Mais


Plaats reactie
Wesley Cartledge
Berichten: 22
Lid geworden op: 17-03-2010 17:36
Locatie: Gennep

29-03-2010 17:33

Ik heb voor de eerste keer zelf mais bereid. 48 uur laten weken en half uur gekookt, nou vond ik de mais persoonlijk nog iets te hard. dus heb een nieuwe lading ook 48 uur laten weken en 1 uur gekookt.Nou vond ik t nog vrij hard. nou moet ik eerlijk zeggen dat ik niet precies weet hoe hard de mais dan moet zijn.(natuurlijk niet zo zacht als in blik) kan iemand mij hiermee helpen.

Mvg Wesley
antonie bartels
Berichten: 348
Lid geworden op: 20-09-2009 15:33
Locatie: thuis

29-03-2010 17:36

1 keer is wel genoeg hoor :lol:
je hebt 3 onderwerpen gemaakt
antonie bartels
Berichten: 348
Lid geworden op: 20-09-2009 15:33
Locatie: thuis

29-03-2010 17:40

mais wordt ook niet heel zacht als je het kookt.
maar ik denk dat het goed is zodra je er met een vork doorheen kan prikken.
verbeter me maar als het fout is :wink:
Raymond Kimenai
Berichten: 136
Lid geworden op: 28-11-2009 13:05

29-03-2010 17:45

Ja ik weet het eigenlijk ook niet...
Kreeg mijn mais ook niet zacht en knapperig. Hij bleef kei hard. Tot ik het een uur lang door heb laten koken, toen waren ze helemaal kapot gesprongen. Op zich leek me dat niet zo verkeerd. Maar niks mee gevangen verder. Maar zou het aan de soort of kwaliteit van de mais liggen? Je hebt immers toch verschillende soorten mais? Voedermais, suikermais enz?
Wesley Cartledge
Berichten: 22
Lid geworden op: 17-03-2010 17:36
Locatie: Gennep

29-03-2010 17:58

Ja sorry voor die 3 onderwerpen slome pc, ik had al 3 keer op verzenden geklikt. 8)

ik heb usa mais heel ofzoiets en franse van het merk Berlok.
Gebruikersavatar
weerensteyn harold
Berichten: 826
Lid geworden op: 01-02-2006 23:53
Locatie: venlo

29-03-2010 19:12

weet niet op welke ik zal reageren,kan geen keus maken :lol:
Tim van Zanten
Berichten: 109
Lid geworden op: 02-07-2008 17:55
Locatie: Leusden

29-03-2010 20:38

mais moet je minimaal 24 uur laten weken en het vervolgens minstens een half uurtje koken. ik ga meestal voor eenuurtje. wanneer is het goed? als je het tenminste kapot kan knijpen. het zal altijd harder blijven dan mais uit blik. is ook niet verwonderlijk! dus kan je de mais kapot knijpen dan kun je er gerust mee vissen. uiteraard moet je niet veel kracht hoeven zetten!
Carpfishing, a way of life!
Gebruikersavatar
Rutger Scardola
Berichten: 53
Lid geworden op: 25-09-2009 20:20

29-03-2010 20:51

Waar haal jij je mais ik zocht kippenmais nou bij welkoop kon ik het bestellen en bij tuincentrum niet en in de viswinkel is het duur:p P.S. welkoop wist niet eens of het echt alleen puur kippenmais was!!


Mvg!!
Gebruikersavatar
leen goudappel
Berichten: 6376
Lid geworden op: 09-07-2008 17:11
Locatie: Trakker Armo

29-03-2010 20:53

Zodra het mais open barst is het goed! Zachter lukt je wel,maar doe het eens in een emmer,dan heb je een emmer vol drap!
.


Damp,zonnetje vogeltjes en de rust,dat is wat een mens belust
Gebruikersavatar
Ger Milius
Berichten: 332
Lid geworden op: 19-02-2008 19:29
Locatie: Breda
Contacteer:

29-03-2010 21:19

als je hem na het afkoelen invriest en daarna ontdooit wordt hij ook nog iets zachter :wink:
Zoals het klokje thuis tikt, tikt het ook langs de waterkant
Jim Demmers
Berichten: 16
Lid geworden op: 05-01-2010 20:25

29-03-2010 21:32

Inderdaad ger, gewoon invriezen en ontdooien. Mocht het dan nog niet lukken gewoon even naar de supermarkt gaan zo veel kost dat toch niet. Wat wel een voordeel is, is dat je wel brasem en voorn deels uit kan sluiten. Veel succes
ron cuyten
Berichten: 986
Lid geworden op: 09-05-2003 02:00
Locatie: Hellevoetsluis

30-03-2010 01:15

12 blikken 5 euro bij de lidl.

Baaltje a 25kg kost 12.50 bij de molen hier.

De bereiding hangt ook af wat je ermee wil.

Kook je het kapot krijg je het niet meer op de hair.

Normaal gesproken is 24 uur weken en 15 minuten zachtjes koken gewoon goed.
Josef Stalscu
Berichten: 1003
Lid geworden op: 21-04-2007 17:38
Locatie: BREDA
Contacteer:

30-03-2010 01:30

Kan je niet een paar korrels niet of maar heel even koken?

Die doe ik dan aan mijn hair. En waar ik mee voer die kook ik helemaal zacht.

Zo krijgt een vis hoogstens 1 of 2 ongekookte maisjes binnen. Maar het blijft wel goed aan je hair zitten.


Kan dat kwaad?
Zit hier wel vis?
Gebruikersavatar
leen goudappel
Berichten: 6376
Lid geworden op: 09-07-2008 17:11
Locatie: Trakker Armo

30-03-2010 01:55

Hoe Ron het zegt het beste....Dan is al het mais het zelfde gekookt en hoef je niet moeilijk te doen naderhand.

Truste peepss
.


Damp,zonnetje vogeltjes en de rust,dat is wat een mens belust
Gebruikersavatar
Roy Hanrats
Berichten: 169
Lid geworden op: 29-09-2009 19:20
Locatie: Grashoek

30-03-2010 07:46

Ik laat t altijd 48 uur weken en dan half uur koken...


Dan is ie nog redelijk hard maar dan blijven ze ook goed aan de hair zitten.

Ik prik er door heen met een hele scherpe naald dus blijft ie gewoon goed.
K. van den Herik

30-03-2010 08:28

ik zal wel eigenwijs zijn, maar na het weken de kook erover, hooguit paar minuten en gewoon laten staan

In de zomer in een zwarte emmer of in een vuilniszak in de zon.


Moet de eerste brem nog tegen komen die mais laat liggen.
Plaats reactie