Vacumeren


Plaats reactie
Gebruikersavatar
Hans Sluijter
Berichten: 413
Lid geworden op: 27-07-2006 11:57
Locatie: Steenderen

06-08-2012 15:07

Hoi,

Wil voor mn aanstaande Frankrijk sessie mn bollies vacumeren. Nou wil ik er net voor het vacumeren wat olie over heen doen. Kan iemand mij vertellen of dit eventuele schimmelvorming bevordert? Of heb je dat met olie niet?
Gebruikersavatar
Harnold Kikkert
Berichten: 2174
Lid geworden op: 22-11-2004 21:18
Locatie: Hoogeveen

06-08-2012 23:15

Wat ik wel weet dat je boilies goed gedroogd moeten zijn om te vacumeren, anders worden ze tijdens het vacumeren platgedrukt.
Als je er olie overheen sprenkelt zal het, mits goed gevacumeerd, zo'n dikke 2 weken geen probleem opleveren.

gr Harnold
Gebruikersavatar
Hans Sluijter
Berichten: 413
Lid geworden op: 27-07-2006 11:57
Locatie: Steenderen

07-08-2012 11:23

Bedankt Harnold voor je reactie.
Marco Mostert
Berichten: 3296
Lid geworden op: 28-05-2008 17:59

07-08-2012 11:49

Wat mij opvalt bij gevacumeerde boilies die gewoon 24 uur gedroogd zijn; Je trekt de vloeistof naar de buitenkant van de bollen.

Flink hard terug gedroogde boilies kun je ook thuis van te voren licht overgieten met olie (oid) en erin laten trekken. Gewoon in een emmer meermaals herhalen. Is waarschijnlijk een mindere kliederzooi voor de persoon die ze gaat vacumeren. Ik zou die gesoakte kiezels sowieso dan niet vacumeren, maar da's een ander verhaal...

Olie wordt, uit de zon en hitte gehouden, ook niet zo snel ranzig.
Groeten, Marco.

..Ironisch genoeg is m'n glazen bol gebarsten uit voorspelbaarheid 8).
Gebruikersavatar
Harnold Kikkert
Berichten: 2174
Lid geworden op: 22-11-2004 21:18
Locatie: Hoogeveen

07-08-2012 12:12

Pindameel kan wel snel ranzig worden!!!

Vwb de olie die naar buiten trekt: klopt maar dat is toch geen probleem...denk hierbij een vertikaal uitwasemen:-)
Pak je toch ff die vissen uit de bovenste waterlagen mee...

gr Harnold
Marco Mostert
Berichten: 3296
Lid geworden op: 28-05-2008 17:59

07-08-2012 12:29

Pindameel kan wel snel ranzig worden!!!


Je bedoelt pindaolie (ja, ja, zit ook in het meel), daar had ik het betreffende ranzig worden over? Dat gaat idd wat sneller met warmte.., met kou ook (stollen).

Vwb de olie die naar buiten trekt: klopt maar dat is toch geen probleem...denk hierbij een vertikaal uitwasemen:-) Pak je toch ff die vissen uit de bovenste waterlagen mee...


Ja, maar waarom zou je dan extra olie aan de boilies toevoegen als het, vanwege het vacumeren, toch naar buiten getrokken wordt. En dus niet in de vacuumverpakking door de bollen opgenomen wordt. Kun je ze net zo goed tijdens het vissen overgieten!?
Groeten, Marco.

..Ironisch genoeg is m'n glazen bol gebarsten uit voorspelbaarheid 8).
Marco Mostert
Berichten: 3296
Lid geworden op: 28-05-2008 17:59

07-08-2012 12:38

Pindameel kan wel snel ranzig worden!!


Sojameel ook (zit in zo'n 80% van alle recepten)!?!?

Notenmeel donker ook!?!?

Telefoonseks ook!?!?
Groeten, Marco.

..Ironisch genoeg is m'n glazen bol gebarsten uit voorspelbaarheid 8).
Gebruikersavatar
Harnold Kikkert
Berichten: 2174
Lid geworden op: 22-11-2004 21:18
Locatie: Hoogeveen

08-08-2012 15:19

pindaolie bedoelde ik inderdaad.

gr HK
Gebruikersavatar
Hans Sluijter
Berichten: 413
Lid geworden op: 27-07-2006 11:57
Locatie: Steenderen

08-08-2012 21:45

Marco,

Kan ik uit jou opmerking opmaken dat goed gedroogde bollen, gesoakt met wat olie ook goed houdbaar zijn zonder te vacumeren?
Marco Mostert
Berichten: 3296
Lid geworden op: 28-05-2008 17:59

08-08-2012 22:47

Gewoon een lading vers meenemen en een gedeelte gedroogd.

Gooi over die gedroogde bollen wat olie, en bijv. limonade siroop, zoute vissaus en/of ketjap/melasse en ze leven helemaal op. Niet in laten zwemmen he in die emmer... Gewoon een laagje wat er in kan trekken is genoeg en regelmatig omschudden. Vervolgens een dag of wat later weer herhalen en niet in de volle zon plaatsen!

Bij die verse bollen werkt een dikkere laag aan melasse of stroperige limonade siroop het best (kan ook met zout of suiker)...
Groeten, Marco.

..Ironisch genoeg is m'n glazen bol gebarsten uit voorspelbaarheid 8).
Klaas vd Herik
Berichten: 2844
Lid geworden op: 29-03-2011 19:22

09-08-2012 08:02

helaas gaan de suikers gisten, niet helaas of schimmelen.

Vol in de suiker kieperen die handel blijft maanden goed.
It's okay 2 pay
Marco Mostert
Berichten: 3296
Lid geworden op: 28-05-2008 17:59

09-08-2012 09:53

Dank voor het vervolledigen van mijn antwoord...
Groeten, Marco.

..Ironisch genoeg is m'n glazen bol gebarsten uit voorspelbaarheid 8).
Gebruikersavatar
Henk ter Maat
Berichten: 6499
Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
Locatie: Didam

09-08-2012 13:04

Konfijten, inleggen in suiker.

Konfijten is het conserveren van fruit door het in te leggen in suiker.

Lagere vruchtensuikers worden door de juiste omstandigheden van temperatuur, vochtigheid en bescherming tegen micro-organismen na verloop van tijd omgezet tot hogere suikers. Dit proces kan worden versneld door toevoeging van suiker en opzettelijke verdroging.
Groet'n Henk..

still growing Old.
Plaats reactie