popup mix


Jan Willem Hilverts
Berichten: 1180
Lid geworden op: 10-09-2008 15:27
Contacteer:

19-07-2011 08:58

Wie o wie heeft er wel eens een zakje popup mix gekocht?
Wat zijn jouw bevindingen?
Welk merk was het?
Wat heb je precies gedaan v.w.b. bereiding - popupmix met eigen mix aangelengd enz.?

Ik ben me aan het orienteren op popupmixen. Echter kant en klaar.. Ik weet het niet.. Voordeel is dat je een klein zakje hebt en niet meteen tig kilo's aan mix.
Nadeel is dat je niet weet wat het bevat en ik zelf een aantal ingredienten heb die er in MOETEN.

Zelf maken is de voorkeur, nadeel is dat je alleen meteen heel veel mix hebt. En 10 kilo popups zit ik ook weer niet op te wachten :)
Wellicht hebben jullie nog tips mbt ingredienten?

Tips zijn welkom :)!
--- Toedeledokie ---

Jan Willem

http://www.jw-hilverts.nl
Gebruikersavatar
Wim Baans
Berichten: 1145
Lid geworden op: 10-10-2010 21:48
Locatie: Friesland

19-07-2011 09:15

JW,

Sinds een jaar of twee maak ik zelf pop-ups van kant en klare mixen. Eerst ben ik bezig geweest met Richworth pop-up mix, maar de pop-ups daarvan worden in het water te snel zacht, verliezen snel drijfvermogen en bovendien rolt deze mix niet zoals je mag verwachten van een dergelijk merk, vind ik. Toch is 'ie bruikbaar voor enkele uren.

Na twee zakjes van die pop-up mix, ben ik overgestapt naar de 250g. potten Mainline Polaris pop-up mix en man, wat een verademing. Dat deeg is niet kapot te krijgen. Ik verrijk de pop-up mix met 10% van het totaalgewicht aan zoiets als gistextract of leverpoeder, maar de mix is zo tolerant, dat er wel meer in kan.

Op 1 ei gooi ik 10-15ml. olie, 50ml. 'vloeibare voeding', plus een hoge dosis flavour en dat meng ik om er vervolgens de verrijkte mix mee aan te maken. Op een 14mm. plankje (zo'n klein oud ding van Gardner) gaat het tot nu toe erg goed met die Mainline mix. Voor mij niet meer anders, denk ik.

Twee minuutjes koken (afhankelijk van de diameter), twee weken drogen en dan een paar keer soaken en hup, de vriezer in. Af en toe een beetje eruit halen om mee te vissen.

Niet dat het zo moet, maar omdat het zo kan.

Groet,
Willem :wink:
Martijn Nederpel
Berichten: 4864
Lid geworden op: 28-02-2002 01:00
Locatie: leeuwarden

19-07-2011 11:10

Met het risico beticht te worden partijdig te zijn toch maar mijn ervaring. Ik gebruik de mixen van cipro, blijven prima drijven en kunnen ook redelijk wat andere ingredienten hebben. De popups blijven zeer lang goed onder water. Ze zijn tevens in fluo roze en geel te krijgen.

Mvg martijn
Harald van der Graaf
Berichten: 2465
Lid geworden op: 30-06-2007 09:25
Locatie: arnhem

19-07-2011 12:01

ik vis nou zo n 10 jaar met pop up mix van richworth ik vind het super spul heb er al veel er mee geexperienteerd in verhoudingen met eigen mix erin .je kan ook mooie fluo s ervan maken bevoorbeeld witte en het draait perfeckt.ik draai ze gewoon met de hand dus 1 voor 1 kan je verschillende diameters draaien . draait het niet perfeckt doe je geheel iets fout de vissen die ik er mee heb gevangen zijn niet meer te tellen .ben alleen niet zo kapot van die yellow fluo pop up mix omdat ik die niet fluoriserend vind ,ik vis toch meestal maar met 2 kleuren eigenlijk bruin en wit .het mooie van het uitloden vind ik dat ik een 18mm pop up met een loodje 0.3 kan uiitloden maar meestal vis ik toch wel kleiner 14 of 16mm ligt ook beetje aan het wiitvis bestand van het water waar je op vist en willem de pop ups die ik maak drijven 24 uur gewoon goed dus waar jij het vandaan haalt dat ze niet goed drijven weet ik niet zo . ik denk dat je wat verkeerd hebt gedaan of dat de mix te zwaar is en niet de juiste verhoudingen hebt gedaan .ik laat ze altijd 4 dagen drogen en doe ze dan lucht dicht bewaren naar een week zijn ze echt helemaal top gr harald
Ik ben Harald uit Arnhem, ik heb een dochter van 7 jaar(Demi).
Als ik tijd heb ga ik graag vissen.
Jan Willem Hilverts
Berichten: 1180
Lid geworden op: 10-09-2008 15:27
Contacteer:

19-07-2011 12:22

Invriezen voor popups, nee. Ze moeten toch echt wel gewoon houdbaar blijven buiten de vriezer. En dat is mogelijk! ZONDER conservering zelfs! Kan met gewone boilies ook namelijk

