info over vissen met pinda's


Plaats reactie
maikel van de belt
Berichten: 31
Lid geworden op: 14-04-2010 19:58

03-08-2012 00:30

ik zeg hallo!

beste mede vissers als ik ergens over twijfel zet ik dit op het forum en geheid dat ik antwoord krijg,
dus nu heb ik ook een vraag hahaa

ik moest aas hebben en particals, ging voor tijgernoten na de winkel maar de 20 kg zakken waren al verkocht, toen kwam ik 20 kg pinda's tegen ik dacht is totaal ander aas als het (bekende aas) dus neem het mee, ik weet er zitten blauwzuren in dus weken en koken is een eis,

maar wie kan mij vertellen hoelang koken? de 1 zegt absoluut niet te lang,
de ander minstens 3 uur, dus daar scheelt nog wel wat aan,

en iemand ervaringen met pinda's? nog toevoegingen bij doen of gewoon koken en niks meer aan doen?
laat je ze op het kookvocht of giet je ze af?

heb er nog nooit mee gevist en is totaal nieuw voor mij, dus bij reactie op me vraag reageer graag wat uitgebreid zo neem ik alle info mee!

alvast bedankt,

met vriendelijke groet ,

Maikel
Karpervissen = leven
leven zonder karper vissen??

dat is geen leven!!!
Gebruikersavatar
Peter van Loo
Berichten: 1785
Lid geworden op: 09-08-2011 00:41
Locatie: Schiedam

03-08-2012 01:10

maikel van de belt schreef:ik zeg hallo!

beste mede vissers als ik ergens over twijfel zet ik dit op het forum en geheid dat ik antwoord krijg,

Maikel


Nou daar komt tie dan Maikel,

48 uur weken in warm/gekookt water, afgieten en water verversen dan koken voor een half uur en weer je water verversen. Er mee vissen of invriezen zonder kookvocht.
Wil je niet invriezen dan het water verversen om de drie dagen.

Toevoegingen zijn absoluut niet nodig.

Groet, Peter

ps met mate voeren die pinda's
Gebruikersavatar
bert kamp
Berichten: 2343
Lid geworden op: 01-10-2002 02:00
Locatie: almelo

03-08-2012 01:39

Peter is alleen vergeten te vertellen dat er geen blauwzuur in pinda's zit.

http://nl.wikipedia.org/wiki/Aflatoxine
Gebruikersavatar
Ger Milius
Berichten: 332
Lid geworden op: 19-02-2008 19:29
Locatie: Breda
Contacteer:

03-08-2012 08:45

En dat je na het koken over de hete pinda´s een geweldige scheut caramel kunt toevoegen, onweerstaanbaar ook een flinke lading bruine basterd of melasse doet wonderen :wink:

staar je echter niet blind op pinda´s , op het ene water loopt het als een trein, op het ander water zit je een seizoen voor Jan met de bekende achternaam :o

ik heb nog niemand met een passende verklaring hiervoor gevonden, maar het zal met de moleculaire samenstelling van het water te maken hebben, de zuurgraad en andere aanverwante artikelen :-?

Ger
Zoals het klokje thuis tikt, tikt het ook langs de waterkant
Marco Mostert
Berichten: 3296
Lid geworden op: 28-05-2008 17:59

03-08-2012 09:18

Peter is alleen vergeten te vertellen dat er geen blauwzuur in pinda's zit.

http://nl.wikipedia.org/wiki/Aflatoxine


..Maar zoals valt te lezen, dus wel schimmel.

Ik heb jaren geleden bij een pindaboer gewerkt, waar ze werden aangeleverd in bulk en omgepakt naar jute zakken. Zelden zo vaak een monster genomen zien worden. Mocht je twijfel hebben over een batch in een hengelsportzaak, zoek dan naar een partij welke van foodgrade (dierenspeciaal zaken???) is.

Of probeer een hoeveelheid bij de pindaboer te kopen...

Gr. Marco.
Groeten, Marco.

..Ironisch genoeg is m'n glazen bol gebarsten uit voorspelbaarheid 8).
Gebruikersavatar
Dion van der Does
Berichten: 574
Lid geworden op: 28-09-2009 14:37

04-08-2012 00:40

Maikel, er zullen mensen zijn die zeggen dat er blauwzuur in zit maar er zijn ook zeker mensen die zeggen dat er geen blauwzuur in zit. Ik ga hier verder geen uitspraak over doen.
Mijn advies is om de pinda's ongeveer 48 uur te weken en 20 tot 30 minuten te koken.
Tight Lines !
Marco Mostert
Berichten: 3296
Lid geworden op: 28-05-2008 17:59

04-08-2012 10:06

Zelden zo vaak een monster genomen zien worden.


..En die monsters nemen ze niet voor niets..!
Groeten, Marco.

..Ironisch genoeg is m'n glazen bol gebarsten uit voorspelbaarheid 8).
Plaats reactie