Voedingswaarde Robin Red?


Edward Schrooten
Berichten: 60
Lid geworden op: 11-07-2002 02:00
Locatie: Enter

25-02-2003 18:03

Weet iemand hier de waarde van, dit om het in te voeren in het programma karpervoer 2000.Van diverse dingen kan je de waarden vinden op internet maar van Robin Red niet.
Wie kan me hieraan helpen. Bvd Edward
Gebruikersavatar
Henri van der Wal
Berichten: 730
Lid geworden op: 29-01-2002 01:00
Locatie: visPASloo
Contacteer:

25-02-2003 18:23

Zelfs bij "Haiths" zelf weten ze dat niet dus ja....
Meldpunt Spiegelkarpers Fryslan : spiegelkarpersinfriesland@live.nl
http://www.ksnregiofryslan.nl

http://www.sunrisebaitservice.com - Quality Carpfood
Gebruikersavatar
Wil Jeurninck
Berichten: 2261
Lid geworden op: 25-07-2002 02:00
Locatie: Baexem
Contacteer:

25-02-2003 22:10

Jesus maakt het zoveel uit dan,het vangt vis en niet zo weinig,het heeft zich al jaren bewezen als top ingredient,waarom nog die voedingswaarde berekenen in een of andere methode (moet je overigens wel zelf weten natuurlijk)

Wil
Edward Schrooten
Berichten: 60
Lid geworden op: 11-07-2002 02:00
Locatie: Enter

26-02-2003 17:22

Het maakt in zoverre niet wat uit, maar het is natuurlijk wel leuk om te zien wat het met de rest van de mix gaat doen als je hier extreem veel van indoet of juist helemaal niets. Ik heb een paar mixen die volgens het programma een 9,5 scoren. Nu ben ik benieuwd wat er gebeurt als ik Robin Red toevoeg.
Dus mocht iemand het weten dan zal ik hem "eeuwig" dankbaar zijn.
MVG Edward
Hans van Moorsel
Berichten: 712
Lid geworden op: 05-01-2002 01:00
Locatie: Geldrop

26-02-2003 18:19

Edward,

ik denk(weet) dat die Robib Red de voedingswaarde van je mix weinig of niets zal beïvloeden. Je moet het meer zien als een smaakmaker net zoals andere kruiden.
Trouwens staar je niet blind op dat beoordelingscijfer. Dat is namelijk geen garantie voor een goed vangende boilie. Het geeft alleen aan dat voedingswaarde topie is en daarmee ook de spijsvertering maar het zegt niet of de vis dat dan ook daadwerkelijk lekker vind.
Zelf heb ik eens een mix gemaakt die het cijfer 10 opleverde, hartsikke duur, een hoop gerotzooi en geklieder en ik heb er zeggen en schrijven één vis op gevangen. Vorig jaar heb ik een heel mooi seizoen gehad met een mix van (maar!) 6,5. Als je gemiddeld uitkomt op een 7 of een 8 maak je het jezelf al een stuk makkelijker en goedkoper, zit je wat de voedingswaarden betreft goed en ze vangen als de beste. Tenminste dat is mijn ervaring.

Met ervaren groet,

Hans
Edward Schrooten
Berichten: 60
Lid geworden op: 11-07-2002 02:00
Locatie: Enter

27-02-2003 09:12

Bedankt Hans voor je info, ik zal het onthouden. Het is een mooi programma dat karpervoer 2000, ik ben nu veel meer aan het proberen met ingredienten die ik eerder nooit gebruikte. Of dit de vangsten ten goede komt zal de tijd nog wel uitwijzen, zijn er nog mensen die ook met dit programma werken en hoe is het met de vangsten gegaan?
MVG Edward
Gebruikersavatar
Arno Spruit
Berichten: 619
Lid geworden op: 05-01-2002 01:00
Locatie: Zuid-Holland

27-02-2003 10:42

Edward,

de voedingswaarde van de Robinred van Haiths is de volgende:

eiwit : 0 %
koolhydraten : 0%
vet : 8 %

Bron; Ingrediënten op <!-- BBCode auto-link start --><a href="http://www.hollandsekarpers.nl/aas.htm" target="_blank" class=bericht>www.hollandsekarpers.nl/aas.htm</a><!-- BBCode auto-link end -->
Willem Barnas

27-02-2003 22:53

Ha Arno,

En die andere 92% dan, of is dat gebakken lucht?

WB
Aart Lokhorst
Berichten: 8585
Lid geworden op: 03-01-2002 01:00
Locatie: Dronten

28-02-2003 00:06

Willem: rode gebakken lucht?
Gebruikersavatar
Arno Spruit
Berichten: 619
Lid geworden op: 05-01-2002 01:00
Locatie: Zuid-Holland

28-02-2003 08:35

Willem,

Ik refereer slechts aan de tabel op de genoemde website. Ik heb daar ook over nagedacht en kwam tot dezelfde conclusie als jij. Hoe zit het met de rest ? wie het weet mag het zeggen.
Gebruikersavatar
Bertil Wielink
Berichten: 1760
Lid geworden op: 27-12-2001 01:00
Locatie: Nederland
Contacteer:

28-02-2003 08:44

Mannen, wat ik weet/denk te weten van RR is dat het niet 1 product is maar verschillende dingen door elkaar. Er is dus geen eenduidige voedingswaarde te bepalen.

