herman,na het koken laat ik ze effen uitdruppen dan direct op de droogplank,binnen 24 uur heb ik al scheurtjes.
ik zal jouw aanpak ook eens proberen,bedankt voor de tip.
ernesto,denk je echt dat die 3% het verschil maakt? ik heb mijn twijfels.
hallo heer pummel der uberstamfer je hebt helemaal gelijk
mvg
viktor
scheurboilie.wie helpt?
- Viktor van Ophuizen
- Berichten: 1424
- Lid geworden op: 16-10-2002 02:00
- Locatie: omgeving nijmegen
-
- Berichten: 102
- Lid geworden op: 05-06-2005 22:56
- Locatie: beuningen
Viktor van Ophuizen schreef:
hallo heer pummel der uberstamfer je hebt helemaal gelijk
mvg
viktor
heb ik altijd uberpummel
ga je nog mee dit weekend ??
ik bel je anders zo wel ff topic vervuiling he
-
- Berichten: 46
- Lid geworden op: 30-11-2006 20:05
- Locatie: Nw Pekela
- Contacteer:
Viktor,
Probeer het maar, je voegt per 1kg mix gewoon 30gram eialbumine extra toe.
Vgr Ernesto
Probeer het maar, je voegt per 1kg mix gewoon 30gram eialbumine extra toe.
Vgr Ernesto
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
wouwbloem 100
maïsmeel 100
polentagrof 170
vismeel 170
soyameel 170
tarwebloem 150
ei albumine 25
tarwekiemen 35
knoflookpdr 50
zout 15
maggi 25 ml
ketjapmanis 10ml
maiskiemmolie 15ml
6 eitjes + 120 ml water
Probeer dit ook een keer Viktor..
minder maggi, minder zout, minder kiemen, iets minder wouwbloem en een beetje maïsmeel erbij.
Wil verder niet teveel aan je receppie sleutelen, het moet toch iets 'eigen' karakter houden.
Laat eerst het ei, water, maggi en ketjap plus de kiemen draaien in je machientje zodat de meestal erg droge kiemen al een gedeelte vocht kunnen opnemen en wat kunnen wellen.
Laat het beslagje een minuut of 5 -10 staan voordat je de rest van je mix erbij kiepert.
In die tussentijd heb je vast wel wat klaar te zetten wat je normaal allemaal van tevoren doet, nu doe je die dingen 'noodgedwongen' tussendoor..
maïsmeel 100
polentagrof 170
vismeel 170
soyameel 170
tarwebloem 150
ei albumine 25
tarwekiemen 35
knoflookpdr 50
zout 15
maggi 25 ml
ketjapmanis 10ml
maiskiemmolie 15ml
6 eitjes + 120 ml water
Probeer dit ook een keer Viktor..
minder maggi, minder zout, minder kiemen, iets minder wouwbloem en een beetje maïsmeel erbij.
Wil verder niet teveel aan je receppie sleutelen, het moet toch iets 'eigen' karakter houden.
Laat eerst het ei, water, maggi en ketjap plus de kiemen draaien in je machientje zodat de meestal erg droge kiemen al een gedeelte vocht kunnen opnemen en wat kunnen wellen.
Laat het beslagje een minuut of 5 -10 staan voordat je de rest van je mix erbij kiepert.
In die tussentijd heb je vast wel wat klaar te zetten wat je normaal allemaal van tevoren doet, nu doe je die dingen 'noodgedwongen' tussendoor..
Groet'n Henk..
still growing Old.
still growing Old.
-
- Berichten: 4482
- Lid geworden op: 19-10-2002 02:00
- Locatie: Gelderland
- Contacteer:
Scheuren van boilies kan verschillende oorzaken hebben:
- Te snel drogen.
- Te weinig binding.
- Te weinig rek in je mix.
groetjes Benny
- Te snel drogen.
- Te weinig binding.
- Te weinig rek in je mix.
groetjes Benny
- Viktor van Ophuizen
- Berichten: 1424
- Lid geworden op: 16-10-2002 02:00
- Locatie: omgeving nijmegen
Beste henk,
Ik wil nog heel wat gaan sleutelen en klooien met verschillende ingrediënten.
Heb nog een andere bestelling lopen bij icarp en hoop deze snel te ontvangen zodra dat binnen is ga ik deze aanpassing ook proberen.
Wel grappig dat je over het bereiden van de mix begint,ik krijg ook een aantal pb's met daarin tips hierover,zeker de moeite waard omdat te proberen,ga ik dus ook doen.
Na een aantal kilo's test mixen is wel gebleken dat de tarwebloem toevoeging tot nu toe het beste resultaat heeft.Het scheurt nog wel maar stukken minder als voorheen en zeker niet allemaal.
Heb ondertussen zoveel tips en ideeen vergaard dat ik nog zeker wel 1 hele week in de schuur moet prutsen om dat allemaal te proberen...onder tussen hopen de kilo's zich op in de vriezer.Er moet natuurlijk ook nog mee gevist worden......
Verder heb ik hier een mix op papier staan die samengesteld is door mits, een mix met een persoonlijk tintje,ben ook zeer benieuwd hoe deze uitpakt........kortom genoeg te prutsen.....
Tot zover allemaal hartelijk dank voor jullie bijdrage zodra ik weer het 1 en ander geprutst heb laat ik dit weten.
mvg
viktor
mvg
viktor
Ik wil nog heel wat gaan sleutelen en klooien met verschillende ingrediënten.
