Flavours veel blabla, maar wie gebruikt ze?


Wie gebruikt (vismerk) flavours?

Ja ik gebruik ze altijd
13
13%
Ja ik gebruik ze in sommige periodes en omstandigeheden
31
32%
Neen ik gebruik ze niet
53
55%
 
Totaal aantal stemmen: 97
Gebruikersavatar
joeri onkelinx
Berichten: 672
Lid geworden op: 28-12-2003 13:47
Locatie: België

13-09-2007 14:43

Er is al aardig op gereageerd en het valt mij op dat het toch ongeveer fifty fifty is voor de flavourgebruikers en de nietflavourgebruikers.

Nu wat zijn we met flavours die enkel geur afgeven? niets, want een karper kan niet ruiken. Dan mag die nog uitlekken uit je boilie dat het niet meer normaal is, dan ben je er in mijn ogen nog niets bij. Als er flavours zijn die effectief ook smaak hebben, dan zal dat wel invloed hebben, maarja bestaan die en een belangrijkere vraag daaromtrend is "bestaan ze onder de vismerken?" Natuurlijke toevoegingen gebruik ik steeds onder de vorm van aminol en liquid liver etc. dat dingheeft ook echt smaak, maar hebben die chemische potjes dat ook????

Ik zie ook iets als "label" tevoorschijnkomen. Elke boilie je zelf samenstelt en niet zomaar van internet is gehaald zal wellicht nog niet gebruikt zijn en dus een geheel eigen label hebben en zeker als je wat kruiden toevoegd!
Adios,
Joeri

Het mag vriezen, het mag dooien, maar Joeri zal niet plooien...
Harald van der Graaf
Berichten: 2465
Lid geworden op: 30-06-2007 09:25
Locatie: arnhem

13-09-2007 15:34

[neem je het leefnetje wl mee douwe gr harald :lol:
Ik ben Harald uit Arnhem, ik heb een dochter van 7 jaar(Demi).
Als ik tijd heb ga ik graag vissen.
Gebruikersavatar
rick de jong
Berichten: 134
Lid geworden op: 29-07-2007 13:02

13-09-2007 15:45

ik gebruikde laatste tijd redelijk veel flavours vooral als ik met particals
naar mijn mening komen de karper door het spoor wat zich door het water trekt eerder op je stek niet door smaak maar simpel weg omdat er een waas van prikkels in het water komt die de karper op vangt
veel maakt het volgens mij niet echt uit hoe het ruikt etc het gaat meer op de oplosbasis waaruit de flavour is gemaakt
want daar maakt de karper onderscheid in

mvg rick
Gebruikersavatar
Douwe Bijlsma
Berichten: 8217
Lid geworden op: 01-01-2002 01:00
Locatie: Leeuwarden

13-09-2007 18:07

Rick en waar bestaan die prikkels dan uit volgens jou??
Vissen is een hobby, geen religie!
Gebruikersavatar
rick de jong
Berichten: 134
Lid geworden op: 29-07-2007 13:02

13-09-2007 18:32

dan krijgt de vis een prikkeling door de flavour die hem erop attent maakt dat er voedsel in de buurt
waardoor hij op zoek gaat.

groeten rick
Gebruikersavatar
mitsz van der kamp
Berichten: 6100
Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
Locatie: amsterdam
Contacteer:

13-09-2007 18:52

Douwe Bijlsma schreef:Rick en waar bestaan die prikkels dan uit volgens jou??


verschil in zuurgraad misschien?

Met een fles azijn en ammoniak zouden we dan hetzelfde bereiken :D
Gebruikersavatar
Douwe Bijlsma
Berichten: 8217
Lid geworden op: 01-01-2002 01:00
Locatie: Leeuwarden

13-09-2007 20:02

Rick te weinig antwoord en veel te speculatief, voor hetzelfde is het wel een smaakprikkel.
De vis haalt die "informatie" uit het water wat langs het lichaam stroomt.