Ik hoorde (dacht ik, correct me if I'am wrong) dat bijv. dat Evert Aalten die ook de voedingswaarde per ingredient heel belangrijk vindt, niet RR gebruikte maar paprikapoeder. Omdat hij daarvan wel de voedingswaarde kon vinden en van de RR niet.

Vr.Gr.

Bertil
Gebruikersavatar
Bart van den Hurk
Berichten: 1568
Lid geworden op: 05-01-2002 01:00
Locatie: Someren
Contacteer:

28-02-2003 09:16

Dan liep ie toch een topproduct mis, maar het is idd een mengeling:

Olie (werkt als eetlustopwekker, kracht van RR)
Paprika
Peper
Cayennepeper
en nog wat producten.

Ik zie het als een product wat je toevoegd voor de smaak en dus als label fungeert. Je weet van je flavours e.d toch ook geen voedingswaarde? Ik werwacht veel koolhydraten, wat ruwvelzel, redelijk vetpercentage en weinig eiwit. Vitamientjes durf ik niets over te zeggen.

>Off topic:

Oh mike als je dit zou lezen:

Het het nog van Kelp nagekeken, stond niet op de zakken. Ga nu bij een paardenvoerfirma informeren (daar gebruiken ze ook kelp)

And we're back<

mvg

Bart van den Hurk
Jongen, Jan
Berichten: 16
Lid geworden op: 09-01-2002 01:00
Locatie: Zwijndrecht
Contacteer:

28-02-2003 10:00

dit is de analyse van kelp ..voor meer info moet je me maar mailen..(mike)

Protein 8.0
Fat 0.3
Carbohydrate 39.0
Fiber 7.6
Ash 35.0
Moisture 10.0

mvg Jan

v.w.b. robin red dit is ook bij navraag ..bij Haith's ..nog steeds een mystery
Gebruikersavatar
Bart van den Hurk
Berichten: 1568
Lid geworden op: 05-01-2002 01:00
Locatie: Someren
Contacteer:

28-02-2003 10:08

Bedankt Jan,

Dan hoef ik me de moeite van het bellen te besparen,

mvg

Bart van den Hurk
Jongen, Jan
Berichten: 16
Lid geworden op: 09-01-2002 01:00
Locatie: Zwijndrecht
Contacteer:

28-02-2003 11:04

Aanvullend wat er nog meer in Kelp zit;

Een zeer "nuttig" ingredient om de spreekwoordelijke neus nat te houden lijkt me :smile:

tot 5% toevoegen is meer dan voldoende

Amino acids:
Arginine
Cystine
Histidine
Isoleucine
Leucine
Lysine
Methionine
Phenylalanine
Serine
Threonine
Tryptophan
Tyrosine
Valine

Vitamins:
Valine
Choline
Niacin
Riboflavin
Carotene




Minerals
Kelp is 28% minerals by weight, and includes a large number of trace minerals. The minerals are naturally chelated to enhance the bio-availability. The primary minerals contained in Kelp are as follows:
Calcium
Copper
Iodine
Iron
Magnesium
Manganese
Phosphorus
Potassium
Sodium
Sulphur
Zinc
Plus Many Other Trace Minerals
Mike van Zijl
Berichten: 324
Lid geworden op: 08-02-2002 01:00
Locatie: Amsterdam

28-02-2003 15:04

Bart/Jan.

Bedankt voor de info. Ik heb ook gezocht naar Kelp en heel wat gevonden, maar aangezien er verschillende soorten Kelp zijn waarvan de ene soort slechts 5% eiwit bevat en de andere soort wel 35%, vind ik het een beetje te onbetrouwbaar.
Zeker als er verschillende soorten Kelp gemengd worden.

Evenzogoed bedankt en Bart een goede reis- en vangsten natuurlijk,


Mike
Edward Schrooten
Berichten: 60
Lid geworden op: 11-07-2002 02:00
Locatie: Enter

28-02-2003 18:29

Okay, dus Robin Red is een mengeling van producten, ik dacht dat dit door een engelse firma op de markt was gebracht als een op zich staand product. Maar als het een mengsel is valt het tegen om de waarde te achterhalen. Ik heb op de site van EA ook info opgevraagd dus mocht ik erachter komen dan laat ik het nog weten.
Gebruikt verder niemand het programma van hem? Persoonlijk vind ik het een schitterende aanwinst om meer met onbekende ingredienten te stoeien.
MVG Edward
Benny van de Werfhorst
Berichten: 4482
Lid geworden op: 19-10-2002 02:00
Locatie: Gelderland
Contacteer:

28-02-2003 18:39

Net als Bart denk ik ook dat er veel koolhy-
draten in zitten.
Ik heb ook altijd het idee gehad dat er
kruidnagelen meel in zit.....?

groetjes Benny
Gebruikersavatar
Henk ter Maat
Berichten: 6499
Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
Locatie: Didam

28-02-2003 18:40

Bart,
nu hoorde ik van Hubert Muller dat in RR ook klaprooszaad verwerkt wordt.
Het "opwekkende" zou dan zijn oorsprong kunnen hebben dat het dan familie is van de Papaver.

