roggebrood vissen...


Plaats reactie
maikel van de belt
Berichten: 31
Lid geworden op: 14-04-2010 19:58

29-06-2011 21:08

vissers:)

ik wou aankomend weekend is een heel andere aanpak gaan doen dan normaal,
ik noem het zelf de ''supermarktsessie'' hahaha....

ik zat in ieder geval te denken aan wat roggebrood met ei ofzo een mooi compact deeg van te maken, en krieltjes ofzo,,,,

maar volgends mij kunnen jullie er nog bij helpen.

alvast bedankt!

gr. maikel
Karpervissen = leven
leven zonder karper vissen??

dat is geen leven!!!
Gebruikersavatar
marc boudewijn
Berichten: 42
Lid geworden op: 30-11-2005 15:58
Locatie: ijmuiden

29-06-2011 21:33

roggebrood met stroop!! :wink: :wink:
ervaring is de naam die we geven,
aan de optelsom van onze fouten.
Gebruikersavatar
jacco noordermeer
Berichten: 1889
Lid geworden op: 02-02-2007 18:08
Locatie: gorinchem
Contacteer:

29-06-2011 21:46

Maikel ik weet nog dat Hans Brinkel vroeger een soort roggeboilies maakte.
Volgens mij deed hij roggebrood verkruimelen daar wat stroop bij en dan een soort van deeg met eitjes kneden.
Dit in een plastic zak tot een baksteen vormen en in de zak koken tot de eitjes gaar zijn.
Dan na het afkoelen blokjes snijden en lekker er mee vissen.
Of dit doeltreffend was weet ik niet, de enige x dat ik hem het heb zien gebruiken droop hij met 6-0 af naar huis 8)
maikel van de belt
Berichten: 31
Lid geworden op: 14-04-2010 19:58

29-06-2011 22:00

@ jacco,

wat voor eitjes heb je het over dan??:P. zal vast een makkelijk antwoord zijn maar kan me zo niet heugen wat je bedoelt,

en roggebrood stroop is zowieso een goede combi lijkt mij!

marc ook bedankt.,

hoop op nog meer reacties!

wil eigenlijk gewoon terug in de tijd, waar men vroegaah mee viste zeg maar.... waarom zouden ze dat nu niet meer lusten?? ik hoop eigelijk dat het dressuurdoorbrekend kan zijn.. vandaar deze aanpak.
Karpervissen = leven
leven zonder karper vissen??

dat is geen leven!!!
Gebruikersavatar
jacco noordermeer
Berichten: 1889
Lid geworden op: 02-02-2007 18:08
Locatie: gorinchem
Contacteer:

29-06-2011 22:28

Die van de kip :wink:
Droog brood kan je tot een deeg maken met ei [van de kip :wink: }
Gebruikersavatar
jordyopthof
Berichten: 1606
Lid geworden op: 05-01-2002 01:00
Locatie: Zuid-Holland

30-06-2011 11:16

Idd wat Jacco al zei:

Roggebrood met stroop!! Gebruik even een crusher o.i.d, beetje stoop erbij en een mooi stevig balletje maken. Heb er zowel mee gevangen op de haak als aan de hair (dan wel even in een bijv. Fox mesh stoppen).

Verder supermarkt aas: Witte bonen in tomatensaus of Kapucijners. Vingen de vissers op boilies helemaal weg op sommige wateren.....
Geniet van alle vissen, klein en groot. Maar, zodra de het genieten van klein verdwijnt is het wellicht tijd om te stoppen...
Gebruikersavatar
Patrick Visser
Berichten: 546
Lid geworden op: 26-11-2007 16:22
Locatie: Hoorn (the netherlands)

30-06-2011 11:42

ja
Laatst gewijzigd door Patrick Visser op 16-07-2011 18:56, 1 keer totaal gewijzigd.
geel he
Gebruikersavatar
Mourad Aviara
Berichten: 3299
Lid geworden op: 01-03-2005 22:28
Locatie: Noord Holland

30-06-2011 11:54

Nostalgie.. :lol:
Gebruikersavatar
jacco noordermeer
Berichten: 1889
Lid geworden op: 02-02-2007 18:08
Locatie: gorinchem
Contacteer:

