kemp op smaak brengen


Plaats reactie
Mark Verboven
Berichten: 88
Lid geworden op: 22-04-2008 16:59
Locatie: lommel

18-09-2010 07:46

nog een vraag, heeft er toevallig al ooit iemand geprobeerd om bij kemp chillisaus toe te voegen
zo ja doe je dit het best na het koken of juist tijdens het koken ?

alvast bedankt voor enige reacties
Gebruikersavatar
ronald gijzel
Berichten: 59
Lid geworden op: 01-08-2010 21:13
Locatie: goes

18-09-2010 11:13

hoi mark

ik gooi bij de week al een klein beetje gemalen peper of poeder in mn emmer.
en tijdens het koken gooi ik er nog een lading bij,wees niet te bang om te veel te gebruiken gewoon op gevoel doen.
en evt als ik mn hennep heb laten afkoelen nog een beetje als ik m niet genoeg vind ruiken/kleuren.

gr

ronald
Mark Verboven
Berichten: 88
Lid geworden op: 22-04-2008 16:59
Locatie: lommel

18-09-2010 18:50

bedankt ronald voor het antwoord ik ga dan gewoon wat toevoegen tijdens het koken en de rest van de fles eronder als hij koud is kan ik telkens een gropje bij voeren
Gebruikersavatar
marijn ham
Berichten: 2429
Lid geworden op: 11-07-2003 02:00
Locatie: Waarland

21-09-2010 08:46

Waarom zou je je hennep op smaak willen brengen?
Ik gebruik dit jaar erg veel hennep in mijn visserij en breng het nooit op smaak, is ook niet nodig volgens mij.
Hennep heeft zo'n grote aantrekkingskracht van zichzelf op karper dat het voor mij niet nodig is om op smaak te brengen.
Gebruikersavatar
j van der beek
Berichten: 2281
Lid geworden op: 17-04-2005 12:52

21-09-2010 11:35

Ronald,

als het niet genoeg ruikt dan gooi je er nog wat bij?
Wat gaat er dan meer ruiken?...het water of de hennep?

Als je al iets wilt toevoegen moet je dat tijdens het weken doen. Dan heb je de grootste kans dat het opgenomen word. Na het koken neemt de hennep niks meer op. Moment dat je het dan gaat voeren is het binnen de korste keren verdwenen.
Tenminste, dat is mijn mening, ik heb er nooit de meerwaarde van kunnen zien.

Ik sluit mij bij Marijn aan, hennep ruikt al goed genoeg en karper is er soms helemaal gek van!
Gebruikersavatar
ferenc van de vorstenbosc
Berichten: 3043
Lid geworden op: 17-05-2003 02:00
Locatie: lisse
Contacteer:

22-09-2010 09:04

Na het koken neemt het niks meer op?Bij mij wel,ondanks dat ik lang genoeg weekt.Tijdens het afkoelen zuipen de particels water.Goed moment om wat toe te voegen.
Gebruikersavatar
j van der beek
Berichten: 2281
Lid geworden op: 17-04-2005 12:52

22-09-2010 09:34

Dan kook ik ze waarschijnlijk te lang....ik zie weinig verschil na het koken of de volgende ochtend zeg maar.

Als dat zo is dan is het zeker een goed moment om nog wat toe te voegen, maar blijf nog steeds van mening dat het weinig extra waarde geeft.
Koen de Been2
Berichten: 331
Lid geworden op: 19-09-2009 17:37
Locatie: Brabant

22-10-2010 13:02

Keukenzout of Maggi wilt wel eens helpen. Om dan net te onderscheiden vd rest(als het uberhaupt wordt gebruikt op je water!).

Chili is zo oud als de weg naar Rome, zal best kunnen werken maar heb er persoonlijk weinig ervaring mee.
Plaats reactie