Boilies niet koken maar drogen?


johan van veldhoven
Berichten: 6
Lid geworden op: 14-09-2007 22:03
Locatie: weert

07-05-2008 17:20

lars lulofs schreef:
ik doe ze wel eens in d oven en de vangst word er echt zeker weten beer op moetje ook proberen


Je moet ze alleen niet te lang bakken ,anders krijg je popups :P

groetjes johan
Gebruikersavatar
Coen Aarts
Berichten: 825
Lid geworden op: 09-02-2007 13:41
Locatie: Valkenswaard
Contacteer:

07-05-2008 17:45

Maar dan verhit je de boilie toch nog steeds? :roll:
Gebruikersavatar
schipper kees
Berichten: 284
Lid geworden op: 13-04-2008 17:51
Locatie: putten

14-05-2008 18:56

verweiderd
Laatst gewijzigd door schipper kees op 29-09-2009 14:35, 1 keer totaal gewijzigd.
Derk Roelsen

14-05-2008 19:10

schipper kees schreef:ja stenen lossen niet op (roel derksen)

heb al jaren geprobeert om dit te berijken


Mocht het je lukken, zie je er een meerwaarde van in? Ik namelijk niet.
Gebruikersavatar
schipper kees
Berichten: 284
Lid geworden op: 13-04-2008 17:51
Locatie: putten

15-05-2008 18:36

verweiderd
Laatst gewijzigd door schipper kees op 29-09-2009 14:36, 1 keer totaal gewijzigd.
Derk Roelsen

15-05-2008 21:17

Ik snap je punt, ik dacht dat je het over andere stenen had, zoals bakstenen. Deze zijn namelijk wel verhit.

Groeten,

Roel
Gebruikersavatar
Ronnie van Berlo
Berichten: 330
Lid geworden op: 16-04-2003 02:00
Locatie: Mariahout
Contacteer:

15-05-2008 22:53

ik dacht dat boilies hun naam ontleden aan het feit dat ze geboiled zijn, dus als je ze niet boiled (kookt) dan zijn het gewoon deegballen.

Nu is het zo dat wanneer een deegbal na 8 uur niet te zijn beroerd gewoon een hoopje nat poeder wordt in het water (soort van oplossen want niet alle stoffen lossen op natuurlijk) dan is het makkelijker opneembaar door witvis en vervuild het je stek niet.....

Mischien goed op wateren waar kilo's boilies liggen te schimmelen....

Op het moment dat je gaat drogen verlies je ook een hoop aroma's, als water verdampt dan verdampt het aroma zekers......

Het enige voordeel dat te behalen valt is dat er niks wordt kapot gekookt, maar ik zie niemand vitamines in boilies doen dus met dat waardevolle voedingsstoffen verliezen valt het wel mee.....

Leuk verkooptrucje, wij verhitten de boilies niet dus blijven de waardevolle stoffen beter behouden.....welke dan, vitamines??? Stoppen jullie vitamines in jullie ballen? Als je dat doet dan ken je ze net zo goed koken en er iets meer in doen, zelfde resultaat aan het einde......

Ik weet nu inmiddels wel dat er een hoop onzin wordt verkocht, tis alleen wel dat we met z'n allen meehelpen om die onzin in stand te houden.
Voor tijgernoten, pellets en Amiaud Peche komt u via deze link snel bij aasvoorkarpers.nl http://www.aasvoorkarpers.nl

Vernieuwde webshop!!
Gebruikersavatar
Coen Aarts
Berichten: 825
Lid geworden op: 09-02-2007 13:41
Locatie: Valkenswaard
Contacteer:

16-05-2008 00:04

Maar je attractors kunnen worden dan toch niet kapot gekookt, want je kookt niet. Met stomen is dit al een stuk minder, maar als je het niet zou doen behoud je alles.

