Te zachte boilies, iemand een idee?


Plaats reactie
Maarten Achterhuis
Berichten: 162
Lid geworden op: 16-10-2010 10:52

03-06-2012 14:28

Beste mede-vissers,

Ik heb vorige week een 10-tal kilo boilies gemaakt, de boilies heb ik 48 uur laten drogen. Na het drogen waren ze goed hard, niet bikkelhard maar nog wel hard genoeg om ze met de vingers kapot te drukken, hierna heb ik ze in een emmer met zout gedaan. Nu heb ik van het weekend een sessie aan het kanaal gehad en kwam ik erachter dat de boilies al naar een kleine 6 uur zo goed als vanzelf van de hair afvielen, ze zagen er nog helemaal goed uit en roken nog goed, alleen van de hardheid was niks meer terug te zien.

De boilies waren een zoete mix met geen grove ingredienten erin verwerkt.

Hopelijk kan iemand mij helpen een oplossing te vinden.

Groeten Maarten.
Gebruikersavatar
James warner
Berichten: 1241
Lid geworden op: 23-09-2009 20:08
Locatie: Zuid West Nederland

03-06-2012 14:49

Hoi Maarten,

Er zijn zat mensen met verstand van zaken om een mooie boilie te maken hier op het forum, maar ik denk dat zij eerst je samenstelling van je mix nodig hebben willen zij een duidelijk antwoord of tips geven.

Succes!
ONDER WELK SCHRIFT????

Hey babe, wanna come over to myspace and twitter my yahoo till I google all over your facebook?
Gebruikersavatar
Richard Mol
Berichten: 436
Lid geworden op: 17-12-2009 21:17
Locatie: Westfriese carp scene
Contacteer:

04-06-2012 21:13

beste maarten ik heb dat ook wel eens niet in de mate die jij omschrijft
zelf laat ik ze wel es 4 dagen drogen worden ze lekker hard van
je kan natuurlijk ei albumine toevoegen maar das niet goedkoop
rijstemeel is vrij neutraal en hard goed uit red cell helpt ook
iets meer maismeel in je mix zorgt er wel voor dat je deeg taaier word maar wel harder dit zou je kunnen overwegen
maar we weten je recept niet :)

rich
Gebruikersavatar
Douwe Bijlsma
Berichten: 8217
Lid geworden op: 01-01-2002 01:00
Locatie: Leeuwarden

05-06-2012 07:35

Zonder de mix te kennen krijg je geen antwoord, wat ik wel weet is dat het geen probleem hoeft te zijn.
Integendeel zou ik haast zeggen als je het maar weet dus op tijd verversen in dat mooie voerspoortje.
Vissen is een hobby, geen religie!
Maarten Achterhuis
Berichten: 162
Lid geworden op: 16-10-2010 10:52

06-06-2012 17:01

Bedankt voor de antwoorden heren, de mix bestaat uit in ieder geval uit 60% basismix met daarin 17.5% maismeel en 3% ei albumie en een beetje rijstemeel.

en anders wil ik wel bloedmeel gaan gebruiken, maar combineert dat wel goed met een zoete mix?
Gebruikersavatar
Richard Mol
Berichten: 436
Lid geworden op: 17-12-2009 21:17
Locatie: Westfriese carp scene
Contacteer:

06-06-2012 22:11

wat versta je onder basismix maarten?
als je bijv 25% griesmeel 25% polentablome en 25% volvette soya neemt heb je een prima basis mix.
heb je nog 25 % over.
of je neemt bijv 30%polentabloem 20%maismeel 20% soya voeg hier een schep vitamealo(80 gr) en wat druivensuiker bij en wat redcell
en nog wat toevingen en je heb een knetterharde bol je gebruik dan enkel de suikers en zoeten als binder/harder

Grtz Rich
Gebruikersavatar
Douwe Bijlsma
Berichten: 8217
Lid geworden op: 01-01-2002 01:00
Locatie: Leeuwarden

07-06-2012 06:41

Maarten zelfs vismeel combineert met een zoete mix. 8)
Vissen is een hobby, geen religie!
Quint Wijnschenk
Berichten: 9
Lid geworden op: 23-03-2012 23:25

18-06-2012 00:03

Maarten zet je mix eens op het board, maar ik denk dat je iets teveel wateroplosbare ingredienten in hebt.


en basismixen zijn er in vele soorten en maten!
Herman Esveld
Berichten: 1188
Lid geworden op: 18-04-2006 19:09
Locatie: nomaad

19-07-2012 16:48

Komt doordat je ze in zout legt, dit maakt je bollen bros maar wel goed houdbaar.

Ik zelf deed altijd een paar haakaas boilies dan in een suikerdip (suiker met een beetje water koken zodat het vloeibaar wordt) Als je hier je boilies in doet worden ze keihard en vallen niet van je hair.
PR Schub: 2,001 kilo
PR Spiegel: 2,003 kilo
Gebruikersavatar
Harnold Kikkert
Berichten: 2174
Lid geworden op: 22-11-2004 21:18
Locatie: Hoogeveen

23-07-2012 17:52

Melasse erop en niet te zuinig graag. 2 dagendrogen en je hebt kneiterharde bollen met een leuk laagje!

Ik zeg : DOEN :wink:
Gebruikersavatar
Jeroen v Engelenburg
Berichten: 670
Lid geworden op: 02-12-2007 18:09

23-07-2012 18:33

Melasse....dat smeer jij toch in je haar 8) :wink: ouwe hardrockert
MVG Jeroen
________________________________________________

Hoe hoger je de lat legt, des te eerder ga je er onderdoor.
Gebruikersavatar
Harnold Kikkert
Berichten: 2174
Lid geworden op: 22-11-2004 21:18
Locatie: Hoogeveen

24-07-2012 10:10

En dan ruik ik ook nog lekker :oops:

Kans op een brasempje, maar dat moet je op de koop maar toenemen.
scott van heusden
Berichten: 25
Lid geworden op: 26-07-2012 17:03

28-08-2012 16:16

wat je ook kan doe is alleen het eigeel in de mix
dan worden ze echt keihard ,eiwit maakt de boilie daarin tegen weer luchtig en slap
wel weer ff laten drogen en vissen maar


Gr
Plaats reactie