Vissen met Deeg


Plaats reactie
Gebruikersavatar
Yuri Alexej Römer
Berichten: 269
Lid geworden op: 17-05-2008 20:32

15-08-2011 17:00

Vraagje

Zijn er bepaalde rigs die jullie gebruiken voor het vissen met deeg,
knopen jullie het deeg om de boilie heen, prikken jullie het deeg op de haak.

Zag overigens van FOX Rig inserts erg interessant tegen het voorkomen van het inscheuren
van het gebruikte aas.

Hoor graag van jullie

Zelf ben ik momenteel aan het experimenteren met de onderstaande rig.


Afbeelding


Op de veer kneed ik het deeg waardoor het aan de veer blijft zitten en als een boilie ingezet kan worden.

Morgen ga ik hem inzetten en ik laat jullie het resultaat weten.

Ben erg benieuwd naar welke rigs jullie met deeg inzettem



Groeten Yuri
Gebruikersavatar
Yuri Alexej Römer
Berichten: 269
Lid geworden op: 17-05-2008 20:32

17-08-2011 19:41

Het vissen was geen succes.

Is een dronken man in zijn niet zo heldere staat gaan zwemmen en ze hebben de volgende
morgen zijn levensloze lichaam gevonden.

Kon dus niet vissen in verband met sporenonderzoeken.

Beet je rare situatie dat je weet dat er op jouw visplekje een lichaam geborgen is.

Volgende keer beter.

Groeten Yuri

PS zou de in de vorige poast de rig iets kunnen zijn.

Hoor graag van jullie
Kasper Fen
Berichten: 532
Lid geworden op: 20-05-2011 20:14

17-08-2011 21:23

Ziet er wel goed uit, heb geen ervaring met het vissen met deeg. Maar als ik het goed begrijp is het ijzerdraad in een spiraal vorm langs de hair om het deeg goed vast te houden? Iedergeval succes!
Gebruikersavatar
Yuri Alexej Römer
Berichten: 269
Lid geworden op: 17-05-2008 20:32

17-08-2011 22:18

Dankje Kas,

Deeg vissen kan een nieuwe dimensie voor je betekenen.
Ben er alweer een tijdje mee aan het stoeien.

Even een vraagje, zijn er ingrediënten die het deeg echt stevig kunnen maken dat het zeker een
uur aan je rig, haak blijft zitten.

Hoor graag van jullie

Mocht iemand suggesties hebben m.b.t. mijn RIG hoor ik het graag.

Groeten Yuri
Kasper Fen
Berichten: 532
Lid geworden op: 20-05-2011 20:14

17-08-2011 22:52

Mijn vismaat heeft wel eens gevist met deeg, als je zelf boilies maakt kan je dat deeg goed gebruiken. Dus je boilies niet koken totdat ze drijven maar met het deeg vissen. We hebben maar 1 middag ermee gevist. 3 vissen mee gevangen. Bleef er wel een uur aanzitten. Ik weet echter niet of het goed is voor de vissen. Daarom gebruikt hij het niet meer.

Kas
Gebruikersavatar
Yuri Alexej Römer
Berichten: 269
Lid geworden op: 17-05-2008 20:32

17-08-2011 23:04

Hoi Kas

Ik citeer Mitsz v/d Kamp uit een eerder bericht van hem.

Wanneer je met eieren deeg maakt, zou je de eieren 30 sec kunnen koken dan zijn
de salmonella bacteriën dood en kun je ze zonder problemen door het deeg kneeden.
Bij eieren zitten de Salmonella bacteriën aan de buitenkant van het ei.

Er zijn diverse deegrecepten samen te stellen die uitstekend werken, een nadeel, wellicht
een voordeel is dat de witvis het ook eet.

Even een vraagje Kas,

Zou jij die foto van mij met die schubkarper kunnen deleten of kunnen verkleinen want dan
is de layout van deze topic weer normaal en hoeven we niet meer van links naar rechts te
scrollen om de berichten te lezen.

Zou fijn zijn als je het even doet.

Alvast bedankt

Groeten Yuri
Kasper Fen
Berichten: 532
Lid geworden op: 20-05-2011 20:14

17-08-2011 23:30

Oh dat was het, vond het al zo irritant ^^ Oke, dus maar goed dat we er niet lang mee gevist hebben.