Mitsz zou kunnen onder voorbehoud dat de karper de receptoren bezit om dit te kunnen onderscheiden, het lijkt er overigens wel op dat bepaalde stoffen beter herkend worden dan andere stoffen.
Dus in welk spectrum bevinden die zuren ed zich dan?
Vissen is een hobby, geen religie!
Gebruikersavatar
Kees Ouwehand
Berichten: 11597
Lid geworden op: 07-01-2002 01:00
Locatie: Nederland

13-09-2007 20:13

Als een karper alleen op pH reageert zal één zuur en één base voldoende zijn.

Elk zuur splits namelijk dezelfde H3O+ ionen af en elke base dezelfde OH- ionen.

Azijnzuur en ammoniak in de viskist is dan voldoende.

Zoiets Mitsz? Lekker makkelijk.

Groet, Kees
===== Zen en de kunst van het karperen ======
============Never too old============
======= http://www.karperbeheer.nl/ =======
Gebruikersavatar
mitsz van der kamp
Berichten: 6100
Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
Locatie: amsterdam
Contacteer:

13-09-2007 21:22

eerst even voeren... tot later :D
Gebruikersavatar
Leon Broekhuizen
Berichten: 119
Lid geworden op: 23-05-2007 17:54

13-09-2007 21:31

ik ben miss een leek maar die prikkelingen onder water wekt bij een karper eetlust op waardoor die op zoek ga naar eten, over flavors heb ik de volgende mening:" op dressuurwater weken veel mensen hun boilies voor, wat gebeurd er met voorweken, de aroma of flavor hoe je het wil noemen lek er dan uit, omdat karpers op dressuurwater weten als een boilie zijn flavor kwijt is, dat het aas veiliger is. dus waarom zou je dan flavors in je bollen doen? ik denk als je gewoon een goede voedzame mix heb dat doorslaggevend is, extra geurtje trek alleen brasem aan.

mvg leon
mvg Leon
Harald van der Graaf
Berichten: 2465
Lid geworden op: 30-06-2007 09:25
Locatie: arnhem

13-09-2007 22:19

[een exta geurje trekt alleen brasem aan zei leon nou ik had er vorig jaar toch zo n 250 karpers met een exta geurtje :lol: ps en geen knollen
Ik ben Harald uit Arnhem, ik heb een dochter van 7 jaar(Demi).
Als ik tijd heb ga ik graag vissen.
Gebruikersavatar
Stef Jansens
Berichten: 978
Lid geworden op: 09-02-2007 21:59

13-09-2007 22:31

Harald van der Graaf schreef:[een exta geurje trekt alleen brasem aan zei leon nou ik had er vorig jaar toch zo n 250 karpers met een exta geurtje :lol: ps en geen knollen

beginnersgeluk harrald 8)
Harald van der Graaf
Berichten: 2465
Lid geworden op: 30-06-2007 09:25
Locatie: arnhem

13-09-2007 22:59

stufke ik vis 18 jaar op karper hoe oud was jij toen :lol: gr harald
Ik ben Harald uit Arnhem, ik heb een dochter van 7 jaar(Demi).
Als ik tijd heb ga ik graag vissen.
Gebruikersavatar
Leon Broekhuizen
Berichten: 119
Lid geworden op: 23-05-2007 17:54

14-09-2007 06:35

miss harald zijn jou vissen zo nieuwschierig dat ze het gelijk oppakken.
maar ik denk dat je ongeflavorde bol net zo goed had kunnen presteren, miss nog beter? maargoed ik ben maar een leek zoals ik zei.

mischien is die situatie verschillend per water?
mvg leon
mvg Leon
K. van den Herik

14-09-2007 07:44

Mitsz,

Ammoniak: waarom wordt duivenmest gebruikt? Waarom waren riooloverstorten altijd hotspots?

@Harald,

Zonder had je er 400 gevangen.

In de paar jaar dat ik vis, zijn er bij mij een paar flavours uitgesprongen. Achteraf ving ik er meer mee omdat ik er ook meer mee viste, maar toch
- green zing en tuna van Kemp
- cornish icecream ook Kemp?
- bleu cheese van Hutch/nash
- pistache van de merba en piscyache van de taartvulling
- melasse

Alles uit het keukenkastje vangt, maar beter?

aromat en maggi sprongen er wel een beetje uit.