Dank voor jullie reacties zover heren! Kan hier wel wat mee. Ben echter nog niet overtuigd van de kant en klare mixen. Waarom.. Je weet niet waar je mee vist. Dit maakt het kut om ingredienten toe te voegen.
--- Toedeledokie ---

Jan Willem

http://www.jw-hilverts.nl
Harald van der Graaf
Berichten: 2465
Lid geworden op: 30-06-2007 09:25
Locatie: arnhem

19-07-2011 12:30

jan 4 dagen laten drogen op een droog rekje en in een potje (lucht dicht afsluiten) zonder conserveren blijven ze helemaal top .no problemo
Ik ben Harald uit Arnhem, ik heb een dochter van 7 jaar(Demi).
Als ik tijd heb ga ik graag vissen.
Gebruikersavatar
Wim Baans
Berichten: 1145
Lid geworden op: 10-10-2010 21:48
Locatie: Friesland

19-07-2011 13:15

JW,

PB terug.

Groet,
Willem :wink:
Gebruikersavatar
ferenc van de vorstenbosc
Berichten: 3043
Lid geworden op: 17-05-2003 02:00
Locatie: lisse
Contacteer:

19-07-2011 21:37

Zou me niet te druk maken om wat erin zit. Een smaakstofje, flavourtje en je vangt prima. De vis hoeft er niet van te leven.
Martijn Nederpel
Berichten: 4864
Lid geworden op: 28-02-2002 01:00
Locatie: leeuwarden

19-07-2011 21:46

Jan willem

Of je nu een eigen mix samen stelt en gaat experimenteren hoeveel andere ingredienten je kan toevoegen of je pakt een kant en klare mix waar je mee experimenteerd het is toch hetzelfde? Voordeel van de kant en klare mixen is dat je zeker weet dat ze popups opleveren. Van de Cipro mixen kan ik je melden dat je zeker wel 25% andere ingredienten zou moeten kunnen toevoegen. Als je de handleiding volgt krijg je prima popups. Laat je ze een tijdje drogen dan zijn ze buiten vriezer houdbaar. Wat er inzit maakt voor popups geen ruk uit, de vis eet het niet immers.

mvg martijn
Gebruikersavatar
Wim Baans
Berichten: 1145
Lid geworden op: 10-10-2010 21:48
Locatie: Friesland

19-07-2011 23:29

Hallo,

Wat erin zit kan de reactie bepalen. Ik heb dus het liefst iets erin zitten waar zoveel mogelijk karpers, of juist degene die ik wil vangen, op z'n minst nieuwsgierig op reageren/reageert. Dit zit over het algemeen niet standaard in een mixje, vind ik. Kleur uitgezonderd.

Kleur is leuk, smaak maakt het leuker, samen zijn ze het leukst.

Liever gokken op 2 zintuigen dan op 1.

Het gaat mij voor zover ik er invloed op heb, om optima. En die optima hoeven dan niet echt niet perse de 100% te halen, dat zou vrij arrogant zijn.

Groet,
Willem :wink:
Martijn Nederpel
Berichten: 4864
Lid geworden op: 28-02-2002 01:00
Locatie: leeuwarden

20-07-2011 07:52

Ik begrijp wat je bedoeld barnas, daaorm voeg je aan de mix ook attractors toe in de vorm van flavours liquids, vaste stoffen etc etc. Ik bedoelde meer dat wat er in de basis mix zit er niet echt toe doet, met het oog op de gezondheid van het beestje...
Jan Willem Hilverts
Berichten: 1180
Lid geworden op: 10-09-2008 15:27
Contacteer:

20-07-2011 09:05

Ben ik met je eens Martijn. Maar toch, om ook de rest goed te kunnen bepalen, vind ik het zelf fijn om te weten waar ik mee te maken heb. De juiste afstemming van producten op elkaar in een geval van bodemaas, is best wel belangrijk heb ik geleerd.

Voor een popup wellicht minder, al kan ik me ook voorstellen dat het ook enigszins belangrijk is. Je zit toch met hetgeen je toe wil voegen. Laat het nou net iets zijn wat afbreuk doet aan een ander product.

Afijn,

Allen bedankt voor de opmerkingen. Ik ga wel is een zakje kant en klare kopen en spelen
--- Toedeledokie ---

Jan Willem

http://www.jw-hilverts.nl
Gebruikersavatar
Wim Baans
Berichten: 1145
Lid geworden op: 10-10-2010 21:48
Locatie: Friesland

20-07-2011 09:50

Ik zou een pot nemen JW... :wink:
RA Meeuwesen
Berichten: 11
Lid geworden op: 21-07-2011 12:41

21-07-2011 13:09

Ik hoor goede verhalen over de polaris pop-up mix van Mainline. Wel best prijzig om ze te maken maar toch ben ik het van plan het komende najaar.
Gebruikersavatar
Mike Verhoeff
Berichten: 752
Lid geworden op: 10-02-2004 12:09
Locatie: Nederland