P.s. heb een filmpje geplaatst moet je maar eens kijken :oops: :P
Gebruikersavatar
Yuri Alexej Römer
Berichten: 269
Lid geworden op: 17-05-2008 20:32

17-08-2011 23:47

Hoi Kas,

Waar heb je dat filmpje geplaatst, ben benieuwd

Groeten Yuri
Kasper Fen
Berichten: 532
Lid geworden op: 20-05-2011 20:14

17-08-2011 23:54

Bij het topic filmpjes, ik stuur je zo wel een link!
Gebruikersavatar
Yuri Alexej Römer
Berichten: 269
Lid geworden op: 17-05-2008 20:32

18-08-2011 00:16

Ziet er leuk uit.

Groeten Yuri
Gebruikersavatar
Yuri Alexej Römer
Berichten: 269
Lid geworden op: 17-05-2008 20:32

21-08-2011 00:03

Hoi,

Even een vraagje, zijn er ingrediënten die het deeg echt stevig kunnen maken dat het zeker een
uur aan je rig, haak blijft zitten.

Hoor graag van jullie
Gebruikersavatar
Yuri Alexej Römer
Berichten: 269
Lid geworden op: 17-05-2008 20:32

22-08-2011 23:22

Hoi Mensen

kan iemand mij verder helpen zit nog al vast.
Ben opzoek naar ingrediënten die deeg steviger maken.
Zou het erg fijn vinden als jullie mij verder kunnen helpen.

Groeten Yuri
Gebruikersavatar
Yuri Alexej Römer
Berichten: 269
Lid geworden op: 17-05-2008 20:32

03-09-2011 17:47

Hoi

Even een vraagje,
Kan een van jullie mij misschien vertellen wat de functie van Chilipoeder in het deeg is.
Heeft dit te maken met smaakversterking, of heeft dit een andere functie.

Kan het zijn dat vissen pittige kruiden sneller waarnemen met hun smaakreceptoren.

Hoor graag van jullie.

Groeten

Yuri
Gebruikersavatar
Yuri Alexej Römer
Berichten: 269
Lid geworden op: 17-05-2008 20:32

20-09-2011 22:44

Hoi even een vraag,

Ik heb deze reeds eerder gesteld echter heb ik er nog geen antwoord
op gehad.

Ik zoek een ingrediënt om mijn deeg steviger te maken, ik heb het geprobeerd met
o.a. roggebrood echter gaf mij dit nog niet het gewenste resultaat.

Wie ka mij verder helpen om mijn deeg steviger te maken, mijn doel is dat het deeg
geworpen kan worden en zo'n uur aan de haak blijft zitten

Ik zit een beetje omhoog, heb verschillende dingen gepobeerd, wie kan mij helpen.

Hoor graag van jullie,

Groeten Yuri
Gebruikersavatar
Henk ter Maat
Berichten: 6499
Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
Locatie: Didam

20-09-2011 22:47

Roggemeel erbij en even goed kneden.
Groet'n Henk..

still growing Old.
Gebruikersavatar
Yuri Alexej Römer
Berichten: 269
Lid geworden op: 17-05-2008 20:32

21-09-2011 10:39

Hoi Henk

Dankje, ga ik mee aan de slag.

Even een vraagje nog, ik heb jou een tijdje terug een berichtje gestuurd in het kader van een
percentage norm waar we het over gehad hebben echter vraag ik me af of je die wel gehad ebt omdat
ik geen reactie ontvangen heb.

Hoor graag van je

Groeten Yuri en nogmaals bedankt.
Gebruikersavatar
Yuri Alexej Römer
Berichten: 269
Lid geworden op: 17-05-2008 20:32

25-09-2011 20:15

Hoi even een vraagje,

Ik heb van een maatje een aantal zakken met melkpoeder gekregen, is het een idee om dat door de mix heen te gooien en in welk weertype/seizoen kun je dat het beste inzetten.

Het gaat om melkpoeder dat in automaten gebruikt wordt voor chocolademelk en dergelijken zeg maar topping noemen ze het ook wel.

Het zal ook te maken hebben met een bepaalde verhouding ten opzichte van de andere bestanddelen, kan een van jullie mij ook hier mee opweg helpen.


