstopping. Het kan de opname van mineralen en spore-elementen belemmeren.

Overige gegevens :
Medisch wordt agar-agar toegepast als laxeermiddel.

Sportieve groeten Henk
Hans van Moorsel
Berichten: 712
Lid geworden op: 05-01-2002 01:00
Locatie: Geldrop

01-03-2002 19:41

Raar goedje dat agar-agar. Het veroorzaakt dat je je keutel niet kwijt kan maar om je keutel kwijt te kunnen moet je agar-agar innemen :???:

Met laxerende groet :smile:
Hans
Gebruikersavatar
Henk ter Maat
Berichten: 6499
Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
Locatie: Didam

01-03-2002 20:42

Ja Hans,

Rare jongens die Agars, hè.

De info haal ik meestal bij:WWW Voedsel.net.

Klik op Producten, en allerhande ingrediënten komen te voorschijn.

Sportieve groeten Henk
Pieter de Jongh

01-03-2002 21:42

Hoi Henk, bedankt voor je reactie.
Ik hoorde die avond voor het eerst iets over Agar Agar.
Ze vertelde mij erbij dat het perfect bind.
Iemand had het dus geprobeerd en vertelde dat het geweldig bind.

Groeten pieter
Mike van Zijl
Berichten: 324
Lid geworden op: 08-02-2002 01:00
Locatie: Amsterdam

01-03-2002 22:31

Doe nu maar eens flink wat Agar-agar in je boilies en moet je dan eens kijken wat voor "runs" je weer krijgt.
Lijken wel karpers met hydrojets :grin:

Mike
Hans van Moorsel
Berichten: 712
Lid geworden op: 05-01-2002 01:00
Locatie: Geldrop

01-03-2002 23:50

Turbine aandrijving Mike. Met 750 mtr. 35/00 op je molen red je het niet :smile:

Hans
Gebruikersavatar
Aart-Jan de Jong
Berichten: 103
Lid geworden op: 27-01-2002 01:00
Locatie: Harfsen (tussen Deventer&Zutphen)

05-03-2002 21:32

hallo allemaal,

bedankt voor jullie reacties...
ik zal eens kijken welke van deze mogelijkheden ik zal gebruiken...

en dan nog een vraagje:
kan een teveel aan vismeel in een boillie nadelig zijn voor de karper zijn stofwisseling ???

greetz Aart-Jan
Mike van Zijl
Berichten: 324
Lid geworden op: 08-02-2002 01:00
Locatie: Amsterdam

06-03-2002 17:02

Hallo Aart-Jan.

Nee, een te veel aan vismeel heeft geen nadelige invloed op de stofwisseling.
Mooi dat je daar rekening mee wilt houden in tegenstelling tot mensen die van alles in hun boilies stoppen zonder erbij na te denken.

Succes,


Mike
Gebruikersavatar
Rob van Burik
Berichten: 158
Lid geworden op: 22-07-2002 02:00

23-07-2002 17:15

Ne je moet moeilijk gaan doen: Maizena!!!!
Plaats reactie