30-06-2011 12:14

25 jaar geleden was het ook al nostalgie 8)
Gebruikersavatar
R de Winter
Berichten: 3066
Lid geworden op: 15-07-2010 15:05
Locatie: JRC Extreme Brolly
Contacteer:

30-06-2011 12:50

dit is inderdaad de oude gardie manier ;)

roggebrood met honing/stroop was een killer, gebruik het soms nog wel eens maar hier is het niet echt een super iets..

net zoals smack dat is ook niet meer wat het geweest is...

maar misschien bij jou wel ik zou zeggen probeer het maar eens ;)

succes

ps: de krieltjes werken hier nog wel maar dan wel de bbq krieltjes van aviko..
Oja joh!!!
Josef Stalscu
Berichten: 1003
Lid geworden op: 21-04-2007 17:38
Locatie: BREDA
Contacteer:

30-06-2011 12:57

- Aardappelkrieltjes, die voorgekookte. 24 uur in de honing leggen en dan aan je hair.

- Pannenkoekmix met wat melk, leuk deegje.

- vis uit blik, bv sardines met wat nat brood
Zit hier wel vis?
maikel van de belt
Berichten: 31
Lid geworden op: 14-04-2010 19:58

30-06-2011 13:51

aaah kijk nu komen we ergens!

haha eitjes... die van een kip :P

zeg dan gewoon wat eieren er door heen mikken ofzo:P
dan weet ik wat je bedoelt:P

roggebrood crushen en honing er bij beetje stroop en ei... en hoelang moet je zoiets koken??? en kan ik het als haak aas gebruiken??(aan de hair?) anders maak ik gewoon een stevige bal met mijn haak er in verwerkt...

ik kan nu aan de slag, maar voor de krieltjes zoek ik eigenlijk nog een andere optie... ook iets van deeg achtig iets.. en de kidney bonen in tomaten saus heeft me maat al is mee gevist.. hij had wel wat gevangen maar niet extreem ofzo...

vissers tot zover al bebankt! wie weet komen er nog meer reactie's en gaan we terug in de tijd van bamboe hengels met een kurk en sate prikker als dobber! ( ohja dat is voor witvissers hé:P )

nou ja in iedergeval we gaan terug naar de tijd toen er nog geen voerboten bestonden en optonics een baitrunner?? wat is dat??

juist geen gekloot met recepten voor je bollen maar gewoon effe langs de supermarkt!
Karpervissen = leven
leven zonder karper vissen??

dat is geen leven!!!
Gebruikersavatar
Mourad Aviara
Berichten: 3299
Lid geworden op: 01-03-2005 22:28
Locatie: Noord Holland

30-06-2011 14:01

Word hier helemaal week van :oops:
Gebruikersavatar
jacco noordermeer
Berichten: 1889
Lid geworden op: 02-02-2007 18:08
Locatie: gorinchem
Contacteer:

30-06-2011 15:19

Mourad, wel eerst je broek laten zakken voor je gaat zitten, scheelt een stuk :wink:

Hoe lang je moet koken.. tja hoe dikker de plak hoe langer je moet koken.
Ik zou de plak de dikte geven die nodig is om de door jou gewenste brokken te vissen.
Dan hoef je er alleen stukjes van te snijden.
Zeg 2cm dikte, ong 5/6 minuten in kokend water leggen.
En wil je het zeker weten zal je aan een kernthermometer moeten denken.
Gebruikersavatar
jordyopthof
Berichten: 1606
Lid geworden op: 05-01-2002 01:00
Locatie: Zuid-Holland

01-07-2011 00:28

Bij het koken is het soms handig om het even in te pakken in van die plastic folie. Even goed dik omwikkelen en dan in de pan mikken. Ontvouwen en brokken snijden van die roggebrood. Is dan ook goed te gebruiken.
Geniet van alle vissen, klein en groot. Maar, zodra de het genieten van klein verdwijnt is het wellicht tijd om te stoppen...
Gebruikersavatar
mitsz van der kamp
Berichten: 6100
Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
Locatie: amsterdam
Contacteer:

01-07-2011 08:36

Je kunt ze ook goed stomen. :D Kun je ze zo in de pan gooien en nemen ze toch niet zo veel vocht op.
Plaats reactie