invriezen melen en/of poeders


Plaats reactie
Gebruikersavatar
Dries Jacke
Berichten: 2360
Lid geworden op: 01-04-2007 09:29
Locatie: Friesland

27-06-2010 20:41

Morgen wordt er een bestelling naar mij verstuurd met oa Leverpoeder en lupinemeel. Kan dit ingevroren worden? Met dit weer lijkt het mij dat het snel kan bederven. Wat ook belangrijk is, dat er bijna geen kwaliteit verlies is.

Dus kunnen deze producten ingevroren worden?
Niels Hofman
Berichten: 697
Lid geworden op: 15-05-2002 02:00
Locatie: Nederland

28-06-2010 20:07

Zal geen kwaad kunnen qua vangkracht maar vriezen ontrekt vocht aan die melen. Als het dan weer ontdooit zal het waarschijnlijk een kliederboel worden.

Poeders is een ander verhaal omdat daar van nature (?) al minder vocht inzit. Maar denk toch dat gewoon koelen in de koelkast voor allebei een betere oplossing is.

Niels
Gebruikersavatar
Marc Schrikkema
Berichten: 3034
Lid geworden op: 09-10-2004 16:43
Locatie: Heerhugowaard

29-06-2010 07:38

Is het nodig?

Droog opslaan is veelal voldoende. Een droge stof invriezen heeft in mijn ogen geen toegevoegde waarde, worst case scenario vriezen de kernen kapot.
Blauw helmen, zijn ook maar mensen ..... af en toe laten ze hun emotie spreken :-)
Gebruikersavatar
Dries Jacke
Berichten: 2360
Lid geworden op: 01-04-2007 09:29
Locatie: Friesland

29-06-2010 09:06

Het ging mij meer om de leverpoeder Marc, ik weet niet hoe bedervelijk dat is met dit weer en het probleem is dat ik deze week geen tijd heb om te draaien. Ik hoop dat het vacuum verpakt is dan zal het wel wat meevallen hoop ik.
Gebruikersavatar
Viktor van Ophuizen
Berichten: 1424
Lid geworden op: 16-10-2002 02:00
Locatie: omgeving nijmegen

29-06-2010 23:26

Dries,

Leverpoeder moet je gewoon invriezen als je dat lange tijd niet gebruikt.
Dan kan je hem veel langer goed houden,ook tot ver na de uiterste houdbaarheids datum.

Feitelijk gaat dat voor alle melen op,donker en koel bewaren..hoe koeler des te beter


gr

viktor
Koen de Been2
Berichten: 331
Lid geworden op: 19-09-2009 17:37
Locatie: Brabant

30-06-2010 17:11

Invriezen lijkt me geen optie. Bij het ontdooien komt er altijd vocht bij, dat is funest vd houdbaarheid en kwaliteit.

Vacuum verpakken(bij de slager) is wel goed, op een donkere plek bewaren en klaar is Dries. 8)
Gebruikersavatar
Viktor van Ophuizen
Berichten: 1424
Lid geworden op: 16-10-2002 02:00
Locatie: omgeving nijmegen

30-06-2010 19:46

gewoon invriezen dries,
ik heb ook een aantal kilo leverpoeder ingevroren,dit blijft gewoon poeder en is daarna prima te verwerken in je bol.dus geen natte bende.
let wel ik heb pure leverpoeder dus geen versneden rotzooi


gr

viktor
Plaats reactie