scheurboilie.wie helpt?


Gebruikersavatar
Viktor van Ophuizen
Berichten: 1424
Lid geworden op: 16-10-2002 02:00
Locatie: omgeving nijmegen

06-03-2007 22:23

herman,na het koken laat ik ze effen uitdruppen dan direct op de droogplank,binnen 24 uur heb ik al scheurtjes.
ik zal jouw aanpak ook eens proberen,bedankt voor de tip.

ernesto,denk je echt dat die 3% het verschil maakt? ik heb mijn twijfels.

hallo heer pummel der uberstamfer :wink: je hebt helemaal gelijk :D

mvg

viktor
wgj albers
Berichten: 102
Lid geworden op: 05-06-2005 22:56
Locatie: beuningen

07-03-2007 18:34

Viktor van Ophuizen schreef:
hallo heer pummel der uberstamfer :wink: je hebt helemaal gelijk :D

mvg

viktor


heb ik altijd uberpummel :lol:

ga je nog mee dit weekend ??

ik bel je anders zo wel ff topic vervuiling he :oops:
Ernesto Kamminga
Berichten: 46
Lid geworden op: 30-11-2006 20:05
Locatie: Nw Pekela
Contacteer:

07-03-2007 20:08

Viktor,
Probeer het maar, je voegt per 1kg mix gewoon 30gram eialbumine extra toe.
Vgr Ernesto
Gebruikersavatar
Henk ter Maat
Berichten: 6499
Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
Locatie: Didam

07-03-2007 21:02

wouwbloem 100
maïsmeel 100
polentagrof 170
vismeel 170
soyameel 170
tarwebloem 150
ei albumine 25
tarwekiemen 35
knoflookpdr 50
zout 15
maggi 25 ml
ketjapmanis 10ml
maiskiemmolie 15ml
6 eitjes + 120 ml water

Probeer dit ook een keer Viktor..
minder maggi, minder zout, minder kiemen, iets minder wouwbloem en een beetje maïsmeel erbij.

Wil verder niet teveel aan je receppie sleutelen, het moet toch iets 'eigen' karakter houden.

Laat eerst het ei, water, maggi en ketjap plus de kiemen draaien in je machientje zodat de meestal erg droge kiemen al een gedeelte vocht kunnen opnemen en wat kunnen wellen.
Laat het beslagje een minuut of 5 -10 staan voordat je de rest van je mix erbij kiepert.
In die tussentijd heb je vast wel wat klaar te zetten wat je normaal allemaal van tevoren doet, nu doe je die dingen 'noodgedwongen' tussendoor..



8)
Groet'n Henk..

still growing Old.
Benny van de Werfhorst
Berichten: 4482
Lid geworden op: 19-10-2002 02:00
Locatie: Gelderland
Contacteer:

07-03-2007 21:45

Scheuren van boilies kan verschillende oorzaken hebben:

- Te snel drogen.
- Te weinig binding.
- Te weinig rek in je mix.

groetjes Benny
Gebruikersavatar
Viktor van Ophuizen
Berichten: 1424
Lid geworden op: 16-10-2002 02:00
Locatie: omgeving nijmegen

07-03-2007 22:43

Beste henk,

Ik wil nog heel wat gaan sleutelen en klooien met verschillende ingrediënten.
Heb nog een andere bestelling lopen bij icarp en hoop deze snel te ontvangen zodra dat binnen is ga ik deze aanpassing ook proberen.
Wel grappig dat je over het bereiden van de mix begint,ik krijg ook een aantal pb's met daarin tips hierover,zeker de moeite waard omdat te proberen,ga ik dus ook doen.
Na een aantal kilo's test mixen is wel gebleken dat de tarwebloem toevoeging tot nu toe het beste resultaat heeft.Het scheurt nog wel maar stukken minder als voorheen en zeker niet allemaal.
Heb ondertussen zoveel tips en ideeen vergaard dat ik nog zeker wel 1 hele week in de schuur moet prutsen om dat allemaal te proberen...onder tussen hopen de kilo's zich op in de vriezer.Er moet natuurlijk ook nog mee gevist worden......
Verder heb ik hier een mix op papier staan die samengesteld is door mits, een mix met een persoonlijk tintje,ben ook zeer benieuwd hoe deze uitpakt........kortom genoeg te prutsen.....
Tot zover allemaal hartelijk dank voor jullie bijdrage zodra ik weer het 1 en ander geprutst heb laat ik dit weten.