Zou dit melkpoeder iets kunnen zijn, heeft een van jullie hier ervaringen mee,


Hoor graag van jullie

Groeten Yuri
Gebruikersavatar
Henk ter Maat
Berichten: 6499
Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
Locatie: Didam

25-09-2011 21:13

Die melkpoeder lost wel heel snel op Yuri,
het deeg daarom ook.
Voor een deeg neem je liever een vette of volle melkpoeder,
dat houd het water wat langer buiten en het deeg daarom langer stevig.

Dat is ook 1 van de redenen waarom ik een klontje roomboter door mijn roggebrood deeg kneed.
Groet'n Henk..

still growing Old.
Gebruikersavatar
Yuri Alexej Römer
Berichten: 269
Lid geworden op: 17-05-2008 20:32

25-09-2011 21:49

Hoi Henk,

Dat begrijp ik maar wanneer ik kijk naar aminol of pre digested, of Lzero 30, die lossen ook op in het water.
Is het dan niet mogelijk een combinatie te maken met het melkpoeder dat ik beschrijf en de vettere variant, op deze manier is het wellicht mogelijk de snel oplosbare variant in te zetten als lokker waardoor het het aas makkelijker te detecteren wordt, zie het als een soort flavour.

De boter die jij omschrijft houdt niet alleen het water buiten maar kan ook fungeren als drager van het geheel door de waterlagen heen.

Wanneer het weer wat warmer wordt zal ik proberen een en ander te combineren, ik laat het je weten.

Groeten Yuri
Gebruikersavatar
Yuri Alexej Römer
Berichten: 269
Lid geworden op: 17-05-2008 20:32

12-10-2011 11:31

Hoi,

Even een vraag met betrekking tot de ingrediënten in het deeg.
Van de week las ik een ander topic in het forum aas in het kader van zoet of vis en wanneer je dat het beste kan doen.

Wat is jullie mening wanneer je dit toepast in deeg. Sommige van de toegevoegde zijn stoffen niet wateroplosbaar. Hoe doen jullie dit. Wanneer ik namelijk Aminol en een beetje pre digested vismeel neem en dat tot een bol kneed met de nodige toevoegingen, krijg je een deegje met wateroplosbare bestanddelen, en bestanddelen die nog wat langer op de stek blijven liggen. Met andere woorden een deegbal in een wolk van attractiviteit wat kan leiden tot een grotere vangstgarantie.

Zelf ben ik van geneigd om bij en hogere watertemperatuur eerder tot zoet over te gaan.
Zoete stoffen als Honing, Natrena, Stroop en Siroop bijvoorbeeld hebben door de grote hoeveelheid aan suiker, wateroplosbare elementen. Zijn er eventueel andere stoffen die jullie toevoegen die ook oplosbaar zijn maar een zoeter karakter hebben.

Verneem graag jullie reactie.

Groeten Yuri
Gebruikersavatar
Henk ter Maat
Berichten: 6499
Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
Locatie: Didam

14-10-2011 21:55

Nou Yuri,
soms gebruik ik ice compound.
Het moet vooral bij lagere temperaturen smaak en aroma afgeven, daar is het immers voor gemaakt.
Verschil met een honing gezoet roggebrood heb ik nog niet bemerkt.
Groet'n Henk..

still growing Old.
Gebruikersavatar
Yuri Alexej Römer
Berichten: 269
Lid geworden op: 17-05-2008 20:32

16-10-2011 18:19

Hoi Henk,

Ice Compound nooit van gehoord,
Zal even op het net kijken wat het is.
In ieder geval bedankt.

Je hebt trouwens mooie stokjes staan op marktplaats die Hexa's

Groeten Yuri
Jop Boot
Berichten: 467
Lid geworden op: 19-12-2005 14:54

16-10-2011 20:15

Sonubaits Fibrepaste.
En dan niet de kant en klare maar de droge mix. Kan je naar hartelust mee experimenteren.

Maar een beetje tarwegluten aan je deeg mix toevoegen moet ook werken lijkt me.
Ook voor TV-snacks en Kant en Klare mee neem bami.
Gebruikersavatar
Henk ter Maat
Berichten: 6499
Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
Locatie: Didam

16-10-2011 21:42

Euhh Yuri,
die Hexagraaf hengels zijn van een andere Henk.
Ik mag enkel dromen om in zo'n luxe positie te verkeren dat zulke hengels kan aanbieden.
Waarschijnlijk bedoel je Henk Teunissen.

Voor ice compound zul je bij een plaatselijke ijssalon langs kunnen gaan.
Groet'n Henk..

still growing Old.