(K) aas idee


Plaats reactie
Josef Stalscu
Berichten: 1003
Lid geworden op: 21-04-2007 17:38
Locatie: BREDA
Contacteer:

23-06-2008 01:04

Ha,

ik weet het, dit is weer zo'n topic waarvan gezegd wordt: probeer het zelf eens. Maar goed, ik wil het oranje echec van gisteren zo snel mogelijk uit mijn hoofd hebben.

Dus, maar weer wat kloten met mijn aas.

Ik heb een idee om het volgende te doen.

- men neemt een pan

- je gooit er kaas in

- je verhit de pan, en smelt de kaas

- nu kan je er van alles in doen, ingredienten dus. ik ben zelf van plan om er honing en rijst in te doen. Maar je kan natuurlijk alles erin doen in principe, ook de hoeveelheid pas je zelf aan. (zoals bv flavours, melen, eiwitten, gemalen hondebrokken, noem maar op)

- Je mengt alles goed samen

- je laat de kaas afkoelen, en uiteindelijk stollen.

- je neemt de kaas uit de pan, een blok kaas met jouw eigen ingredienten erin heb je dan dus.

- je snijdt het blok in blokjes in de grootte die jij zelf wilt.

- voeren, aan je hair en vissen maar.


Nou, tot zover is het een idee, misschien ook leuk om voor jullie eens te proberen. Maar ik heb wel wat vragen erover.


1. welke kaas gebruik je hier voor? (ik vind kaas zelf smerig, dus kaasfondeu ed heb ik nog nooit gedaan.)

2. als je rijst gebruikt, moet je die dan eerst koken?

3. als je de kaassubstantie laat stollen, zakken dan niet alle ingredienten naar de bodem? (of gaan ze juist drijven?)

4. kan je zo'n gestolt blok kaas invriezen? (ivm grote hoeveelheden ineens maken) Of is dat niet mogelijk en dien je wat je gemaakt hebt binnen (bv) een week op te maken?

5. welke ingredienten zou jij gebruiken, naast kaas? Hennep misschien? Of iets anders?

6. Wat vind je van het idee?


Brand maar los mensen.
Zit hier wel vis?
janwillem hilverts

23-06-2008 13:12

Zodra kaas warm wordt, wordt het heel zacht en is het voor je ingooit al van je hai.

Ik denk/vermoed zelfs dat je het er neit aankrijgt. Het is wel een leuk idee en ook zeker niet verkeerd.

Met rijsdt kan je een hoop. Eerst koken en dan lekker door de kruiden gooien. Denk maar aan macaroni ofzo :) Lust de karper ook wel :)

Zo kan je oneindig doorgaan :)
Josef Stalscu
Berichten: 1003
Lid geworden op: 21-04-2007 17:38
Locatie: BREDA
Contacteer:

23-06-2008 16:39

Als de kaas weer afgekoeld is, dan is de kaas weer gestolt natuurlijk. :roll:
Zit hier wel vis?
peter andrae

23-06-2008 16:46

Ik ken iemand die bij de kaasboer een optie heeft op de restje,s dit gooit hij in een pan verhit het tot het is gesmolten laat het afkoelen daarna haald hij er met een kaasboor pelletachtige stukje,s kaas uit en die kaas is niet bepaald zacht te noemen,maar vangen doet hij er wel op.

Gewoon proberen.
Gebruikersavatar
Lukas den Admirant
Berichten: 521
Lid geworden op: 21-11-2006 20:04
Locatie: Hoogeveen

23-06-2008 19:18

Josef Stalscu schreef:1. welke kaas gebruik je hier voor? (ik vind kaas zelf smerig, dus kaasfondeu ed heb ik nog nooit gedaan.)

2. als je rijst gebruikt, moet je die dan eerst koken?

3. als je de kaassubstantie laat stollen, zakken dan niet alle ingredienten naar de bodem? (of gaan ze juist drijven?)

4. kan je zo'n gestolt blok kaas invriezen? (ivm grote hoeveelheden ineens maken) Of is dat niet mogelijk en dien je wat je gemaakt hebt binnen (bv) een week op te maken?

5. welke ingredienten zou jij gebruiken, naast kaas? Hennep misschien? Of iets anders?

6. Wat vind je van het idee?



1. Zou met belegen kaas beginnen, smelt goed en niet te zacht.

2. Rijst eerst koken, dit wordt niet zacht als je het in de gesmolten kaas gooit.

3. Kaas blijft na het smelten in takt, maar je eigen ingredienten natuurlijk wel eerst goed roeren, maar het stolt vrij snel, echt snel zakt t niet naar beneden.