mvg

viktor


mvg

viktor
Benny van de Werfhorst
Berichten: 4482
Lid geworden op: 19-10-2002 02:00
Locatie: Gelderland
Contacteer:

07-03-2007 22:46

Victor,

Hoeveel gram of % tarwebloem heb je nu in je mix verwerkt?

Het voordeel van tarwebloem is dat het goed bindt, en elastische eigen-
schappen heeft.

groetjes Benny
Gebruikersavatar
Henk ter Maat
Berichten: 6499
Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
Locatie: Didam

07-03-2007 22:54

Haha Viktor,
er moet inderdaad ook nog mee gevist worden.....

Maar om daar die mix van Mitsz voor te gebruiken :roll: in ieder geval heb je dan ook weer meer tijd om te 'prutsen' :wink:
Groet'n Henk..

still growing Old.
Gebruikersavatar
remon van dusschoten
Berichten: 473
Lid geworden op: 31-08-2004 22:06
Locatie: Nijkerk

07-03-2007 23:59

als je van mitzs iets krijgt kun je het met een gerust hard draaien.Viktor su6
elke vangst telt hoe groot of klein dat je vangt daar gaat het om
behandel een karper zoals je zelf ook behandelt wilt worden met RESPECT

steun de KSN en wordt lid gewoon doen
Gebruikersavatar
Viktor van Ophuizen
Berichten: 1424
Lid geworden op: 16-10-2002 02:00
Locatie: omgeving nijmegen

09-03-2007 21:46

hallo,

benny,ik heb de mix iets aangepast qua bloem heb deze mix nu gemaakt

Tarwebloem 150gr
Wouwbloem 165gr
Soyabloem volvet 50gr
Polentagrof 165gr
Vismeel 165gr
soyameel ontvet 165gr
Tarwekiemen 50gr
zout 25gr
Eilalbumine 25gr
knoflook pdr 40gr
maggi 50ml
ketjap manis 10ml
maiskiem olie 15ml
eitjes 6x

Merk nu echt duidelijk verschil met 50 gr soyabloem erbij,scheurtjes zijn nihiel.
Uiteindelijk komt het wel goed :P

mvg

viktor
Gebruikersavatar
Henk ter Maat
Berichten: 6499
Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
Locatie: Didam

09-03-2007 23:36

Deegmachientje 1 minuut langer laten draaien..
Groet'n Henk..

still growing Old.
Gebruikersavatar
Viktor van Ophuizen
Berichten: 1424
Lid geworden op: 16-10-2002 02:00
Locatie: omgeving nijmegen

10-03-2007 10:56

henk,het heeft toch geen nut om de machine te laten draaien als het deeg als 1 bal al aan elkaar plakt?
of zie ik dit nu verkeerd?

mvg

viktor
Gebruikersavatar
Henk ter Maat
Berichten: 6499
Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
Locatie: Didam

10-03-2007 11:00

Nee Viktor, dan heeft het geen nut.

Machientje stoppen,
deegstuk in drie of vieren verdelen,
eventjes een beetje water erbij doen (handen nat maken is al voldoende),
en opnieuw een deegbal ervan draaien.

Een planeetmenger heeft een handle waarmee je de kom hoog/laag kunt bewegen, zo kun je ervoor zorgen dat de deegklomp ook in stukken gaat..
Groet'n Henk..

still growing Old.