Heb nog een andere bestelling lopen bij icarp en hoop deze snel te ontvangen zodra dat binnen is ga ik deze aanpassing ook proberen.
Wel grappig dat je over het bereiden van de mix begint,ik krijg ook een aantal pb's met daarin tips hierover,zeker de moeite waard omdat te proberen,ga ik dus ook doen.
Na een aantal kilo's test mixen is wel gebleken dat de tarwebloem toevoeging tot nu toe het beste resultaat heeft.Het scheurt nog wel maar stukken minder als voorheen en zeker niet allemaal.
Heb ondertussen zoveel tips en ideeen vergaard dat ik nog zeker wel 1 hele week in de schuur moet prutsen om dat allemaal te proberen...onder tussen hopen de kilo's zich op in de vriezer.Er moet natuurlijk ook nog mee gevist worden......
Verder heb ik hier een mix op papier staan die samengesteld is door mits, een mix met een persoonlijk tintje,ben ook zeer benieuwd hoe deze uitpakt........kortom genoeg te prutsen.....
Tot zover allemaal hartelijk dank voor jullie bijdrage zodra ik weer het 1 en ander geprutst heb laat ik dit weten.
mvg
viktor
mvg
viktor
-
- Berichten: 4482
- Lid geworden op: 19-10-2002 02:00
- Locatie: Gelderland
- Contacteer:
Victor,
Hoeveel gram of % tarwebloem heb je nu in je mix verwerkt?
Het voordeel van tarwebloem is dat het goed bindt, en elastische eigen-
schappen heeft.
groetjes Benny
Hoeveel gram of % tarwebloem heb je nu in je mix verwerkt?
Het voordeel van tarwebloem is dat het goed bindt, en elastische eigen-
schappen heeft.
groetjes Benny
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
Haha Viktor,
er moet inderdaad ook nog mee gevist worden.....
Maar om daar die mix van Mitsz voor te gebruiken in ieder geval heb je dan ook weer meer tijd om te 'prutsen'
er moet inderdaad ook nog mee gevist worden.....
Maar om daar die mix van Mitsz voor te gebruiken in ieder geval heb je dan ook weer meer tijd om te 'prutsen'
Groet'n Henk..
still growing Old.
still growing Old.
- remon van dusschoten
- Berichten: 473
- Lid geworden op: 31-08-2004 22:06
- Locatie: Nijkerk
als je van mitzs iets krijgt kun je het met een gerust hard draaien.Viktor su6
elke vangst telt hoe groot of klein dat je vangt daar gaat het om
behandel een karper zoals je zelf ook behandelt wilt worden met RESPECT
steun de KSN en wordt lid gewoon doen
behandel een karper zoals je zelf ook behandelt wilt worden met RESPECT
steun de KSN en wordt lid gewoon doen
- Viktor van Ophuizen
- Berichten: 1424
- Lid geworden op: 16-10-2002 02:00
- Locatie: omgeving nijmegen
hallo,
benny,ik heb de mix iets aangepast qua bloem heb deze mix nu gemaakt
Tarwebloem 150gr
Wouwbloem 165gr
Soyabloem volvet 50gr
Polentagrof 165gr
Vismeel 165gr
soyameel ontvet 165gr
Tarwekiemen 50gr
zout 25gr
Eilalbumine 25gr
knoflook pdr 40gr
maggi 50ml
ketjap manis 10ml
maiskiem olie 15ml
eitjes 6x
Merk nu echt duidelijk verschil met 50 gr soyabloem erbij,scheurtjes zijn nihiel.
Uiteindelijk komt het wel goed
mvg
viktor
benny,ik heb de mix iets aangepast qua bloem heb deze mix nu gemaakt
Tarwebloem 150gr
Wouwbloem 165gr
Soyabloem volvet 50gr
Polentagrof 165gr
Vismeel 165gr
soyameel ontvet 165gr
Tarwekiemen 50gr
zout 25gr
Eilalbumine 25gr
knoflook pdr 40gr
maggi 50ml
ketjap manis 10ml
maiskiem olie 15ml
eitjes 6x
Merk nu echt duidelijk verschil met 50 gr soyabloem erbij,scheurtjes zijn nihiel.
Uiteindelijk komt het wel goed
mvg
viktor
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
Deegmachientje 1 minuut langer laten draaien..
Groet'n Henk..
still growing Old.
still growing Old.
- Viktor van Ophuizen
- Berichten: 1424
- Lid geworden op: 16-10-2002 02:00
- Locatie: omgeving nijmegen
henk,het heeft toch geen nut om de machine te laten draaien als het deeg als 1 bal al aan elkaar plakt?
of zie ik dit nu verkeerd?
mvg
viktor
of zie ik dit nu verkeerd?
mvg
viktor
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
Nee Viktor, dan heeft het geen nut.
Machientje stoppen,
deegstuk in drie of vieren verdelen,
eventjes een beetje water erbij doen (handen nat maken is al voldoende),
en opnieuw een deegbal ervan draaien.
Een planeetmenger heeft een handle waarmee je de kom hoog/laag kunt bewegen, zo kun je ervoor zorgen dat de deegklomp ook in stukken gaat..
Machientje stoppen,
deegstuk in drie of vieren verdelen,
eventjes een beetje water erbij doen (handen nat maken is al voldoende),
en opnieuw een deegbal ervan draaien.
Een planeetmenger heeft een handle waarmee je de kom hoog/laag kunt bewegen, zo kun je ervoor zorgen dat de deegklomp ook in stukken gaat..
Groet'n Henk..
still growing Old.
still growing Old.