4. Kaas blijft in ieder geval niet lekker door het invriezen. Je kunt het proberen maar denk dat het ten koste gaat van de structuur van je 'deeg'. Verder blijft kaas op zich wel 3 weken goed (die blauwe of witte aanslag gewoon wegkrabben, niks mis mee)

5. Je zou door de kaas natuurlijk hennep en andere kruiden kunnen gooien, het is opzich een hele leuke variant op de boilie op de korte afstand/uitvaren, wel wat brasemgevoeliger, omdat het toch wat zacht wordt onder water (zou er niet een hele nacht mee zitten als er flinke brasem zit).

6. goed idee, ben benieuwd naar je ervaringen(vis zelf op een zwaar door brasem bevolkt kanaal)

Gr de Kaasspecialist 8) ,
Josef Stalscu
Berichten: 1003
Lid geworden op: 21-04-2007 17:38
Locatie: BREDA
Contacteer:

23-06-2008 19:31

Dankjewel voor je mooie reply. De anderen ook natuurlijk. :-).

En je hebt me overtuigd, ik ga het daadwerkelijk eens proberen..

Een zelf samengesteld kaasblokje. En het is idd net als boilies, alleen dan niet met deeg maar met kaas.
Zit hier wel vis?
Gebruikersavatar
Ronnie van Berlo
Berichten: 330
Lid geworden op: 16-04-2003 02:00
Locatie: Mariahout
Contacteer:

23-06-2008 19:40

Beste Jozef,

je hebt inderdaad een goed idee aangeboord. Met wat hulp van buitenaf kun je tot een mooi product komen.

Mijn optiek over dit onderwerp:

1. Kies een soort bindmiddel die de gestolde kaas wat steviger maakt.
2. Kies een lekker uitwasem product om er door te mengen voor nog meer instant succes.
3. Wat experimenteren met bijvoorbeeld chocoladerepen zou misschien ook wat kunnen zijn.
4. Neem niet te grove delen om er doorheen te mengen deze zijn nadelig voor de cohesie (aanhechting) van het geheel.
4. Kruiden en specerijen erdoorheen zouden ook een succes kunnen zijn.
5. Een product erdoorheen doen wat een hoge stollingstemperatuur heeft zou de structuur misschien ook kunnen beinvloeden en een steviger product kunnen maken.

Succes
Ronnie
Voor tijgernoten, pellets en Amiaud Peche komt u via deze link snel bij aasvoorkarpers.nl http://www.aasvoorkarpers.nl

Vernieuwde webshop!!
Gebruikersavatar
tim slagter
Berichten: 219
Lid geworden op: 05-08-2007 22:05
Locatie: Zoetermeer

25-06-2008 21:23

wat is stollen?
Tight Lines.
Gebruikersavatar
Lukas den Admirant
Berichten: 521
Lid geworden op: 21-11-2006 20:04
Locatie: Hoogeveen

25-06-2008 21:56

Het hard worden van een stof doordat het afkoelt.
Je laat het niet stollen (zo staat het inderdaad beschreven in de 1e post) maar kaas wordt gewoon weer 'hard' als het afkoelt: stollen.
Alex Poot
Berichten: 878
Lid geworden op: 28-01-2002 01:00

26-06-2008 10:38

Vroeger gewoon met kant en klare kaasblokjes gevist, en zeker goed gevangen.

neem een zo oud mogelijke kaas, deze zijn vaak hard maar idd blijven zeker niet langer dan een 15 tot 30min aan je hair zitten. Je kan ook flosdraad nemen en dan het blokje een x aantal keer omwikkelen en zo een losse hair fixen.

Dus vissen met kaas kan zeker!

Groet
Alex
Wes Pias

26-06-2008 18:05

je hebt tegenwoordig ook van die zakjes met blokjes kaas(lekker tijdens het voetbal :D )

maar als je zo'n zakje open doet en een dag in de koelkast laat staan worden de blokjes wat harder maar zijn nogsteeds gewoon goed te eten(dus ook voor karper lijkt me).

mischien is het een optie om dit weer te dippen in een powder dip ofso vor wat meer aantrekkingskracht
Gebruikersavatar
Lukas den Admirant
Berichten: 521
Lid geworden op: 21-11-2006 20:04
Locatie: Hoogeveen

26-06-2008 18:09

Als het weer op kamer temperatuur komt is het weer net zo zacht hoor :lol:

Kaas zal zich inderdaad vol met water zuigen en dan nog zachter worden.

Oude kaastip zou ik ook proberen.
Plaats reactie