tijgers


Plaats reactie
luuk sleiderink
Berichten: 12
Lid geworden op: 03-07-2008 19:57

03-07-2008 19:59

ik was tijgernoten aan het koken en toen zijn ze droog komen te staan :S:S:S
ik heb er toen weer water bij gedaan en toen weer heel even laten koken toen in een emmer gedaan :S kan dit nog goed worden ???
Gebruikersavatar
gerard hekkelman
Berichten: 192
Lid geworden op: 08-02-2008 21:26

03-07-2008 23:34

hoe kreeg je ze in hemelsnaam droog te staan?
Met vriendelijke groet,
Gerard

Waar vis zwemt, is water!

Karpers 2008: 46
peter andrae

04-07-2008 07:40

gerard hekkelman schreef:hoe kreeg je ze in hemelsnaam droog te staan?


Niet opgelet.

Maar ja hoor je kan ze nog gebruiken.
luuk sleiderink
Berichten: 12
Lid geworden op: 03-07-2008 19:57

04-07-2008 10:57

je klopt niet echt opgelet :S:S:S khad het vuur wel zacht gezet en toen ging ik voeren :P ik ben niet zo lang weg geweest dus ze stonden nog geen 5 min droog :D bedankt he voor antwoord :D
luuk sleiderink
Berichten: 12
Lid geworden op: 03-07-2008 19:57

04-07-2008 17:41

klopt ze doen nog ze beginnen te slijmen dus bedankt voor antwoord :D
Gebruikersavatar
Rob Rijkers
Berichten: 384
Lid geworden op: 22-06-2007 17:19
Locatie: Gemert en Arnhem/Velp

07-07-2008 02:02

Luuk misschien een overbodige vraag, maar wat was je bereidingspad? Dus hoe lang weken/koken/naweken? En met of zonder suiker en wanneer toegevoegd?
Ik heb ze 2 dagen laten weken (ze begonnen net een beetje alcohol/gisting achtig te ruiken net voor ik ze ging koken), vervolgens om en nabij een uur tot uur en kwartier gekookt en nu wil ik ze 2 dagen gaan naweken. Ik heb er tijdens het koken wel suiker (50 gram gewone en 150 gram vanille suiker omdat de normale suiker op was!) toegevoegd.

De vorige keer is het een keer of 4/5 mislukt. Eerste keren te kort voor en nageweekt en waarschijnlijk ook gekookt (ze waren nog gerimpeld). De keer erop dat het misging suiker bij het voorweken toegevoegd, waardoor het voor het koken al een dikke brij werd die de noten het kookwater niet meer liet opnemen... En ook nog een keer dat ik ook te laat was, het restwater was gaan carameliseren! Bruin caramel geurend water met een aantal aangebrande noten was het resultaat...
De laatste keer dat het foutging was mijn laatste poging vorig jaar. Alles ging goed tot mijn ma het water ging verversen omdat het ging 'gisten' en dikke brij werd, volgens haar. Dat had ik juist nodig!! Vervolgens met het verse water werd het zuur en stinkend en kon ik ze wegmieteren!

Hopen dat het nu wel lukt!

Owja om nog een ontopic toevoeging te doen. Die gecarameliseerde noten waar ik ook te laat was, heb ik toen gewoon wat water toegevoegd en kon ik gewoon goed mee vissen (behalve met de aangebrande paar eruit!).

Greetz Rob
Don't dream your dreams, catch them!

17-06-2009 1:10pm
She woke me up, but then.... Was I still dreaming???
luuk sleiderink
Berichten: 12
Lid geworden op: 03-07-2008 19:57

07-07-2008 17:52

eerst 48 uur weken uurtje koken en dan wat suiker en dan 1 of 2 dagen laten slijmen :P het wou wel vannacht mooi karper op gevangen 81 cm 16 pond :P


http://fotoalbum.roofvisforum.nl/foto/43201.jpg
Gebruikersavatar
Rob Rijkers
Berichten: 384
Lid geworden op: 22-06-2007 17:19
Locatie: Gemert en Arnhem/Velp

07-07-2008 18:41

Mooi visje luuk :D.
Na hoe lang gingen ze slijmen bij jou? Heb ze gister om 1 uur snachts gekookt, en slijmen nog steeds niet :S.

Tipje voor als de vangsten minder worden op tijgernoten...
Snij de onder en bovenkant een klein schijfje eraf. Hierdoor word de zichtbaarheid van de tijgers veel beter. En als het echt moeilijk word, hetzelde doen als wat ik net zei, alleen dan nog door de helft snijden en een kurkje ertussen doen (liefst even dik als de tijgernoot). Dan kun je het kurkje mooi bijsnijden, als je hem uitgebalanceerd wil vissen, of heel laten als je hem als pop up wil vissen. Tight lines!

Greetz Rob
Don't dream your dreams, catch them!

17-06-2009 1:10pm
She woke me up, but then.... Was I still dreaming???
Gebruikersavatar
bas van der kloot
Berichten: 186
Lid geworden op: 12-07-2007 16:47
Locatie: zundert

07-07-2008 18:43

na 2 dagen weken na het koken komt er schimmel op het water te staan?
is dit erg of is dat altijd
Gebruikersavatar
Rob Rijkers
Berichten: 384
Lid geworden op: 22-06-2007 17:19
Locatie: Gemert en Arnhem/Velp

07-07-2008 18:58

Haha ja dit is zeker niet best ;) .
Je moet jezelf soms vergelijken met een karper... Zou jij schimmelend voedsel liever eten dan vers voedsel?
Je moet het kookwater ook niet verversen, en het naweken doe ik altijd het liefste in een donkere koele en droge plek (kelder) met de deksel op de emmer en dan niet meer aankomen tot je 1 á 2 dagen erop hebt zitten.
Ik denk dat je het kookwater ververst hebt, want dan worden ze bij mij ook heel snel zuur...

