Zoete bol wat attractiever maken


Gebruikersavatar
Dries Jacke
Berichten: 2360
Lid geworden op: 01-04-2007 09:29
Locatie: Friesland

07-06-2010 08:49

Ik vind het moeilijk om mijn zoete bol wat attractiever te maken, wie kan mij even een zetje geven? Het gaat dus om mijn zoete bol mn vismeel bol is helemaal naar wens.

Mijn bol bestaat uit;
Basismix + sprayfo, betaine, getosaste hennep, cede eggfood, condensed milk en mullberry flavour.

Ik zat zelf te denken om wat CSL toe te voegen, heeft iemand nog een mooi tipje?
Gebruikersavatar
mitsz van der kamp
Berichten: 6100
Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
Locatie: amsterdam
Contacteer:

07-06-2010 09:09

10% soja-isolaat, 50 ml csl en 30 melasse. Dan zou die moeten lukken Dries.
Gebruikersavatar
Dries Jacke
Berichten: 2360
Lid geworden op: 01-04-2007 09:29
Locatie: Friesland

07-06-2010 10:19

En u wordt WEER vriendelijk bedankt meneer Van der Kamp :)
Gebruikersavatar
mitsz van der kamp
Berichten: 6100
Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
Locatie: amsterdam
Contacteer:

07-06-2010 12:12

Dan wens ik u WEDEROM goede vangsten toe :D
Gebruikersavatar
Henk ter Maat
Berichten: 6499
Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
Locatie: Didam

07-06-2010 22:29

Is Soja proteïne 70% eiwit ook goed Mitsz??
Groet'n Henk..

still growing Old.
Gebruikersavatar
Rik koster
Berichten: 5111
Lid geworden op: 26-09-2009 12:49
Locatie: zuid holland
Contacteer:

08-06-2010 10:28

wat te denken van kaneel dries ?? bij mij zit die verplicht in mijn zoete bol ;) wat een wereldspul
K. van den Herik

08-06-2010 10:37

tussen glorie en falen met kaneel zit maar een maar gram per kilo
Gebruikersavatar
martijn knop
Berichten: 61
Lid geworden op: 25-03-2008 12:07
Locatie: Heerenveen

08-06-2010 10:55

K. van den Herik schreef:tussen glorie en falen met kaneel zit maar een maar gram per kilo


Waarop baseer je dit?
En hoe komt het dat als je er teveel van gebruikt averechts werkt?

MK
K. van den Herik

08-06-2010 11:09

door te proberen, lijkt me niet zo moeilijk. tot 3% niet zo'n probleem boven de 5%: klote
Gebruikersavatar
martijn knop
Berichten: 61
Lid geworden op: 25-03-2008 12:07
Locatie: Heerenveen

08-06-2010 11:44

K. van den Herik schreef:door te proberen, lijkt me niet zo moeilijk. tot 3% niet zo'n probleem boven de 5%: klote


Oke bedankt voor de info dit wist ik nog niet.
Gebruikersavatar
Dries Jacke
Berichten: 2360
Lid geworden op: 01-04-2007 09:29
Locatie: Friesland

08-06-2010 23:09

Kaneel is geen optie voor deze bol, voor mij dan. Ik ga toch voor de csl en de melasse.
Gebruikersavatar
Rik koster
Berichten: 5111
Lid geworden op: 26-09-2009 12:49
Locatie: zuid holland
Contacteer:

08-06-2010 23:19

wat dacht je van de solar liquid candy sweetener ? 500 x sterker als normale suiker,geen bittere nasmaak,en je bolletje smaakt altijd zoet.zit er bij mij ook standaard in,een echte zoetekauw maker. mvg
Gebruikersavatar
Rik koster
Berichten: 5111
Lid geworden op: 26-09-2009 12:49
Locatie: zuid holland
Contacteer:

08-06-2010 23:41

oke dries :) andere opties : druivensuiker. marcel van den eynden additieven : strawberrie,bigfish,tuttie fruttie,vannile,caramel ook allemaal toppertjes om als additief te gebruiken,let wel ! het is zeer brasem gevoelig allemaal.
Gebruikersavatar
Dries Jacke
Berichten: 2360
Lid geworden op: 01-04-2007 09:29
Locatie: Friesland

09-06-2010 00:05

Platte moeten we niet hebben Rik, ging mij meer om een vloeibare additief, maar ik denk dat met de CSL en de melasse en de flavour en de rest de bol genoeg body heeft. Voedingswaarde is Ok, wil m alleen wat extras geven voor de instant visserij, aangezien ik alleen maar instant vis.

Uiteraard zijn ideen die echte meerwaarde hebben voor je bol altijd welkom :D
Hilco Meijer
Berichten: 1476
Lid geworden op: 17-11-2009 22:25

09-06-2010 00:17

Dries,

Mocht je ook nog soja-isolaat willen gebruiken, te koop bij drogisterij Spoelstra op het Raadhuisplein (90 %).

€ 10,00 per kilo, dacht ik.
Gebruikersavatar
Dries Jacke
Berichten: 2360
Lid geworden op: 01-04-2007 09:29
Locatie: Friesland

09-06-2010 00:27

Kiek Hilco, das mooie info, dan ga ik zeker wat ophalen :)
Gebruikersavatar
Dries Jacke
Berichten: 2360
Lid geworden op: 01-04-2007 09:29
Locatie: Friesland

10-06-2010 21:45

soja isolaat gevonden :) 92% eiwit

Toch nog een vraagje, ik heb in mn basismix sojo volvet getoast. Gewoon zo laten? of halveren? of maakt het niks uit.
Josef Stalscu
Berichten: 1003
Lid geworden op: 21-04-2007 17:38
Locatie: BREDA
Contacteer:

10-06-2010 22:31

Lekker old school: gewoon honing in je mix pleuren.
Zit hier wel vis?
Gebruikersavatar
Henk ter Maat
Berichten: 6499
Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
Locatie: Didam

10-06-2010 22:45

Dries,
10% volvette soja vervangen door de soja isolaat.
Blijft het nog enigszins rolbaar, maar ga a.u.b. niet hoger. 8)
Groet'n Henk..

still growing Old.
Niels Hofman
Berichten: 697
Lid geworden op: 15-05-2002 02:00
Locatie: Nederland

12-06-2010 17:11

Hou wel rekening met het feit dat door melasse je bol eerder zal gaan schimmelen bij langere sessies.
Maar of dat nu zo erg is.... :wink:
Ruben vd Worp
Berichten: 1979
Lid geworden op: 30-07-2006 19:08
Contacteer:

12-06-2010 23:09

Ik laat mijn boilies fermenteren totdat ze zowat de emmer uitlopen ;)
Niels Hofman
Berichten: 697
Lid geworden op: 15-05-2002 02:00
Locatie: Nederland

13-06-2010 18:44

Als ze maar niet weglopen om zelf scheerschuim te gaan halen... :D :wink:
eumir teterissa
Berichten: 276
Lid geworden op: 30-08-2005 08:40

05-02-2011 19:34

Hoi Henk & Dries of anderen,

Hoe wateroplosbaar is soja-isolaat eigenlijk? is dit een beetje, aardig wat of volledig wateroplosbaar? of heeft het alleen als doel de vitamientjes en eiwitten wat op te krikken?
Ben benieuwd naar jullie reactie

Alvast dank!

Groet Eumir
Gebruikersavatar
mitsz van der kamp
Berichten: 6100
Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
Locatie: amsterdam
Contacteer:

05-02-2011 19:45

Eumir, soja isolaat is goed. Zeker in jouw recept.

gr Mitsz