mais, is weken genoeg?


Plaats reactie
Gebruikersavatar
sergej steenb
Berichten: 11
Lid geworden op: 08-04-2008 19:34
Locatie: purmerend

22-05-2008 18:50

beste medeboarders,

ik had een vraagje ik ga van het weekend met harde mais vissen alleen nu is mijn vraag moet je dit persee koken?
want het gaat er ten slotte om dat die mais niet gaat uitzetten in de maag van de karper. normaal zou ik dit voor de zekerheid koken, maar ik heb laatst ruzie met m'n moeder gehad omdat het hele huis stonk naar mais en andere troep. ik heb wel gelezen dat als je het kookt het open gaat staan en de smaken er beter uit komen. maar daar gaat het me niet echt om, meer dat ze op de stek blijven. dus kan ik het gewoon geweekt erin gooien zonder enige kans op letsel bij de karper?

groetjes sergej
Laatst gewijzigd door sergej steenb op 22-05-2008 19:12, 1 keer totaal gewijzigd.
dennis Ter
Berichten: 56
Lid geworden op: 05-03-2007 20:57

22-05-2008 19:03

Ik zelf kook ze altijd wel ze vallen ten slotte onder partikels wat je inprincipe moet koken :wink:
Maar voor het ruiken naar mais enzo. kan je toch ook een blik mais zo kant en klaar kopen
in een supermarkt bijv.

Gr. Dennis
Gebruikersavatar
Wil Jeurninck
Berichten: 2261
Lid geworden op: 25-07-2002 02:00
Locatie: Baexem
Contacteer:

22-05-2008 19:04

Paar daagjes in de week is voldoende, koken mag maar moet niet.
En als je kookt doe dit niet te lang, minuutje of 5 is voldoende, te lang koken is nadelig.

Maar goed, zonder koken kan dus wel degelijk.
Gebruikersavatar
sergej steenb
Berichten: 11
Lid geworden op: 08-04-2008 19:34
Locatie: purmerend

22-05-2008 19:04

ja da's waar, maar zie je me al aankomen met 20 blikjes mais. :-?
Gebruikersavatar
Elian van Houten
Berichten: 141
Lid geworden op: 10-05-2008 18:11
Locatie: Waddinxveen

22-05-2008 19:25

In mededeling topic staat dat mais 25 min gekookt dient te worden.

Wat is het nou? 5 min of 25 min? iemand die mij uitsluitsel kan geven, of kan vertellen wanneer ik weet dat de mais goed is.
Elian

http://www.omcds.tk voor al je favo muziek albums!
Mark kuiken
Berichten: 133
Lid geworden op: 06-08-2006 13:52
Locatie: alkmaar
Contacteer:

22-05-2008 19:30

lijkt mij niet verstandig om mais 25 min te koken.hou je alleen pap over. ik zet het meestal 2 dagen in de week. dat is meestal voldoende maar idd 5 of 10 min koken is goed. het is goed zodra de eerste korrels beginnen te barsten!
Derk Roelsen

22-05-2008 20:04

Karper heeft geen maag!

Wat betreft het weken en koken; weken is voldoende. Zelf zou ik het wel even koken. Het zorgt ervoor, zoals je zelf al aangaf, dat de smaken er beter uit lekken. Mais bestaat namelijk uit 80% koolhydraten. Dit zijn de zetmelen en suikers. Dit zorgt dus voor een goede attractie onder water. Het nadeel is, dat het helaas niet alleen karpers aan. Het heeft ook een grote aantrekkingskracht op witvis.

Succes iig.

Groeten,

Roel
Gebruikersavatar
Kenny Willems
Berichten: 3415
Lid geworden op: 20-05-2006 15:46
Locatie: Duiven
Contacteer:

23-05-2008 00:24

heerlijk mais kapot laten koken, is goed en werkt echt dus gewoon een minuut of 25 is voldoende.
Maar normaal is 5min voldoende hoor.
Jealousy is a motherfucker... A weak Jealous motherfucker... If you are jealous, you're just a weak motherfucker!!
janwillem hilverts

23-05-2008 08:53

Zoals Kenny inderdaad al zegt..

Ik kook ahet zelf altijd een half uurtje en kook het dan helemaal kapot!

Tuurlijk van te voren een paar stukjes eruit halen mocht je er ook mee gaan en willen vissen.

Kapot koken geeft namelijk nog meer attractie ;)
Gebruikersavatar
Gerrit Ritmeester
Berichten: 484
Lid geworden op: 27-12-2001 01:00
Locatie: Kamerik
Contacteer:

23-05-2008 09:43

Aan de kook brengen, deksel erop en max. 5 minuten doorpruttelen, dan het vuur eraf.
Deksel erop laten en laten afkoelen. Het proces gaat dan lang genoeg door om de mais wat zachter te laten worden.