Ben eigenlijk wel benieuwd of jij daar iets van weet?
Enneh, Hubert Muller is een Franse Karpervisser/schrijver, voor enige duidelijkheid misschien??

Edward,
ook ik gebruik KARPERVOER 2000 net als vele anderen.

Sportieve groeten Henk
Gebruikersavatar
Bart van den Hurk
Berichten: 1568
Lid geworden op: 05-01-2002 01:00
Locatie: Someren
Contacteer:

28-02-2003 23:31

Dat zou ik echt niet weten Henk, maar die engelsen doen wel meer gekke dingen!

Ben er zelf heilig van overtuigd dat de kracht in de olie zit met natuurlijk de combinatie van enkele pittige smaakmakers. Een eetlust opwekker vindt ik naast de smaak belangrijk in het aas, zeker als je het voor de langere termijn gebruikt.

Maar Haits zal het altijd wel voor zichzelf houden, ze verdienen er immers schepen vol geld mee. Hij is nu weer een procent of twaalf duurder geworden als ik me niet vergis.

mvg

Bart van den Hurk
Hans van Moorsel
Berichten: 712
Lid geworden op: 05-01-2002 01:00
Locatie: Geldrop

28-02-2003 23:40

Henk,

misschien bedoelt Hubert maanzaad, het echte papaverzaad wat ook in de supemarkt te verkrijgen is?

groet,

Hans
Gebruikersavatar
Henk ter Maat
Berichten: 6499
Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
Locatie: Didam

03-03-2003 14:03

Ha die Hans,
Ook niet ondenkbaar dat de felrode bloemblaadjes (schutblaadjes)van de Klaproos ook verwerkt worden in RR.
Hieronder een bevestiging van jou maanzaad antwoord van Ralf Hartemink.

Sportieve groeten Henk
---------------------
Hallo,
Klopt, maanzaad wordt gewonnen uit een papaversoort (waartoe ook de klaproos en de opiumpapaver behoren), maar bevat geen opium-achtige stoffen.

Ralf Hartemink
<!-- BBCode auto-link start --><a href="http://www.voedsel.net" target="_blank" class=bericht>www.voedsel.net</a><!-- BBCode auto-link end -->
henny gieben
Berichten: 4
Lid geworden op: 15-12-2010 21:22

15-12-2010 23:23

Ik heb dus ook enige tijd het progamma karpervoer en ben dus ook opzoek naar de voedings waarde van rr maar ja zo als ik hier lees is het een raadsel .
Ik wil wel even mededelen dat het wel degelijk uit maakt hoeveel je gebruikt!
En in het progamma gebruikt ik dan maar paprikapoeder want daar zit toch aardig wat van in ,in rr!Rode pepers.
Dan kom ik in iedergeval in de buurt!!!
Dus mij advies gewoon paprikapoeder aan klikken en rr gebruiken!
Gr
berx gilbert
Berichten: 116
Lid geworden op: 17-11-2006 17:35
Locatie: genk

18-12-2010 18:53

ik heb diverse mixen met een score van 10 die zeer goedkoop zijn.
zowel voor winter ,zoner ,herft/ lente.
MAAR !!!! sinds ik die mixen gebruikt heb gingen mijn vangsten wel drastisch omlaag , dus gebruik ik ze niet meer en ben nu met duitse boillies bezig,zie spiegel :oops: :oops: :oops: .
geinteresseerden sturen maar een pb. voor de recepten
grt gilbert
als karpers en vrouwen niet op de stek (?) zijn kun je ze niet vangen
zeg da ik et gezeet em
HaPe van Ee
Berichten: 295
Lid geworden op: 07-12-2010 18:14

19-12-2010 10:00

Hmm...een ouwe topic.
Nog uit de adepten-tijd :lol:

Berx,

Een score van 10 op een boilie-mix geeft nog geen vangst-garantie (zie het als een indicatie).
Net als het willen berekenen van de robin red.
Niet mogelijk, dus niet bruikbaar...

Vang jij met Duitse boilie's Nederlandse karpers?
Weet je wel zeker of dat verstandig is?

met onberekenbare groet

HPE
Met de wind van gisteren kan men vandaag niet zeilen...

http://www.youtube.com/watch?v=xxGUeonyNnE