Heb bestelling gemaakt, en ga er mee aan de gang. Kijken of het wat wordt.
tommy foekens
Berichten: 118
Lid geworden op: 09-05-2008 00:53
Locatie: amsterdam

17-05-2008 01:15

het gene wat de binding geeft zijn de eiwitten dus hoeft niet perze ei wit te zijn (hoop dat deze zin te begrijpen is) glutten zijn ook eiwitten en zit dus ook al in veel melen dus eigelijk kan je zonder ei al een boilie maken hij word alleen super zacht en wat je dan krijgt is gekookt brood om het zo te zeggen dus als je een goed produckt kan vinden wat veel eiwitten bevat dan kan je dit ook gebruiken
leef om te vissen, dus stel nooit iets uit tot morgen als je het ook tot overmorgen kan uit stellen
Gebruikersavatar
Coen Aarts
Berichten: 825
Lid geworden op: 09-02-2007 13:41
Locatie: Valkenswaard
Contacteer:

17-05-2008 11:24

Daarom zit er verse vis in de nieuwe boilies van Dynamite Baits. Is een hoge bron aan eiwitten.

Gluten zit al in tarwe niet?
tommy foekens
Berichten: 118
Lid geworden op: 09-05-2008 00:53
Locatie: amsterdam

17-05-2008 22:33

jha dat zit daar ook in
leef om te vissen, dus stel nooit iets uit tot morgen als je het ook tot overmorgen kan uit stellen
Gebruikersavatar
Henk ter Maat
Berichten: 6499
Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
Locatie: Didam

17-05-2008 22:40

Verse vis in boilies??????????????
Lekker goedkoop dan...
Groet'n Henk..

still growing Old.
Gebruikersavatar
Coen Aarts
Berichten: 825
Lid geworden op: 09-02-2007 13:41
Locatie: Valkenswaard
Contacteer:

20-05-2008 17:42

Daar heb ik iets op gevonden, waardoor het niks kost. Nog even kijken of ik het voor elkaar krijg, maar denk het wel :) Nu nog even wachten dat me hengelsportzaak me andere ingredienten binnen heeft. Als ik het bij de molen zou halen en het werkt niet zit ik namelijk met zakken van 20 tot 25 kg :)
rudie smulders
Berichten: 53
Lid geworden op: 24-08-2005 13:18
Locatie: roermond

27-05-2008 19:15

Roel Derksen schreef:Eieren binden niet.



Touw wel :oops:

Grts
ut is un kwestie van geduld voordat.......
Gebruikersavatar
schipper kees
Berichten: 284
Lid geworden op: 13-04-2008 17:51
Locatie: putten

27-05-2008 19:37

verweiderd
Laatst gewijzigd door schipper kees op 29-09-2009 14:37, 1 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
Coen Aarts
Berichten: 825
Lid geworden op: 09-02-2007 13:41
Locatie: Valkenswaard
Contacteer:

28-06-2008 13:39

Met wei-iewit, bloedpoeder en gelatine zijn dan al drie ingedrienten waar het mee zou moeten lukken?
Gebruikersavatar
schipper kees
Berichten: 284
Lid geworden op: 13-04-2008 17:51
Locatie: putten

29-06-2008 21:32

verweiderd
Laatst gewijzigd door schipper kees op 29-09-2009 14:38, 1 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
Coen Aarts
Berichten: 825
Lid geworden op: 09-02-2007 13:41
Locatie: Valkenswaard
Contacteer:

02-07-2008 22:14

Wat is het idee achter de buzz-baits dan? Is toch ook zonder koken, maar dan weer op een andere techniek? Ken je deze techniek?
Gebruikersavatar
Coen Aarts
Berichten: 825
Lid geworden op: 09-02-2007 13:41
Locatie: Valkenswaard
Contacteer:

16-07-2008 21:01

heb nu 10 gram gelatine op 100 gram boilimix cipro sweet gebruikt. Kijken of het morgen een beetje hard is en wat het doet onderwater.

Iemand ervaring met gelatine?
Gebruikersavatar
Douwe Bijlsma
Berichten: 8217
Lid geworden op: 01-01-2002 01:00
Locatie: Leeuwarden

16-07-2008 22:46

Jawel dat het slecht tot niet uitlekt dat is leuk om te weten. 8) 8) 8) 8)
Vissen is een hobby, geen religie!
Gebruikersavatar
Coen Aarts
Berichten: 825
Lid geworden op: 09-02-2007 13:41
Locatie: Valkenswaard
Contacteer:

16-07-2008 22:57

Merkte het, maar door de zaden blijf je wel een iets wat open structuur houden.