Greetz Rob
Don't dream your dreams, catch them!

17-06-2009 1:10pm
She woke me up, but then.... Was I still dreaming???
Gebruikersavatar
Michiel de Vries
Berichten: 1359
Lid geworden op: 13-10-2006 00:13
Locatie: Leiden

08-07-2008 12:15

zeker dat het schimmel is, ik krijg vaak witte vliesjes op het water komt volgens mij door het gisten

en rob, tijgers wegzetten in een afgesloten emmer, en het is temperatuurafhankelijk hoe snel ze slijmen, heb op warme dagen (25 graden+) dat ze in 1 dag gingen slijmen, maar met kouder weer heb ik soms wel een week moeten wachten
Gebruikersavatar
Rob Rijkers
Berichten: 384
Lid geworden op: 22-06-2007 17:19
Locatie: Gemert en Arnhem/Velp

08-07-2008 13:10

Michiel, heb je ze dan binnen of buiten staan? Ik heb ze in de kelder staan met licht uit en deur dicht.
En na een week :O zijn ze dan niet superzuur? Ik vis namelijk niet graag
met particels met zon graflucht eraan...
Heb ze nu een 36 uur staan, en er komt alleen zon wolkachtige lichte zooi vanaf wanneer ik de emmer beweeg. Dit heb ik al eens eerder gehad, en toen gingen ze ook niet slijmen... Hoop nu wel.

Greetz
Don't dream your dreams, catch them!

17-06-2009 1:10pm
She woke me up, but then.... Was I still dreaming???
Gebruikersavatar
Ronnie van Berlo
Berichten: 330
Lid geworden op: 16-04-2003 02:00
Locatie: Mariahout
Contacteer:

09-07-2008 15:52

Rob je moet echt gewoon per keer kijken hoe de noten erbij staan, zeggen dat je ze 48 uur moet weken is niet altijd conform de waarheid.

Ik week ze 24 uur, kook ze zolang dat nodig is (niet meer gerimpeld) en zet ze dan sowieso niet in een kelder weg.

Bij mij gaan ze of gewoon naar binnen of als het zonnig en warm is naar buiten direct in het zonnetje.

Belangrijkste dingen bij slijmen zijn.

1. Schone emmer
2. Gloeiend heet erin
3. Goed afsluitbare emmer
4. Dicht is dicht en niet aankomen totdat de deksle begint te bollen.

Bij mijn laatste slijmsessie kwam er uiteindelijk zo'n alcohol lucht uit dat ik zowat achterover sloeg. Ik heb ze maar afgegoten en ingevroren, ik heb liever dat de suikers suikers blijven, alcohol maakt nl. meer kapot dan je lief is.....

Dat witte vlies is normaal, en hoeft geen schimmel te zijn. Schimmel op zoiets is vaak blauw/groen.

Als ze niet zurig/alcoholisch ruiken maar rot, dan gewoon wegdonderen. Liever 10kg tijgers bij het vuil dan 1 dode karper in het water!!!!!
Voor tijgernoten, pellets en Amiaud Peche komt u via deze link snel bij aasvoorkarpers.nl http://www.aasvoorkarpers.nl

Vernieuwde webshop!!
nj beuvink
Berichten: 184
Lid geworden op: 09-06-2008 14:28
Contacteer:

19-07-2008 14:59

helemaal mee eens,

ik heb veel ervaring met die dingen aangezien het mijn vaste aasje is..naast de particle mix,

ik heb er nu nog 35 kilo droge mix staan en die moet mee naar frankrijk, ik week het gewoon 24 tot 36 uur , 48 is overdreven.

of zijn julie het daar niet mee eens? :O

grt nick
Mvg, Nick Beuvink

www.redlabelbaits.nl
Gebruikersavatar
Ger Milius
Berichten: 332
Lid geworden op: 19-02-2008 19:29
Locatie: Breda
Contacteer:

20-07-2008 12:51

Ik had goede resultaten met 24 uur weken, koken ongeveer 30 min. en dan met een flinke scheut melasse en een goeie schep bruine suiker, in een emmer ,deksel erop en laat maar staan voor een dag of 4.
Zoals het klokje thuis tikt, tikt het ook langs de waterkant
nj beuvink
Berichten: 184
Lid geworden op: 09-06-2008 14:28
Contacteer:

20-07-2008 18:27

klinkt goed :D
maar wat hebben julie toch allemaal met dat rotten? :P
ik wil dat spul altijd graag gebruiken als het nog niet stinkt naar ouwe kots,
dat geeft mij minder vertrouwen, vooral bij particel mix.
bij tijgers vind ik die bierlucht niet erg en dat slijm ook niet ,
maar bij particle mix ?

grt nick :D
Mvg, Nick Beuvink

www.redlabelbaits.nl
Gebruikersavatar
Rob Rijkers
Berichten: 384
Lid geworden op: 22-06-2007 17:19
Locatie: Gemert en Arnhem/Velp

21-07-2008 01:40

Nick het gaat ook nog steeds over tijgers ghehe...

Greetz
Don't dream your dreams, catch them!

17-06-2009 1:10pm
She woke me up, but then.... Was I still dreaming???
Gebruikersavatar
tim slagter
Berichten: 219
Lid geworden op: 05-08-2007 22:05
Locatie: Zoetermeer

28-07-2008 14:04

Kan het dat je ze gewoon 3 weken laat weken, is dat schadelijk want ik heb dat 1 keer geprobeerd en gewoon op gevangen maar is het schadelijk voor de karper of zo?

MVG
Tim
Tight Lines.
Plaats reactie