21-07-2011 16:06

Voor mij ook de Polaris, draait super, hard goed uit en drijft perfect.
Gebruikersavatar
Mart Honen
Berichten: 1374
Lid geworden op: 21-09-2009 17:53
Locatie: Breda

21-07-2011 16:40

Eergisteren een pop-up te water gelaten (in een glas), vanmorgen popte ie nog steeds up... Gedraaid met Polaris van Mainline en een 15% eigen, droge toevoegingen. Heel hard was ie niet meer, maar dat boeit niet zo. 36 uur vind ik toch te lang om m'n aas in het water te laten liggen.
Ik weet het ook allemaal niet...
Gebruikersavatar
Mart Honen
Berichten: 1374
Lid geworden op: 21-09-2009 17:53
Locatie: Breda

21-07-2011 16:41

Oh ja, ik bewaar de eigen gedraade pop-ups in de koelkast. Nu zo'n 4 maanden en nog geen spoortje van bederf. Voor zover ik dat waarnemen kan dan...
Ik weet het ook allemaal niet...
RA Meeuwesen
Berichten: 11
Lid geworden op: 21-07-2011 12:41

21-07-2011 21:26

@ Mart Honen: je kunt de zelfgedraaide pop-ups van mainline toch ook invriezen? Heb jij je pop-ups na het drogen ook steeds 'opgepept' met de flavour die je heb gebruik voor het maken van je boilies?
Gebruikersavatar
Mart Honen
Berichten: 1374
Lid geworden op: 21-09-2009 17:53
Locatie: Breda

22-07-2011 10:36

Invriezen moet ook wel kunnen lijkt me. Ik heb ze niet met flavour "opgepept", maar met olie. Visolie en essentiële kaneelolie welteverstaan. Oh ja, en wat salminol...
Ik weet het ook allemaal niet...
RA Meeuwesen
Berichten: 11
Lid geworden op: 21-07-2011 12:41

22-07-2011 11:47

@ Mart Honen; Oké!
Ik was van plan om een fruitige boilie te gaan draaien, dus vandaar dat ik die smaak flavour ook ga gebruiken om de boilies na het drogen wat meer smaak te geven. Owja.. waar dient salminol eigenlijk voor?
Gebruikersavatar
Mart Honen
Berichten: 1374
Lid geworden op: 21-09-2009 17:53
Locatie: Breda

22-07-2011 12:02

Salminol is een ietwat dikke vloeistof die de boilies nog wat aantrekkelijker maakt voor de karper. Helaas lusten andere vissoorten er ook wel pap van...
Ik weet het ook allemaal niet...
Gebruikersavatar
Peter van Loo
Berichten: 1785
Lid geworden op: 09-08-2011 00:41
Locatie: Schiedam

09-08-2011 12:26

Gewoon een pot polaris van Mainline aanschaffen.
Twee eitjes kapot tikken,dan kloppen.
10 ml flavour en 4 ml sweetner toevoegen aan het struif.
Mix gelijkmatig toevoegen totdat er en een homogene massa onstaat.
Rollen maar met de hand of met een tafel.Je haalt hier ongeveer 100 pop-ups uit.
90 seconden koken en laten drogen voor twee weken op een goed geventileerde plaats.
Niks invriezen,gewoon bewaren in een ruime pot,en om de twee weken besprenkelen met de flavour en de sweetner.
Ik gebruik zelf hier altijd de pineapple flavour en sweetner voor van mainline.

Succes verzekerd
Jan Willem Hilverts
Berichten: 1180
Lid geworden op: 10-09-2008 15:27
Contacteer:

09-08-2011 12:31

Flavours heb ik me eigen dingen wel voor.

Feit is, ik hoef en wil geen 100 popups van eenzelfde smaak. Hier dus is even mee vogelen wat te doen..

Komt wel goed.

Bedankt voro de tips manne.
--- Toedeledokie ---

Jan Willem

http://www.jw-hilverts.nl
Harald van der Graaf
Berichten: 2465
Lid geworden op: 30-06-2007 09:25
Locatie: arnhem

09-08-2011 12:43

peter vind je 10 ml op 1 eitje ( honderd gram pop up mix) niet erg veel doe maar eens de helft vang je alleen het dubbele :wink: gr harald
Ik ben Harald uit Arnhem, ik heb een dochter van 7 jaar(Demi).
Als ik tijd heb ga ik graag vissen.
Gebruikersavatar
Peter van Loo
Berichten: 1785
Lid geworden op: 09-08-2011 00:41
Locatie: Schiedam

09-08-2011 17:44

Harald probeer het goed te lezen.
Ik heb het niet over één ei en ook niet over 100 gram pop-up mix.

Na die twee weken drogen regelmatig naflavouren met de de verhouding 10 ml flavour op 4 ml sweetner.
De sweetner van mainline geven de geur een ronde smaak/geur.

En Jan willem uiteraard heeft iedereen zijn eigen voorkeur voor flavours.
Maar ik weet uit ervaring dat de pineapple het overal fantastisch doet.

Maar ja,ieder zijn keuze natuurlijk.

Groet,Peter