Ik las pas nog een goede tip van ene Roelof voor Schut: Wat citroenzuur toevoegen voor wat extra attractie.
janwillem hilverts

23-05-2008 13:28

Citroenzuur is een hele oude al ;) Maar niet alleen voor de attractie, het helpt de houdbaarheid (het zuur worden) ook langer tegenhouden!
Gebruikersavatar
Gerrit Ritmeester
Berichten: 484
Lid geworden op: 27-12-2001 01:00
Locatie: Kamerik
Contacteer:

23-05-2008 13:39

Apart, antizuur-zuur dus ? :-)
Martijn Nederpel
Berichten: 4864
Lid geworden op: 28-02-2002 01:00
Locatie: leeuwarden

23-05-2008 13:44

Om veilig te vissen is weken voldoende. Ook tegen de brasem is het goed om mais niet te koken.
Gewoon de mais in een emmer doen heet water erbij en 2 dagen laten staan is voldoende
janwillem hilverts

23-05-2008 16:06

Gerrit Ritmeester schreef:Apart, antizuur-zuur dus ? :-)


Waarschijnlijk een beetje verkeerd verwoord :p

Maar het zorgt ervoor dat je je mais langer kan behouden zonder dat het zuur wordt,. Dan bedoel ik niet zuur door het citroenzuur, maar als het een paar dagen in de zon ligt ;)

Citroenzuur houdt het laatste tegen
Gebruikersavatar
Ronnie van Berlo
Berichten: 330
Lid geworden op: 16-04-2003 02:00
Locatie: Mariahout
Contacteer:

25-05-2008 14:25



Lol...... :) het verzuren door bacterien (bederf) wordt tegen gehouden door de pH te verlagen (zuur maken).....ik heb idd liever dat het goedje zuur is door de citroenzuur dan dat er allerlei bacterien de mais bederven....
Voor tijgernoten, pellets en Amiaud Peche komt u via deze link snel bij aasvoorkarpers.nl http://www.aasvoorkarpers.nl

Vernieuwde webshop!!
Derk Roelsen

25-05-2008 18:08

Laten er nou ook een hoop bacteriën goed in een zuur milieu kunnen leven. :D
Remco Oudhuyzen
Berichten: 2162
Lid geworden op: 21-04-2003 02:00
Locatie: Hengelo

25-05-2008 18:25

ik heb vrijdag mais(10-12kg), hennep(5kg) en tijgers (donderdag al)(5kg) in de week gezet.. gisteren de boel gekookt..
alles in 1 grote ton (75L) gegooid.

vandaag schroefde in de ton open en het leek alsof de boel nog steeds kookte :) het borrelde gewoon en er lag een dikke laag slijm op :)

ook was het na 24 uur nog warm. (33 graden) terwijl de omgevings temp rond de 22gr lag. dus het gist nog lekker.. hopen dat ik van de week veel vis mee op de kant krijg. 8)
Gebruikersavatar
Elian van Houten
Berichten: 141
Lid geworden op: 10-05-2008 18:11
Locatie: Waddinxveen

26-05-2008 21:26

Ik heb nog even een vraagje met betrekking tot de kikkererwten, ik heb nu 2kg mais en 2kg kikkerwten in de week staan.

De kikkererwten MOETEN altijd gekookt worden voor gebruik toch?

Alvast bedankt :)
Elian

http://www.omcds.tk voor al je favo muziek albums!
Nick Flip

27-05-2008 00:00

Kikkererwten zo'n 15 min.
Gebruikersavatar
Ronnie van Berlo
Berichten: 330
Lid geworden op: 16-04-2003 02:00
Locatie: Mariahout
Contacteer:

27-05-2008 08:29

Roel Derksen schreef:Laten er nou ook een hoop bacteriën goed in een zuur milieu kunnen leven. :D


Echter Pathogene bacterien (ziekmakers) kunnen niet groeien in een zuur milieu (pH onder de 4,5).....

Dus ziek worden de karpers er iig niet van als je het wat aanzuurt...
Voor tijgernoten, pellets en Amiaud Peche komt u via deze link snel bij aasvoorkarpers.nl http://www.aasvoorkarpers.nl

Vernieuwde webshop!!
Derk Roelsen

27-05-2008 15:47

Waarom kunnen mensen dan ziek worden van bacteriën in de dikke/dunne darm, als de bacteriën eerst door het maagzuur heen moeten?
Gebruikersavatar
Douwe Bijlsma
Berichten: 8217
Lid geworden op: 01-01-2002 01:00
Locatie: Leeuwarden

27-05-2008 16:06

Voor de aanmaak van zuur zal het wezen toch in het bezit moeten zijn van een galblaas.
Vissen is een hobby, geen religie!
Plaats reactie