Wie heeft er ervaring met het maken van boilies van paardenbrokken, kan eventueel ook een ander dier zijn.
Ik zou de mix het liefst zo simpel mogelijk willen houden en ook wat verkrijgbaarheid het zo simpel mogelijk houden.
Is het aan te raden bv om eieren te gebruiken of egg-albumine.
Is caseine nodig voor wat betreft het kunnen maken van harde boilies of is het beter om gewoon te drogen?
bij voorbaat dank, pieter
boilies van paardenbrokken maken
- Henri van der Wal
- Berichten: 730
- Lid geworden op: 29-01-2002 01:00
- Locatie: visPASloo
- Contacteer:
Voor hardere boilie's kan ik ristemeel aanraden, werkt echt goed. PV 1 ook wel collant genoemd kun je zo in de hengelsportzaak halen.
Meldpunt Spiegelkarpers Fryslan : spiegelkarpersinfriesland@live.nl
http://www.ksnregiofryslan.nl
http://www.sunrisebaitservice.com - Quality Carpfood
http://www.ksnregiofryslan.nl
http://www.sunrisebaitservice.com - Quality Carpfood
hoi henri,
is die ristemeel nu hetzelfde als collant en PV1, ik kan het er moeilijk uithalen.
Alvast bedankt.
pIETER
is die ristemeel nu hetzelfde als collant en PV1, ik kan het er moeilijk uithalen.
Alvast bedankt.
pIETER
- Henri van der Wal
- Berichten: 730
- Lid geworden op: 29-01-2002 01:00
- Locatie: visPASloo
- Contacteer:
Oh nee sorry, het moet rijstemeel zijn & het is bedoelt om boilie's mooi hard te maken. Caseine heb ik nog nooit gebruikt, is een duur & onnodig product als je het mij vraagt.
Heeft dus niks met dat paardevoer te maken...PV 1 (PaardenVoer 1) of collant wel.
Heeft dus niks met dat paardevoer te maken...PV 1 (PaardenVoer 1) of collant wel.
Meldpunt Spiegelkarpers Fryslan : spiegelkarpersinfriesland@live.nl
http://www.ksnregiofryslan.nl
http://www.sunrisebaitservice.com - Quality Carpfood
http://www.ksnregiofryslan.nl
http://www.sunrisebaitservice.com - Quality Carpfood
Wederom bedankt Henry,
weet iemand in welk boek er duidelijk beschreven staat welke ingredienten je bv kunt gebruiken als bindmiddel, rolbaarheid van de boilies, harder maken van de boilies en dergelijke.
Ik heb heel veel boeken maar kan het helaas niet terugvinden.
Pieter
weet iemand in welk boek er duidelijk beschreven staat welke ingredienten je bv kunt gebruiken als bindmiddel, rolbaarheid van de boilies, harder maken van de boilies en dergelijke.
Ik heb heel veel boeken maar kan het helaas niet terugvinden.
Pieter
- Douwe Bijlsma
- Berichten: 8217
- Lid geworden op: 01-01-2002 01:00
- Locatie: Leeuwarden
Pieter ik meende dat in karperwereld 21 er iets over stond is een artikel van Eddy Sterkx.
Douwe
Douwe
Vissen is een hobby, geen religie!
- Bart Janssen
- Berichten: 1354
- Lid geworden op: 18-01-2002 01:00
- Locatie: Tussen de Rivieren
- Contacteer:
Pieter
Kijk eens in het boek de dunne lijn, pagina`s 103, 104, 119 en 120. Hier staan wat interessante wetenswaardigheden in over deeg e.d. Daar kun je zeker wat mee.
Groet Bart
Kijk eens in het boek de dunne lijn, pagina`s 103, 104, 119 en 120. Hier staan wat interessante wetenswaardigheden in over deeg e.d. Daar kun je zeker wat mee.
Groet Bart
- Henri van der Wal
- Berichten: 730
- Lid geworden op: 29-01-2002 01:00
- Locatie: visPASloo
- Contacteer:
http://members.tripodnet.nl/hollandseka ... redie.html
Hier staan veel ingredienten compleet met verwerkbaarheid & dergelijk.......stons ooit eens in Voor & door de visser.
Hier staan veel ingredienten compleet met verwerkbaarheid & dergelijk.......stons ooit eens in Voor & door de visser.
Meldpunt Spiegelkarpers Fryslan : spiegelkarpersinfriesland@live.nl
http://www.ksnregiofryslan.nl
http://www.sunrisebaitservice.com - Quality Carpfood
http://www.ksnregiofryslan.nl
http://www.sunrisebaitservice.com - Quality Carpfood
-
- Berichten: 12
- Lid geworden op: 28-02-2002 01:00
Zelf heb ik zeer goede ervaring met bix soorten van paarden, kippen, biggen, konijnen... enz. Voordeel van deze boiliemixen is dat weinigen het gebruik ervan toepassen. Het instandrespons valt tegen, maar na een tweetal dagen aanvoeren mag je zeker resultaat verwachten. Gebruik maximaal 25 a 30% in een mix. Op je vraag om eieren of ei-albumine te gebruiken adviseer ik voor deze maanden alleen eieren. Dit relativeer ik terug aan een hoog vetgehalte in een winter/voorjaar mix, waarmee de eieren een aandeel in leveren. Door toevoeging van ei-albumine harden de boilies beter uit maar ze worden wel droger, lichter en vooral duurder. Ei-albumine wordt voornamelijk verwerkt in HNV mixen, waarbij men een hoog eiwit percentage vereist. Zelf gebruik ik het zeer zelden.
De uitharding van caseine verschilt van welk soort je gebruik maakt. Hierin vind men onderscheid door de verschillende korrelgroottes (30, 60 en 90 mesh). De uitharding van 30 mesh caseine is zeer goed, die van 90 mesh iets minder. Caseine is zeer eiwitrijk, maar zoals ik al vermelde zijn eiwitten in de wintermaanden niet zozeer van belang (zowel voor de Evert Aalten theorie als het HNV principe). Ook is caseine een duur product, maar aangezien jij het alleen voor de verharding toe wilt passen kun je beter griesmeel gebruiken (verwerken tot 40%)
De uitharding van caseine verschilt van welk soort je gebruik maakt. Hierin vind men onderscheid door de verschillende korrelgroottes (30, 60 en 90 mesh). De uitharding van 30 mesh caseine is zeer goed, die van 90 mesh iets minder. Caseine is zeer eiwitrijk, maar zoals ik al vermelde zijn eiwitten in de wintermaanden niet zozeer van belang (zowel voor de Evert Aalten theorie als het HNV principe). Ook is caseine een duur product, maar aangezien jij het alleen voor de verharding toe wilt passen kun je beter griesmeel gebruiken (verwerken tot 40%)