Hennep koken + toevoeging


Plaats reactie
Michel Striekwold
Berichten: 75
Lid geworden op: 18-03-2008 17:26

25-03-2008 11:09

Heb zaterdag hennep gehaald... dit staat nu te weken... Vanavond wil ik dit gaan koken... Ik wil dit graag wat aantrekkelijker maken voor de karper.
Er is kant en klare hennep te koop met chili of knoflook smaak... Hier heb ik goede berichten over gehoord... Kan iemand mij vertellen hoe ik dit zelf kan maken!?

Hoe moet ik deze smaak toevoegen, hoeveel, en op welk moment?
Kan ik bijv. bij AH gewoon een zakje met chili poeder of knoflookpoeder kopen en dat op een bepaalde manier toevoegen?
Zijn er nog andere toevoegingen die goed werken met hennep?

Alvast bedankt... mijn ervaring met dit "experiment" zal ik uiteraard delen!
Sam Bos

25-03-2008 11:11

beetje carlic olie of gewoon beetje robin red erdoor met het koken
maar even een gekke vraag wrom week je het zo lang??
robert de jong
Berichten: 1325
Lid geworden op: 06-12-2004 13:22

25-03-2008 11:15

Handje robin red en een potje sambal wordt het ook niet slechter van.
8)
Gebruikersavatar
Rinus Schuurman
Berichten: 695
Lid geworden op: 26-08-2006 14:50
Locatie: Lelijkstad
Contacteer:

25-03-2008 11:18

sander wolters schreef:maar even een gekke vraag wrom week je het zo lang??


Beetje gekke vraag van mijn kant, waar zie jij hoe lang het al weekt dan? :o

"Sambal bij" kan zeker een goede toevoeging zijn ;)
Van al degenen die niets te zeggen hebben zijn de meest aangenamen zij die zwijgen.

http://www.icarp.nl
Michel Striekwold
Berichten: 75
Lid geworden op: 18-03-2008 17:26

25-03-2008 11:27

Tijdens het koken een schepje sambal erbij? Of roer je dit na het koken erdoor? Niet te veel lijkt mij ;)

En mag ik vragen wat robin red is? Poeder, of liquid? Doe je dit tijdens het koken erdoor of erna? hoeveel?

Ik heb het gisterochtend in het water gezet... vanavond koken... = 1,5 dag!
Gebruikersavatar
Stephan van Went
Berichten: 430
Lid geworden op: 26-07-2006 10:40
Locatie: Noord Holland

25-03-2008 15:00

Michel Striekwold schreef:Tijdens het koken een schepje sambal erbij? Of roer je dit na het koken erdoor? Niet te veel lijkt mij ;)

En mag ik vragen wat robin red is? Poeder, of liquid? Doe je dit tijdens het koken erdoor of erna? hoeveel?

Ik heb het gisterochtend in het water gezet... vanavond koken... = 1,5 dag!


Het is poeder wat je erdoor gooit tijdens het koken.

Robin Red = Carophyll Red (kleurstof) + Rodepepers poeder + paprikapoeder als ik mij niet vergis.
Ze houden het nog steeds geheim. :o

Succes ermee ;)
Mvg,
Stephan van Went
Michel Striekwold
Berichten: 75
Lid geworden op: 18-03-2008 17:26

25-03-2008 15:17

Okey... Bedankt!

En een toevoeging zoals Sambal, Chilipoeder of Knoflookpoeder... Wanneer kan je dat het best toevoegen?
Gebruikersavatar
Stephan van Went
Berichten: 430
Lid geworden op: 26-07-2006 10:40
Locatie: Noord Holland

25-03-2008 19:04

Michel Striekwold schreef:Okey... Bedankt!

En een toevoeging zoals Sambal, Chilipoeder of Knoflookpoeder... Wanneer kan je dat het best toevoegen?


Tijdens het koken toevoegen, zelf voeg ik alleen zout toe ;)
Mvg,
Stephan van Went
Gebruikersavatar
henktjassing
Berichten: 103
Lid geworden op: 28-01-2007 17:06
Locatie: oosterwolde fr

25-03-2008 21:25

Hennep, maar dan wel zo vers mogelijk en van die dikke pitten. Zolang weken tot ze bij kamertemperatuur kiemen (dan heb je de goede!) Dag of twee, drie ongeveer. Even kort en zachtjes koken, minuut of tien en in kookvocht af laten koelen . Niks toevoegen! Hennep is oliehoudend en heeft van zichzelf een kenmerkende geur en smaak. (We hebben het nog steeds over de zaden he!)
Er is echter een probleem. Echt goede, kiemende hennep is moeilijk te krijgen. Goed zoeken dus.
Probeer eerst te begrijpen, dan begrepen te worden.
Plaats reactie