Eigenlijk een keer testen welke boilie het water het eerst 'vervuild'. Dus met eieren en koken, of gelatine.
Jan Peter Teerling

24-07-2008 19:22

Je zit op het goede spoor Coen.. The keyword = TESTEN!

Neem die mix met die eieren, en dan nog een beste schep melkpoeder door je mix gooien waar uiteraard nog wat birdfood naar keuze aan toegevoegd is. En als je deze knikker dan ook nog stoomt en met een longshank haak aan een kort rigje aanbied met inline-lood op een harde bodem (niet bij een opstakel!)..

Knallen! :D
Gebruikersavatar
Coen Aarts
Berichten: 825
Lid geworden op: 09-02-2007 13:41
Locatie: Valkenswaard
Contacteer:

25-07-2008 00:09

Ben al weesten testen Jan :) Eerst getest op kantenklare mix van Cipro. Toevallig had ik die gekregen op de beurs. Was het resultaat wel duidelijk, maar je moets heel goed kijken. Vervolgens 50/50 mix gehaald van Wielco en gaan testen met ranja. Dacht dat dit zou werken als kleurstof, maar fout gedacht, want de mix werd veels te nat. Heb net nieuwe bollen gedraaid voor een nieuwe test. Heb dezelfde basismix gebruikt alleen met 5 theelepels rode kleurstof op 100 gram basismix. Hadden krijg ik alleen niet meer schoon, haha :D

1. Koken tot ze drijven (ongeveer 5 min)
2. Skinnen (koken, maar dan twee min, 1 min werden ze namelijk te zacht)
3. Stomen (5 min)
4. Gelatine (5% op de mix, had me namelijk verkeken op de natheid en had geen gelatine meer)

In dezelfde volgorde was de kleur van het kookwater. Heb telkens nieuw water gepakt. Bij het stomen was het echter ook wat verkleurd. Volgens mij heb ik het gewoon boven het kokend water gehouden, maar misschien door de vochtigheid en het hoge percentage kleurstof dat het water toch iets verkleurd is.

Morgenavond even kijken naar de hardheid van de bollen. Daarna in het water doen en kijken welk water het meest kleurd. Vervolgens kijken of ze ook echt hard blijven.

Heb er express geen melkpoeder en vogelvoer bijgedaan, om geen extra variabelen te krijgen. Jou eindresultaat bevalt me wel, knallen! 8)
Josef Stalscu
Berichten: 1003
Lid geworden op: 21-04-2007 17:38
Locatie: BREDA
Contacteer:

02-08-2008 23:20

Ik gooide net een proefballonnetje op de chat. Ik had een idee, maar ik heb geen idee of dat het werkt.

Als je nu je droge mix hebt. En je pakt je schaal met geklutste eieren.

Als je nu die eierzooi in een pannetje doet. En je verhit dat pannetje nu net zo lang als het eizooi nodig heeft om te kunnen stollen na afkoeling.

Op dat moment gooi je je verhitte eizooi bij je droge mix. Als een gek kneden, spuiten en bollen draaien.

Dan heb je bollen die uit harden, maar niet gekookt zijn. Dus je hebt al je flavours, smaken en weet ik veel behouden in je bol.


Zou dit een goed idee zijn?
Zit hier wel vis?
Gebruikersavatar
Paul Wijnants
Berichten: 214
Lid geworden op: 07-01-2002 01:00
Locatie: Zoetermeer
Contacteer:

03-08-2008 18:50

Josef,

Eizooi stolt niet NA afkoeling.
Dus ik zie niet in hoe jouw plannetje zou kunnen werken.

gr.

Paul
--------------------------------------------------------------
http://www.ghvdenhaag.nl/overdeghv/0000 ... 8d302.html
--------------------------------------------------------------