MVG

Klaas
Harald van der Graaf
Berichten: 2465
Lid geworden op: 30-06-2007 09:25
Locatie: arnhem

14-09-2007 08:34

[nou jongens volgens mij hebben jullie deze topic niet goed gelezen heb het uitvoerig getest op de baan en niet 1 keer met flavour won duidelijk tegen zonder flavour de cijferslogen er niet om in 3 keer vissen 65 tegen 27 en wat ik al zei hengels steeds verwisseld na een aanbeet voor mij was dat genoeg bewijs gr harald ps aan het water leer je meer dan achter de pc
Ik ben Harald uit Arnhem, ik heb een dochter van 7 jaar(Demi).
Als ik tijd heb ga ik graag vissen.
Gebruikersavatar
joeri onkelinx
Berichten: 672
Lid geworden op: 28-12-2003 13:47
Locatie: België

14-09-2007 09:39

@Klaas: zeg je nu dat vissen met ammoniak winstegevend zou kunnen zijn?
Adios,
Joeri

Het mag vriezen, het mag dooien, maar Joeri zal niet plooien...
Gebruikersavatar
Douwe Bijlsma
Berichten: 8217
Lid geworden op: 01-01-2002 01:00
Locatie: Leeuwarden

14-09-2007 10:16

Harald nog steeds geen antwoord op de vraag of het een geur of smaakstof was/is.
Je zult het niet weten, maar je komt er vrij simpel achter, ruikt en smaakt de flavour naar hetgeen wat er op staat is het een aroma.
Vissen is een hobby, geen religie!
Gebruikersavatar
Douwe Bijlsma
Berichten: 8217
Lid geworden op: 01-01-2002 01:00
Locatie: Leeuwarden

14-09-2007 10:20

Welja daar gaan we weer, Klaas erg onvoorzichtig wat je nu weer aan het doen bent.
Jij moet zo langzamerhand toch weten dat wat je zegt en wat vangt gedaan wordt ongeacht wat het met het dier doet.

duivenstront is een zwaar etsend iets, denk eerst eens na wat dat KAN doen in de darm van het dier.
Vissen is een hobby, geen religie!
Gebruikersavatar
joeri onkelinx
Berichten: 672
Lid geworden op: 28-12-2003 13:47
Locatie: België

14-09-2007 10:44

@douwe: Het is daarom dat ik het vraag. Ik zal niet roekeloos producten in mijn mix gooien als dat is wat je van mij denkt...

Back on topic maar weer
Adios,
Joeri

Het mag vriezen, het mag dooien, maar Joeri zal niet plooien...
K. van den Herik

14-09-2007 10:44

Douwe,

als ik dan nix mag vragen ook goed hoor!

Ga er maar de db show van maken

doei
Gebruikersavatar
Douwe Bijlsma
Berichten: 8217
Lid geworden op: 01-01-2002 01:00
Locatie: Leeuwarden

14-09-2007 10:47

Klaas je mag alles het enige wat ik vraag is om een beetje in de gaten te houden hoe dat soort berichten wordt gelezen.
Jij weet heel goed dat het dier niet op de eerste plaats staat maar het vangen.
DB heeft hier niets mee te maken, eigen verantwoording wel.
Vissen is een hobby, geen religie!
Herman Esveld
Berichten: 1188
Lid geworden op: 18-04-2006 19:09
Locatie: nomaad

14-09-2007 11:55

Harald, is het nou echt zo moeilijk om leestekens te gebruiken? Jou verhaaltjes zijn bijna onleesbaar.
PR Schub: 2,001 kilo
PR Spiegel: 2,003 kilo
Peter Broers
Berichten: 470
Lid geworden op: 31-05-2006 12:43

14-09-2007 12:20

Leon Broekhuizen schreef:.......extra geurtje trek alleen brasem aan.

mvg leon


Dus wel brasems, geen karper?
Gebruikersavatar
Stef Jansens
Berichten: 978
Lid geworden op: 09-02-2007 21:59

14-09-2007 14:56

Harald van der Graaf schreef:stufke ik vis 18 jaar op karper hoe oud was jij toen :lol: gr harald

toen was ik min 2 :lol: